Vietnam & Cambodja, natuur en imposante tempels

Cambodja,Vietnam

Vietnam & Cambodja, natuur en imposante tempels

Omschrijving

Natuur en imposante tempels in het oude Indochina

Tijdens deze reis doorheen het oude Indochina. Ontdekken we de hoogtepunten van Vietnam en Cambodja. Ontdek de schilderachtige Halong Bay en verblijft midden tussen de bergstammen.

Na bezoek aan de keizerlijke hoofdstad Hué zien we het historische stadje Hoi An, met kronkelende straatjes en een kleurige markt. In het zuiden verblijven we in Ho Chi Minh City en bezoeken we de vruchtbare Mekong Delta.

In Cambodja begint onze ontdekkingstocht in de hoofdstad Phnom Penh. Hier ontdekken we de indrukwekkende Killing Fields en ontmoeten de bewoners op het platteland in Battambang en zien we natúúrlijk het wereldberoemde Angkor tempelcomplex.

Beleef samen met ons deze unieke reis!

Afreizen:

18/02/2020 € 2.339 Laatste plaats!
17/03/2020 € 2.299  
14/04/2020 € 2.209  
19/05/2020 € 2.099  
22/07/2020 € 2.449  
31/08/2020 € 2.279  
13/10/2020 € 2.319  
10/11/2020 € 2.279  
01/12/2020 € 2.279  

 

Opgelet, de prijzen hierboven zijn richtprijzen, deze reisorganisator werkt met dagprijzen die voortdurend veranderen!

Boeking

Programma

DAG 1 Amsterdam - Hanoi (Vietnam)

Vertrek vanaf Schiphol naar Hanoi, de hoofdstad van Vietnam.

DAG 2 Hanoi
Reisafstand 35 km / circa 45 minuten in de bus

Na aankpmst kunt u genieten van een vrije dag om bij te komen van de reis, maar u kunt ook Hanoi zelf gaan verkennen. Hanoi heeft meer culturele sites dan enig andere stad in Vietnam met meer dan 600 pagodes en tempels. Het is ook de thuisbasis van vele schilderachtige meren en parken.

In de avond hebben we gezamenlijk een welkomstdiner.

DAG 3 Hanoi

Vandaag staat een stadstour op het programma. We bezoeken de hoogtepunten van Hanoi . Na de lunch duiken we in de cultuur van Hanoi. Het Old Quarter is net een grote lokale markt met smalle straatjes vol kleurrijke kraampjes waar we van alles over de unieke Vietnamese cultuur ontdekken. IJzerwinkeltjes, bloemenstallen en lekker eten; u kunt hier echt voor alles terecht! We stappen op een cyclo (de traditionele fietstaxi!) en worden via de leukste en drukste straatjes naar het waterpoppentheater gebracht, een typische attractie uit het noorden.

DAG 4 Hanoi - Halong Bay
Reisafstand 150 km / circa 4 uur in de bus

We rijden naar de wereldberoemde Halong Bay, waar we aan boord gaan van een traditioneel schip. We maken een onvergetelijke boottocht door de schitterende baai met uit zee oprijzende krijtrotsen. Een lunch met overheerlijke verse vis wordt aan boord geserveerd. Er is tijd om op het dek te genieten van het uitzicht of u bezoekt de Pearl Farm. Ook kunt u per kajak de omgeving verkennen (tegen betaling) en in de avond gaan we in een baai voor anker om aan boord te overnachten.

DAG 5 Halong Bay - Ninh Binh
Reisafstand 280 km / circa 4,5 uur in de bus

Na het ontbijt is er gelegenheid om te ontspannen op het dek en te genieten van het prachtige uitzicht.  We varen terug naar de haven en rijden naar Ninh Binh voor de overnachting.

DAG 6 Ninh Binh - Mai Chau
Reisafstand 150 km / circa 3,5 uur in de bus

In de ochtend maken we een schitterende tocht naar de betoverende waterwereld van Tam Coc. De schoonheid van dit gebied is indrukwekkend. Het wordt ook wel 'Halong Bay on land' genoemd vanwege de uit een zee van rijstvelden oprijzende kalkbergen. Per sampan maken we een schitterende tocht door dit adembenemende landschap en varen we dwars door de rijstvelden en langs de steile rotswanden.

We vervolgen onze weg naar Mai Chau en maken onderweg een stop bij het Bai Dinh Pagoda tempel complex. Laat in de middag arriveren we in Mai Chau, een sprookjesachtige omgeving van weelderige bergen, de thuishaven van afgelegen bergstammen, bezocht door verrassend weinig toeristen.

DAG 7 Mai Chau - Hanoi - Hué
Reisafstand 850 km / circa 4 uur in de bus en 14 uur in de nachttrein

In de ochtend kunt optioneel een fietstocht maken door de vallei, u fietst dwars door het fascinerende landschap en kunt de sfeer opsnuiven van het traditionele Vietnamese leven. Na de lunch wandelen we naar de dorpjes Pom Coong en Lac, om meer van het traditionele dorpsleven te zien en de lokale bevolking te ontmoeten. 

We laten het prachtige Mai Chau achter ons en gaan terug naar Hanoi waar we in de avond op de eenvoudige nachttrein naar Hué stappen.

Optionele Excursie

 • Fietstocht White Thai villages

DAG 8 Hué

Aankomst in Hué waar we eerst even lekker ontbijten. Daarna bezoeken we de Verboden Stad met de keizerlijke paleizen, tempels en lotusvijvers uit de keizerlijke Nguyen dynastie. Een aantal van de gebouwen is door oorlogen verwoest, desondanks is een groot deel gerestaureerd met behulp van UNESCO en kunt u zich prima voorstellen hoe men in deze citadel geleefd heeft.

De middag is ter vrije besteding. Even lekker bijkomen aan het zwembad van ons hotel of maak een wandeling door de stad langs koffiebarretjes en restaurants.

DAG 9 Hué - Hoi An
Reisafstand 150 km / circa 4 uur in de bus

Na het ontbijt maken we een boottocht over de Parfum rivier, we varen hierbij naar de Tien Mu Pagode, waar we uiteraard aan wal gaan om deze te bezoeken.

Na de lunch vertrekken we zuidwaarts naar de rivierstad Hoi An. De tocht brengt ons langs de kustlijn van de Zuid-Chinese zee en over de wolkenpas met een adembenemend uitzicht over zee en de moderne stad Danang. Onderweg kunnen we een stop maken bij het Cham museum in Danang met een mooie collectie beelden uit de Cham periode.

Bij aankomst in Hoi An heeft u de rest van de dag vrij om op uw gemak dit eeuwen oude stadje te verkennen of te ontspannen bij het hotel.

DAG 10 Hoi An

Het schilderachtige plaatsje Hoi An is werkelijk een lust voor het oog met zijn smalle kronkelende straatjes langs de rivier. Authentieke huisjes versierd met lampionen, kleurrijke tempels en kleine (koffie)barretjes geven Hoi An een gezellige sfeer.

Van oudsher was het stadje een bruisende handelsplaats voor Chinezen, Portugezen, Fransen en zelfs Nederlanders die koopwaar verhandelden op de markten. We maken vandaag een wandeling door deze oude wijk van dit historische stadje. U komt onder andere langs de vele winkeltjes, markten, de Chua Ong Pagode en de beroemde rode Japanse brug. Houd uw fototoestel in de aanslag!

Optionele Excursie

 • Halve dagexcursie naar My Son
 • Fiets & boottocht Hoi An

DAG 11 Hoi An - Ho Chi Minh City (Saigon)
Reisafstand 860 km / circa 1 uur in de bus en 2 uur per vliegtuig

Na het ontbijt maken we een korte vlucht van Danang naar Ho Chi Minh City, de voormalige hoofdstad van Zuid-Vietnam die nog altijd bekend staat onder de naam Saigon. 

Tegenwoordig is Ho Chi Minh City een grote metropool met maar liefst 12 miljoen inwoners gelegen aan de rand van de Mekong Delta. Tussen alle drukte door heeft de stad een keur aan bezienswaardigheden, zoals imposante koloniale architectuur, talloze tempels en pagodes en groene stadsparken.

In de middag maken we hier een stadsrondrit om de hoogtepunten van de stad te bekijken zoals het beroemde postkantoor en de Notre Dam (gesloten voor restauratiewerkzaamheden).

DAG 12 Ho Chi Minh City

Een dag ter vrije besteding. U kunt u op eigen gelegenheid Ho Chi Minh City verder ontdekken of u kunt optioneel een zeer interessante excursie maken naar de wereldberoemde Cu Chi tunnels en Tay Ninh. U bezoekt hierbij een gigantisch ondergronds tunnelnetwerk van de Vietcong en maakt (indien de tijd het toestaat) een indrukwekkende ceremonie mee bij de Cao Dai tempels van Tay Ninh.

Optionele Excursie

 • Cu Chi tunnels
 • Bonsai Dinner Cruise

DAG 13 Ho Chi Minh City - Mekong Delta - Can Tho
Reisafstand 120 km / circa 2 uur in de bus

 

Vandaag rijden we naar de Mekong Delta, ook wel de 'Rijstkom' van Azië genoemd. In de waterstad Cai Be stappen we in kleine bootjes en varen we over de rivier de Mekong. We stoppen bij onder andere een familiebedrijfje dat mierzoete rijstkoekjes maakt. We bezoeken de leuke drijvende markt en stoppen bij een eilandje, waar u heerlijk fruit krijgt aangeboden.

We varen verder naar Vinh Long via grachten, kanalen en kreken. Overal zijn drijvende markten en tuinen te zien. Op één van de eilandjes leert een gids ons hoe we lokale loempia’s of Vietnamese pannenkoekjes moeten maken. Uiteraard mogen we onze eigen creaties ook opeten! Overnachting in Can Tho.

DAG 14 Can Tho - Chau Doc
Reisafstand 120 km / circa 2,5 uur in de bus

In de ochtend bezoeken we de drijvende markt van Cai Rang, de grootste in dit gebied. Ook leren we op de boerderij van Mr Cuong alles over de productie van chocolade. Vervolgens naar ons prachtige hotel in Chau Doc, gelegen aan de grens met Cambodja.

Optionele Excursie

 • Bezoek aan een Khmer dorpje

DAG 15 Chau Doc - Phnom Penh (Cambodja)
Reisafstand 170 km / circa 4 uur in de bus

Per traditionele cyclo ontdekken we de hoofdstad van Cambodja.

We verlaten Vietnam en reizen naar Phnom Penh, hoofdstad van Cambodja. Phnom Penh is een prachtige en sfeervolle stad, met een indrukwekkend verleden.

In de middag worden we opgehaald met het traditionele Cambodjaans vervoersmiddel de cyclo. We rijden langs de boulevard waar de Mekong rivier en de Tonle Sap rivier samenkomen en door het oude Phnom Penh stroomt, met haar sierlijke oude Frans-koloniale gebouwen. Ook bezoeken we de Wat Ounalom pagode.

DAG 16 Phnom Penh

Tijdens de stadstour die we vandaag maken zien we het Koninklijk Paleis en de indrukwekkende Zilverpagode, zo genoemd vanwege de meer dan 5000 zilveren tegels op de vloer. Heel aangrijpend is ons bezoek aan de Killing Fields en de beruchte voormalige Tuol Sleng gevangenis, overblijfselen uit de tijd waarin de Rode Khmer aan de macht was.

DAG 17 Phnom Penh - Battambang
Reisafstand 300 km / circa 6 uur in de bus

Vandaag trekken we richting Battambang. Onderweg bezoeken we Udong, de voormalige hoofdstad van het Khmer rijk, waar op de top van de heuvel in stoepa’s meerdere Khmer koningen rusten.

In de omgeving van Kampong Chhnang maken we per tuktuk een ontspannen ritje door de rijstvelden, die afhankelijk van het seizoen maisgeel of smaragdgroen van kleur zijn. Chhnang betekent 'aardewerk' in Khmer en we zien hoe de traditionele kookpotten hier gemaakt worden. Ook wordt hier palmwijn geproduceerd. Daarna vervolgen we onze weg naar Battambang, een slaperig provinciestadje midden op het platteland.

DAG 18 Battambang

Per tuktuk en traditionele bamboetrein ontdekken we de omgeving van Battambang.

We trekken vandaag per tuktuk door de omgeving van Battambang, om de sfeer op te snuiven van het leven op het platteland.  We wandelen door de dorpjes en lunchen met een lokale familie. Ook maken we een rit per bamboetrein, een traditioneel vervoersmiddel per spoor. Een unieke ervaring!

Lunch nemen we bij een Cambodjaanse familie thuis, bijzonder om de familie te ontmoeten en te leren over hun dagelijkse leven.

Aan het einde van de middag kunt u optioneel per tuktuk naar een bijzonder plek aan de voet van de bergen. Elke dag tijdens zonsondergang vliegen hier gedurende zeker 20 minuten miljoenen vleermuizen uit de grot en trekken naar de velden waar ze de nacht doorbrengen op zoek naar voedsel. Een werkelijk spectaculair gezicht!

DAG 19 Battambang - Siem Reap
Reisafstand 200 km / circa 5 uur in de bus

Op weg naar Siem Reap, toegangspoort tot Angkor. Onderweg stoppen we bij een zijdeweverij en zien het eeuwenoude proces van zijde productie. Daarna bezoek aan een drijvend dorpje op het Tonle Sap meer. Het gehele dorp is verplaatsbaar en volgt het waterniveau van het meer. Wanneer het waterpeil zakt, tegen het einde van het droge seizoen, bewegen de dorpelingen zich meer richting het vasteland en leven dan ook van de landbouw.

DAG 20 Siem Reap

We zien vandaag de hoogtepunten van Angkor, waaronder Angkor Thom en de magnifieke Bayon tempel. De bekendste en grootste tempel is natuurlijk Angkor Wat, een onovertroffen meesterwerk. Maar bijzonder is ook Ta Prohm, de tempel die volledig overwoekerd werd door de jungle nadat de Khmer Angkor verlieten. Het is nog altijd indrukwekkend om te zien hoe stevig de natuur deze tempel in haar greep heeft en het geeft een idee in welke staat de Fransen Angkor aantroffen begin vorige eeuw.

DAG 21 Siem Reap - Singapore - Amsterdam
Reisafstand 12 km naar de luchthaven / circa 30 minuten in de bus

Vandaag nog wat vrije tijd om de laatste souvenirs in te kopen op de Old Market in Siem Reap. Een ontspannend einde van de reis is natuurlijk bij het zwembad van ons hotel, waar we verblijven tot het tijd is om naar de luchthaven te gaan. Met uw comfortabele vlucht laten we betoverend Indochina achter ons.

DAG 22 Aankomst Amsterdam

Vroeg in de ochtend komen we aan op Schiphol.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en of volgorde van de rondreis worden afgeweken. Uw reisbescheiden ontvangt u circa 7 dagen voor vertrek.

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Economy Class vluchten met Singapore Airlines vanuit Amsterdam (met overstap)
 • 20 kilogram ruimbagage op Singapore Airlines vluchten.
 • Binnenlandse Economy Class vlucht Danang (nabij Hoi An) - Ho Chi Minh City
 • Rondreis per airconditioned bus (afmeting is afhankelijk van groepsgrootte)
 • Alle overnachtingen in comfortabele hotels
 • Verblijf aan boord van traditioneel schip in Halong Bay*
 • Verzorging op basis van logies-ontbijt
 • Diner op dag 2, 4 en 6
 • Lunch op dag 4, 7, 18, 19 en 20
 • Bezoek aan het Ho Chi Minh complex*
 • Stadstour in Hanoi*
 • Voorstelling waterpoppenspel in Hanoi*
 • Verblijf in Mai Chau met bezoek aan traditionele dorpjes
 • Eenvoudige slaaptreinreis van Hanoi naar Hué
 • Bezoek aan de Verboden Stad in Hué*
 • Verblijf in Hoi An met stadswandeling*
 • Stadstour in Ho Chi Minh City (Saigon)*
 • Boottocht door de Mekong Delta
 • Stadstour in Phnom Penh* en bezoek aan de Killing Fields*
 • Bezoek aan de oude hoofdstad Udong* en tuktuk tochtje bij Kampong Chhnang*
 • Unieke dagtocht door het Cambodjaanse platteland bij Battambang*
 • Ritje per bamboe trein in Battambang
 • Bezoek aan een zijdewerverij en op bezoek in een drijvend dorpje op het Tonle Sap meer*
 • Bezoek aan wereldberoemd Angkor*
 • Nederlandssprekende reisleiding van dag 2 t/m 21
 • Lokale Engelssprekende gids(en) van dag 2 t/m 21
 • Luchthavenbelasting

LET OP: * = Exclusief entreegelden. Zie Overige info voor de bijkomende kosten ter plaatse.

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Visum Cambodja circa USD 30 p.p. (onder voorbehoud)
 • Entreegelden Vietnam (ongeveer €60) en Cambodja ongeveer € 65 (zie * bij Inclusief, deelname niet verplicht)
 • Optionele excursies
 • Fooienpot circa 1.098.000 Vietnamse Dong (circa 42 Euro) p.p. en USD 28 p.p. voor Cambodja deel
 • Fooien voor reisleiding en housekeeping
 • Niet genoemde maaltijden en persoonlijke uitgaven
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (deze kan u via ons afsluiten)
 • E-visum Vietnam USD 25,- p.p. 
 • Singletoeslag € 430 pp

Boeking

Belangrijk!

 • Visum voor Cambodja wordt ter plaatse geregeld. (2 pasfoto's)
 • Visum Vietnam is noodzakelijk
 • Voor deze reis is een reispas noodzakelijk, die tot minimum 6 maanden na de retourdatum geldig is, bovendien moeten er in de reispas minimum 2 lege bladzijde staan.

Er zijn geen inentingen verplicht, doch reizen is het uitgelezen ogenblik om u in orde te stellen met inentingen zoals Hepatitus A en B, Tetanus, Difterie. Uw arts of het tropisch instituut kunnen u hierbij zeker helpen. Zij zullen u ook het correcte advies inzake malaria kunnen verschaffen.

Raadpleeg tijdig de websites www.diplomatie.be  en www.itg.be  (Instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.

Boeking

Boekingsformulier

Al onze aanbiedingen