Nakatagong-Kayamanan

Filipijnen

Nakatagong-Kayamanan

Omschrijving

Eilanden vol verborgen schatten

Met zijn 7107 eilanden kent de Filipijnen een enorme biodiversiteit, gelegen tussen het Aziatische en Australische continent. Actieve vulkanen en blauwe kratermeren afgewisseld door groene rijstvelden die als trappen naar de hemel reiken ontdekken we op het eiland Luzon. Je maakt kennis met de vriendelijkste bevolking van Zuid-Oost Azië wiens leven een versmelting is van de inheemse, Spaanse en Amerikaanse invloeden. Op Palawan verken je mangroves, parelwitte zandstranden en de langste ondergrondse rivier ter wereld. Uitrusten doe je op de parelwitte zandstranden met hun verbluffend mooie onderwaterwereld op Bohol. Hier hoor je verhalen over de vechtende reuzen die de Chocolate Hills deden ontstaan en maak je kennis met een van ’s werelds kleinste spookdiertjes.

 

Afreizen

Datum Prijs pp Dubbel Prijs pp Single
27/11/2021 5.490€ 6.990€
05/03/2022 5.490€ 6.990€
     

 

 

Boeking

Programma

DAG 1: BRUSSEL – MANILLA

We vertrekken vanuit Brussel naar Manilla.

 

DAG 2: MANILLA

Bij aankomst in Manilla rijden we naar het iconische THE MANILA HOTEL, het favoriete hotel van Imelda Marcos. Na onze lange reis komen we deze voormiddag even tot rust op de kamer. Rond de middag rijden we naar de oude omwalde Spaanse koloniale wijk Intramuros waar we in een lokaal erfgoedrestaurant een eerste keer kennismaken met de Filipijnse keuken. Na onze lunch brengen we een bezoek aan de 16e-eeuwse barokke San Agustin kerk met zijn mooie trompe-l’oeil plafond en massieve muren. We wandelen even door het aangrenzende klooster en brengen hierna een bezoek aan Casa Manila. Dit imposante houten en stenen woonhuis is een museum dat ons een goed beeld geeft van de koloniale levensstijl tijdens de Spaanse overheersing op de Filipijnen. We wandelen verder naar de Manilla kathedraal en verkennen hierna het oude Fort Santiago. In deze citadel werd de nationale held José Rizal gevangengehouden voor zijn executie. Onze laatste halte van vandaag is dan ook het Rizal park, gelegen langs de Roxas boulevard. Daarna keren we terug naar het hotel om ons even op te frissen. We genieten van een lokaal diner en onze overnachting in het hotel. (L,D)

 

DAG 3: MANILLA: PAGSANJAN

Na een uitgebreid ontbijt reizen we vandaag naar het oude dorp Pagsanjan gelegen in de zuidoostelijke provincie Laguna. Weelderig groen regenwoud en torenhogen kliffen ontvouwen zich voor onze ogen tijdens een boottocht per boomstamkano door de Pagsanjan kloof. In dit indrukwekkende landschap werden scènes uit Francis Ford Coppola’s epische film Apocalypse Now opgenomen. Op het einde van de kloof stort de 30 meter hoge Magdapio waterval zich met veel geweld naar beneden, een prachtig schouwspel. Onze avontuurlijke boottocht langs kleine stroomversnellingen voert ons terug naar het dorp. We genieten van een late lunch en keren terug naar Manilla. We dineren en overnachten in het hotel. (O,L,D)

 

DAG 4: MANILLA – BANAUE

Opnieuw vroeg uit de veren vandaag voor een stevig ontbijt. Daarna starten we aan een lange rit naar de bergachtige regio van Banaue, gelegen in het noordelijk gedeelte van Luzon aan de zuidoostzijde van de Cordillera Central. We rijden langs de Dalton Pass, waar tijdens de Tweede Wereldoorlog hevig gevochten werd tussen Japanse troepen en de Geallieerden. We houden er even halt bij een herdenkingsmonument. We genieten van een late lunch en nemen daarna onze intrek in het eenvoudige BANAUE HOTEL. Hierna brengt een lokale jeepney ons tot bij enkele uitkijkpunten op de Banaue rijstvelden waar we genieten van de prachtige vergezichten. We dineren en overnachten in het hotel. (O,L,D)

 

DAG 5: BANAUE

’s Ochtends na het ontbijt maken we een korte tocht per lokale jeepney en wandelen we tussen de rijstvelden naar het dorpje Banga-an. Daar woont de Ifugao bevolking, een kleine etnische groepering die in het verleden bekend stond als gevreesde koppensnellers. We wandelen door het dorp waar we kennis maken met hun animistische gebruiken en hun traditionele piramidevormige woningen of bale. Daarna wandelen we terug naar onze jeepney en rijden we naar het startpunt van onze trektocht naar de Batad rijstvelden die een unieke amfitheatervorm hebben. Voorouders van de Ifugao hieuwen ongeveer 2.000 jaar geleden de rijstterrassen volledig met de hand uit de flanken van de bergen. Ze legden ook een uniek en eeuwenoud irrigatiesysteem aan vanuit de bovenliggende regenwouden. In 1995 werden vijf verschillende rijstterrassen op de Unesco werelderfgoedlijst geplaatst als levend cultureel erfgoed van de Igorot bevolking die de Cordillera bewonen. In de omgeving is er ook een waterval die we bezoeken. Na onze picknicklunch wandelen we terug naar onze jeepney die ons terug brengt naar het hotel in Banaue. We dineren en overnachten in het hotel. (O, picknicklunch, D)

 

DAG 6: BANAUE – BAGUIO

Na ons ontbijt reizen we naar Baguio, de zomerhoofdstad van de Filipijnen. We lunchen onderweg in een lokaal restaurant. Baguio ligt op een hoogte van ongeveer 1.500 meter, omgeven door tropisch naaldwoud. Tijdens de Amerikaanse koloniale periode was deze stad een militaire basis en gegeerde verblijfplaats om te ontsnappen aan de hitte van Manilla. We nemen onze intrek in THE MANOR AT CAMP JOHN HAY. We dineren en overnachten in het hotel. (O,L,D)

 

DAG 7: BAGUIO – CLARK

Na ons ontbijt wandelen we door Burnham park, genaamd naar de Amerikaanse architect Daniel Hudson Burnham die de stadplanning van Baguio tekende. Voor de lokale bevolking is dit de favoriete plaats om te vertoeven in de stad. We houden even halt bij de kathedraal en de Mansion House, de officiële zomerresidentie van de president. Dit zomerpaleis werd gebouwd in 1908 als een thuis voor de Amerikaanse gouverneur-generaals. We sluiten ons stadsbezoek af met het panoramische uitzicht vanop het observatieplatform in Mines View park. Na onze lunch in een lokaal restaurant reizen we naar Clark Air Base, de grootste Amerikaanse militaire basis buiten de Verenigde Staten tot deze verlaten werd na de uitbarsting van Mount Pinatubo. We dineren en overnachten er in het moderne CLARK MARRIOTT. (O,L,D)

 

DAG 8: CLARK – PINATUBO – MANILLA

Voor dag en dauw vertrekken we naar Mount Pinatubo, eens een onopvallende en zwaar geërodeerde berg bedekt met dichte bossen en thuis van de inheemse Aeta bevolking. Op 15 juni 1991 vond echter de tweede grootste vulkaanuitbarsting van de 20e eeuw plaats. De negen uur durende uitbarsting veroorzaakte grote aardbevingen die resulteerden in de ineenstorting van de top van de berg en het ontstaan van een kratermeer. We stoppen onderweg kort voor een ontbijt en stappen in Santa Juliana over in een kleine 4x4 jeep die ons door de Vallei van de Kraaien rijdt. Het wordt een hobbelige, stoffige, maar avontuurlijke rit tussen geërodeerde bergflanken en dwars door kleine rivieren! Afhankelijk van de weersomstandigheden duurt de wandeling en klim naar de kraterrand tussen de één à twee uur. Onze inspanning wordt beloond met een adembenemend uitzicht op het turquoise water omringd door de enorme kraterwanden van de vulkaan. We nemen hier uitgebreid de tijd om te picknicken en te genieten van het uitzicht. Na de lunch dalen we opnieuw af tot in de vallei en brengen de jeeps ons terug naar Santa Juliana. Hier nemen we de transfer terug naar Manilla. In Manilla dineren en overnachten we in het nabij de luchthaven gelegen THE BELMONT HOTEL. (O, picknicklunch, D)

 

DAG 9: MANILLA – PUERTO PRINCESA – SABANG

Na een heerlijk ontbijt verlaten we het eiland Luzon. We rijden naar de luchthaven van Manilla voor onze binnenlandse vlucht naar Puerto Princesa, gelegen op het tropische eiland Palawan. Na onze lunch in een lokaal restaurant reizen we door naar het noordwestelijk gelegen Sabang waar we onze intrek nemen in SHERIDAN BEACH RESORT. Bij het vallen van de avond rijden we naar Baker’s Hill waar we genieten van een licht diner vooraleer we instappen in roeiboten. Een korte tocht op de Sicsican en Iwahig rivieren door de mangroves brengt ons tot bij een prachtig schouwspel van duizenden vuurvliegjes die oplichten in het donker. Daarna keren we terug naar Sabang voor de overnachting in ons hotel. (O,L,D)

 

DAG 10: SABANG

We genieten van het ontbijt en daarna brengen we een bezoek aan Saint Paul’s Subterranean River National Park, gekend voor zijn mooie karstlandschappen en diversiteit aan ecosystemen. We maken een boottocht van ongeveer een uur op de 8,2 kilometer lange bevaarbare ondergrondse Cabayugan rivier die leidt langs spectaculaire druipsteenformaties en kathedraalachtige kamers. Speelse makaken zijn met wat geluk te spotten op het strand bij de grot. Tijdens onze vijf kilometer lange trektocht door de jungle gaan we op zoek naar leven in de rivier- en moerasbossen met hun unieke flora. We lunchen in het resort en genieten even van wat rust. In de late namiddag maken we een boottocht door eeuwenoude 30 meter hoge mangrovebossen waar we op zoek gaan naar ijsvogels, varanen en mangroveslangen. We dineren en overnachten in ons hotel. (O,L,D)

 

DAG 11: SABANG – PUERTO PRINCESA – MANILLA – BOHOL

Vroeg uit de veren vandaag voor de rit naar de luchthaven van Puerto Princesa voor onze binnenlandse vlucht terug naar de hoofdstad Manilla. Bij aankomst brunchen we in een hotel nabij de luchthaven vooraleer we terug inchecken voor onze binnenlandse vlucht naar Bohol. Bohol, gelegen in de centrale regio van de Visayas, bestaat uit het hoofdeiland en 75 kleinere omliggende eilandjes. We landen in de hoofdstad Tagbilaran en rijden naar het AMORITA BEACH RESORT waar we onze intrek nemen in de mooie kamers voor de komende drie nachten. (O,L,D)

 

DAG 12: BOHOL

Na ons ontbijt gaan we op verkenning op het eiland. Centraal gelegen vinden we de unieke Chocolate Hills. Dit zijn ongeveer 1.300 kegelvormige geërodeerde karstheuvels die verspreid liggen over een gebied van bijna 50 km². De naam van deze heuvels is ontstaan doordat de begroeiing van grassen van groen naar bruin kleurt tijdens het droge seizoen. Oorspronkelijk waren deze heuvels koraalriffen die na een enorme tektonische verschuiving bloot zijn te komen liggen. Honderdduizenden jaren van erosie door wind, regen en grondwater legden de laatste hand aan hun vorm, die volgens een lokale legende tranen van steen zouden voorstellen. Hierna genieten we van onze lunch tijdens een boottocht op de Loboc rivier. In de namiddag brengen we ook een bezoek aan de Philippine Tarsier Sanctuary waar we kennismaken met deze schuwe delicate nachtdieren. Dit unieke spookdiertje is inheems aan de Visayas en doet met zijn grote ogen en lange vingers wat buitenaards aan. Ons laatste bezoek vandaag is de 16e-eeuwse, uit koraalsteen opgetrokken Baclayan kerk. We dineren en overnachten in het hotel. (O,L,D)

 

DAG 13: BOHOL

Vroeg uit de veren vandaag voor een 2 uur durende boottocht om dolfijnen te spotten. Met wat geluk kunnen we ook de gigantische walvishaai spotten! Hierna varen we naar het kleine eilandje Balicasag, waar we in het kristalheldere water kunnen genieten van de kleurrijke onderwaterwereld en zelfs kunnen zwemmen tussen de zeeschildpadden. We voorzien snorkelmateriaal en een lekkere lunch. Hierna keren we terug naar ons hotel waar we de rest van de namiddag kunnen genieten van wat vrije tijd. Afscheidsdiner in een lokaal restaurant en overnachting in het hotel. (O,L,D)

 

DAG 14: BOHOL – MANILLA – BRUSSEL

Na het ontbijt nemen we een binnenlandse vlucht terug naar Manilla waar we lunchen en gebruik kunnen maken van een dagkamer vooraleer we de transfer nemen naar de luchthaven. We vertrekken vanuit Manilla naar Brussel. (O,L)

 

DAG 15: BRUSSEL

We komen aan in Brussel.

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Internationale vluchten in groepsklasse (economy class) van/naar Brussel
 • Binnenlandse vluchten in groepsklasse (economy class)
 • Alle overnachtingen volgens programma
 • Alle excursies en transfers volgens programma
 • Alle maaltijden volgens programma (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner)
 • Alle fooien, inkomgelden en taksen (zoals geldig op 24.09.20)
 • Gespecialiseerde Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Assistentie bij check-in op de luchthaven
 • Reisbijstandsverzekering

 

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Dranken en persoonlijke uitgaven (bijvoorbeeld souvenirs)
 • Eventuele kosten voor paspoort en inentingen
 • Eventuele fotografie- en filmkosten
 • Eventuele verlengingen of aanpassingen op vermelde groepsreis (mogelijk op aanvraag!)
 • Annuleringsverzekering (4,75% van de totale reissom)

 

Boeking

Belangrijk!

 • Formaliteiten voor deelnemers met de Belgische nationaliteit: Internationaal paspoort (6 maanden geldig na retour). 
 • Minimaal 10 deelnemers, maximum 18 deelnemers

Reizen is het uitgelezen moment om u in orde te stellen met inentingen zoals o.a. Hepatitis A en B, Tetanus, Difterie. Uw arts of het tropisch instituut kunnen hierbij zeker helpen. Zij zullen u bovendien ook correct kunnen adviseren over al de inentingen die nodig zijn en de voorzieningen die u dient te nemen voor een bezoek aan deze bestemming.  Inenting tegen gele koorts is aangeraden.

Raadpleeg tijdig de websites www.diplomatie.be en www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.

Boeking

Boekingsformulier