Rajastan, de ziel van India

India

Rajastan, de ziel van India

Omschrijving

Rajasthan, de ziel van India

India heeft een waaier van mooie plaatsen te bieden. We maken kennis met de Indiase cultuur in de kleurrijke steden Jaipur, Jodhpur en Jaisalmer. De kers op de taart van onze reis is ons bezoek aan de wonderbaarlijke Taj Mahal in Agra. Maar zeker niet minder mooi, is het bezoek aan de sprookjesachtige paleizen en tuinen in Udaipur. Bikaner, ook bekend als 'de rode stad', verkennen we met de tuktuk.

Afreizen:

Vertrekdatum Prijs pp dubbel Prijs single
12/09/2020 € 2.365 € 3.026
17/10/2020 € 2.432 € 3.093
06/02/2021 € 2.365 € 3.026
     
     
     
     

 

Schema:

Boeking

Programma

DAG 1: BRUSSEL - DELHI

Vertrek naar Delhi. Je komt laat in de avond toe waarna er een transfer naar het hotel voorzien is. Overnachting in Delhi in The Suryaa Hotel****.

 

DAG 2: DELHI

Vandaag ontdek je Old en New Delhi. Zo kom je onder meer langs het Rode Fort, de memorial voor Mahatma Gandhi en de grootste moskee van het land. Overnachting in Delhi in The Suryaa Hotel****.

 

DAG 3: DELHI - NAWALGARH

Treinrit van Delhi naar Loharu, bij aankomst zetten we onze weg verder naar Nawalgarh. In de namiddag bezoek aan de havelis van Anandi Lal Poddar. Overnachting in Nawalgarh in hotel Roop Niwas Kothi****.

 

DAG 4: NAWALGARH - BIKANER

Na het ontbijt vertrekken we naar Bikaner, een afgelegen buitenpost in de woestijn. Een ritje met een tuk-tuk laat je de stad vanuit een uniek perspectief zien, langs de imposante paleizen en talrijke tempels in typische rode en gele zandsteen. Overnachting in Bikaner (Gajner) in hotel Gajner Palace****.

 

DAG 5: BIKANER - RAMDEVRA – JAISALMER

Je vertrekt naar Jaisalmer, een ommuurde stad in gele zandsteen. Onderweg stop je ook nog aan de tempel van Ramdevra. Overnachting in Jaisalmer in hotel Gorbandh Palace***.

 

DAG 6: JAISALMER

 Bewonder het in goudkleurige jurasteen opgetrokken fort en de Jaïn tempels. In de namiddag excursie naar Lodharwa, de voormalige hoofdstad van Jaisalmer. Overnachting in Jaisalmer in hotel Gorbandh Palace***.

 

DAG 7: JAISALMER - JODHPUR

Vertrek naar Jodhpur, ook wel de 'blauwe stad' genoemd. Hier leeft en bruist de Rajasthaanse cultuur in de levendige bazaars. Aankomst in het hotel en rest van de dag vrij. Overnachting in Jodhpur in hotel The Ummed Jodhpur****.

 

DAG 8: JODHPUR

Het Mehrangarh Fort mag zeker niet ontbreken op het programma. Het biedt ook een schitterend uitzicht over de blauwe wijk van de brahmanen. Nadien bezoeken we de keizerlijke cenotafen of grafmonumenten van Jaswant Thada. We eindigen per paardenkoets of tonga op de kleurrijke marktjes van Jodhpur. Overnachting in Jodhpur in hotel The Ummed Jodhpur****.
 

DAG 9: JODHPUR - RANAKPUR - UDAIPUR

Op weg naar Ranakpur treffen we de jaïn tempels aan. Ze zijn volledig in marmer en zijn schitterend gedecoreerd. Verder naar Udaipur, de 'stad van de zonsopgang'. Haar sprookjesachtige paleizen, meren, tempels, tuinen en smalle lanen getuigen van haar heroïsche verleden. Overnachting in Udaipur in het Justa Sajjangarh Resort****.

 

DAG 10: UDAIPUR

In de voormiddag bezoek aan de tempels van Eklingji en Nagada. In de namiddag bewonderen we het Stadspaleis, het grootste koninklijke complex van Rajasthan. Je ziet ook de Kristalgalerie en bij zonsondergang maken we een boottocht op het Picholameer (indien het waterpeil dit toelaat). Overnachting in Udaipur in het Justa Sajjangarh Resort****.

 

DAG 11: UDAIPUR - PUSHKAR - JAIPUR

We verlaten Udaipur voor Pushkar, een heilige stad voor de hindoes en een belangrijk pelgrimsoord. Verder door naar Jaipur. Overnachting in Jaipur in hotel Radisson City Center Jaipur****.

 

DAG 12: JAIPUR

Een van de hoogtepunten in deze stad is het Amber Fort, een prachtig voorbeeld van de Rajput architectuur. Onder aan de heuvel staan jeeps klaar om ons naar het fort te brengen. Het Stadspaleis, met zijn schitterende museum, is onze volgende stop. Overnachting in Jaipur in hotel Radisson City Center Jaipur****.

 

DAG 13: JAIPUR - FATHEPUR SIKRI - AGRA

Fatehpur Sikri is een schitterende, in rode zandsteen opgetrokken stad. Na deze tussenstop zetten we onze weg richting Agra verder. Overnachting in Agra in hotel Radisson****.

 

DAG 14: AGRA

In de voormiddag brengen we een bezoek aan het Agra fort. Dit fort werd door de Mongoolse keizer Akbar gebouwd om zijn nieuwe hoofdstad Agra te beschermen. Nadien bezoek aan de graftombe van Itmad-Ud-Daulah. Overnachting in Agra in hotel Radisson****.

 

DAG 15: AGRA - DELHI

Een laatste hoogtepunt van deze reis is het bezoek aan de Taj Mahal, een "gedicht uit wit marmer". Het monument is sprookjesachtig door de speling van het licht op de met inlegwerk gedecoreerde muren en koepels. In de namiddag terug naar Delhi, waar we nog een stadsrondrit maken. Na het afscheidsdiner nog even opfrissen en dan naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

 

DAG 16: DELHI - BRUSSEL

Aankomst in Brussel. 

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Nederlandstalige reisleiding van Brussel tot Brussel
 • Engelstalige lokale gids
 • internationale vluchten met Qatar Airways
 • lokaal transport in comfortabele autocar (met airconditioning)
 • kosten openbaar vervoer
 • alle overnachtingen in de vermelde hotels
 • 14x ontbijt, 11x avondmaal 
 • begeleid bezoek aan Delhi, Bikaner, Jaisalmer, Jodhpur, Udaipur, Pushkar, Jaipur, Fatehpur Sikri en Agra met de Taj -  Mahal
 • tonga-rit in Jodhpur
 • jeep-rit bij Amber fort
 • tuktuk-excursie in Bikaner

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • persoonlijke uitgaven
 • annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering
 • fooien voor de gids en chauffeur
 • bagageservice op de luchthaven en in de hotels
 • visum voor India
 • toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’
 • optionele excursies (ter plaatse te betalen)

Boeking

Belangrijk!

 • aantal deelnemers: min. 10 personen en max. 20 personen
 • reisdocumenten: Internationaal paspoort geldig 6 maanden na terugkeer, visum. Het visum voor India is niet inbegrepen. Indien gewenst brengen wij dit voor u in orde.
 • inentingen: geen, malariatabletten worden aangeraden.
 • tijdsverschil: winter +4u30 en zomer +3u30

Er zijn geen inentingen verplicht, doch is reizen het uitgelezen ogenblik om u in orde te stellen met inentingen zoals Hepatitus A en B, Tetanus, Difterie. Uw arts of het tropisch instituut kunnen u hierbij zeker helpen. Zij zullen u ook het correcte advies inzake malaria kunnen verschaffen.

Raadpleeg tijdig de websites www.diplomatie.be en www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.

Boeking

Boekingsformulier

Al onze aanbiedingen