Myanmar: lievelingsland van Boeddha

Myanmar

Myanmar: lievelingsland van Boeddha

Omschrijving

Reis door het oude Birma

Tijdens deze Myanmar rondreis nemen we je mee op ontdekkingsreis door het oude Birma, dat lange tijd onbereikbaar is geweest voor bezoekers. De bevolking is vriendelijk en oprecht, men is blij met onze komst en zal ons gastvrij onthalen.

We zien de vele hoogtepunten van het land, te beginnen met de gouden rotspagode die volgens de legende op een haar van Boeddha balanceert. Ook zien we de prachtige koloniale stad Yangon en het Inle meer met zijn beenroeiers en drijvende tuinen. We maken een wandeling in het gebied van de bergstammen bij het hooggelegen Kalaw en zien natuurlijk het adembenemende Bagan met haar honderden tempels en pagodes. Tot slot bezoeken we Mandalay, waar we de oude koningssteden bekijken en de bekende Ubein-brug kunnen fotograferen. De reis eindigt weer in Yangon met een smaakvolle streetfood tour. 

Reisschema:

09/03/2020 € 2.299,-  
19/10/2020 € 1.999,-  
02/11/2020 € 2.199,-  

 

Opgelet, de prijzen hierboven zijn richtprijzen, deze reisorganisator werkt met dagprijzen die voortdurend veranderen! Informeer naar de dagprijs!

 

Boeking

Programma

DAG 1 Amsterdam - Yangon

We vertrekken vanaf Schiphol en vliegen met overstap naar Yangon, de voormalige hoofdstad van Myanmar. Maak up voor een schitterende rondreis naar het nog authentieke Azië!

Ontdek het authentieke Azië
Myanmar is een land dat bezaaid is met tempels en gouden pagodes. Hier lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Op de rijstvelden wordt nog altijd veelvuldig gebruik gemaakt van waterbuffels en regelmatig zien we houten karren getrokken door buffels door de straten lopen. De zachtaardige bevolking zal ons met een oprecht ‘Mingalabar’ welkom heten!

 

DAG 2 Yangon

Aankomst in Yangon, tevens ook de grootste stad van Myanmar, maar met een gemoedelijk karakter. Onze Nederlandssprekende reisleider staat ons al op te wachten en eenmaal aangekomen in ons hotel hebben we wat vrije tijd om even te acclimatiseren.

Vonkelende Shwedagon pagode
In de namiddag bezoeken we het absolute hoogtepunt van Yangon: de Shwedagon pagode. Deze enorme stoepa domineert het straatbeeld van het gezellige koloniale centrum. Het is één van de belangrijkste tempels van het land en geheel bedekt met bladgoud. Geen wonder ook dat dit voor veel Birmezen een belangrijk pelgrimsoord is.

Vooral in de namiddag, wanneer de zon ondergaat is haar schoonheid adembenemend!

 

DAG 3 Yangon

We bezoeken de Botataung pagode, waarna we een ritje met een riksja maken. Het is een handige en leuke manier om de smalle straatjes van het prachtige koloniale centrum van Yangon te ontdekken. Hier zien we ook veel overblijfselen van de Engelsen zoals een klokkentoren en postkantoor.

Te voet gaan we verder en krijgen zo een kijkje in het typische straatleven in de stad. Markten, stalletjes met oude boeken, verscholen tempels en natuurlijk heel veel eetkraampjes. Er zijn erg veel juweliers in Yangon, het goud wordt voornamelijk gewonnen in Noord-Myanmar. Veel inwoners hebben geen bankrekening maar zetten hun geld om in sieraden. 

 

DAG 4 Yangon - Bago - Kyaikhtiyo

Reisafstand 200 km / circa 5 uur in de bus

We verlaten Yangon en maken onderweg een stop in Bago, één van de oudste steden van het land en met name beroemd om de enorme liggende Boeddha.

Het spirituele hart van Myanmar
Daarna op weg naar Kyaikhtiyo, voor één van de hoogtepunten van onze reis. Op de top van de heuvel ligt een belangrijk bedevaartsoord voor boeddhisten. De gouden rotspagode staat op een rotsblok, dat vervaarlijk lijkt te balanceren op naar wat men gelooft een haar van Boeddha.

Wij lopen alleen het laatste stuk omhoog en treffen rondom de pagode een levendige sfeer. De pelgrims die de hele tocht te voet hebben afgelegd, zijn uitgelaten dat ze de top bereikt hebben. Een bijzondere ervaring!

 

DAG 5 Kyaikhtiyo - Yangon - Inle meer

Reisafstand 800 km / circa 1,5 uur in het vliegtuig en 6 uur in de bus

We genieten van de prachtige zonsopgang bij Kyaikhtiyo, voordat we weer op weg gaan naar en terugrijden naar Yangon.

Magisch Inle meer
Korte vlucht naar het stadje Heho, waarna we naar het magische Inle meer rijden, dat 900 meter boven de zeespiegel ligt en 22 bij 11 kilometer groot is. Dit idyllisch gelegen meer ligt in een sprookjesachtige omgeving waar de huizen gebouwd zijn op palen in het water en op drijvende tuinen groente wordt verbouwd. 

We overnachting in dit prachtige gebied in het dorpje Nyaung Shwe dat 's avonds erg gezellig is!

 

DAG 6 Inle meer

Reisafstand 200 km / circa 5 uur in de bus

Per longtailboot varen we vandaag over het magische meer en genieten we ontspannen vanuit onze relaxte stoel van de omgeving. Onderweg zien we gelijk al vele bootjes met ronde manden waar de vissers op traditionele wijze met hun been voortpeddelen.

We varen langs op palen gebouwde huisjes naar de pagode van Paung Daw Oo met zijn vijf beroemde Boeddha afbeeldingen. In het nabijgelegen dorpje zien we bewoners aan het werk in weverijen en zilversmeden. Met eenvoudige werktuigen worden de mooiste producten gemaakt, dus de ideale plek om een souvenir in te slaan!

Proeverij van lokale wijn
Aan het eind van de middag bezoeken we een wijngaard op een betoverende locatie in de heuvels langs het meer. We zitten hier zo'n 1000 meter boven zeeniveau en dat maakt de omstandigheden voor het produceren van wijn perfect.

Slenter op je gemak door de wijngaard en geniet van de verschillende wijnen die we proeven, vergezeld van wat kleine hapjes en een fenomenaal mooie zonsondergang.

 

DAG 7 Inle meer

In de ochtend bezoeken we, indien mogelijk, de vijfdagen-markt, een kleurrijke markt die vanwege de grootte van het meer rondtrekt langs vijf verschillende plaatsen. Bergstammen vanuit de verre omgeving varen met hun bootjes naar de markt om inkopen te doen. We zien de typische manier waarop de vissers hier varen, de roeispaan omklemmend met hun been.

Pagodes en tempels van dorpje Indein
Daarna naar Indein, een dorpje aan de westoever in een dichtbegroeid gebied, waar we een klooster bezoeken. Hier vinden we prachtige oude pagode's die deels overgroeid zijn door de natuur en ons wellicht een beetje doen denken aan de wereldberoemde tempels van Angkor in Cambodja. 

!Bezoek aan de vijfdagen-markt is afhankelijk van de lokatie van de markt op deze dag.

 

DAG 8 Inle meer - Kalaw

Reisafstand 70 km / circa 1,5 uur in de bus

We rijden via een mooie route naar het plaatsje Pindaya, dat bekend staat om een bijzonder kalkstenen grottencomplex, gevuld met maar liefst ruim 8.000 boeddhabeelden die daar al eeuwen geleden zijn neergezet. Het aantal beelden in alle soorten en maten en groeit nog steeds, vanwege de vele pelgrims die de grotten bezoeken.

De bergstammen van Kalaw
Vervolgens op weg naar Kalaw, een dorpje dat aan de rand van het Shan-plateau ligt en vanwege de aangename temperatuur een geliefde plaats tijdens de Britse overheersing was. Nog altijd ademt Kalaw een koloniale sfeer uit en de omgeving is schitterend.

Kalaw is het gebied van de bergstammen, dus vandaag maken we een prachtige wandeling door de indrukwekkende natuur, langs de afgelegen dorpjes. We lopen langs fruit- en theeplantages en zijn een bezienswaardigheid voor de lokale dorpelingen. Met een beetje geluk zien we de bergstammen in hun traditionele kledij.

Totale wandelafstand is circa 4 uur, onderweg stoppen we meerdere malen, ook voor een lokale lunch.

 

DAG 9 Kalaw - Bagan

Reisafstand 270 km / circa 8 uur in de bus

Vandaag gaan we vroeg op, want we hebben een lange tocht voor ons liggen. We rijden dwars door het platteland in de richting van Bagan, waar we aan het einde van de middag aankomen.

 

DAG 10 Bagan

Bagan is een klein plaatsje met een zeer indrukwekkende omgeving van immense kunstschatten, één van de meest fantastische bezienswaardigheden van Zuidoost-Azië.

Landschap bezaaid met tempels
De serene en vredige omgeving van Bagan is bezaaid met pagodes en tempels, heel dicht op elkaar. Ze zijn er in alle maten en in alle staten van verval, inclusief authentieke wandschilderingen en beelden. Vandaag bezoeken we de mooiste tempels van Bagan.

Aan het eind van de dag neemt de gids ons mee naar een bijzondere plek waar we de spectaculair mooie zonsondergang over de tempels van Bagan zien.

Wegen zijn er niet, of nauwelijks geasfalteerd, waardoor we het idee krijgen terug te gaan in de tijd. Aan de weg worden overal lekkernijen verkocht in kleine kraampjes en in de dorpjes zijn familiebedrijfjes gespecialiseerd in het allermooiste lakwerk van Myanmar.
 

DAG 11 Bagan

Dag ter vrije besteding in deze geweldige omgeving. Je kunt per fiets een excursie maken langs lokale dorpjes waar bewoners nog wonen en werken volgens eeuwenoude tradities. Ontdek nog enkele van Bagan’s fenomenale pagodes en verwonder je over de diversiteit aan tempels en Boeddhabeelden. 

Ontdek het traditionele boerenleven
Ook is het mogelijk een boottochtje te maken naar het eilandje Kyun Thiri, midden in de Ayeyarwady rivier. Bezoek op het eiland het gelijknamige dorpje en ervaar het traditionele leven in een boerendorp in Myanmar door in contact te komen met de bewoners.

Of struin over de drukke Nyaung Oo markt waar van alles verkocht wordt. Hier kun je zeker terecht voor souvenirs in alle soorten en maten, van sieraden tot Boeddha beelden. Vergeet niet af te dingen want ook dit hoort bij de cultuur! (alles optioneel)

Optionele Excursie

 • Stadstoer Bagan met boottocht bij zonsondergang
 • Bagan per fiets
 • Excursie naar Kyun Thiri village

 

DAG 12 Bagan - Mount Popa - Mandalay

Reisafstand 180 km / circa 5,5 uur in de bus

We laten het prachtige Bagan achter ons en rijden vandaag naar de bekende stad Mandalay. 

Het klooster van Mount Popa
Onderweg bezoeken we Mount Popa, waar een klooster bovenop de top van een vulkaan een waar pelgrimsoord voor de Birmezen is. Dit is de plek waar de 'nats' worden vereerd, de heilige geesten die deel uitmaken van Myanmar's mythische verleden.

Het klooster is enkel te bereiken via een trap van meer dan 700 treden, maar de top van Mount Popa biedt een fabelachtige uitzicht op de omgeving wat de klim meer dan de moeite waard maakt!  

Daarna op weg naar Mandalay, met onderweg een stop bij een lokaal fabriekje waar palmsap wordt omgezet in de lokale alcoholische drank en van palmsuiker mierzoete snoepjes worden gemaakt. 

 

DAG 13 Mandalay

We varen over de Irrawaddy rivier naar Mingun, dat alleen per boot bereikbaar is. Mingun had de eer kunnen hebben de grootste pagode ter wereld te herbergen, ware het niet dat Koning Bodawpaya tijdens de bouw ervan overleed. Het gebouw werd nooit afgemaakt, en na een zware aardbeving bleef er weinig van over. Desalniettemin is het een indrukwekkend monument.

Stadsrondrit door Mandalay
In de middag, terug in Mandalay, maken we een rondrit door de stad. We bezoeken onder andere de Mahamuni pagode met de gouden Boeddha. Dagelijks drukken honderden pelgrims vederlichte blaadjes goud op het beeld.

Even voor zonsondergang rijden we per truck omhoog Mandalay Hill op voor een prachtig uitzicht over de stad en omgeving. 

 

DAG 14 Mandalay - Bezoek aan Amarapura, Inwa en Sagaing

Vandaag staat een bezoek aan de koningssteden Amarapura, Inwa en Sagaing op het programma.

We vertrekken naar Sagaing waar we vele stoepa's kunnen zien die verspreid over Sagaing Hill liggen. Deze voormalig vorstelijke stad staat bekend als centrum van Boeddhisme in Myanmar. Bij het klooster staan monniken en nonnen ons met een glimlach op te wachten en ons meer te vertellen over hun manier van leven. Ook zien we hier de monniken bij hun aalmoes rondes waarbij ze in lange rijen wachten voordat het eten voor ze wordt opgeschept. 

De toren van Ava
Vervolgens naar Inwa, waar vrijwel alles nog per paard en wagen gaat. Hier bekijken we de 'leaning tower of Ava', het gepleisterde stenen klooster Maha Aungmye Bonzan en het mooie teakhouten klooster Bagay Kyaung. 

Prachtig gelegen Ubein brug
Het laatste deel van onze dag brengen we door bij Amarapura waar we de beroemde Ubein brug zien. Deze ruim één kilometer lange teakhouten brug is één van de meest fotogenieke plekken van Myanmar, vooral bij zonsondergang. De brug wordt nog veelvuldig gebruikt en het leukste is om vanaf een bootje het 'verkeer' op de brug te bekijken.

Aan het eind van de dag komen we weer terug in Mandalay voor de overnachting.
 

 

DAG 15 Mandalay - Yangon

Reisafstand 650 km / circa 1,5 uur in het vliegtuig en 1 uur in de bus

Na ons ontbijt pakken we het vliegtuig voor een korte vlucht terug naar Yangon. Bij aankomst volgt de transfer naar ons hotel en hebben we de middag ter vrije besteding.

In Yangon is nog genoeg te zien en te doen. Wat dacht je van het levendige Chinatown met zijn vele tempels, de Botataungpagoda of het beroemde Strandhotel waar je in luxe koloniale omgeving van een kopje koffie of een cocktail kunt genieten. Natuurlijk zijn ook de gezellige theehuizen een ideale plek om het straatleven te bekijken.

Streetfood tour door Yangon
Aan het eind van de middag maken we ons op voor een bijzondere excursie en dompelen we ons onder in Yangon's streetfood. We wandelen langs de vele eetkraampjes waar de lekkerste gerechten worden bereid. Laat al je zintuigen prikkelen en proef verschillende specialiteiten tijdens onze laatste avond in Myanmar!

 

DAG 16 Yangon - Amsterdam

We hebben de ochtend nog vrij te besteden in het prachtige Yangon. In de middag vertrekken we richting luchthaven voor onze terugvlucht naar Amsterdam.

 

DAG 17 Aankomst Amsterdam

Einde van een bijzondere reis.

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Economy Class vluchten met Singapore Airlines Amsterdam - Yangon v.v. met overstap
 • 20 kilogram ruimbagage op Singapore Airlines vluchten
 • Binnenlandse Economy Class vluchten
 • Alle overnachtingen in comfortabele hotels
 • Verzorging op basis van logies-ontbijt (van dag 3 t/m 16)
 • Lunch op dag 8 en 12
 • Stadsrondrit Yangon
 • Bezoek aan de Gouden rotspagode van Kyaikhtiyo
 • Bezoek aan Bago
 • Verblijf aan het Inle meer inclusief boottocht
 • Bezoek aan het dorpje Indain bij het Inle meer
 • Bezoek aan wijnboerderij bij Inle meer inclusief proeverij
 • Excursie naar de bergstammen bij Kalaw
 • Bezichting van Bagan
 • Bezoek aan Mount Popa
 • Bezoek aan de fotogenieke Ubein brug
 • Excursie naar Mingun
 • Stadsrondrit Mandalay
 • Dagexcursie naar koningsteden Amarapura, Inwa en Sagaing
 • Streetfood tour in Yangon
 • Alle entreegelden volgens programma t.w.v. circa € 85 p.p.
 • Nederlandssprekende reisleiding van dag 2 t/m 16
 • Rondreis per comfortabele airconditioned bus (afmeting is afhankelijk van groepsgrootte)
 • Luchthavenbelasting
 • Brandstofheffing

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 25,- per boeking
 • Optionele excursies
 • Bijdrage fooienpot circa € 55,- per persoon
 • Fooien voor reisleiding en housekeeping
 • Niet genoemde maaltijden en persoonlijke uitgaven
 • Wij verzorgen graag uw reis- en/of annuleringsverzekering.
 • Visum Myanmar, inclusief handlingskosten (dit kunnen wij voor u verzorgen)

Boeking

Belangrijk!

 • Voor deze bestemming is een reispas noodzakelijk die nog 6 maanden geldig is na retourdatum
 • Singletoeslag € 390 pp
 • Minimaal 12 deelnemers, maximum 27 deelnemers 

Reizen is het uitgelezen moment om u in orde te stellen met inentingen zoals o.a. Hepatitis A en B, Tetanus, Difterie. Uw arts of het tropisch instituut kunnen hierbij zeker helpen. Zij zullen u bovendien ook correct kunnen adviseren over al de inentingen die nodig zijn en de voorzieningen die u dient te nemen voor een bezoek aan deze bestemming.  

Raadpleeg tijdig de websites www.diplomatie.be en www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.

Vluchtschema:

SQ 323 Amsterdam - Singapore 10:25 - 05:55* circa 12,5 uur

SQ 998 Singapore - Yangon 07:55 - 09:20* circa 3 uur

MI 519 Yangon - Singapore 17:35 - 22:10 circa 3 uur

SQ 324 Singapore - Amsterdam 23:55 - 06:45* circa 14 uur

Boeking

Boekingsformulier

Al onze aanbiedingen