Familiegroepsreis Java en Bali

Indonesië

Familiegroepsreis Java en Bali

Omschrijving

Ontdek de mooiste plekjes van Java en Bali!

Fantastische 15-daagse rondreis waarbij je op een ontspannen manier de mooiste plekjes van Java en Bali ontdekt. Onze reis begint halverwege het eiland Java, op de plek waar de mooiste bezienswaardigheden te vinden zijn: Jogjakarta. We bezoeken onder andere één van de zeven wereldwonderen: de Borobudur. Daarnaast beklimmen we de majestueuze actieve Bromo vulkaan en verblijven we in het culturele hart van Bali: het gezellige Ubud. De reis eindigt aan het strand, in een heerlijk viersterrenresort met zwembad. 

Tijdens de rondreis reis je per luxe airco-touringcar en verblijf je in comfortabele hotels.

Afreizen:

18/04/2020 € 1.599  
19/07/2020 € 1.949  
24/07/2020 € 1.969  
29/07/2020 € 1.919  
03/08/2020 € 1.191  
     

 

Opgelet, de prijzen hierboven zijn richtprijzen, deze reisorganisator werkt met dagprijzen die voortdurend veranderen! Informeer naar de dagprijs!

 

Boeking

Programma

DAG 1 Amsterdam - Jogjakarta

Vertrek van Schiphol naar Jogjakarta, het culturele centrum van Java en startpunt van onze reis.

DAG 2 Jogjakarta

We komen aan in Indonesië en begeven ons door het drukke verkeer naar ons hotel. Je hebt even de tijd om bij te komen van de reis en te acclimatiseren. 's Avonds is een gezellig welkomstdiner inclusief.

DAG 3 Jogjakarta
Reisafstand 80 km / circa 2.5 uur in de bus

Eeuwig geluk

De legende gaat dat wie het boeddhabeeld kan aanraken dat in elk van de 72 kleine stoepa's is verborgen, wordt gezegend met eeuwig geluk. Inmiddels is dit echter verboden om niets te beschadigen, dus we zullen het nooit weten...

Op weg naar de beroemde Borobudur, het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld. De tempel heeft maar liefst 9 etages en het is moeilijk om je voor te stellen hoe dit gigantische bouwwerk eeuwenlang verborgen heeft gelegen onder as van de nabijgelegen vulkaan Merapi. Pas in de 19e eeuw werd het ontdekt en onder leiding van Nederlanders uitgegraven.  

Na dit bezoek kun je (optioneel) een tocht maken met een andong, een traditioneel paardenkoetsje. Tijdens dit ontspannen ritje door de omliggende traditionele dorpjes leer je meer over de eeuwenoude Javaanse cultuur en tradities van de lokale bevolking.

 

DAG 4 Jogjakarta

Wie wil kan na het ontbijt een fietstochtje maken. Je fietst door rijstvelden en plattelandsdorpjes, waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan (optioneel). Daarna bezoek aan de hindoeïstische Prambanan tempel, minder bekend dan Borobudur, maar minstens net zo mooi! Eenmaal terug in "Jogja" bezoeken we een zilverwerkplaats en een batik fabriekje. Hier krijgen we uitleg over het proces van batik maken, waarna we zelf aan de slag gaan en deze prachtige stof beschilderen. Het resultaat mag je natuurlijk mee naar huis nemen!

Per traditionele fietstaxi, oftewel becak, worden we door de stad gereden en aansluitend lunchen we heerlijk in een lokaal restaurantje. Rest van de middag even lekker relaxen aan het zwembad.

DAG 5 Jogjakarta - Batu
Reisafstand 335 km / circa 6.5 uur in de bus en met de trein

Vroeg uit de veren, want vandaag staat een prachtige treinreis op het programma, dwars door het laagland van Centraal-Java. Per trein reizen in Indonesië is comfortabel én leuk, want langs het spoor is van alles te zien! We rijden langs dorpjes en rijstvelden en op de stations wordt door de lokale bevolking snacks en fruit verkocht.
We stappen uit in Jombang en rijden met de bus nog een stukje door naar ons einddoel vandaag: het bergdorpje Batu. Daar hebben we een late lunch en rest van de middag vrij.

DAG 6 Batu - Kalibaru
Reisafstand 245 km / circa 6.5 uur in de bus

Vandaag beklimmen we de Bromo vulkaan, de meest bekende nog actieve vulkaan op Java. Wat je te wachten staat? Een bijna buitenaards maanlandschap met cirkelende rookpluimen, dreigend gerommel en de contouren van de nog hoger gelegen Semuru vulkaan op de achtergrond. Na deze indrukwekkende tocht, reizen we verder oostwaarts tot aan Kalibaru, waar we twee nachten verblijven.

DAG 7 Kalibaru

We gaan vandaag naar een bijzondere plantage, waar we verwelkomd worden door de weeskinderen die hier wonen. Onze gids legt van alles uit over de koffie, vanille, pepers en fruitsoorten die op de plantage worden verbouwd. Na de lunch is de middag vrij.

DAG 8 EN 9 Kalibaru - Ubud (Bali)
Reisafstand 210 km / circa 6.5 uur in de bus

Groen paradijs

Rondom Ubud liggen de mooiste rijstterrassen van Bali. Het is echt de moeite waard een tochtje door de rijstvelden te maken, omgeven door palmbomen en lokale dorpjes.

We verlaten het eiland Java en gaan per boot naar het tropische eiland Bali. We reizen naar het gezellige kunstenaarsdorpje Ubud, met zijn vele leuke winkeltjes, terrasjes en cafés. In deze prachtige omgeving verblijven we twee nachten, zodat er lekker veel tijd is om op eigen gelegenheid Ubud te ontdekken.

DAG 10 T/M 13 Ubud - Bali strandverblijf
Reisafstand 43 km / circa 1.5 uur in de bus

Transfer naar het zuiden van Bali, waar we lekker genieten van een paar ontspannen dagen zon, zee en strand in een gezellig familieresort. Met veel faciliteiten en een heerlijk zwembad, heb je eigenlijk niets meer nodig. In de omgeving van het hotel liggen leuke winkeltjes en overal zijn restaurantjes te vinden. Wie nog meer van Bali wil zien, kan bijvoorbeeld de prachtige zeetempel Tanah Lot bezoeken.

Benieuwd wat Bali verder te bieden heeft? We bieden tal van optionele, avontuurlijke excursies aan voor het hele gezin, zoals een jeepsafari, fietstocht, jungle trekking en raften op de Ayung rivier.

Verlenging van je vakantie op Bali is per nacht mogelijk.

DAG 14 Bali - Amsterdam

Vertrek vanaf de luchthaven Denpasar naar Amsterdam, waar je de volgende dag aankomt.

DAG 15 Aankomst Amsterdam

Aankomst op Schiphol en einde van een schitterende reis.

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Economy Class vluchten met Garuda Indonesia Amsterdam - Jogjakarta met overstap en Denpasar - Amsterdam met tussenstop
 • Ruimbagage op Garuda Indonesia vluchten
 • Overnachtingen in comfortabele hotels met airconditioning en veelal gratis WiFi (hotels op Oost-Java zijn eenvoudiger)
 • Verblijf op Java op basis van halfpension (ontbijt en lunch) vanaf ontbijt dag 3 t/m lunch dag 8 en op Bali logies-ontbijt
 • Welkomstdiner op dag 2
 • Bezoek aan de Borobudur
 • Bezoek aan de Prambanan tempel
 • Batik workshop
 • Becak fietstocht in Jogjakarta
 • Bezoek aan de Bromo vulkaan
 • Excursie naar een plantage in Kalibaru
 • Alle entreegelden volgens programma
 • Lokaal Nederlandssprekende reisleiding op Java van dag 2 t/m dag 8
 • Lokaal Nederlandssprekende hostess op Bali
 • Prachtige rondreis per airconditioned bus (afmeting is afhankelijk van groepsgrootte)
 • Treinreis Jogjakarta - Jombang op dag 5
 • Transfer per boot Java - Bali
 • Luchthavenbelasting
 • Brandstofheffing

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 25,- per boeking
 • Optionele excursies
 • Bijdrage fooienpot € 25,- per persoon
 • Fooien voor reisleiding, chauffeur en busboy
 • Niet genoemde maaltijden en persoonlijke uitgaven
 • Wij verzorgen graag uw reis- en/of annuleringsverzekering. U kunt bij boeking opgeven of u dit via FOX wenst te regelen.

 

Boeking

Belangrijk!

 • Voor deze bestemming is een reispas noodzakelijk die nog 6 maanden geldig is na retourdatum
 • Singletoeslag € 390 pp
 • Minimaal 15 deelnemers, maximum 25 deelnemers
 • In Indonesië bevinden zich vele moskeeën, het is daardoor soms onvermijdelijk dat uw hotel in de buurt van een moskee staat. Indien u een lichte slaper bent, is het verstandig om oordopjes mee te nemen. 
 • Tijdens deze reis streven we er naar u in relatief korte tijd veel van de bestemming te laten zien. Dit betekent dat er meerdere lange reisdagen van toepassing zijn waardoor dit als een intensieve reis wordt ervaren.

Reizen is het uitgelezen moment om u in orde te stellen met inentingen zoals o.a. Hepatitis A en B, Tetanus, Difterie. Uw arts of het tropisch instituut kunnen hierbij zeker helpen. Zij zullen u bovendien ook correct kunnen adviseren over al de inentingen die nodig zijn en de voorzieningen die u dient te nemen voor een bezoek aan deze bestemming.  

Raadpleeg tijdig de websites www.diplomatie.be en www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.

Vluchtschema:

 

GA 89 Amsterdam - Denpasar 11:05 - 11:05* circa 17 uur
GA 253 Denpasar - Jogjakarta 14:50 - 15:30 circa 1,5 uur
GA 88 Denpasar - Amsterdam 20:25 - 07:30* circa 18 uur

 

Kinderkortingen

Kinderkortingen worden op het moment van prijsaanvraag bekeken en berekend!
Kortingen schommelen rond de € 100- € 250 afhankelijk van de afreisdatum en de leeftijd van het kind.

Boeking

Boekingsformulier

Al onze aanbiedingen