Ontdekking van Java en Bali

Indonesië

Ontdekking van Java en Bali

Omschrijving

Reis langs de prachtigste plaatsen op de oogverblindende eilanden Java en Bali.

Tijdens deze reis bezoek je de beeldschone tempels van Prambanan en Ulun Danu Bratan.  Daarnaast geniet je van een fietstocht én een kookworkshop in Ubud.  Aan het strand van Sanur kan je heerlijk ontspannen.   Bij zonsondergang bewonder het magische Borobudur.  Tijdens de vrije dag in Ubud, geniet je van toffe winkeltjes, bars, restaurantjes en een waaier aan leuke optionele activiteiten.

Afreizen:

Vertrekdata Prijs pp in dubbel Singleprijs
21/05/2021 € 1.939 op aanvraag
02/07/2021 € 2.149 op aanvraag
13/08/2021 € 2.149 op aanvraag
10/09/2021 € 1.949 op aanvraag

 

Opgelet, deze reisorganisator werkt met variabele prijzen (brandstof, kortingen,..). Vraag gerust naar de dagprijs.

Boeking

Programma

DAG 1: AMSTERDAM - YOGYAKARTA

Vlucht van Amsterdam naar Yogyakarta. De volgende dag worden we opgewacht door de Nederlandstalige lokale gids van Java.

 

DAG 2: YOGYAKARTA

De rest van de dag heb je de kans om uit te rusten en te wennen aan het klimaat. Overnachting in hotel Gallery Prawirotaman**** . Hier verblijven we drie nachten.

 

DAG 3: YOGYAKARTA

Na het ontbijt ontdekken we Yogyakarta. Hier bezoeken we het Kraton, het ommuurde paleis van de sultan dat bol staat van symboliek. Daarna gaan we naar het waterpaleis Taman Sari, de plek waar de sultan doorgaans zijn vrije tijd doorbracht. In de namiddag staat er een bezoek aan Prambanan op het programma, de grootste hindoetempel van het land.

ontbijt, middagmaal

 

DAG 4: YOGYAKARTA

Vrije voormiddag om te genieten van de hotelfaciliteiten. Of misschien ga je liever op eigen houtje de stad verkennen? In de namiddag wacht er een van de hoogtepunten van de reis, Borobudur, het grootste boeddhistische monument ter wereld. Vanop het hoogste deel kan je een prachtige zonsondergang bewonderen. Het effect van de ondergaande zon achter de boeddha’s en stoepa’s zorgt dan ook voor adembenemende en fotogenieke beelden, een ervaring die je voor altijd zal bijblijven!

ontbijt

 

DAG 5: YOGYAKARTA - BROMO

We halen het maximum uit onze dag want rond 7:30 vertrekt onze panoramische treinreis van Yogyakarta naar Mojokerto. Via de tempels van het eeuwenoude Trowulan en de gezellige vissershaven Pasuruan reizen we verder naar Bromo. Overnachting in hotel Jiwa Jawa Bromo****.

ontbijt, middagmaal

 

DAG 6: BROMO - KETAPANG

Vandaag ontwaken we voor dag en dauw voor een nieuw hoogtepunt! Omstreeks 3:30 in de ochtend vertrekken we naar de Bromo vulkaan om te genieten van een betoverende zonsopgang. Eens de zon aan de horizon staat, gaan we verder naar de eigenlijke krater van de vulkaan. Nadien keren we terug naar het hotel voor het ontbijt. Na deze adembenemende ochtend trekken we verder naar Oost-Java, meer bepaald naar Ketapang. Overnachting in hotel Ketapang Indah***.

ontbijt, middagmaal

 

DAG 7: KETAPANG - LOVINA

Vrije voormiddag. Mag het wat avontuurlijker? Boek dan zeker onze excursie naar de vulkaan Kawah Ijen. Je zal vroeg moeten opstaan want rond 4:30 vertrek je per jeep en met ontbijtbox naar het basiskamp op 1.850 m hoogte. Nadien wandel je 3 kilometer, of ongeveer 1,5-2 uur, tot aan de top op 2.385 m hoogte. Op de top geniet je van de zonsopgang en verbluffende vergezichten over onder meer het azuurblauwe kratermeer en de Balizee. Dit is het vroege opstaan meer dan waard. In deze vulkaan worden grote hoeveelheden zwavel gedolven die dragers met manden op hun schouders naar het basiskamp brengen. Na de opfrissing in het hotel nemen we een korte ferryovertocht naar Bali. Rit naar het hotel in Lovina waar we afscheid nemen van de lokale gids. Overnachting in hotel Puri Bagus Lovina****. 

ontbijt, middagmaal

 

DAG 8: LOVINA - UBUD

Ontmoeting met de Nederlandstalige lokale gids van Bali. Samen bezoeken we de beeldschone hindoeïstische tempel Ulun Danu Bratan, gelegen op een schiereiland aan de oever van het heilige kratermeer Bratan en gewijd aan de godin van het water. De volgende drie nachten verblijven we in Ubud, in hotel Sthala Ubud****+.

ontbijt, middagmaal

 

DAG 9: UBUD

We maken een ontspannende twee uur durende fietstocht langs de typische dorpjes en rijstterrassen. Op een lokale markt kopen we de ingrediënten voor de kookles die later op de dag zal plaatsvinden. Leer vervolgens de geheimen van de authentieke Balinese keuken kennen tijdens de leuke kookworkshop. De rest van de dag kan je zelf op eigen tempo indelen.

ontbijt, middagmaal

 

DAG 10: UBUD

Een volledige dag genieten in Ubud. De gids informeert je over de optionele excursies. Voor actievelingen is een raftingtocht op de Ayung rivier een top activiteit.

ontbijt

 

DAG 11: UBUD - SANUR

Vooraleer we Ubud verlaten, maken we kennis met de typische Balinese poppen en maskers, een belangrijk onderdeel van de lokale cultuur. Nadien bezoeken we de Pura Taman Ayun tempel, wat letterlijk prachtige tuin betekent, en beschouwd wordt als een van de mooiste tempels van Bali. Vervolgens trekken we naar de bekende watertempel van Tanah Lot die gebouwd werd als ode aan de god van de zee. Hierdoor ligt een deel van deze tempel in het water, bovenop een rots aan de Indische oceaan. Bij aankomst in Sanur nemen we afscheid van onze Balinese gids. De komende twee nachten verblijven we in hotel Prama Sanur Beach****.

ontbijt, middagmaal

 

DAG 12: SANUR

Geniet vandaag ten volle van de hotelfaciliteiten  of neem een rustdag aan het strand.

ontbijt

 

DAG 13: SANUR - DENPASAR - AMSTERDAM

Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven van Denpasar voor de terugvlucht

ontbijt

 

DAG 14: AMSTERDAM

Aankomst in Amsterdam.

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Nederlandstalige lokale gids op Java en op Bali

 • Internationale vluchten met Garuda Indonesia vanuit Amsterdam

 • Trein Yogyakarta-Mojokerto

 • Ferry Java-Bali

 • Lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning

 • Alle overnachtingen in de vermelde hotels

 • 11x ontbijt, 7x middagmaal

 • Infomoment

 • Kraton en het waterpaleis Taman Sari in Yogyakarta

 • Bezoek aan Prambanan

 • Ervaar Borobudur bij zonsondergang

 • Bromo vulkaan bij zonsopgang

 • Fietstocht en kookworkshop in Ubud

 • Bezoek aan de maskers- en poppencollectie

 • Tempels van Trowulan, Ulun Danu Bratan, Pura Taman Ayun en Tanah Lot

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Persoonlijke uitgaven

 • Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’

 • Optionele excursies

 • Fooien voor de gidsen en chauffeur

 • Bagageservice op de luchthaven en in de hotels 

 • Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering

Boeking

Belangrijk!

Hotels

 • 3n in Yogyakarta in hotel Gallery Prawirotaman**** 

 • 1n in Bromo in hotel Jiwa Jawa Bromo****

 • 1n in Ketapang in hotel Ketapang Indah***

 • 1n in Lovina in hotel Puri Bagus Lovina****

 • 3n in Ubud in hotel Sthala Ubud****+ of Element by Westin**** (afreis 04/04/21)

 • 2n in Sanur in hotel Prama Sanur Beach****

 

Aantal deelnemers

Min. 10 personen, max. 20 personen

 

Boek op voorhand de excursie naar de vulkaan Kawah Ijen*

7e dag: wees getuige van de wondermooie zonsopgang en vergezichten op de top van de vulkaan Kawah Ijen. Deze excursie is mogelijk voor iedereen met een degelijke basisconditie.

* Het is niet mogelijk deze excursie ter plaatse te boeken.

€ 59 per persoon

Boeking

Boekingsformulier