Andalusische parels, tapas en flamenco

Spanje

Andalusische parels, tapas en flamenco

Omschrijving

Andalusische parels, tapas en Flamenco

Tijdens deze fantastische rondreis wandelt u door het schilderachtige Ronda en ontdekt de Moorse invloeden en prachtige landschappen van deze Spaanse regio. Bezoek Granada met het paleizencomplex Alhambra en aanschouw de weelde van de Spaanse vorsten in het Real Alcázar te Sevilla. Bewonder de indrukwekkende Mezquita in Córdoba.

Afreizen:

16/05/2020 € 1.263  
12/06/2020 € 1.344  
26/09/2020 € 1.317  

 

 

Boeking

Programma

DAG 1: BRUSSEL - MÁLAGA - GRANADA

Vlucht naar Málaga, in het temperamentvolle Zuid-Spanje. Ben je klaar om alle geneugten van Andalusië te ontdekken? Na aankomst rijden we verder naar Granada. Overnachting in hotel BS Príncipe Filipe*** in Albolote, in de omgeving van Granada.

 

Dag 2: GRANADA

Op ontdekking in Granada! Bij het bewonderen van de prachtige architectuur zien we dat het Moorse tijdperk nog steeds zijn stempel doordrukt. Het hoogtepunt is natuurlijk het wereldberoemde Alhambra. Dit laatmiddeleeuwse paleizencomplex bevindt zich als een strategisch gelegen citadel op een heuvel iets boven de stad. Het is een combinatie van het robuuste Moorse fort, het Alcazaba, het Christelijke renaissance paleis van Karel V en de Generalife, het zomerpaleis van de Nasridische sultans van Granada. Met een beetje geluk kunnen we de koninklijke paleizen ook vanbinnen bewonderen. De rest van de dag brengen we door in het gezellige stadscentrum. Er is genoeg te zien: zoals de immense kathedraal en de sfeervolle wijk Albaicín met haar steile straatjes, pleintjes en witgekalkte huizen. Bestel een wijntje en proef tapas op een van de vele terrasjes die de stad rijk is. Overnachting in hotel BS Príncipe Filipe*** in Albolote, in de omgeving van Granada.

Opmerking: Door restricties van het Alhambra zelf is het mogelijk dat het bezoek ’s avonds doorgaat. Doordat het Alhambra het aantal toegangsticketten beperkt, kan een bezoek niet altijd gegarandeerd worden. Deze gevallen zijn uiterst beperkt en proberen wij ten alle tijden te voorkomen. Indien het bezoek niet mogelijk is, wordt dit vervangen door een bezoek aan de kathedraal en de koningskapel van Granada.

ontbijt

 

Dag 3: GRANADA

Vrije dag om het prachtige Granada op eigen houtje verder te ontdekken. Boek je het excursiepakket, dan ga je vandaag naar het onherbergzame berggebied van de Alpujarras, gelegen op de zuidelijke uitlopers van de Sierra Nevada. Hier bewonder je enkele karaktervolle bergdorpjes en geniet je van schitterende vergezichten. Je maakt onder meer een stop in Pampienera, bekend om haar bijzondere tapijten, en Trevelez, de plek waar elk jaar miljoenen hammen worden gedroogd in grote hallen. Overnachting in hotel BS Príncipe Filipe*** in Albolote, in de omgeving van Granada.

ontbijt

 

Dag 4: GRANADA - CÓRDOBA - SEVILLA

Rit naar Córdoba. Onder de Moorse heersers was Córdoba, na Constantinopel, de grootste stad van Europa. De rijkdom, de macht en het aanzien die hiermee gepaard gingen, kan je je meteen voorstellen wanneer je naar de befaamde Mezquita kijkt. Vroeger was de Mezquita, op die van Mekka na, de grootste moskee ter wereld. Iedere islamitische heerser liet een stukje aan de moskee bijbouwen, zodat deze bleef groeien. Na de herovering op de Moren bouwden de christelijke heersers er in het midden een kathedraal, wat voor een aardig contrast zorgt met de moskee. Na ons bezoek aan de Mezquita kuieren we door de smalle straatjes van de omliggende joodse wijk, la Judería. Nadien rijden we verder naar Sevilla, de hoofdstad van Andalusië. Overnachting in hotel Alcazar***, Vía Sevilla Mairena**** (17/04/20) of Virgen de los Reyes*** (26/09/20).

ontbijt

 

Dag 5: SEVILLA

Alle ogen gericht op de wonderen van Sevilla! De stad verbergt kronkelstraatjes vol kleurrijke huizen, prachtige paleizen, mooie pleinen met charmante kerkjes en talloze tapasbars. We bezoeken het Real Alcázar, een schatkist in oorspronkelijke Mudéjarstijl. De architectuur van Real Alcázar kenmerkt zich door gedecoreerde bogen vol kleur en detail, aangevuld met schitterende tuinen. Vervolgens bezoeken we de prachtige Santa Maria kathedraal, een van de grootste kerken ter wereld. De bekende kathedraaltoren, de Giralda, is het symbool van de stad en is het overblijfsel van de moskee die de Moren in de 12e eeuw oorspronkelijk op deze plek bouwden. Na de beklimming van de Giralda wordt je beloond met een prachtig uitzicht over het oude centrum. Vervolgens wandelen we door de oude joodse wijk Santa Cruz met haar prettige wirwar van patio’s en smalle straatjes, dé plek voor lekkere tapas. Vrije tijd om op eigen gelegenheid op ontdekking te gaan. ‘s Avonds kan je optioneel naar een wervelende en passievolle flamencoshow. Overnachting in hotel Alcazar***, Vía Sevilla Mairena**** (17/04/20) of Virgen de los Reyes*** (26/09/20).

ontbijt

 

Dag 6: SEVILLA - RONDA - MÁLAGA

Vandaag bezoeken we het schilderachtige Ronda, dat dankzij zijn hoge ligging een van de laatste stadjes was waar de Moren het voor het zeggen hadden. De bekendste bezienswaardigheid is zonder twijfel de Puente Nuevo, de 18e-eeuwse brug die de 100 meter diepe kloof tussen de oude en de nieuwe stad overspant. Verder naar het bruisende Málaga. Overnachting in hotel Atarazanes***.

ontbijt

 

Dag 7: MÁLAGA

Vrije dag in Málaga. Uiteraard kan je vandaag ook naar het strand gaan. Boek je het excursiepakket, dan ga je gedurende een halve dag naar Mijas, een witte parel in de bergen, gelegen op slechts 30 km van Málaga. Dankzij de smalle straatjes, mooie pleintjes, witgekalkte huisjes en de prachtige uitzichten op de kust is Mijas een bezienswaardigheid op zich. Tijdens een rondwandeling maken we kennis met dit witte, charmante bergdorpje. Overnachting in hotel Atarazanes*** in Málaga.

ontbijt

 

Dag 8: MÁLAGA - BRUSSEL

Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven van Málaga voor de terugvlucht naar Brussel.

ontbijt

 

Boeking

Deze reis is inclusief

- Nederlandstalige begeleiding van Brussel tot Brussel
- rechtstreekse internationale vluchten met TUI fly
- lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning
- alle overnachtingen in de vermelde hotels
- 7x ontbijt
- stadsverkenning in Granada, Córdoba, Sevilla en Ronda
- lokale Engelstalige stadsgidsen in Granada (2e dag), Córdoba (4e dag) en Sevilla (5e dag)
- bezoek aan het Alhambra in Granada
- toegang tot de Mezquita van Córdoba
- bezoek aan het Real Alcázar en de kathedraal in Sevilla

 

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

- persoonlijke uitgaven
- annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering 
- bagageservice op de luchthaven en in het hotel
- toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’
- optioneel excursiepakket

 

Boeking

Belangrijk!

Minimum 15 deelnemers, maximum 25 deelnemers

Boek op voorhand het excursiepakket*

3e dag: excursie naar het onherbergzame berggebied van de Alpujarras
7e dag: halve dag excursie naar Mijas
* het is niet mogelijk deze excursies ter plaatse te boeken

€ 59 PER PERSOON

 

Singletoeslag bedraagt € 381 pp

Voor deze rondreis is een geldige identiteitskaart voldoende

 

Boeking

Boekingsformulier