Bruisend Toscane

Italië

Bruisend Toscane

Omschrijving

Prachtige reis door het bruisende Toscane.

 

Ontdek de kunstschatten van Firenze en Siena, een van de grootste juwelen van Toscane.  Je zal versteld staan van de scheve toren van Pisa en het blinkende marmer van Carrara kunnen bewonderen tijdens de 4x4 excursie.  De reis wordt afgesloten met typische Toscaanse specialiteiten.

 

Vertrekdata Prijs pp in dubbel Singleprijs
15/05/2021 € 1.187 op aanvraag
16/06/2021 € 1.167 op aanvraag
07/07/2021 € 1.180 op aanvraag
08/09/2021 € 1.189 op aanvraag
15/09/2021 € 1.189 op aanvraag

 

Opgelet, deze reisorganisator werkt met variabele prijzen (brandstof, kortingen,..).  Vraag gerust naar de dagprijs.

 

Boeking

Programma

DAG 1: BRUSSEL - FIRENZE - MONTECATINI TERME

Vlucht naar Firenze. Bij aankomst transfer naar Hotel Ariston**** in Montecatini Terme, waar we de hele reis overnachten.

 

DAG 2: VOLTERRA - SAN GIMIGNANO

In Volterra, het voormalige Etruskische centrum, wandelen we langs het Palazzo dei Priori, de Dom, het Battistero en bezoeken we het Etruskisch Museum Guarnacci. Vervolgens gaat de tocht verder naar San Gimignano. Hier genieten we van de sfeer van dit 'middeleeuwse Manhattan van Toscane'. San Gimignano is volledig ommuurd en de vele torens die hier in de middeleeuwen stonden, getuigen van een woelig oorlogsverleden. De reisleider vertelt hier graag meer over en zal de groep zeker langs de sfeervolle pleinen Piazza della Cisterna en Piazza del Duomo met de Duomo della Collegiata leiden. Ook de fresco's van Benozzo Gozzoli in de Sant'Agostinokerk zijn een omweg waard. Vrije tijd om gezellig rond te kuieren in dit stadje.

ontbijt

 

DAG 3: PISA - LUCCA

In Pisa bezoeken we de Piazza dei Miracoli met de Dom, het Battistero (doopkapel) en de Camposanto (begraafplaats). De wereldberoemde Campanile, de zogenaamde wereldberoemde scheve toren van Pisa, mag uiteraard niet ontbreken. We wandelen verder naar de Piazza dei Cavalieri, één van de mooiste en bekendste pleinen van de stad, tot bij de rivier de Arno. Daarna verder naar het charmante middeleeuwse Lucca. Een uitgebreide wandeling brengt ons langs prachtige pleinen, o.a. de Piazza Anfiteatro, de Piazza Puccini met het standbeeld en geboortehuis van deze beroemde componist en de Piazza Napoleone. Ondertussen genieten we van de romaanse kerken, elegante art-nouveaugevels en de indrukwekkende brede stadswallen. We bezoeken hier de San Frediano kerk en de Duomo S. Martino.

ontbijt

 

DAG 4: FIRENZE

We nemen vandaag de trein naar Firenze: de bakermat van de renaissance en de hoofdstad van de Europese kunst. Deze stad prijkt ook op de UNESCO werelderfgoedlijst. Firenze is ook de stad waar Michelangelo en Leonardo da Vinci hebben gewoond en waar nog steeds veel van hun werken te bewonderen zijn. Tijdens een wandeling door het oude stadscentrum passeren we onder meer het Domplein met de basiliek van Santa Maria del Fiore, het Battistero en de Campanile. Verder naar de oude wijk van Dante en het mooie renaissanceplein Piazza della SS. Annunziata.

ontbijt

 

DAG 5: PISTOIA - CARRARA

Na het ontbijt vertrekken we naar Pistoia. Hoewel deze stad vooral bekendstaat als industrieel centrum, biedt haar binnenstad een prachtige historische aanblik. We bezoeken er de Piazza del Duomo met de San Zeno kathedraal en het prachtige zilveren altaar. In de namiddag reizen we verder naar de marmergroeven van Carrara, meer bepaald naar die van Fantiscritti. Daar maken we een tocht per 4x4 naar het hart van de berg, waar het beroemde marmer wordt uitgegraven. Een unieke ervaring! Nadien is er zelfs de gelegenheid om een authentiek stukje Carraramarmer aan te schaffen. Terugreis naar Montecatini.

ontbijt

 

 DAG 6: FIRENZE

Vandaag ben je vrij om de dag zelf in te vullen of je kan vooraf een tweede bezoek aan Firenze reserveren. Met de trein naar Firenze en bezoek aan de kapellen van de Medici, het Bargello Museum en de beroemde Biblioteca Laurenziana, een meesterwerk van renaissancebouwkunst. Bezoek ook de bekende Ponte Vecchio, de middeleeuwse brug die het centrum van Firenze verbindt met de groene wijk Oltrarno. Wil je echt de sfeer van de stad proeven? Bestel dan un caffé in een van de vele koffiebars of smul van een heerlijke gelato. In de steegjes tussen de Duomo en het Piazza delle Signoria vind je tal van winkels, boetiekjes, souvenirshops en eettentjes.

ontbijt

 

DAG 7: SIENA

Vandaag maken we een uitstap naar een van de grootste juwelen van Toscane: Siena. Deze stad ligt op drie heuvelruggen in het hartje van Toscane. Dit betekent dus veel klimmen en afdalen! Aan de drie hoofdstraten die over de heuvelruggen tot de Piazza del Campo lopen, bevinden zich de grote paleizen van de adel en de elegante winkels van de stad. Aan het merkwaardige plein zelf staan de Fonte Gaia en het Palazzo Pubblico. Op het hoogste punt van Siena verheft zich majestueus de gotische Dom die is opgetrokken uit zwart en wit marmer. Vlakbij bevinden zich ook het Battistero en het museum met de kunstverzameling van de Dom. Vanuit het museum kunnen de dappersten dan heel hoog klimmen om vervolgens te genieten van een weergaloos panorama over de stad. Over de Palio kom je alles te weten in het Contrade Civeta Museum. Vanavond krijgen we een speciaal afscheidsdiner aangeboden met typische Toscaanse gerechten. Een mooie afsluiter van deze boeiende reis.

ontbijt, avondmaal

 

DAG 8: MONTECATINI TERME - FIRENZE - BRUSSEL

Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven van Firenze voor de terugvlucht naar Brussel.

ontbijt

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Nederlandstalige reisleiding van Brussel tot Brussel
 • Internationale vluchten met Brussels Airlines
 • Trein naar Firenze op dag 4
 • Lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning
 • Alle overnachtingen in het vermelde hotel
 • 7x ontbijt, 1x avondmaal
 • Audiosysteem
 • Stadsbezoeken Volterra, San Gimignano, Pisa, Lucca, Firenze, Pistoia en Siena
 • Excursie per 4x4 naar de marmergroeven van Carrara
 • Toegangsgelden voor Etruskisch Museum in Volterra, Collegiata in San Gimignano, Duomo, Camposanto en Battistero in Pisa, San Frediano kerk en Duomo S. Martino in Lucca, de Battistero, museum, kathedraal in Firenze, San Zeno Kathedraal in Pistoia, Museum Contrade Civeta, de kathedraal, battistero en crypte in Siena

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Persoonlijke uitgaven
 • Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’
 • Optionele excursies
 • Fooien voor de gids en chauffeur
 • Bagageservice op de luchthaven en in het hotel 
 • Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering ( deze kunnen wij voor u bijboeken)

Boeking

Belangrijk!

Min. 15 personen, max. 20 personen

 

Hotel

7n in Montecatini Terme in hotel Ariston**** 

 

Boek op voorhand een tweede dagexcursie naar Firenze

6e dag: Dagexcursie Firenze inclusief trein h/t, bezoek San Lorenzo & Biblioteca Laurenziana, Cappelle Medicee en Bargello Museum.

€ 63 per persoon

 

Halfpension mogelijk

Het supplement voor halfpension omvat 6x driegangen diner, dranken niet inbegrepen. Het afscheidsdiner is inbegrepen.

€ 105 per persoon

 

 

 

Boeking

Boekingsformulier

Al onze aanbiedingen