Andalusië, in de voetsporen van de Moren

Spanje

Andalusië, in de voetsporen van de Moren

Omschrijving

Andalusië, in de voetsporen van de Moren

Tijdens deze prachtige reis ontdekt u de Moorse invloeden en de prachtige landschappen.  In Sevilla maakt u kennis met de weelde van de Spaanse vorsten in het Alcazar. Granada opent voor u de poorten van het paleizencomplex Alhambra.  U zal in Cordoba dan weer de indrukwekkende Mezquita bewonderen.  Tijdens deze reis verblijft u in centraal gelegen 4* hotels in Córdoba, Granada en Jerez de la Frontera.

Afreizen:

Afreisdatum Prijs pp dubbel Prijs pp single
04/04/2021 € 1.449 op aanvraag
23/05/2021 € 1.379 op aanvraag
18/06/2021 € 1.499 op aanvraag
05/09/2021 € 1.399 op aanvraag
19/09/2021 € 1.399 op aanvraag

 

Boeking

Programma

DAG 1: BRUSSEL - JEREZ DE LA FRONTERA - SEVILLA

Vlucht naar Jerez de la Frontera. Rit naar Sevilla, de roemrijke hoofdstad van Andalusië. We verblijven twee nachten in Sevilla, in hotel Silken Al-Andalus Palace****.

 

DAG 2: SEVILLA

Samen met een lokale gids bezoeken we de twee belangrijkste monumenten van Sevilla: het Alcázar en de kathedraal. In het Alcázar, een van de belangrijkste koninklijke paleizen in Europa, komt haar lange geschiedenis tot uiting in een spectaculaire architectonische stijl: gedecoreerde bogen vol kleur en detail, aangevuld met schitterende tuinen. Verder naar de kathedraal van Sevilla, ’s werelds grootste gotische kathedraal. De gids vertelt ons alles over de oorsprong van de kathedraal en over hoe die werd gebouwd op de resten van een oude moskee. Naast de kathedraal staat de Giralda, de oude minaret die later de klokkentoren werd. Dankzij de klim naar boven, genieten we van het uitzicht over de stad. Het gegidste bezoek wordt afgesloten met een wandeling doorheen de charmante, traditionele wijk Santa Cruz. Geniet van een vrije namiddag of maak samen met de reisleider een wandeling langs onder meer het overweldigende plein Plaza de España.

ontbijt 

 

DAG 3: SEVILLA - CÓRDOBA

Tijd voor Córdoba, de voormalige hoofdstad onder het Moorse gezag. Samen met een lokale gids bewonderen we het hoogtepunt van Córdoba: de kathedraal-moskee, ook bekend als de Mezquita. Met haar dubbele bogen, granieten zuilen en ingewikkelde geometrische decoraties is de Mezquita een serene maar geweldige schoonheid. Aansluitend neemt de gids ons mee naar de Joodse wijk. We wandelen door het historisch netwerk aan kleine straatjes en bezoeken de synagoge. In de namiddag kan je de stad op eigen tempo verder ontdekken. Overnachting in hotel Macia Alfaros****.

ontbijt

 

DAG 4: CÓRDOBA - BAEZA - ÚBEDA - GRANADA

Met Baeza en Úbeda, twee belangrijke werelderfgoedsteden met een indrukwekkende verzameling aan historische gebouwen, duiken we de Spaanse geschiedenis in. Baeza is een prachtige monumentale stad met een bijzonder scala aan artistieke en historische monumenten waarvan de oorsprong teruggaat tot de Romeinse tijd. Niet ver hier vandaan ligt Úbeda, een stad rijk aan historische gebouwen, gekenmerkt door de aanwezigheid van een prachtige renaissance-architectuur die het elegante historische centrum siert. We zetten de reis verder naar Granada waar we drie nachten verblijven in Sercotel Gran Hotel Luna de Granada****.

ontbijt 

 

DAG 5: GRANADA

Granada is een magische stad om in rond te lopen, waar je in elke hoek sporen van een prachtig historisch verleden kunt vinden. Samen met een lokale gids zijn we een volledige dag op wandel. We bewonderen de kathedraal, waar zowel de gotische bouwstijl als kenmerken van de renaissance in het oog springen, en bezoeken de Madrasah, de eerste openbare universiteit gesticht door de toenmalig Moorse heerser. Wat later betreden we de Koninklijke Kapel, de laatste rustplaats van de katholieke vorsten van Spanje. Na de vrije lunch kuieren we door de twee meest mysterieuze wijken van Granada. We slenteren door de smalle steegjes van Albaicín, de Moorse wijk gekenmerkt door witte huizen en balkonnetjes vol bloemen. Daarna neemt de gids ons mee naar Sacromonte, de zigeunerwijk bekend om de flamenco dans. ‘s Avonds ga je optioneel naar een wervelende en passievolle flamencoshow.

ontbijt 

 

DAG 6: GRANADA

Vandaag beschik je over een toegangsticket voor het Alhambra, het symbool van de stad. Dit laatmiddeleeuwse paleizencomplex bevindt zich als een strategisch gelegen citadel op een heuvel iets boven de stad. Het is een combinatie van het robuuste Moorse fort, het Alcazaba, het Christelijke renaissance paleis van Karel V en de Generalife, het zomerpaleis van de Nasridische sultans van Granada. Dankzij dit toegangsticket (exclusief transfers) kan je het Alhambra op eigen houtje bezoeken, een bezoek dat al snel drie uur duurt. De rest van de dag kan je zelf indelen. Geniet van het gezellige centrum met haar vele restaurantjes en barretjes.

ontbijt 

Opmerkingen Alhambra:

• Je identiteitskaartnummer is voor ons van essentieel belang om het toegangsticket voor het Alhambra in Granada te voorzien. Gelieve daarom je identiteitskaartnummer bij boeking door te geven.

• Doordat het Alhambra het aantal toegangsticketten sterk beperkt, kunnen we het bezoek in slechts zeer zeldzame gevallen niet organiseren. Een alternatief programma wordt dan voorzien. Het spreekt voor zich dat wij dit ten alle tijden proberen te voorkomen.

 

DAG 7: GRANADA - RONDA - JEREZ DE LA FRONTERA

We rijden via olijfgaarden en traditionele dorpjes naar Ronda, een juweel in de Andalusische bergen. Met een lokale gids maken we een wandeltocht in het centrum van Ronda. De bekendste bezienswaardigheid hier is zonder twijfel de Puente Nuevo, de 18e-eeuwse brug die de 100 meter diepe kloof tussen de oude en de nieuwe stad overspant. Na wat vrije tijd in Ronda rijden we verder naar Jerez de la Frontera. Overnachting in Sherry Park****.

ontbijt 

 

DAG 8: JEREZ DE LA FRONTERA - BRUSSEL

Transfer naar de luchthaven van Jerez de la Frontera voor de terugvlucht naar Brussel.

ontbijt 

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Nederlandstalige reisleiding van Brussel tot Brussel
 • Internationale vluchten met TUI fly
 • Lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning
 • Alle overnachtingen in de vermelde hotels
 • 7x ontbijt
 • Audiosysteem
 • Stadswandeling in Sevilla met een lokale Engelstalige gids, inclusief toegang tot het Alcázar en de kathedraal met Giralda
 • Stadswandeling in Córdoba met een lokale Engelstalige gids, inclusief toegang tot de Mezquita en de synagoge
 • Bezoek aan renaissancesteden Baeza en Úbeda
 • Stadswandeling in Granada met een lokale Engelstalige gids, inclusief toegang tot de kathedraal, de Madrasah en de Koninklijke Kapel
 • Toegangsticket voor het Alhambra in Granada (exclusief transfers)
 • Stadswandeling in Ronda met een lokale Engelstalige gids

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Persoonlijke uitgaven
 • Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’
 • Optionele excursies
 • Fooien voor de gidsen en chauffeur
 • Bagageservice op de luchthaven en in de hotels
 • Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering

Boeking

Belangrijk!

 • Geldige identiteitskaart
 • Voor deze reis zijn minimaal 15 deelnemers noodzakelijk, maximum 25

Hotels

 • 2n in Sevilla in hotel Silken Al-Andalus Palace****

 • 1n in Córdoba in hotel Macia Alfaros****

 • 3n in Granada in Sercotel Gran Hotel Luna de Granada****

 • 1n in Jerez de la Frontera in hotel Sherry Park****

Boeking

Boekingsformulier

Al onze aanbiedingen