De koninklijke poort naar Oost-Europa

Polen

De koninklijke poort naar Oost-Europa

Omschrijving

 

Reis langs de mooiste historische plaatsen van Polen

Polen is vooral bekend om zijn historische steden Gdansk, Warschau en Krakau, die je tijdens deze reis zal ontdekken.  Ook bezoek je Wieliczka, de wereldberoemde zoutmijn, en maak je een excursie naar het schilderachtige Zakopane, aan de voet van de Hoge Tatra.  Een ander belangrijk belangrijk punt is het aangrijpend bezoek aan het voormalige concentratiekamp van Auschwitz-Birkenau.

Afreisdata:

Vertrekdata Prijs pp in dubbel Singleprijs
10/06/2021 € 1.447 op aanvraag
15/07/2021 € 1.487 op aanvraag
02/09/2021 € 1.467 op aanvraag

 

Opgelet, deze reisorganisator werkt met variabele prijzen (brandstof, kortingen,..)  Vraag gerust naar de dagprijs.

Boeking

Programma

DAG 1: BRUSSEL - GDANSK

Vlucht naar Gdansk en aansluitend transfer naar het hotel. Avondmaal in het hotel. We verblijven twee nachten in Novotel Gdansk Centrum***.

avondmaal

 

DAG 2: GDANSK - GDYNIA - SOPOT - GDANSK

Vandaag bezoeken we de Driestad: Gdynia, Sopot en Gdansk, drie steden aan de Baltische Zee. We starten in het rustige Gdynia waar we in de haven enkele mooie historische schepen in het water zien liggen, zoals de ORP Blyskawica, een torpedojager die door het Poolse leger werd gebruikt tijdens WOII, en de prestigieuze Dar Pomorza, een oud zeilschip. In het gezellige Sopot wandelen we over de Molo, de houten pier van 516 meter, de langste van Europa. Vervolgens ontdekken we het indrukwekkende centrum van Gdansk en genieten we van wat vrije tijd.

ontbijt

 

DAG 3: GDANSK - MALBORK - ELBLAG - WARSCHAU

We starten, na het ontbijt, met een bezoek aan het schiereiland Westerplatte, de plek waar gestationeerde Poolse troepen het dagenlang opnamen tegen het oprukkende Duitse leger. Daarna bezoeken we de sprookjesachtige burcht van Malbork, dat op vlak van landoppervlakte het grootste kasteelcomplex ter wereld is. Onderweg naar Warschau maken we ook een stop aan het Elblag kanaal, een technologisch hoogstandje uit de 19e eeuw. Om een route over dit kanaal mogelijk te maken, worden de vaartuigen verplaatst door bewegende platformen om zich een weg te banen over de grasvelden. Bij aankomst in Warschau gaan  we dineren in een lokaal restaurant. We verblijven twee nachten in hotel Ibis Warszawa Stare Miasto (Old Town)***.

ontbijt, avondmaal

 

DAG 4: WARSCHAU

Tijd voor Warschau, de stad bijna volledig vernield werd tijdens WOII maar door uitstekende restauraties zijn historisch diverse karakter heeft kunnen behouden. Met een lokale gids ontdekken we eerst het oudste deel van de stad. We wandelen langs de Koninklijke Route en het Rynek Starego Miasta plein, een plek met kleurrijke huisjes met in het midden het monument van de zeemeermin van Warschau, het symbool van de stad. Via het Lazienki park gaan we door naar het voormalige Joodse Getto van Warschau met de Umschlagplatz, de plaats vanwaar honderdduizenden Joden werden verzameld voor deportatie naar vernietigingskampen. Als afsluiter heb je zelf wat tijd om de stad te ontdekken.

ontbijt

 

DAG 5: WARSCHAU - KRAKAU

Vandaag staat de rit naar Krakau, een bruisende stad en een van de mooiste steden van Centraal-Europa, op het programma. Na de vrije lunch maken we een gegidste wandeling doorheen het Kazimierz district, de historische Joodse wijk met een donkere geschiedenis en tevens het decor van Steven Spielberg’s Schindler List. Tegenwoordig is het echter een artistieke wijk vol sfeervolle restaurants, trendy bars en hippe kunstgalerijen. We leren bij over de historische gebeurtenissen en snuiven de unieke sfeer op van deze buurt. Ook bezichtigen we aansluitend de Oude Synagoge waar exhibities worden gehouden over de Joodse tradities in Polen. De komende vier nachten verblijven we in hotel Vienna House Easy Cracow***.

ontbijt

 

DAG 6: KRAKAU

Samen met een lokale gids gaan we vandaag op wandel door de oude binnenstad van Krakau, de verzamelplaats van bijzondere architectuur, historische kerken en gezellige straatjes. We bezoeken de St. Mariakerk, een parel van de gotische architectuur, en gaan naar het Kasteel van Wawel, een voormalige koninklijke residentie en vandaag de dag een indrukwekkend kunstmuseum. In de namiddag geniet je van vrije tijd in stad.

ontbijt

 

DAG 7: KRAKAU - AUSCHWITZ-BIRKENAU - WIELICZKA - KRAKAU

Vandaag staat een aangrijpend bezoek aan het vernietigingskamp van Auschwitz-Birkenau, de gruwelijke plekken die symbool staan voor de wandaden van de nazi's tijdens WOII op het programma. Vervolgens bezoeken we de fascinerende zoutmijn van Wieliczka. Hier bewonderen we de historische beelden en mythische figuren die door de mijnwerkers uit het steenzout zijn gehouwen. Terugrit naar Krakau. Avondmaal in een lokaal restaurant in Krakau.

ontbijt, avondmaal

 

DAG 8: KRAKAU - ZAKOPANE - KRAKAU

Vandaag maakt cultuur plaats voor natuur en gaan we naar Zakopane, een stadje gelegen op 1000 m boven de zeespiegel en omgeven door het Tatragebergte. Daar aangekomen brengt de kabelbaan van Gubalowka ons naar de top om te genieten van een spectaculair uitzicht over het gebergte. Een wandeling langs de gezellige Krupowki straat mag zeker niet ontbreken! ’s Namiddags nemen we plaats op een houten vlot voor een ontspannende tocht op de rivier Dunajec. Onder leiding van een plaatselijke schipper genieten we van onvergetelijke panorama's op de schilderachtige pieken. Daarna terugrit naar Krakau. Avondmaal in een lokaal restaurant in Krakau.

ontbijt, avondmaal

 

DAG 9: KRAKAU - BRUSSEL

Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

ontbijt

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Nederlandstalige reisleiding van Brussel tot Brussel

 • Internationale vluchten met LOT Polish Airlines

 • Lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning

 • Alle overnachtingen in de vermelde hotels

 • 8x ontbijt, 4x avondmaal

 • Audiosysteem

 • Bezoek aan de Driestad (Gdynia, Sopot en Gdansk) met een Nederlands- of Engelstalige lokale gids

 • Schiereiland Westerplatte

 • Het Elblag kanaal

 • Rondleiding in de burcht van Malbork met een Engelstalige lokale gids

 • Uitgebreid bezoek aan Warschau met een Nederlands- of Engelstalige lokale gids

 • Wandeling doorheen het Kazimierz district in Krakau met een Nederlands- of Engelstalige lokale gids, inclusief toegang tot de Oude Synagoge

 • Wandeling doorheen de oude binnenstad van Krakau met een Nederlands- of Engelstalige lokale gids, inclusief toegang tot de St. Mariakerk en het Kasteel van Wawel

 • Bezoek aan het vernietigingskamp van Auschwitz-Birkenau met een Engelstalige lokale gids

 • Ontdekking van de zoutmijn van Wieliczka met een Engelstalige lokale gids

 • Excursie naar Zakopane met de kabelbaan van Gubalowka en een ontspannende vlottentocht

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Persoonlijke uitgaven

 • Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’

 • Optionele excursies

 • Fooien voor gidsen en chauffeur

 • Bagageservice op de luchthaven en in de hotels

 • Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering

Boeking

Belangrijk!

Hotels

 • 2n in Gdansk in hotel Novotel Gdansk Centrum***

 • 2n in Warschau in hotel Ibis Warszawa Stare Miasto (Old Town)***

 • 4n in Krakau in hotel Vienna House Easy Cracow***

 

Aantal deelnemers

Min. 14 personen, max 25 personen

Boeking

Boekingsformulier

Al onze aanbiedingen