Friesland

Nederland

Friesland

Omschrijving

The place to be!

In 2010 werd Friesland uitgeroepen tot mooiste provincie van Nederland. Het landschap is er van een on-Hollandse weidsheid en in de steden met een gezellige dorpse sfeer is het aangenaam vertoeven. Kerktorens en terpboerderijen steken boven het laagland uit. Friesland grenst aan de unieke Waddenzee en de natuur krijgt er alle ruimte! Kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen, er valt voor iedereen veel te beleven. Voor wie niet ver wil reizen en toch genieten van bijzondere natuurgebieden en pittoreske stadjes, is Friesland de geknipte vakantiebestemming.

Afreizen

Datum Prijs pp Dubbel Prijs pp Single
13/08/2021 709€ 904€
14/10/2021 629€ 824€

 

Boeking

Programma

Dag 1: Brussel - Sloten - Sneek - Wieuwerd - Leeuwarden

We rijden via Eindhoven, het land van Maas en Waal, Utrecht en de Flevopolders naar Sloten, het kleinste stadje van Friesland. Deze vestingstad in het glooiende Gaasterland heeft een verleden dat niet op één pagina past en goed terug te vinden is in het huidige stadsbeeld. Monumentale koopmanshuizen met fraaie hals- en trapgevels domineren het centrum. De bestrating van de kades met bolkeien en de oude linden maken het schilderachtige Sloten compleet. We nemen de lunch in Sneek, een echte waterstad. Na een korte wandeling en wat vrije tijd rijden we naar Wieuwerd, bekend om de grafkelder onder de 19e-eeuwse kerk waar 4 mummies te bewonderen zijn. Diner en logies in Leeuwarden.

 

Dag 2: Leeuwarden - Hegebeintum - Paesens-Moddergat - Leeuwarden

Deze voormiddag maken we onder begeleiding van een lokale gids een praamtocht door de historische grachten en singels van Leeuwarden. Nadien volgt een stadswandeling en gaan we lunchen in het centrum. ‘s Namiddags bezoeken we in Hegebeintum de hoogste terp langs de Friese kust. Op de heuvel staat een schilderachtig kerkje en aan de voet ligt een bezoekerscentrum, waar een dvd-presentatie een duidelijk beeld schetst van de vroegere terpbewoners. In het restaurant kun je genieten van het weidse panorama bij een drankje voor we naar Paesens-Moddergat rijden. We bezoeken het Museum t’ Fiskershúske dat gevestigd is in 5 oude vissershuisjes en de herinneringen aan de intussen verdwenen kustvisserij levendig houdt. Terug in Leeuwarden is er vrije tijd om te winkelen en de stad op eigen tempo te ontdekken. Diner en logies.

 

Dag 3: Leeuwarden - Grou - Franeker - Leeuwarden

In Grou, in hartje Friesland, neemt palingvisser Ale de Jager ons mee aan boord van zijn authentieke praam. Terwijl hij de fuiken leeghaalt, vertelt hij gepassioneerd over zijn vak, over het leven van een paling, over duurzaam vissen, over bijvangst… Ondertussen varen we door een van de mooiste watergebieden van Friesland, de Wiide Ie. Na deze unieke ervaring rijden we naar Franeker voor de lunch en een bezoek aan het oudst werkende planetarium ter wereld waar wolkammer Eise Eisinga de sterrenkunde voor de gewone mens begrijpelijk maakte. Vervolgens verkennen we het knusse centrum met het stadhuis uit 1591, het korendragershuisje, het voormalige weeshuis, de Martinikerk en het Museum Coopmanshûs. Je geniet van vrije tijd voor we terugrijden naar Leeuwarden. Diner en logies.

 

Dag 4: Leeuwarden - Bolsward - Workum - Lemmer - Brussel

We starten met een rondleiding in de Friese bierbrouwerij en distilleerderij Us Heit, gevolgd door een proeverij. Workum in de zuidwesthoek van Friesland, is een van de oudste en mooiste Friese stadjes. Een wandeling door het centrum is een attractie op zich: schitterende monumenten en geveltjes staan in rijen naast elkaar. In de namiddag bezoeken we het Woudagemaal dat sinds 1998 op de Unesco-werelderfgoedlijst staat. Het is het grootste nog in werking zijnde stoomgemaal van Europa. Een lokale gids neemt ons mee in de wereld van stoom, techniek, architectuur en waterkracht. Tijdens de koffiepauze genieten we van een geweldig uitzicht over het IJsselmeer en op het Woudagemaal voor we terugrijden naar België.

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Vervoer per luxeautocar

 • Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

 • Nederlandstalige reisleiding

 • Lokale gidsen

 • Toeristenbelasting

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Fooi lokale gidsen

 • Annulerings- en bijstandsverzekering

Boeking

Belangrijk!

 • Boek voor 15/03 en krijg 34€ korting op de basisprijs van 709€
 • Kinderkorting t.e.m. 11 jaar: 240€
 • Korting 3e persoon: 45€
 • Verblijf in WestCord WTC Hotel

Boeking

Boekingsformulier

Al onze aanbiedingen