De Algarve, het zonnige zuiden

Portugal

De Algarve, het zonnige zuiden

Omschrijving

De Algarve, het zonnige zuiden

Vanuit onze uitstekende uitvalsbasis bewonderen we de gouden kliffen en mooie zandstranden.  We hebben oog voor het authentieke leven en de lokale producten.

Afreizen:

10/05/2020 € 1.229 pp.  
07/06/2020 € 1.301 pp.  
06/09/2020 € 1.419 pp.  
     

 

Opgelet, de prijzen hierboven zijn richtprijzen, deze reisorganisator werkt met dagprijzen die kunnen veranderen.  Vraag gerust de dagprijs.

Boeking

Programma

DAG 1: BRUSSEL - FARO - ALBUFEIRA

Vlucht naar Faro, in de Algarve. Na de verwelkoming door een TUI-vertegenwoordiger brengt de transfer ons naar hotel Baia Grande**** waar we de komende 7 nachten verblijven in halfpension. Dit hotel is rustig gelegen, op 20 minuutjes wandelen van het zandstrand en de mooie kliffen van Praia Coelha. Bij het zwembad kan je heerlijk tot rust komen. Wil je graag het levendige centrum van Albufeira bezoeken? Dan neem je gewoon de gratis shuttlebus om te genieten van de vele winkeltjes, terrassen en restaurants. In de vroege avond organiseert de Nederlandstalige lokale gids een welkomstmeeting waar je meer uitleg krijgt over het programma en de excursiemogelijkheden op de vrije dagen.

avondmaal

 

DAG 2: ALBUFEIRA - SÃO BRAS DE ALPORTEL - ALBUFEIRA

Vandaag ervaren we het authentieke leven buiten de toeristische centra. We starten met een bezoek aan een olijfboerderij. We zien de vele olijfbomen, de granieten stenen molen uit de tijd van de Romeinen die de olijven maalt en de apparatuur die wordt gebruikt om de olie te winnen. Kortom, we zijn getuige van het proces van olijf tot olijfolie. Uiteraard proeven we ook de verscheidenheid aan olijfolie. Vervolgens gaan we naar São Bras de Alportel, een typisch Algarve dorpje. De ongehaaste levensstijl van de vriendelijke lokale bevolking is ontwapenend. We verkennen het dorpje en bezoeken het kurkmuseum en een kurkfabriek. Kurk? Jawel, kurk, een heel milieuvriendelijk en duurzaam product. Kurk staat synoniem voor Portugal. Wist je dat meer dan de helft van alle kurk die ter wereld wordt gebruikt uit Portugal komt? We krijgen een inkijk in de kurkindustrie en hoe belangrijk deze is voor de economie van Portugal.

ontbijt, avondmaal

 

DAG 3: ALBUFEIRA - SILVES - MONCHIQUE - ALBUFEIRA

Het achterland van de Algarve is ook betoverend mooi. Daarom trekken we vandaag het Monchique-gebergte in. Dankzij de rijke en unieke flora en fauna wordt dit gebied ook wel de 'tuin van de Algarve' genoemd. Onze eerste stop is Silves, temidden van de sinaasappelboomgaarden. We bezoeken het bekende kasteel dat wordt beschouwd als het mooiste islamitische militaire bouwwerk in Portugal. Vanaf het kasteel worden we getrakteerd op prachtige uitzichten. Na wat vrije tijd lunchen we in een lokaal restaurantje boven op een berg. Nadien rijden we verder naar Fóia, het hoogste punt van de Algarve vanwaar we een fenomenaal uitzicht hebben op de Algarve en de Oceaan. Op heldere dagen kunnen we zelfs Lissabon zien liggen. Vervolgens rijden we verder naar Monchique. Dit charmant stadje kenmerkt zich door witgekalkte huisjes en smalle kinderkopstraatjes die zich omhoog slingeren richting de berg. We maken een wandeling doorheen het sfeervolle en historische centrum. Alvorens we terugrijden naar Albufeira stoppen we even bij Caldes de Monchique, de plaats waar de Romeinen het helende bronwater uit de bergen ontdekten.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

DAG 4: ALBUFEIRA

Vrije dag. De lange, gouden zandstranden nodigen je uit voor een heerlijke luierdag in de zon. De gids informeert je graag over de excursiemogelijkheden.

ontbijt, avondmaal

 

DAG 5: ALBUFEIRA - LAGOS - SAGRES - ALBUFEIRA

Vandaag combineren we geschiedenis en natuur! Het begint allemaal met een bezoek aan de beroemde Ponta da Piedade waar je selfies klikt met de unieke rotsformaties van de kustlijn op de achtergrond. Vervolgens naar de historische stad Lagos. Hier neemt de gids ons mee op een begeleide wandeling naar Praça do Infante om een bezoek te brengen aan het standbeeld van Hendrik de Zeevaarder. Ook zien we het gebouw dat gebruikt werd als Portugals eerste slavenmarkt. Daarna is de kerk van San Antonio aan de beurt en heb je wat vrije tijd om te lunchen, shoppen en verkennen. We rijden verder naar Sagres waar we het fort bewonderen. Vervolgens naar Cabo de São Vicente, het ‘einde van de wereld’. Laat het panoramische uitzicht in de vissershaven van Baleeira even op je inwerken. Helemaal relaxt keer je terug naar je hotel.

ontbijt, avondmaal

 

DAG 6: ALBUFEIRA

Vrije dag. Geniet van een dagje aan het zwembad of ontdek de oude stadskern van Albufeira. Je kan vandaag ook een dagtrip maken naar Lissabon. De gids geeft je graag meer uitleg over deze excursie.

ontbijt, avondmaal

 

DAG 7: ALBUFEIRA - FARO - OLHAO - CACELA VELHA - TAVIRA - ALBUFEIRA

Ah, het oosten van de Algarve! Een van de mooiste regio's van Portugal. Het start allemaal in Faro, de hoofdstad van de regio. Hier heb je genoeg vrije tijd om de oude stad te verkennen. Volgende stop is Olhao, een dorpje op de oevers van de Ria Formosa. We bezoeken de lokale markt waar we kennismaken met de lokale bevolking en hun huisgemaakte producten. Na de vrije lunch gaan we naar Cacela Velha. Dit kustdorpje heeft een handjevol witgekalkte huizen, een prachtige kerk en een oud fort met uitzicht op de Atlantische Oceaan. Daarna reizen we door naar Tavira. Zeker het kasteel en de wandeling langs het bastion zullen ons bijblijven. We sluiten deze de dag af in de plaatselijke kerk waar je de nationale schat buiten al hoort: fado muziek. Zo melancholisch als wat en typerend voor Portugal. Terug naar Albufeira.

ontbijt, avondmaal

 

DAG 8: ALBUFEIRA - FARO - BRUSSEL

Geniet van de laatste Portugese zonnestralen. Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven van Faro voor de terugvlucht naar Brussel.

ontbijt

Boeking

Deze reis is inclusief

- Nederlandstalige lokale gids
- rechtstreekse internationale vluchten met TUI fly
- lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning
- alle overnachtingen in het vermelde hotel
- 7x ontbijt, 1x middagmaal 7x avondmaal
- volledige dag excursie naar São Bras de Alportel met bezoek aan een olijfboerderij, het kurkmuseum en een kurkfabriek
- volledige dag excursie naar Silves en Monchique, inclusief toegang tot het kasteel van Silves
- volledige dag excursie naar Lagos en Sagres, inclusief toegang tot de kerk van San Antonio en het kasteel van Sagres
- volledige dag excursie naar Faro, Olhão, Cacela Velha en Tavira, inclusief fado voorstelling

 

 

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

- persoonlijke uitgaven
- annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering
- bagageservice op de luchthaven en in het hotel
- toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’
- optionele excursies

 

 

Boeking

Belangrijk!

Singleprijs (1 persoon in een tweepersoonskamer): 

10/05/2020 € 1.427
07/06/2020 € 1.499
06/09/2020 € 1.685
   

 

REISDOCUMENTEN

Een geldige identiteitskaart of paspoort volstaat voor toeristen met de Belgische nationaliteit. Kinderen van 0 tot 12 jaar moeten in het bezit zijn van een Kids-ID.
Voor een laatste update: zie http://diplomatie.belgium.be

INENTINGEN

Tijdens een verblijf in Portugal is geen vaccinatie vereist.

MUNTEENHEID

EURO (EUR)

TIJDSVERSCHIL

winter: -1, zomer: -1

TAAL

De officiële taal is Portugees.

Boeking

Boekingsformulier