Indonesie totaal:Java, Bali, Sulawesi, Sumatra en Lombok

Indonesië

Indonesie totaal:Java, Bali, Sulawesi, Sumatra en Lombok

Omschrijving

Complete reis langs 5 Indonesische eilanden

Deze zeer complete rondreis neem je mee naar maar liefst vijf eilanden van de indrukwekkende Indonesische archipel. Dat de eilanden allemaal een eigen karakter hebben, ga je zelf ondervinden. Ervaar de prachtige natuur en authentieke dorpen van Sumatra, de indrukwekkende tempelcomplexen op Java, de dodencultuur en boothuizen op Sulawesi, de hindoe-cultuur en tropische stranden op het godeneiland Bali en kijk vanaf het strand op Lombok terug op een bijzonder indrukwekkende reis!

Afreizen:

19/02/2020 € 2.699  
27/05/2020 € 2.949  
03/09/2020 € 2.939  
07/10/2020 € 2.939  
04/11/2020 € 2.929  
     

 

Opgelet, de prijzen hierboven zijn richtprijzen, deze reisorganisator werkt met dagprijzen die voortdurend veranderen! Informeer naar de dagprijs!

 

Boeking

Programma

DAG 1 Amsterdam - Medan

We vertrekken voor onze nonstopvlucht van Schiphol naar Medan.

DAG 2 Medan

We komen aan in Medan op Sumatra en worden naar ons hotel gebracht, waar we kunnen bijkomen van de vlucht. 's Avonds organiseren wij een gezellig welkomstdiner.

DAG 3 Medan - Brastagi
Reisafstand 65 km / circa 3 uur in de bus

We beginnen de dag met een korte stadstour waarbij we onder andere het Maimoon paleis, het huis van de voormalige Sultan van Sumatra bezoeken, en de Mashid Raya of wel Grote Moskee, gebouwd na ontwerp van de Amsterdamse architect Dingemans. Vervolgens rijden we via een mooie route naar het leuke bergdorpje Brastagi op 1.400 meter hoogte, vooral bekend door de vele bloemen en het tropische fruit.

DAG 4 EN 5 Brastagi - Tobameer
Reisafstand 182 km / circa 5 uur in de bus

Op de markt in Brastagi verkopen Karo Batakvrouwen het heerlijkste fruit. Dan gaan we naar de Sipisopiso watervallen en het oude Batak-dorpje Pematang Purba. Via de hoogvlakte en met een stop in het pittoreske dorpje Dokan, gaan we naar Prapat, aan de oever van het Tobameer, waarna we per boot naar het eilandje Samosir varen. Hier verblijven we twee nachten. Tijdens ons verblijf brengen we per boot een bezoek aan de dorpjes Tomok en Ambarita. De lokale bevolking leeft hier nog volgens eeuwenoude tradities.

DAG 6 Tobameer - Bohorok
Reisafstand 300 km / circa 9 uur in de bus

Via een mooie route dwars door de natuur reizen we naar Bohorok. Onderweg passeren we vele palm- en rubberplantages. Aan het eind van de dag arriveren we in Bohorok, dé plaats om orang-oetans te zien, waarvan sommigen wel 90 kilo wegen.

DAG 7 Bohorok

Ontmoet de orang-oetans!

Eén van de hoogtepunten van onze reis, vandaag gaan we op zoek naar de orang-oetans!

Vandaag brengen we een bezoek aan het leefgebied van de orang-oetans, waar we een korte wandeling maken aan de rand van het Gunung Leuser National Park op zoek naar deze prachtige dieren. Voorheen was hier een rehabilitatiecentrum gevestigd waar orang-oetans werden opgevangen en hen werd geleerd weer zelfstandig in de natuur te overleven. Het project bleek een groot succes: inmiddels leven de orang-oetans vrij in de jungle onder bescherming van natuurbeheerders.

Optioneel is er gelegenheid de mogelijkheid een trekking te maken door de ongerepte jungle van het Gunung Leuser National Park. Je maakt kans om orang-oetans te spotten.

 

DAG 8 Bohorok - Medan - Jakarta
Reisafstand 2000 km / circa 3 uur met het vliegtuig

We rijden door een wederom prachtige omgeving naar de hoofdstad Medan. Vanaf hier vliegen we naar Jakarta en worden we naar ons hotel gebracht. We verblijven één nacht in de hoofdstad. Vanavond organiseren wij wederom een welkomstdiner, welkom op het eiland Java!

DAG 9 Jakarta - Bandung
Reisafstand 150 km / circa 3.5 uur in de bus

Vandaag hebben we onze eerste reisdag op Java, van Jakarta naar Bandung, bekend om de vele koloniale art-deco gebouwen, veelal ontworpen door Nederlandse architecten.

Na de lunch in Bandung brengen we een bezoek aan het indrukwekkende Nederlands ereveld Pandu, gelegen vlak buiten Bandung. De meeste graven op het ereveld zijn van Nederlanders die omgekomen zijn tijdens de bezetting van Indonesië door Japan.

In de middag heb je de mogelijkheid een bezoek te brengen aan het leuke angklung muziekschooltje van Pak Ujo, waar Javaanse kinderen muziek maken en zingen (optioneel).

!Houd er rekening mee dat op West-Java (voornamelijk in en rondom de miljoenensteden Jakarta en Bandung) het verkeer druk en chaotisch is. Met name op reisdagen kan het dus voorkomen dat we langer onderweg zijn dan vooraf gepland.

DAG 10 Bandung
Reisafstand 120 km / circa 4 uur in de bus

Vandaag brengen we een bezoek aan de theeplantage Malabar, schitterend gelegen ten zuiden van Bandung in het hart van de Preanger hooglanden. Deze plantage werd tijdens de Nederlands koloniale tijd opgericht en is inspiratiebron geweest voor het boek ‘Heren van de Thee’ van Hella Haasse. ‘Theeplanter’ Karel Bosscha is verantwoordelijk geweest voor het tot bloei brengen van de plantage. Tijdens een wandeling over de plantage kunnen we naar de top van een heuvel lopen voor schitterend uitzicht over de plantage. Ook kunnen we een bezoek brengen aan het graf van Karel Bosscha. Tot slot lunchen we in het originele, prachtig gerenoveerde, plantage woonhuis.

DAG 11 Bandung - Jogjakarta
Reisafstand 395 km / circa 8.5 uur in de trein

Vandaag maken we een schitterende treinreis door de natuur, langs smaragdgroene rijstvelden en kleine dorpjes naar de hofstad Jogjakarta.

!Houd er rekening mee dat op West-Java (voornamelijk in en rondom de miljoenensteden Jakarta en Bandung) het verkeer vaak druk en chaotisch kan zijn. Met name op reisdagen kan het dus voorkomen dat we langer onderweg zijn dan vooraf gepland.

DAG 12 EN 13 Jogjakarta
Reisafstand 100 km / circa 4 uur in de bus

Tijdens ons tweedaagse verblijf in Jogjakarta brengen we een bezoek de wereldberoemde tempels van Borobudur. Vervolgens maken we een stadstour met een bezoek aan het museum bij de Kraton, het paleis van de Sultan, en aan de zilverwerkplaats van Kota Gede, een lokaal batikfabriekje. Ook kun je zelf de gezellige winkelstraat Jalan Malioboro met haar vele stalletjes en marktkraampjes bekijken.

Uiteraard mag een bezoek aan het indrukwekkende Hindoe-Javaanse tempelcomplex Prambanan, dat op de Werelderfgoedlijst staat niet ontbreken.

Optioneel is er gelegenheid een leuke fietstocht maken door Jogjakarta en omgeving.

 

DAG 14 EN 15 Jogjakarta - Batu/Malang
Reisafstand 260 km / circa 4.5 uur in de bus

Op dag 14 wederom een prachtige treinreis. We stappen uit in Jombang om vervolgens per bus verder te rijden naar het bergdorpje Batu. 's Nachts kunnen we een spectaculaire excursie maken om (bij gunstige weersomstandigheden) de onvergetelijke zonsopgang met uitzicht op de Bromo vulkaan mee te maken (optioneel). We verblijven twee nachten in Batu.

DAG 16 Batu/Malang – Surabaya - Makassar
Reisafstand 125 km / circa 3 uur in de bus

Na het ontbijt gaan we onderweg naar de hoofdstad van Oost-Java, Surabaya. Vanuit Surabaya vliegen we naar Sulawesi, met haar prachtige landschappen en bijzondere dodencultuur in Torajaland, één van de mooiste en meest indrukwekkende eilanden van de Indonesische archipel. We landen bij Makassar, de hoofdstad van Sulawesi. Bij aankomst in Sulawesi worden we naar het hotel gebracht en aansluitend hebben we wederom een gezellig welkomstdiner.

DAG 17 Makassar - Torajaland
Reisafstand 310 km / circa 7 uur in de bus

Makassar is van oudsher de belangrijkste havenstad van Sulawesi. We brengen een bezoek aan het 17e eeuwse Fort Rotterdam, de specerijenhaven van Paotere, waar we allerlei prachtige Buginese schoeners treffen en passeren we de voormalige Mulo-school.

Na de stadstour rijden we deels langs de prachtige ruige kust op weg naar Pare Pare. Onderweg zien we typische huizen op palen, rijstterrassen en Buginese dorpjes. De weg gaat vervolgens dwars door de schitterende natuur met veel tropische wouden, uitgestrekte rijstvelden, exotische planten en bloemen.

Na de lunch rijden we verder en maken nog een stop bij Puncak Lakawang om te genieten van het adembenemende landschap alvorens te arriveren in Rantepao waar we zullen overnachten.

DAG 18 Torajaland

We rijden naar het centrum van Torajaland en brengen een bezoek aan het dorpje Lemo, waar we de rotsgraven zien met houten poppen, tau tau. Vervolgens gaan we naar Keta Kesu, waar we schitterende Tongkanan huizen en traditionele rijstschuren bewonderen. Aan de rotswanden hangen houten kisten met de beenderen van voorouders. In Londa kunnen we de grafkamers van binnen zien en als we er omhoog kijken hangen doodskisten aan lianen.

DAG 19 Torajaland

Na het ontbijt bezoeken we het Toraja dorp Palawa met schitterende Tongkanen huizen. Hierna verder naar het Sa’dan weefcentrum waar we getuigen zijn van de traditionele zijde weeftechnieken.

DAG 20 Torajaland

Ten noorden van Rantepao ligt de berg Batutumonga, hier hebben we een schitterend uitzicht over Rantepao en de omliggende valleien. Onderweg rijden we door kleine dorpjes en zien vele rijstterrassen met her en der lage rotsgraven in het landschap.

DAG 21 Torajaland - Makassar - Bali
Reisafstand 300 km / circa 8 uur in de bus

We rijden terug naar Makassar en vliegen naar het tropische godeneiland Bali. Op Bali kunnen we volop genieten van de zon in een uitstekend hotel met zwembad.

DAG 22 T/M 24 Bali

Heerlijk verblijf in ons comfortabele hotel, waar we een paar dagen kunnen ontspannen bij het zwembad of activiteiten in de omgeving ondernemen.

DAG 25 Sanur - Ubud
Reisafstand 40 km / circa 2 uur in de bus

In de ochtend vertrekken we naar Ubud. Onderweg stoppen we in Batubulan, waar we een voorstelling zien van traditionele Barong dansen. Vervolgens bezoeken we de kunstenaarsdorpjes Petulu, Sebatu en Tegalalang.

DAG 26 Ubud

In de ochtend maken we een wandeltocht door het dorpje Ubud, waarbij we kennismaken met de lokale bevolking en gebruiken. De middag is ter vrije besteding. Het levendige plaatsje Ubud heeft veel te bieden. Je vindt er vele leuke winkeltjes met veel kunstnijverheid, zilver en sieraden.

DAG 27 Ubud - Lombok
Ca. 35 km / ca. 1 uur

We vertrekken met de boot naar het specerijeneiland Lombok, waar we drie nachten verblijven in een comfortabel viersterrenhotel.

DAG 28 EN 29 Lombok

Heerlijke laatste dagen om uit te rusten, te zonnen en te zwemmen. Je kunt natuurlijk ook een bezoek brengen aan één van de leuke Sasak-dorpjes of gaan snorkelen bij de Gili eilandjes (optioneel).

DAG 30 Lombok - Jakarta - Amsterdam

Vertrek van Lombok via Jakarta naar Amsterdam, waar we de volgende dag aankomen.

Vanwege een lange overstaptijd in Jakarta, hebben we toegang tot de Garuda Executive Lounge voor u geregeld op Jakarta Airport, zodat u op comfortabele wijze kunt wachten op uw aansluitende vlucht naar Amsterdam. 

DAG 31 Amsterdam

Aankomst op Schiphol. Einde van een complete en indrukwekkende reis.

 

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Economy Class vluchten met Garuda Indonesia Amsterdam - Medan nonstop en Lombok - Amsterdam met overstap (zie vluchtschema)
 • Economy Class vluchten Medan - Jakarta, Surabaya - Makassar en Makassar - Denpasar
 • Ruimbagage op Garuda Indonesia vluchten.
 • Toegang tot de Garuda Executive Lounge op Jakarta Airport voor de terugvlucht naar Amsterdam
 • Overnachting op Sumatra, Java en Sulawesi in comfortabele hotels (hotels op Sumatra en Sulawesi zijn eenvoudiger) en verblijf op Bali en Lombok in een uitstekend hotel met zwembad
 • Verblijf Sumatra, Java en Sulawesi op basis van halfpension (ontbijt en lunch) van ontbijt dag 3 t/m lunch dag 20 (muv dag 8 en 16: alleen ontbijt)
 • Verblijf op Bali en Lombok op basis logies-ontbijt
 • Welkomstdiner op dag 2, 8 en 16
 • Stadstours in Jakarta, Jogjakarta en Makassar
 • Bezoek aan orang-oetan opvang reservaat
 • Bezoek aan Tobameer, Brastagi en Sipisopiso watervallen
 • Boottocht over het Tobameer
 • Bezoek aan Pandu ereveld en Malabar theeplantage
 • Bezoek aan de wereldberoemde Borobudur, de Prambanan, museum bij de Kraton, de zilverwerkplaats van Kota Gede en een batikfabriekje
 • Bezoek aan de traditionele dorpen Keta Kesu, Lemo, Londa, Palawa en het zijde weefcentrum van Sa'dan
 • Entreegelden volgens programma circa € 110,- p.p.
 • Lokaal Nederlandssprekende reisleiding tijdens de rondreis t/m dag 27 (met uitzondering van dag 22 t/m 24)
 • Lokaal Nederlandssprekende hostess op Bali
 • Rondreis per comfortabele airconditioned bus (afmeting is afhankelijk van groepsgrootte)
 • Treinreis Bandung - Jogjakarta op dag 11 en Jogjakarta - Jombang op dag 14
 • Transfer per boot Bali - Lombok
 • Luchthavenbelasting
 • Brandstofheffing

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 25,- per boeking
 • Optionele excursies
 • Bijdrage fooienpot € 50,- per persoon
 • Fooien voor reisleiding, chauffeur en busboy
 • Niet genoemde maaltijden en persoonlijke uitgaven
 • Wij verzorgen graag uw reis- en/of annuleringsverzekering. 

 

 

Boeking

Belangrijk!

 • Voor deze bestemming is een reispas noodzakelijk die nog 6 maanden geldig is na retourdatum
 • Singletoeslag € 820 pp
 • Minimaal 15 deelnemers, maximum 25 deelnemers
 • In Indonesië bevinden zich vele moskeeën, het is daardoor soms onvermijdelijk dat uw hotel in de buurt van een moskee staat. Indien u een lichte slaper bent, is het verstandig om oordopjes mee te nemen. 
 • Tijdens deze reis streven we er naar u in relatief korte tijd veel van de bestemming te laten zien. Dit betekent dat er meerdere lange reisdagen van toepassing zijn waardoor dit als een intensieve reis wordt ervaren.

Reizen is het uitgelezen moment om u in orde te stellen met inentingen zoals o.a. Hepatitis A en B, Tetanus, Difterie. Uw arts of het tropisch instituut kunnen hierbij zeker helpen. Zij zullen u bovendien ook correct kunnen adviseren over al de inentingen die nodig zijn en de voorzieningen die u dient te nemen voor een bezoek aan deze bestemming.  

Raadpleeg tijdig de websites www.diplomatie.be en www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.

Vluchtschema:

GA 89 Amsterdam - Medan 11:05 - 06:00* circa 13 uur
GA 191 Medan - Jakarta 17:00 - 19:25 circa 2,5 uur
GA 367 Surabaya - Makassar 18:00 - 21:00 circa 2 uur
GA 621 Makassar - Denpasar 19:40 - 21:10 circa 1,5 uur
GA 451 Praya (Lombok) - Denpasar 13:05 - 14:00 circa 1 uur
GA 88 Denpasar - Amsterdam 20:25 - 07:30* circa 18 uur

Boeking

Boekingsformulier

Al onze aanbiedingen