De Veluwe en het Nationaal Park De Hoge Veluwe

Nederland

De Veluwe en het Nationaal Park De Hoge Veluwe

Omschrijving

Kleurige herfsttaferelen in de groene schatkamer van Nederland

Met maar liefst 90.000 ha bos, heide, vennen en stuifzand, moerassen, meren en rivieren, is de Veluwe een waar fiets- en wandelparadijs. Na de Waddenzee is deze regio in de provincie Gelderland, het grootste natuurgebied van Nederland. Het 540 ha grote Nationaal Park De Hoge Veluwe ontstond in 1935 en wordt bevolkt door edelherten, reeën, moeflons, wilde zwijnen en kleine dieren. Het beroemde Kröller-Müller Museum, midden in het park, herbergt kunstwerken van Matisse, van Gogh, Picasso, Mondriaan en Renoir. De bijhorende beeldentuin biedt een schitterende collectie sculpturen van Auguste Rodin, Henry Moore en Jean Dubuffet. Een ideale bestemming voor een rustig weekendje natuur tijdens het kleurrijkste seizoen van het jaar!

Afreis

Datum Prijs pp Dubbel Prijs pp Single
11/11/2021 495€ 610€

 

Boeking

Programma

Dag 1: Brussel - Utrecht - Amersfoort - Apeldoorn

Van de centrale opstapplaats rijden we naar Utrecht met onderweg een ontbijtstop. We starten met een wandeling die ons door de prachtige 2000 jaar oude geschiedenis van de stad voert. Eyecatcher is de Domtoren als hoogste kerktoren van Nederland. Verstilde hofjes toveren begijntjes tevoorschijn. Uniek in de wereld zijn de werven en werfkelders waar kooplieden in de middeleeuwen hun handelswaren opsloegen. Ook bijzonder zijn de vele gevelstenen en geveltekens in het oude centrum. Na de lunch rijden we naar de middeleeuwse stad Amersfoort. We houden een fotostop aan het Belgenmonument op de Amersfoortse berg en ontdekken het centrum. Naast de 98 m hoge Onze Lieve Vrouwetoren, zien we unieke muurhuizen en het visitekaartje van Amersfoort, de mooie Koppelpoort. Je geniet van vrije tijd voor we doorrijden naar ons hotel in Apeldoorn. Diner en logies

 

Dag 2: Apeldoorn - NP De Hoge Veluwe - Apeldoorn


Vandaag staat alles in het teken van natuur en kunst. Na het ontbijt rijden we naar het Nationaal Park De Hoge Veluwe waar we een wandeling maken onder begeleiding van een lokale gids. De natuur is er overweldigend en verschillende landschappen wisselen elkaar continu af: loof- en naaldbossen, natte en droge heidevelden, grasvlakten en stuifzand. Er is een grote diversiteit aan fauna en flora: van het gentiaanblauwtje tot de kleine schorseneer, van de zeldzame parelmoervlinder tot het imposante edelhert. Er leven hier meer dan 100 bedreigde diersoorten waaronder de tapuit, draaihals, heikikker en ringslang. Samen met het bezoekerscentrum Museonder, het jachthuis Sint-Hubertus en het Kröller-Müller Museum vormt het park een unieke combinatie van natuur, kunst en architectuur. In het museum zien we een wereldberoemde collectie, voornamelijk 19e en 20e-eeuwse beeldende kunst. Centraal staan de omvangrijke verzameling van Vincent van Gogh en de grootste beeldentuin van Europa. Terugrit naar Apeldoorn voor diner en logies.


Dag 3: Apeldoorn - Harderwijk - Arnhem - Brussel


In het charmante Hanzestadje Harderwijk aan de vroegere Zuiderzee nemen we deze voormiddag een kijkje achter de schermen van een ambachtelijke palingrokerij, gevolgd door een demonstratie paling fileren en een heerlijke proeverij. Nadien vertoeven we in de pittoreske straatjes van de historische binnenstad tot na de lunch. ’s Namiddags ontdekken we Arnhem, de hoofdstad van Gelderland, middenin een spectaculaire groene omgeving, met aan de ene kant de Veluwe en aan de andere kant het uiterwaardengebied. Boeiend zijn het Duivelshuis van Maarten van Rossum, de 14e-eeuwse Sabelspoort, het Presickhaeffs Huys en de gotische Sint-Eusebiuskerk die al meer dan 5 eeuwen het stadsbeeld bepaalt. In de late namiddag keren we terug naar België.

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Vervoer per luxeautocar

 • Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

 • Nederlandstalige reisleiding

 • Lokale gids

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Fooi lokale gids

 • Annulerings- en bijstandsverzekering

 • Toeristenbelasting

Boeking

Belangrijk!

 • Boek voor 01/06 en krijg 26€ korting op de basisprijs van 495€.
 • Kinderkorting t.e.m. 12 jaar: 120€
 • Korting 3e persoon: 90€
 • Verblijf in Hotel Van der Valk Apeldoorn
 • Vergeet je wandelschoenen niet!

Boeking

Boekingsformulier

Al onze aanbiedingen