De Cotswolds

Engeland

De Cotswolds

Omschrijving

Heart of England... Top of the best!

Glooiende groene heuvels en lieflijke valleien, authentieke dorpen met huizen in gele kalksteen, rust en gezelligheid: allemaal ingrediënten van de idyllische Cotswolds in het westen van Engeland. Dit grootste natuurgebied waar de Thames ontspringt, is een Area of Outstanding Natural Beauty. Elk plaatsje heeft zijn eigen karakter en charme. De combinatie van middeleeuwse dorpjes en wolstadjes, statige landhuizen en steile hellingen met weidse uitzichten, maken de Cotswolds tot een leuke vakantiebestemming.

Afreizen

Datum Prijs pp Dubbel Prijs pp Single
30/05/2021 809€ 968€
25/07/2021 809€ 968€
03/10/2021 729€ 888€

 

Boeking

Programma

Dag 1: Calais - Dover - Oxford - Gloucester

Na de ferrytocht Calais-Dover rijden we naar Oxford met onderweg de lunch. Deze mooie Victoriaanse universiteitsstad is de thuisbasis van Inspector Morse. We wandelen langs diverse opvallende gebouwen zoals Radcliffe Camera, Bodleian Library en de University Church of St Mary the Virgin. In Christ Church, een van de meest prestigieuze colleges van Groot-Brittannië, bewonderen we de kathedraal en de Great Hall. In de late namiddag rijden we naar Gloucester. Diner en logies.

 

Dag 2: Gloucester - Stratford-upon-Avon - Warwick - Bourton-on-the-Water - Gloucester

Na het Engels ontbijt rijden we naar Stratford-upon-Avon waar we de wereld van Shakespeare binnen stappen. Onderweg houden we een fotostop aan Anne Hathaway’s Cottage. In het stadje merken we algauw dat elk historisch pand verwijst naar de dichter. We bezoeken zijn geboortehuis en de schitterende middeleeuwse Holy Trinity Church met zijn graftombe. Na de lunch staat het prachtige Warwick Castle op het programma. Naast een unieke wassenbeeldencollectie bewonderen we mooie schilderijen en een wapenverzameling. Het park rondom het middeleeuwse kasteel herbergt een Victoriaanse rozen- en fazantentuin. Op de terugweg naar Gloucester houden we nog even halt in het idyllische Bourton-on-the-Water. Diner en logies.

 

Dag 3: Gloucester - Tewkesbury - Winchcombe - Chipping Campden - Gloucester

Vandaag brengen we door in de noordelijke Cotswolds met zijn mooie, traditionele dorpjes. In Tewkesbury bezoeken we de fraaie Normandische abdijkerk uit de 12e eeuw en wandelen we langs de watermolen over de Avon rivier. In Sudeley Castle bewonderen we de privéappartementen van de huidige bewoners en de grafkapel van Catherine Parr, de laatste echtgenote van Henry VIII. De ruïnes van de Tithe Barn en de grootse Banqueting Hall geven de prachtige tuinen een bijzondere uitstraling. We nemen de lunch in Broadway en rijden naar Chipping Campden voor een wandeling door Highstreet, een van de mooiste dorpsstraten van het land, met oude herbergen en 14e-eeuwse huizen van wolhandelaars. Terugrit naar Gloucester voor diner en logies.

 

Dag 4: Gloucester - Northleach - Chedworth - Burford - Bibury - Gloucester

We vertoeven de ganse dag in de zuidelijke Cotswolds. In Northleach bezoeken we het dorpsplein en wolkerkje. De Romeinse villa van Chedworth, een unieke archeologische site, vertelt ons nadien over het leven tijdens de Romeinse overheersing in Groot-Brittannië. In het gezellige Burford nemen we de lunch en maken we een wandeling. Naast een wolkerkje herbergt de stad meerdere kunstgalerieën en antiekwinkels. Na wat vrije tijd rijden we naar Bibury waar we een fotostop houden aan de beroemde Arlington Row wevershuisjes. Terug in Gloucester volgt een aangename wandeling langs de Historic Docks tot in het centrum. We bezoeken het leuke winkeltje The tailor of Gloucester, met een kleine tentoonstelling over Beatrix Potter en de imposante Gloucester Cathedral, waarvan de kloostergangen gebruikt werden als set voor verschillende Harry Potter films. Nadien geniet je van vrije tijd om te winkelen. Diner en logies.

 

Dag 5: Gloucester - Sevenoaks - Dover - Calais

We laten de schilderachtige Cotswolds achter ons. Beschut in een vallei bij Sevenoaks staat het fraaie 14e-eeuwse landhuis Ightham Mote, omringd door een slotgracht. Vooral de Great Hall, de kapel, de binnenplaats en de tuinen trekken onze aandacht. Na ons bezoek rijden we naar Dover voor de overtocht naar Calais en terugrit naar België.

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Vervoer per luxeautocar

 • Overtocht Calais/Dover en terug

 • Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

 • Nederlandstalige reisleiding

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Annulerings- en bijstandsverzekering

 • Toegangsprijzen: ca. £ 55

Boeking

Belangrijk!

 • Boek voor 15/03 en krijg 40€ korting op de basisprijs van 809€
 • Kinderkorting t.e.m. 12 jaar: 390€
 • Kinderkorting t.e.m. 16 jaar: 250€
 • Verblijf in Hatherley Manor Hotel
 • Lokale tijd: België -1 uur
 • Netspanning: 230 volt (neem een wereldstekker mee)
 • Munteenheid: Britse pond (GBP)
 • Vereiste documenten: identiteitskaart voor EU-burgers. Kids-ID voor kinderen jonger dan 12 jaar.
  Vanaf 01/10/2021 zal je een internationaal paspoort nodig hebben.

Boeking

Boekingsformulier

Al onze aanbiedingen