De Elzas

Frankrijk

De Elzas

Omschrijving

Een ontdekkingstocht voor natuurliefhebbers en fijnproevers

De pittoreske wijndorpen met hun fleurig versierde vakwerkhuizen en sfeervolle pleintjes met fonteinen zijn het summum van Elzasser charme! Duitse plaatsnamen, Duitse wijnen, Duitse gastronomie, de Elzas is een beetje Duitsland in Frankrijk, alleen wordt er Frans gesproken. Deze reuzegrote tuin met eindeloze wijngaarden is een eldorado voor lekkerbekken. De vele specialiteiten zijn allemaal even onweerstaanbaar en vakantiegangers met een Bourgondische inslag moeten absoluut de Flammekueche, Baeckeofe en Münsterkäse proeven.

Afreizen

Datum Prijs pp Dubbel Prijs pp Single
25/03/2021 485€ 580€
13/05/2021 539€ 634€
29/10/2021 539€ 634€

 

Boeking

Programma

Dag 1: Brussel - Nancy - Kaysersberg - Dieffenthal

Van de centrale opstapplaats rijden we naar de middeleeuwse stad Nancy. Na de lunch bewonderen we het centrum met enkele mooie voorbeelden van art nouveau, om uit te komen bij het rococo pronkjuweel: Place Stanislas met de aangrenzende Arc Héré en het oude Palais Ducal. We rijden verder naar het bijzondere flaneerstadje Kaysersberg, tevens de geboorteplaats van Albert Schweitzer, die in 1952 de Nobelprijs voor de Vrede ontving. Het indrukwekkende middeleeuwse centrum is vergeven van peperkoeken vakwerkhuisjes, leuke winkeltjes en pittoreske pleinen. Er is vrije tijd om een terrasje te doen voor we doorrijden naar Dieffenthal. Diner en logies.

 

Dag 2: Dieffenthal - Colmar - Eguisheim - Dieffenthal

Deze voormiddag maken we een uitgebreide wandeling door de historische binnenstad van Colmar. Bij elke oogopslag wanen we ons te midden van een levensgrote prentkaart. De gekleurde en opvallend goed bewaarde vakwerkhuizen vormen de overgrote meerderheid. We bewonderen het beroemde Maison Pfister, het Maison des Têtes, de kathedraal en de pittoreske wijk Petite Venise. Daarna geniet je van vrije tijd tot na de lunch. In de namiddag ontdekken we Eguisheim, zonder meer een van de mooiste Franse dorpen. Vanop de oude wallen aanschouwen we de merkwaardige architectuur. We eindigen deze mooie dag bij een wijnboer en maken kennis met de geheimen en smaak van de sylvaner, pinot, riesling en gewurztraminer. Diner en logies in Dieffenthal.

 

Dag 3: Dieffenthal - Strasbourg - Obernai - Dieffenthal

Na het ontbijtbuffet rijden we naar Strasbourg waar we tijdens een rondvaart op de Ill een aardig beeld van de stad krijgen. De eeuwen trekken aan ons voorbij als we langs de voormalige leerlooierswijk, de overdekte Ponts Couverts, het platform van Vauban en de gebouwen van de Europese wijk varen. Terug aan wal wandelen we langs het Palais Rohan en het schitterende Maison Kammerzell naar de kathedraal met haar grote astronomische klok. Na de lunch verkennen we de schilderachtige wijk Petite France met haar vakwerkhuizen en waterpartijen. Het gebied tussen Strasbourg en Mulhouse loopt over van de prentenboekdorpjes; een van die lieflijke plaatsjes is Obernai. Het mooie marktplein met de vroegere graanhal en andere oude gebouwen en monumenten, trekt onze aandacht. Als een van de weinige Elzasser stadjes heeft Obernai zijn middeleeuwse omwalling en bijhorende torens weten te bewaren. We ronden onze wandeling af in de autovrije hoofdstraat, vol gezellige winkeltjes en terrasjes. Terugrit naar Dieffenthal. Diner en logies.

 

Dag 4: Dieffenthal - Riquewihr - Ribeauvillé - Brussel

We nemen afscheid van het kleurrijke dorp en rijden naar Riquewhir met zijn architecturale schoonheid en authentieke rijkdom. Je geniet van vrije tijd om het toeristische centrum op eigen tempo te ontdekken en enkele bekende elzaswijnen te proeven. In Ribeauvillé maken we nadien een aangename wandeling langs oogverblindende huizen in Elzasser bouwstijl. Na de lunch verlaten we de charmante regio en rijden huiswaarts met onderweg de gebruikelijke stops.

Boeking

Deze reis is inclusief

  • Vervoer per luxeautocar

  • Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

  • Nederlandstalige reisleiding

  • Toeristenbelasting

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

  • Annulerings- en bijstandsverzekering
  • Toegangsprijzen: ca. € 20

Boeking

Belangrijk!

  • Boek voor 15/03 en krijg 24€ korting op de basisprijs van 539€
  • Kinderkorting t.e.m. 12 jaar: 210€
  • Verblijf in Verger des Châteaux, The Originals Relais

Boeking

Boekingsformulier

Al onze aanbiedingen