Gastronomisch genieten in Normandië

Frankrijk

Gastronomisch genieten in Normandië

Omschrijving

1000 jaar geschiedenis in een bekoorlijk landschap

Op 6 juni 1944 waren de stranden van Normandië het decor van de geallieerde invasie en keerde de vrijheid in Europa terug. Ondanks deze faam is het massatoerisme uitgebleven en bleef het pure karakter behouden. De gevarieerde kust bestaat uit een afwisseling van bekende badplaatsen, brede zandstranden en steile krijtrotsen. In het heuvelachtige achterland tref je charmante dorpjes, historische steden, bossen en boomgaarden. Het is hier echt genieten van rusten vrijheid tussen de vele herinneringen aan de geschiedenis en fijnproevers halen hun hart op aan de regionale gastronomie.

Afreizen

Datum Prijs pp Dubbel Prijs pp Single
27/05/2021 585€ 695€
14/10/2021 585€ 695€

 

Boeking

Programma

Dag 1: Brussel - Rouen - Deauville - Trouville - Le Havre

We rijden naar Rouen, de hoofdstad van Haute-Normandie. Tijdens onze wandeling door de middeleeuwse straten met typische Normandische vakwerkhuizen, komen we langs de Place du Vieux Marché, waar Jeanne d'Arc in 1431 werd verbrand, en de populaire Rue du Gros Horloge. Na ons bezoek aan de kathedraal Notre-Dame nemen we de lunch in de gezellige stadskern. In de namiddag ontdekken we de Côte Fleurie, een 40 km lange kustlijn met fijne zandstranden, kliffen, rotsen en tijdloze badplaatsen. Deauville is van oudsher het toevluchtsoord voor welgestelde Parisiens, op zoek naar rust en ontspanning. Elegant, mondain, romantisch: zo kun je de sfeer in de iconische badstad beschrijven. De ravissante villa’s in het knusse centrum, de kleurrijke parasols op het strand en de bekende promenade Les Planches trekken onze aandacht. In het voormalige vissersstadje Trouville-sur-Mer kuieren we door het pittoreske haventje en de charmante binnenstad. Nadien rijden we via de Pont de Normandie naar Le Havre. Diner en logies.

 

Dag 2: Le Havre - La Cambe - Pointe du Hoc - Grandcamp-Maisy - Colleville-sur-Mer - Le Havre

Vandaag staat alles in het teken van de landingsplaatsen van de Tweede Wereldoorlog. Via Caen rijden we naar de Duitse militaire begraafplaats in La Cambe. Hier liggen 21.200 doden waaronder 296 in een massagraf. In tegenstelling tot de geallieerde begraafplaatsen zijn de kruisen en grafstenen donker. Nadien ontdekken we de geschiedenis van Pointe du Hoc, een maanlandschap dat nog steeds bezaaid is met diepe kraters. Op de middag lunchen we in het kustdorpje Grandcamp-Maisy voor we de 70 ha grote en indrukwekkende Amerikaanse begraafplaats van Colleville-sur-Mer bezoeken. Alle witmarmeren kruisen staan in een rechte lijn, vanuit om het even welke hoek je ook kijkt. Pays d'Auge staat bekend om zijn fijne kelders en stokerijen. We besluiten de dag dan ook met een degustatie van calvados. Diner en logies.

 

Dag 3: Le Havre - Fécamp - Étretat - Le Havre

We ontdekken de mooie Côte d’Albâtre. Palais Bénédictine, een van de meest extravagante fin-de-sièclegebouwen van Frankrijk, is de thuisbasis van de gelijknamige likeur. Het paleis werd gebouwd door Alexander Le Grand die er, naast de productiefaciliteiten, ook een rijke kunstcollectie in onderbracht. Nadat we de stokerij en kelders doorgewandeld hebben, volgt een degustatie. Langs de wondermooie Falaisekust rijden we nadien naar Étretat met zijn gigantische witte kliffen. L’Aiguille, een uitstekende krijtrots, zorgt voor een waanzinnig uitzicht, dat je zeker zal bekoren. Na de lunch volgt een korte wandeling. Terug in Le Havre frissen we ons op voor we naar Honfleur rijden. Deze ‘parel van Normandië’ nodigt ons uit voor een wandeling langs Le Vieux Bassin, de schilderachtige huizen van Quai Sainte-Catherine, de 16e-eeuwse Lieutenance, de 17e-eeuwse Greniers à Sel en de door scheepstimmerlui gebouwde kerk Sainte-Catherine. Op onze laatste avond in deze culinaire regio verrassen we je met een heerlijke zeevruchtenschotel in een gezellig restaurant in het centrum. Terugrit naar Le Havre voor logies.

 

Dag 4: Le Havre - Veules-les-Roses - Brussel

Nadat alle koffers ingeladen zijn, volgt een korte rondleiding door de stad, waarvan het centrum na de oorlog werd herbouwd in modernistische stijl en op de Unesco-werelderfgoedlijst staat. We bezoeken de prachtige kerk Saint-Joseph met haar unieke achthoekige lantaarntoren van 110 m hoog en vergapen ons aan een fenomenaal kleurenspektakel. Vervolgens rijden we naar Veules-les-Roses, een klein juweel aan de Côte d'Albâtre. In dit charmante badplaatsje ontdekken we het kortste riviertje van Frankrijk, enkele mooie Normandische boerderijen en watermolens. Nadien volgt de terugrit naar België met onderweg de gebruikelijke stops.

Boeking

Deze reis is inclusief

  • Vervoer per luxeautocar

  • Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

  • Zeevruchtenschotel in een restaurant op dag 3

  • Nederlandstalige reisleiding

  • Toeristenbelasting

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

  • Annulerings- en bijstandsverzekering

Boeking

Belangrijk!

  • Boek voor 15/03 en krijg 30€ korting op de basisprijs van 585€
  • Verblijf in Ibis Le Havre Centre (of gelijkwaardig)

Boeking

Boekingsformulier

Al onze aanbiedingen