De rijke cultuur van de Kaukasus

Armenie

De rijke cultuur van de Kaukasus

Omschrijving

Leer de cultuur van dit prachtige land kennen.

Dit kan in de hoofdstad Jerevan met haar rijke musea, tijdens jouw verblijf in de tuinstad Goris of aan het schilderachtige Sevanmeer.  Armenië zal je betoveren met zijn middeleeuwse kloosters en kerkjes. Je komt de 2 uitersten van het land tegen tijdens de lunch bij een plaatselijke familie en tijdens de overnachting in het prachtige Grand Hotel Yerevan*****.

Afreisdata:

Vertrekdatum Prijs pp in dubbel Singleprijs
23/05/2021 € 1.719 op aanvraag
13/06/2021 € 1.685 op aanvraag

 

 

Opgelet, deze reisorganisator werkt met variabele prijzen.  Vraag gerust naar de dagprijs.

Boeking

Programma

DAG 1: BRUSSEL - JEREVAN

Vlucht naar Jerevan.

 

 

DAG 2: JEREVAN - ASHTARAK - SAGMOSAVANK - AMBERD - DZORAGUET

's Nachts aankomst in Jerevan en aansluitend transfer naar het Grand Hotel Yerevan*****.  In de late voormiddag rijden we naar Saghmosavank voor een bezoek aan het klooster. Daarna gaan we naar het fort van Amberd, dat niet voor niets 'het fort in de wolken' genoemd wordt. Overnachting in hotel Tufenkian Avan Dzoraget**** in Dzoraguet of Hotel Concept**** by COAF in Debed.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 3: DZORAGUET - AKHTALA - HAGHPAT - SANAHIN - ODZUN - DZORAGUET

Na het ontbijt staan de schitterende kloosters van Akhtala, Haghpat en Sanahin op het programma. De kloosters van Sanahin en Haghpat werden door UNESCO als Werelderfgoed uitgeroepen. Via een bochtige weg reizen we langs een prachtig landschap van plateaus en bergflanken. Net zoals dat van Sanahin laat het klooster van Hagpat duidelijk zien hoe de Armeense religieuze bouwkunst ontstaan is uit het samensmelten van de Byzantijnse religieuze architectuur en de traditionele bouwkunst van de Kaukasus. Daarna een kort bezoek aan het rurale stadje Odzun met een degustatie van traditionele kruidenthee alvorens we terugkeren naar het hotel. Avondmaal en overnachting in het hotel.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 4: DZORAGUET - HAGARTSIN - GOSHAVANK - DILIDZJAN

's Morgens vertrek naar Hagartsin voor een bezoek aan het klooster, dat gebouwd werd in drie eeuwen en zich in de kloof van de Aghstev rivier bevindt. Nadien bezoeken we het 13e eeuwse Goshavank klooster. Aansluitend rijden we richting Dilidzjan, ook wel het "Zwitserland van Armenië" genoemd. Verkenning van Oud Dilidzjan. Avondmaal en overnachting in het hotel Best Western Paradise Dilijan****.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 5: DILIDZJAN - SEVAN - NORADUZ - SELIM - KARAHUNJ - GORIS

Na het ontbijt rit richting Goris. Eerste stop aan het Sevanmeer, prachtig gelegen op 2.000 m hoogte en omgeven door bergen. Vanop het schiereiland kan je genieten van een prachtig uitzicht over het meer. Vervolgens staat Noraduz op het programma. Hier ontdekt  je het uitgestrekte kerkhof met de typische khachkars of 'kruisstenen'. Na het middagmaal gaat het verder naar de karavanserai van Selim, opgericht om de vele handelaren en reizigers een veilige overnachtingsplek te geven. Voordatwe Goris bereiken, bezoeken we nog Karahunj, het Stonehenge van Armenië.  Hier vinden we een cirkel van enorme rechtopstaande rotsblokken. Avondmaal en overnachting in hotel Mirhave*** in Goris.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 6: GORIS - KHNDZORESK - TATEV - GORIS

Vandaag rit naar Khndzoresk, de tot 1958 bewoonde grottenstad die er nu verlaten bij ligt. Hierna bezoek aan Tatev, waar je het klooster van Tatev bezoekt, het belangrijkste historische monument van de provincie Siunik. Op de binnenplaats van het klooster staat het Gavazan, een zuil van zeker 8 m. hoog. Tussen 1390 en 1453 was dit klooster de zetel van de universiteit van Tatev en werd het beschouwd als een van de belangrijkste middeleeuwse centra voor wetenschappen. De lunch wordt verzorgd door een lokale familie te Tatev. Terugrit naar Goris. Avondmaal en overnachting in hotel Mirhave*** in Goris.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 7: GORIS - NORAVANK- KHOR VIRAP - JEREVAN

Vertrek richting het klooster van Noravank, een prachtig middeleeuws monument. Na het middagmaal rit naar de Grotten van Areni, waar enkele jaren geleden een van de oudste wijnmakerijen werd ontdekt. Aansluitend bezoek aan de kerk en het klooster van Khor Virap, genesteld op een heuvel met een schitterend uitzicht op de Ararat, 'de graanschuur van Armenië'.  Dit klooster is een van de heiligste plaatsen van de Armeens-Apostolische Kerk. Aankomst in Jerevan. Overnachting in het Grand Hotel Yerevan*****.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 8: JEREVAN - ZVARTNOTS - ECHMIATSINE - JEREVAN

Na het ontbijt vertrekken we richting Zvartnots, met zijn ruïnes van de oudste kerk van Armenië. Daarna verder naar Echmiatsine, de thuishaven van de Armeense christenen. Nadat het christendom werd uitgeroepen tot staatsgodsdienst werd Vagarshapat in 301 het religieuze centrum van het land. De patriarch van de Armeense Kerk heeft zijn zetel in de kathedraal die de naam Echmiatsine ('Afdaling van de Zoon') draagt en die volgens de legende zou gebouwd zijn op de plek die door Christus zelf aan de Heilige Gregorius werd getoond. Hier wonen we een deel van een Armeense misviering bij. Middagmaal en verder naar Jerevan waar we nog het Historisch Museum en de openluchtmarkt Vernissage bezoeken. Rest van de dag vrij. Overnachting in het hotel.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 9: JEREVAN - GARNI - GUEGHARD - JEREVAN

s'Ochtends  vertrek naar Garni. Hier bezoek je de tempel, het enige hellenistische monument in Armenië.  Deze staat op een driehoekig plateau en die vorm is ook in de constructie overgenomen. Op enkele kilometers van Garni ligt het klooster van Gueghard, wat 'lans' betekent. Dit daar hier vroeger de lans bewaard werd waarmee een Romeinse soldaat Christus zou hebben doorboord. Nu ligt het relikwie in Echmiatsine. Terug naar Jerevan voor een bezoek aan een distilleerderij van cognac. Overnachting in het hotel.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 10: JEREVAN

Vandaag bezoeken we de burcht van Erebuni. Je bezoekt de Blauwe Moskee en aansluitend maak je in het museum van de Armeense Genocide en de bijhorende herdenkingsruimte kennis met de tragische geschiedenis van het land. Hierna gaat het naar het Matenadaran Museum waar je duizenden manuscripten kan bewonderen. Afscheidsdiner in Jerevan. Overnachting in het hotel.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 11: JEREVAN - BRUSSEL

Ontbijtpakket. Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

ontbijt

 

 

 

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Nederlandstalige reisleiding van Brussel tot Brussel
 • Engelstalige lokale gids
 • Internationale vluchten met Austrian Airlines
 • Alle luchthaventaksen
 • Lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning
 • Alle overnachtingen in de vermelde hotels
 • 10x ontbijt, 9x middagmaal, 9x avondmaal
 • Infomoment
 • Toegangsgelden voor kloosters in Saghmosavank, Akhtala, Haghpat, Sanahin, Hagartsin, Goshavank, Tatev, Noravank, Khor Virap, fort van Amberd, de Grotten van Areni, Karahunj, historisch museum in Jerevan, museum van Erebuni in Jerevan, museum van de genocide in Jerevan, Matenadaran Museum in Jerevan, de musea in Garni en Zvarnots
 • Wijn- en cognacdegustatie en degustatie kruidenthee
 • Kabellift naar het klooster van Tatev

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Persoonlijke uitgaven
 • Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’
 • Optionele excursies
 • Fooien voor de gids en chauffeur
 • Bagageservice op de luchthaven en in de hotels
 • Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering (deze kunnen wij voor u bijboeken indien gewenst)

Boeking

Belangrijk!

Hotels

 • 2n in Dzoraget in hotel Tufenkian Avan Dzoraget**** of Concept**** by COAF

 • 1n in Dilidzjan in hotel Best Western Paradise Dilijan****

 • 2n in Goris in hotel Mirhave*** 

 • 4n in Jerevan in hotel Grand Hotel Yerevan*****

 

Aantal deelnemers

Min. 15 personen, max. 20 personen

 

Reisdocumenten: www.diplomatie.be

Boeking

Boekingsformulier

Al onze aanbiedingen