In de schaduw van de gouden pagodes

Myanmar

In de schaduw van de gouden pagodes

Omschrijving

Myanmar, in de schaduw van de gouden pagodes

Myanmar is een land boordevol historische schatten met een uiterst gastvrije bevolking. Bewonder de ongeëvenaarde pracht van de tempelvlakte van Bagan. Beleef de mooie zonsopgang bij de Golden Rock en geniet van een lunch met een lokale Intha familie. 

Afreizen:

Vertrekdatum Prijs pp dubbel Prijs single
12/11/2020 € 2.734 € 3.232
14/01/2021 € 2.734 € 3.232
11/02/2021 € 2.734 € 3.232
     
     
     
     

 

Schema:

Boeking

Programma

DAG 1: BRUSSEL - YANGON

Vertrek naar Yangon.

 

DAG 2: YANGON

Bij aankomst in Yangon brengt onze lokale gids je naar het hotel. In de namiddag ontdek je de 100m hoge Schwedagon pagode die bedekt is met een adembenemende hoeveelheid bladgoud en edelstenen. Tijdens je bezoek zal je dan ook met eigen ogen zien hoe de kleuren van de tempel veranderen naarmate de zon op een andere plaats staat. Overnachting in het Sule Shangri-La Hotel****.

 

DAG 3: YANGON - GOLDEN ROCK

Je vertrekt naar Kyaikhtiyo, de thuis van één van de bekendste bezienswaardigheden van het land. De rots die volledig met bladgoud is bedenkt, balanceert op bovenop Mount Kyaikhtiyo en lijkt er de zwaartekracht uit te dagen. Overnachting in het Mountain Top Hotel**+.

 

DAG 4: GOLDEN ROCK - BAGO - YANGON

Nadat je de zon hebt zien opkomen bij Golden Rock keer je terug naar beneden en vertrek je weer richting Yangon. Onderweg breng je een bezoek aan Bago, één van de vroegere hoofdsteden van het eens zo machtige Mon-rijk. Overnachting in het Sule Shangri-La Hotel****.

 

DAG 5: YANGON - BAGAN

Een binnenlandse vlucht brengt je naar Bagan. De archeologische site in Bagan is 40km² groot en telt 2200 tempels, kloosters, kunstschatten en pagodes met daarnaast ook nog eens ruim 2000 ruïnes. Nergens ter wereld vind je op een eerder beperkte oppervlakte zoveel tempels en pagodes. In de late namiddag kan je van een heerlijke boottocht op de Irriwady rivier genieten. Overnachting in hotel Areindmar***.

 

DAG 6: BAGAN

Vandaag staat er een bezoek aan enkele minder druk bezochte tempels op het programma. In de namiddag breng je een bezoek aan een plaatselijk handwerkatelier. Nadien rijd je tijdens een tocht met paard en kar langs enkele van de grotere tempels. Tijdens de zonsondergang kan je genieten van het uitzicht op de tempelvlakte van Bagan. Overnachting in hotel Areindmar***.

 

DAG 7: BAGAN - MOUNT POPA - MANDALAY

Tijdens de rustige rit naar Mount Popa glijden de prachtige landschappen aan je voorbij. In Mount Popa scheiden 777 treden je van het tempelcomplex. Het uitzicht over de Myingyan vlakte maakt de inspanning meer dan waard! Overnachting in het Eastern Palace Hotel****.

 

DAG 8: MANDALAY

Vandaag kan je op eigen houtje op ontdekking gaan of je kan (optioneel) deelnemen aan een bezoek aan Mingun. Een boot brengt je in dat geval over de Irriwady rivier naar het oude Mingun. Hier had de grootste tempel ter wereld moeten staan. De plotse dood van de koning in 1819 maakte echter onmiddellijk een einde aan de bouwwerken. Overnachting in het Eastern Palace Hotel****.

 

DAG 9: MANDALAY

Je start de dag boven op Mandalay Hill, de met pagodes bezaaide heuvel ten noordoosten van de stad.  Daarna staan een bezoek aan ondermeer de Kyauktawgyi en de Kuthodaw pagodes op het programma. Een bezoek aan de Mahamuni pagode sluit je voormiddag af. Nadien vertrek je naar Amarapura waar je tijdens een ontspannende wandeling van de omgeving kan genieten. De U-Bein brug wordt bestempeld als de langste uit teakhout gemaakte brug ter wereld. Als de zon hier begint onder te gaan is dit de beste plek om te genieten van het steeds veranderende kleuren- en schaduwspel. Overnachting in het Eastern Palace Hotel****.

 

DAG 10: MANDALAY - HEHO - PINDAYA - KALAW

Een binnenlandse vlucht brengt je naar Heho van waaruit je verder reist naar Pindaya. Je brengt een bezoek aan de gelijknamige grotten waar pelgrims vaak een Boeddhabeeld mee naartoe brachten. Overnachting in het Dream Mountain Resort***.

 

DAG 11: KALAW - INLEMEER

Je vertrekt naar Nyaung Shwe, de toegangspoort van het Inlemeer, waar je aan boord gaat van een traditionele longtail boot. Drijvende tuinen, paalwoningen en de beroemde leg rowers die hun boot met benen besturen, domineren de omgeving op en rond het meer. Tijdens deze boottocht maak je kennis met het dagelijkse leven op het meer. We mogen bij een lokale Intha familie een heerlijke lokale lunch gaan nuttigen. Nadien reis je per boot verder naar je hotel. Overnachting in het Amata Garden Hotel****.

 

DAG 12: INLEMEER

Je kan vandaag genieten een vrije dag of (optioneel) deelnemen aan een bezoek aan Indein, een dorp aan de oevers van het Inlemeer. Je bezoekt een lokale markt waarna een boottocht je naar Indein brengt. Het dorpje is voornamelijk bekend voor zijn twee groepen met pagodes, de Myaung Oak en Shwe Inn Thein site. Overnachting in het Amata Garden Hotel****.

 

DAG 13: INLEMEER - HEHO - YANGON

Een laatste boottocht over het meer brengt je naar Nyaung Shwe van waaruit je naar Heho rijdt. Hier neem je een binnenlandse vlucht naar Yangon. De ontdekking van dit unieke land wordt afgesloten met een uitgebreid stadsbezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Overnachting in het Sule Shangri-La Hotel****.

 

DAG 14: YANGON - BRUSSEL

Vandaag kan je genieten van laatste momenten Myanmar alvorens je terug huiswaarts vertrekt.

 

DAG 15: BRUSSEL

Aankomst in Brussel.

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Nederlandstalige lokale gids
 • internationale vluchten met Thai Airways
 • binnenlandse vluchten Yangon-Bagan, Mandalay-Heho en Heho-Yangon
 • lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning
 • alle overnachtingen in de vermelde hotels
 • 12x ontbijt, 8x middagmaal, 5x avondmaal
 • bezoek aan Schwedagonpagode, Golden Rock, de tempelvlakte van Bagan, Mount Popa, Mandalay, de Pindaya grotten, Yangon
 • tocht met paard en kar in Bagan
 • boottocht op het Inlemeer

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • fooien voor de gids en chauffeur
 • bagageservice op de luchthaven en in de hotels
 • visum voor Myanmar
 • optioneel excursiepakket op voorhand boeken
  • 8e dag: bezoek aan Mingun - € 43 pp
  • 12e dag: bezoek aan Indein - € 43 pp
 • persoonlijke uitgaven
 • alle verzekeringen

   

Boeking

Belangrijk!

 • aantal deelnemers: min. 10 personen en max. 20 personen
 • reisdocumenten: Internationaal paspoort dat langer dan 6 maanden geldig is op de dag van inreis, visum
 • inentingen: geen, malariatabletten worden aangeraden
 • tijdsverschil: zomer +4u30 en winter +5u30

Er zijn geen inentingen verplicht, doch is reizen het uitgelezen ogenblik om u in orde te stellen met inentingen zoals Hepatitus A en B, Tetanus, Difterie. Uw arts of het tropisch instituut kunnen u hierbij zeker helpen. Zij zullen u ook het correcte advies inzake malaria kunnen verschaffen.

Raadpleeg tijdig de websites www.diplomatie.be en www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.

 

Boeking

Boekingsformulier

Al onze aanbiedingen