Eigenzinnig, uniek en zo mooi

Corsica

Eigenzinnig, uniek en zo mooi

Omschrijving

Eigenzinnig, uniek en zo mooi!

Deze reis is de ideale combinatie van cultuur en natuur. Zowel de kuststreek als het bergachtige binnenland worden bezocht. U verblijft in hotels met centrale ligging. Zowel een boottocht in Bonifacio als een typisch Corsicaans avondmaal staan op de planning.

Afreizen

Vertrekdata Prijs pp.in dubbel Singleprijs
22/05/2021 € 1.327 pp. op aanvraag
12/06/2021 € 1.327 pp. op aanvraag
03/07/2021 € 1.477 pp. op aanvraag
28/08/2021 € 1.427 pp. op aanvraag
11/09/2021 € 1.327 pp. op aanvraag

 

Opgelet, de prijzen hierboven zijn richtprijzen, deze reisorganisator werkt met dagprijzen die voortdurend veranderen. Vraag gerust naar de dagprijs.

Boeking

Programma

DAG 1: BRUSSEL - AJACCIO

De reisleider vertrekt met u mee richting Ajaccio, de hoofdstad van Corsica. Welkom op het eiland van de schoonheid! Bij aankomst, transfer naar het hotel. Ajaccio werd vooral bekend door Napoleon Bonaparte, die er is geboren en die duidelijk zijn stempel op de stad heeft gedrukt. Bij aankomst eerste kennismaking met de stad. Overnachting in hotel Albion*** in het centrum van Ajaccio.

 

DAG 2: AJACCIO - SARTÈNE - PORTO-VECCHIO

Vandaag zetten we het bezoek aan Ajaccio verder. De Place de Gaulle, de kathedraal, de overblijfselen van de citadel op het schiereiland, de Place Foch en het stadhuis staan op de lijst. Kortom, de mooiste plekken van Ajaccio. We verlaten de stad met haar rijke karakter en huizen in natuursteen, richting Porto-Vecchio. Onderweg stop in Sartène met zijn smalle steegjes. Deze stad wordt ook wel ‘de meest Corsicaanse stad van Corsica’ genoemd. Iets ten zuiden van Sartène kunnen we genieten van een indrukwekkend uitzicht op de ‘rocher du lion’ (de leeuwenrots) van Roccapina. Avondmaal en overnachting in het Golfe hotel*** of Hotel Holzer***.

ontbijt, avondmaal

 

DAG 3: PORTO-VECCHIO - BONIFACIO - PORTO-VECCHIO

Na het ontbijt gaan we op ontdekkingstocht naar het uiterste zuiden van Corsica, waar de hemel in de zee sovervloeit. Bonifacio is prachtig gelegen op duizelingwekkend steile kalkrotsen en bij helder weer is het 12 kilometer verderop gelegen Italiaanse Sardinië goed te zien. Om een goed beeld te krijgen van de unieke ligging van de stad, is een boottocht langs de kliffen en grotten een echte must! In de jachthaven nemen we het treintje naar de versterkte bovenstad en kuieren er rond in de smalle straten. Moe maar voldaan keren we terug naar het hotel.

ontbijt

 

DAG 4: PORTO-VECCHIO - ZONZA - CORTE

Via het woud van Ospédale naar Zonza, een middeleeuws dorpje gelegen in de bergachtige regio Alta Rocca. Op de achtergrond hebben we een schitterend zicht op de Aiguilles de Bavella met de spitse, granieten rotspunten. Daarna verder naar Corte, gelegen in hartje Corsica. Dit is de enige universiteitsstad van het eiland, die in de 18de eeuw onder Pascal Paoli werd uitgeroepen tot hoofdstad. De vestingen van de citadel overheersen de oude stad en de belvedère biedt een prachtig zicht op het natuurschoon van de streek. Onder begeleiding van onze reisleider maken we een wandeling door deze gezellige stad en bezoeken we het Musée de la Corse. ’s Avonds genieten we van typische Corsicaanse gerechten. Overnachting in hotel du Nord*** of hotel Duc de Padoue***.

ontbijt, avondmaal

 

DAG 5: CORTE - PORTO

Vandaag verlaten we Corte en begeven ons westwaarts naar de kust. Onderweg ontdekken we een aantal natuurlijke parels van Corsica. Te beginnen bij de schilderachtige weg van Corte naar Porto die ons onder meer door het grootste bos van Corsica, la Forêt de Valdu Niellu en de Gorges de Spelunca brengt. Onderweg krijgen we ongetwijfeld de kans om wilde varkens te spotten, die talrijk aanwezig zijn op dit mooie eiland. Het badplaatsje Porto bevindt zich aan de Golfe de Porto, dat Unesco Werelderfgoed is. Dit reservaat wordt onder meer gevormd door het natuurreservaat van Scandola, het enige in Europa dat zowel land als zee omvat. Om Scandola optimaal te verkennen is een boottocht een absolute must, dit kan je ter plaatse optioneel bijboeken. Overnachting in hotel Le Kallisté***.

ontbijt

 

DAG 6: PORTO - CALVI - L’ÎLE-ROUSSE

We begeven ons noordwaarts naar de Balagne, dat ook wel de ‘tuin van Corsica’ genoemd. Dit prachtig gebied staat vol vijgen- en palmbomen, olijf- en andere boomgaarden. Onderweg maken we een stop in Calvi, de belangrijkste stad van deze regio die wordt gedomineerd door de Genuese Citadel. Verder naar L’Île-Rousse, een gezellige badplaats die zijn naam dankt aan de granietrotsen, op het voor de kust gelegen eiland La Pietra, die bij zonsondergang een dieprode kleur krijgen. Geniet hier van de prachtige stranden, kuier over de strandboulevard of neem zoals een local deel aan het petanque spel op de Place Paoli. Overnachting in hotel Escale Côté Sud*** of Hotel Escale Côté Port***.

ontbijt

 

DAG 7: L’ÎLE ROUSSE - BASTIA

Corsica is eveneens gekend om zijn lekkere wijn en vandaag komen we langs een van de belangrijkste wijncentra van het eiland, Patrimonio. We bezoeken er een wijngaard en krijgen uiteraard ook de kans om wijn te proeven. Nadien gaat de rit verder naar het eindpunt van deze prachtige reis, de grootste havenstad van Corsica, Bastia. We bezoeken de stad met zijn elegante huizen met geverfde luiken te voet. De oude haven met gezellige restaurants aan het water is zonder twijfel ‘the place to be’! Maar ook de bovenstad met de indrukwekkende Citadel is meer dan de moeite waard. De stijlvolle architectuur en schitterend berglandschap typeren de stad. Overnachting in hotel Les Voyageurs***.

ontbijt

 

DAG 8: BASTIA - BRUSSEL

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor je terugvlucht naar Brussel. 

ontbijt

Boeking

Deze reis is inclusief

 

 • Nederlandstalige reisleiding van Brussel tot Brussel
 • Internationale vluchten met TUI fly
 • Lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning
 • Alle overnachtingen in de vermelde hotels
 • 7x ontbijt, 2x avondmaal (waarvan 1x typisch Corsicaans diner)
 • Bezoek aan de steden Sartène, Bonifacio, Zonza, Corte, Calvi, L’Île Rousse, Saint-Florent en Bastia
 • Boottocht & toeristentreintje in Bonifacio
 • Toegangsgelden voor de Citadel en het Musée de la Corse in Corte
 • Scenic route tussen Corte en Porto
 • Bezoek aan de Calanques van Piana
 • Wijnproeverij in Patrimonio

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 

 • Persoonlijke uitgaven
 • Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’
 • Optionele excursies
 • Fooien voor de gids en chauffeur
 • Bagageservice op de luchthaven en in de hotels
 • Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering ( deze kunnen wij voor u bijboeken indien gewenst)

Boeking

Belangrijk!

Hotels

 • 1n in Ajaccio in hotel Albion*** 

 • 2n in Porto-Vecchio in hotel Golfe*** of Holzer***

 • 1n in Corte in hotel du Nord*** of Duc de Padoue***

 • 1n in Porto in hotel Le Kallisté***

 • 1n in L’Île-Rousse in hotel Escale Côté Sud*** of Escale Côté Port***

 • 1n in Batia in hotel Les Voyageurs***

 

Aantal deelnemers

Min. 15 personen, max. 25 personen

Boeking

Boekingsformulier

Al onze aanbiedingen