Japan het land van de Geisha's

Japan

Japan het land van de Geisha's

Omschrijving

Maak kennis met één van de meest fascinerende culturen ter wereld

Maak tijdens deze indrukwekkende rondreis door Japan kennis maken met één van de meest fascinerende culturen ter wereld. Een bijzondere ervaring!
 
We bezoeken de bekende bezienswaardigheden van het schiereiland Kyushu en het hoofdeiland Honshu en combineren de moderne steden en de indrukwekkende natuur met het traditionele platteland. De reis begint in Nagasaki om vervolgens te verblijven in de omgeving van Beppu, bekend om de heetwaterbronnen. Via het tempel eiland Miyajima en Hiroshima reizen we door naar Kyoto. In het traditionele plaatsje Matsumoto bezoeken we het mysterieuze zwarte kraaienkasteel. Onze laatste stop is het Kawaguchimeer, aan de voet van Japan's hoogste berg, Mount Fuji. De rondreis eindigt in de indrukwekkende metropool Tokyo, met volop vrije tijd heeft om de moderne en traditionele kant van de stad te ontdekken.

Afreizen:

19/03/2020 € 5.059  
09/04/2020 € 4.879  
09/05/2020 € 4.529  
06/06/2020 € 4.099  
22/08/2020 € 4.569  
10/09/2020 € 4.639  
03/10/2020 € 4.639  
31/10/202 € 4.789  
     

 

Opgelet, de prijzen hierboven zijn richtprijzen, deze reisorganisator werkt met dagprijzen die voortdurend veranderen! Informeer naar de dagprijs!

Boeking

Programma

DAG 1 Amsterdam - Fukuoka

We gaan op Schiphol aan boord van onze vlucht naar Fukuoka met overstap, waar we de volgende dag aankomen.

 

DAG 2 Fukuoka

Aankomst in de havenstad Fukuoka, waar onze Nederlandssprekende reisleider al op ons staat te wachten. Wanneer de groep compleet is, worden we naar ons hotel gebracht.

 

DAG 3 Fukuoka - Nagasaki
Reisafstand 155 km / circa 3 uur in de bus

Vandaag wordt een drukke dag! Na het ontbijt vertrekken we naar Nagasaki, een zuidelijke havenstad met nauwe historische banden met Nederland. Nadat de Portugezen in 1614 door de Shogun waren verdreven, waren het alleen de Nederlanders die in de 17de eeuw handelsbetrekkingen mochten hebben met Japan. We brengen een bezoek aan Dejima eiland, de plaats waar de Nederlanders zich mochten vestigen en handel mochten drijven. De Nederlandse invloeden zijn nog goed zichtbaar in de gebouwen, beelden en musea.

Daarnaast bezoeken we het Clover Park met de 19de eeuwse westerse huizen vanwaar we een prachtig uitzicht hebben op de stad. Tevens bezoeken we het naastgelegen Oranda Zaka, een gebied met kleine kronkelende straatjes, waar vroeger de Nederlandse houten huisjes stonden. Niet ver hiervandaan staat één van de oudste kerken van Japan, Oura church, gebouwd in 1865. Ten slotte brengen we een bezoek aan het Nagasaki Peace Park, aangelegd ter herinnering aan de verwoesting van de stad door de atoombom aan het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Vanavond organiseert de reisleider een gezellig welkomstdiner.

 

DAG 4 Nagasaki - Beppu
Reisafstand 210 km / circa 5,5 uur in de bus

In de ochtend gaan we met de ferry naar de stad Kumamoto. We brengen een bezoek aan het Suizenji Park, één van de mooiste Japanse tuinen van het land. Hierna reizen we door naar Beppu, hét Japanse kuuroord. De stad is bekend om haar heetwaterbronnen, waaraan vele geneeskrachtige werkingen worden gehecht.

We bezoeken de 'heetwater hellen' Chinoike Jigoku en Umi Jigoku, waar we deze bijzondere natuurverschijnselen kunnen aanschouwen. We kunnen er zelfs een eitje eten, gekookt in één van de bronnen die vaak meer dan honderd graden Celsius zijn. ‘s Avonds krijgen we een diner en vervolgens is er gelegenheid heerlijk te genieten van de onsen, het warmwaterbad van ons hotel.

 

DAG 5 Beppu - Miyajima - Hiroshima
Reisafstand 290 km / circa 5 uur in de bus

Onderweg naar Hiroshima maken we een korte stop bij de grootste hangbrug van Japan, de Kanmon Kaikyo brug. Met een lengte van 1.608 meter verbind deze het zuidelijke eiland Kyushu met het hoofdeiland Honshu. Hierna gaan we door naar het heilige eilandje Miyajima, vlak voor de kust van Honshu. De rode 'drijvende' Torri (poort) voor het eiland vormt de scheidingslijn tussen de stoffelijke en de spirituele wereld (en is tevens de grootste Torri van Japan). Op Miyajima kunnen we heerlijk wandelen of de bijzondere Ithsukushima Schrijn bekijken, die sinds 1996 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

's Avonds komen we aan in Hiroshima, waar de sporen van de atoomverwoesting in 1945 zijn opgelost in een moderne en welvarende stad.

DAG 6 Hiroshima - Kyoto
Reisafstand 380 km / circa 2 uur per trein

 

In de morgen brengen we een bezoek aan het Peace Memorial Park met het herdenkingsmuseum. In het park staan diverse vredesmonumenten, waaronder het kindervredesmonument. Dit monument is geïnspireerd op het door leukemie getroffen meisje Sadako. In hoop op genezing begon zij met het vouwen van duizend kraanvogels, symbool voor eeuwig leven en geluk. Een bezoek aan dit park maakt grote indruk.  

In de middag reizen we per supersnelle Shinkansen trein naar de oude keizerlijke stad Kyoto. Deze stad telt meer dan 2.000 tempels, historische gebouwen, heiligdommen en parken waarvan UNESCO er maar liefst 17 als Werelderfgoed heeft erkend. Kyoto is doordrenkt met oude cultuur, maar is tegelijkertijd ook een hypermoderne metropool.

 

DAG 7 Kyoto

Een boeiende dag met veel activiteiten. Eerst maken we een wandeling door de bekende oude wijk Gion, waar de kans bestaat om een geisha tegen het sierlijke lijf te lopen. Vervolgens bezoeken we de Kiyomizu-dera tempel waar we, vanaf het indrukwekkende houten terras, een prachtig uitzicht over de stad hebben. Daarna bezoeken we de Heian-Jingu Schrijn, een replica van het eerste keizerlijke paleis in Kyoto.

 

DAG 8 Kyoto (Nara)
Reisafstand 80 km / circa 2 uur in de bus

Vandaag gaan we naar de eerste keizerlijke hoofdstad Nara, de oorsprong van de Japanse cultuur. Het park in Nara, waar de meeste bezienswaardigheden liggen, staat tevens bekend om de heilige herten die er rondlopen. We brengen een bezoek aan dit park en de aangrenzende Todaiji Tempel, waar zich de 16 meter hoge Boeddha, het grootste bronzen beeld ter wereld, bevindt. Erg indrukwekkend!

Op de terugweg naar Kyoto bezoeken we de Fushimi Inari Schrijn, beroemd om zijn honderden rode torii poorten.

 

DAG 9 Kyoto

Vandaag is een vrije dag, waarop je zelf de stad Kyoto verder kunt verkennen.

 

DAG 10 Kyoto - Matsumoto
Reisafstand 350 km / circa 6 uur in de bus

Onderweg naar Matsumoto maken we een stop in het bergdorpje Tsumago, dat gelegen is aan de weg die in vroeger tijden Kyoto met Tokyo verbond. Er zijn veel lokale toeristen, maar het authentieke karakter in het dorpje is bewaard gebleven.

Aangekomen in Matsumoto bezoeken we het geheel zwarte Matsumoto Kasteel, ook wel kraaienkasteel genoemd. Vanaf hier hebben we een prachtig uitzicht op de stad en de omringende bergen.

DAG 11 Matsumoto - Mount Fuji - Tokyo
Reisafstand 260 km / circa 5 uur in de bus

We brengen een bezoek aan de grootste wasabi boerderij van Japan, waar we kunnen zien hoe de verwerking van wasabi in zijn werk gaat en welke producten ervan gemaakt worden.

Vervolgens gaan we op weg naar Tokyo, met een stop bij Lake Kawaguchiko, waar we met een beetje geluk genieten van een spectaculair uitzicht op de majestueuze Mount Fuji. Aangekomen in Tokyo bekijken we de skyline vanaf de 45e verdieping van het Metropolitan gebouw, voordat we inchecken in ons hotel.

DAG 12 EN 13 Tokyo

Twee heerlijke vrije dagen om op eigen gelegenheid de stad te verkennen. Het mooiste aan Tokyo is de veelzijdigheid. Traditioneel en hypermodern gaan hier zij aan zij en juist dat maakt het één van de meest bijzondere steden ter wereld.

Onze reisleider organiseert een excursie door Tokyo, waarbij je de vele gezichten van de stad ontdekt. Zo zie je onder andere de beroemde vismarkt, het keizerlijk paleis en het Sumo-stadion. Een aanrader! (optioneel)

Optionele Excursie

 • Fietstocht Tokyo

DAG 14 Nikko
Reisafstand 340 km / circa 6 uur in de bus

We laten de drukte van Tokyo achter ons en bezoeken het indrukwekkende Nikko National Park. Hier ligt tevens het wereldberoemde Toshogu complex. De verzameling tempels en schrijnen vormen al eeuwen lang een heilige plaats en staan ook op de Werelderfgoedlijst. Ook zien we het Chuzenji meer en de Kegon waterval.

DAG 15 Tokyo - Amsterdam
Reisafstand 70 km / circa 1,5 uur in de bus

Vroege transfer naar de luchthaven voor de vlucht met Korean Air naar Amsterdam met overstap in Seoul. We komen dezelfde dag nog aan in Nederland.

!Indien je vliegt met Cathay Pacific, is de ochtend nog ter vrije besteding. Je vertrekken in de middag naar de luchthaven voor de terugvlucht via Hongkong en komt dan in de vroege ochtend van dag 16 aan.

Boeking

Deze reis is inclusief

 • conomy Class vluchten met Korean Air Amsterdam - Fukuoka en Tokyo - Amsterdam met overstap
 • 20 kilogram ruimbagage op Korean Airvluchten
 • Alle overnachtingen in comfortabele hotels
 • Verzorging op basis van logies-ontbijt
 • Welkomstdiner op dag 3,
 • Lunch op dag 3 en diner op dag 4
 • Stadstour Nagasaki met bezoek aan Dejima eiland en Oranda Zaka, Clover park en Nagasaki Peace Park
 • Suizenji Park
 • Heetwater hellen Chinoike Jigoku en Umi Jigoku
 • Bezoek aan het heilige eiland Miyajima
 • Bezoek aan Memorial Peace Park en herdenkingsmuseum in Hiroshima
 • Stadswandeling door de Gion wijk in Kyoto
 • Bezoek aan de eerste keizerlijke hoofdstad, Nara
 • Bezoek aan het authentieke dorpje Tsumago
 • Bezoek aan het Matsumoto Kasteel en een wasabi boerderij
 • Stop bij Lake Kawaguchiko met uitzicht op Mount Fuji
 • Stadsrondrit door Tokyo en stop bij het Metropolitan gebouw
 • Bezoek aan Nikko National Park
 • Alle entreegelden volgens programma
 • Nederlandssprekende reisleiding dag 2 t/m dag 15
 • Rondreis per comfortabele airconditioned bus (afmeting is afhankelijk van groepsgrootte)
 • Treinreis per Shinkansen op dag 6
 • Luchthavenbelasting
 • Brandstofheffing

 

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 25,- per boeking
 • Optionele excursies
 • Bijdrage fooienpot € 25,- per persoon
 • Fooi reisleiding circa YEN 500,- per persoon per dag
 • Fooi lokale gids en chauffeur, totaal YEN 500,- per persoon per dag
 • Niet genoemde maaltijden en persoonlijke uitgaven 
 • Wij verzorgen graag uw reis- en/of annuleringsverzekering. 

 

Boeking

Belangrijk!

 • Voor deze bestemming is een reispas noodzakelijk die nog 6 maanden geldig is na retourdatum
 • Singletoeslag € 920 pp
 • Minimaal 10 deelnemers, maximum 25 deelnemers 

Reizen is het uitgelezen moment om u in orde te stellen met inentingen zoals o.a. Hepatitis A en B, Tetanus, Difterie. Uw arts of het tropisch instituut kunnen hierbij zeker helpen. Zij zullen u bovendien ook correct kunnen adviseren over al de inentingen die nodig zijn en de voorzieningen die u dient te nemen voor een bezoek aan deze bestemming.  

Raadpleeg tijdig de websites www.diplomatie.be en www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.

Vluchtschema:

KE 926 Amsterdam - Seoul 21.20 - 15.05* circa 11 uur
KE 781 Seoul - Fukuoka 18.35 - 19.55 circa 1.5 uur
KE 706 Tokyo - Seoul 09.15 - 11.45 circa 2,5 uur
KE 334 Seoul - Amsterdam  14.05 - 18.55 circa 12 uur

 

 

Boeking

Boekingsformulier

Al onze aanbiedingen