De Champagne-Ardenne

Frankrijk

De Champagne-Ardenne

Omschrijving

Sprankelende bubbels in een uitzonderlijk erfgoed

De Champagne-Ardenne is een topregio voor een weekendtrip en daar is het succes van de mousserende wijn niet vreemd aan. Reims, een van de belangrijkste steden op gebied van kunst en geschiedenis, is niet alleen bekend om zijn kathedraal waar vroeger de Franse koningen werden gekroond, maar ook om zijn prestigieuze champagnehuizen. De Marnevallei krijgt haar gezicht tussen Epernay en Dormans, en de rivier slijpt ten zuiden van de Montagne de Reims haar bedding uit en biedt daarbij opmerkelijke landschappen vol uitgestrekte wijngaarden.

Afreizen

Datum Prijs pp Dubbel Prijs pp Single
19/07/2021 415€ 480€
30/10/2021 415€ 480€
25/11/2021 389€ 454€

 

Boeking

Programma

Dag 1: Brussel - Laon - Reims - Tinqueux

Van de centrale vertrekplaats rijden we naar Laon. De hooggelegen middeleeuwse stad wordt omringd door 7 km stadsmuur en herbergt meer dan 80 historische monumenten. De prachtige gotische kathedraal met 5 indrukwekkende torens domineert. Tijdens onze wandeling hebben we oog voor de stadswallen en les grimpettes, steile weggetjes tussen de lage en de hoge stad. Na de lunch rijden we naar Reims. We bezoeken een champagnehuis en verkennen het centrum met de gotische kathedraal die haar roem dankt aan haar fraaie architectuur, evenwichtige verhoudingen, mooie glasramen van Chagall en talrijke beeldhouwwerken. Sinds de 11e eeuw werden alle Franse koningen hier gekroond. De Gallo-Romeinse zuilengalerij cryptoportique herinnert ons aan het Romeinse verleden van de stad. In de late namiddag rijden we naar ons hotel in Tinqueux. Na de kamerverdeling gaan we dineren in een restaurant in de buurt. Logies.

 

Dag 2: Tinqueux - Oger - Hautvillers - Epernay - Tinqueux

Na het ontbijtbuffet rijden we naar Oger, een van de ‘grand cru-gemeenten’ van de Champagne. In het Musée du Mariage worden we ondergedompeld in het huwelijksleven van onze voorouders. Naast een enorme collectie huwelijksstolpen, juwelen, meubels en andere curiosa uit vervlogen tijden, aanschouwen we een uitgebreide verzameling vooroorlogse champagne-etiketten. Het ludieke museum, gelegen in het mooie domein van Champagne Henry de Vaugency, nodigt ons nadien uit op een heerlijke degustatie in hun eeuwenoude kelders. De befaamde benedictijnermonnik Dom Pérignon woonde en werkte in het charmante dorp Hautvillers, de wieg van de champagne. Na de lunch bezichtigen we zijn grafsteen in de oude abdijkerk en in de pittoreske straatjes hebben we oog voor de opvallende smeedijzeren uithangborden. Vervolgens ontdekken we het beroemde Maison Castellane in Epernay. Na een rondleiding door het museum, de toren en de kelders van dit champagnehuis, genieten we van een degustatie. Terug in Tinqueux dineren we in een restaurant op wandelafstand van het hotel. Logies.

 

Dag 3: Tinqueux - Cumières - Epernay - Verzy - Verzenay - Brussel

Deze voormiddag starten we in Cumières met een boottocht op de Marne. Langs de oevers verschijnen wijndorpjes met pittoreske kerkjes en idyllische huizen, prachtige flora en fauna en vooral eindeloze wijngaarden. Tijdens de rondvaart is er een bar ter beschikking met een rijk drankassortiment en leuke souvenirs. Nadien volgt een degustatie bij een lokale champagneboer met gelegenheid tot aankoop aan economische prijzen. In de namiddag maken we een rit door de Montagne de Reims tot Verzy. Hier wandelen we tot Les Faux, kromme beuken in het woud van Verzy, met vormen die op zijn zachtst uitgedrukt ‘ongewoon’ zijn. Voor we de terugrit aanvatten naar België houden we nog een fotostop aan de Phare de Verzenay. Na een klim van 101 trappen worden we een laatste keer beloond met een adembenemend zicht van 360° op de wijngaarden, de kathedraal van Reims en de molen van Verzenay.

Boeking

Deze reis is inclusief

  • Vervoer per luxeautocar

  • Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag, inclusief drank (1 kir, 1/2l water, 1 glas rosé of rode wijn en 1 koffie)

  • Nederlandstalige reisleiding

  • Toeristenbelasting

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

  • Annulerings- en bijstandsverzekering

Boeking

Belangrijk!

  • Boek voor 15/03 en krijg 16€ korting op de basisprijs van 415€
  • Kinderkorting t.e.m. 12 jaar: 150€
  • Korting 3e persoon: 20€
  • Verblijf in The Originals Boutique, Hôtel Qualys Reims-Tinqueux

Boeking

Boekingsformulier

Al onze aanbiedingen