Dubai, de bijzondere woestijnmetropool

Verenigde Arabische Emiraten

Dubai, de bijzondere woestijnmetropool

Omschrijving

Dubai, de bijzondere woestijnmetropool

Bewonder de stad Dubai, een stad van contrasten. Snuif de lokale sfeer op in de bedrijvige soeks. Er liggen tal van aantrekkelijke excursiepakketten te wachten voor wie meer wilt ontdekken. Bezichtig een van de grootste fonteinenshow ter wereld.

Afreizen:

Vertrekdatum Prijs pp dubbel Prijs single
04/04/2020 € 799 € 1.030
11/04/2020 € 799 € 1.030
31/10/2020 € 816 € 1.124
14/11/2020 € 816 € 1.124
28/12/2020 € 1.378 € 1.966
13/02/2021 € 876 € 1.185
13/03/2021 € 876 € 1.185
     
     

 

Schema:

Boeking

Programma

DAG 1: BRUSSEL - DUBAI

Vlucht naar Dubai. Bij aankomst transfer naar hotel Centro Barsha*** waar je 5 nachten verblijft. Het hotel ligt vlakbij een metrostation en de Mall of the Emirates, een walhalla voor shopaholics. Om bij te komen van alle indrukken die Dubai ongetwijfeld op je zal nalaten, is er ook nog het zwembad waar je lekker kan verpozen.

 

 

DAG 2: DUBAI

Na een rustig ontbijt ontdekken we samen met de Nederlandstalige gids deze hypermoderne metropool. We starten met een fotostop aan het vermaarde Burj Al Arab, het zelf geproclameerde 7 sterrenhotel ter wereld. Met een monorail reizen we over The Palm Jumeirah, het artificiële palmeiland. Hier bewonderen we het iconische hotel Atlantis The Palm. Vervolgens naar Dubai Marina, een enorme kunstmatig aangelegde jachthaven met een groot aantal wolkenkrabbers. Nadien maken we een wandeling op de boulevard The Walk en gaan er op zoek naar leuk restaurant om te lunchen. We zetten de tocht verder naar Dubai Mall voor wat shoppingplezier. Boek je het excursiepakket, dan breng je een bezoek aan het hoogste gebouw ter wereld: de Burj Khalifa. Vanop verdieping 124, op zo’n 550 m hoogte, bewonder je de skyline van Dubai. ’s Avonds gaan we naar de promenade tussen de Burj Khalifa en Dubai Mall. Waarom? Iedere avond na zonsondergang geniet je hier van de grootste fonteinenshow ter wereld. Het is een spectaculair klank- en lichtspel! 

 

DAG 3: DUBAI

Vandaag ontdek je het historisch gedeelte van Dubai. Je start met een fotostop aan de moskee van Jumeirah en Dubai Frame, een van de nieuwste publiekstrekkers van het emiraat. Nadien rit naar de wijk Bastakiya, het oudste gedeelte van de stad waar je tal van restaurants, cafés en kunstgalerijen kan vinden. De voormiddag wordt afgerond met een bezoek aan het Dubai Museum, gelegen in het historische Al Fahidi Fort. Hier krijgen we een beter inzicht in de lokale geschiedenis. Nadien steken we met een Abra, een traditionele watertaxi, de zeearm Dubai Creek over en snuiven we de lokale sfeer op in de kruiden- en goudsouk. ’s Namiddags terug naar het hotel. ’s Avonds kan je optioneel een Dinner Dhow Cruise maken. Aan boord van een traditionele Arabische boot, een dhow, geniet je van een heerlijk buffetavondmaal terwijl de skyline van Dubai aan je voorbij gaat.
 

Opmerking: tijdens de afreis van 28/12/20 wordt dit dagprogramma verplaatst naar dag 4. Tijdens deze afreis is het niet mogelijk om de Dinner Dhow Cruise te boeken.

 

DAG 4: DUBAI

Vrije dag. Neem een duik in het zwembad of ga zelf op ontdekking. Boek je het excursiepakket, dan ga je vandaag naar Abu Dhabi, de hoofdstad van de Emiraten. Samen met de Nederlandstalige lokale gids bezoek je de majestueuze Sheik Zayed moskee. Het is niet alleen de duurste moskee ter wereld, zo’n 427 miljoen euro aan bouwkosten, maar ook een van de grootsten. Vergeet je zonnebril zeker niet mee te nemen wat de binnenplaats bestaande uit spierwitte marmer is oogverblindend! Bovendien is deze rijkelijk versierd met bloemmotieven, bladgoud en edelstenen. Een lust voor het oog! Ook het interieur is fenomenaal mooi. In de grootste gebedsruimte zie je namelijk het grootste handgeweven tapijt ter wereld en de grootste kroonluchter. In de namiddag breng je een bezoek aan het Louvre Abu Dhabi, de culturele parel van het emiraat. In 2007 kwamen Abu Dhabi en Frankrijk overeen dat het emiraat een museum mocht openen dat dertig jaar lang de naam Louvre zou dragen. De bouw van het Louvre Abu Dhabi, ontworpen door de bekende architect Jean Nouvel, kostte meer dan een miljard euro en er werd tien jaar lang aan gebouwd. Het resultaat is werkelijk fenomenaal! Het spectaculaire complex, bestaande uit 55 kleine gebouwen, is overdekt door een gigantische koepel van metalen sterren. Werken uit alle tijdperken staan er tentoongesteld. Een rondleiding mag dus niet ontbreken! Op terugweg naar Dubai maak je nog een korte fotostop aan Ferrari World Abu Dhabi, het grootste indoor themapark ter wereld.

Opmerking: tijdens de afreis van 28/12/20 wordt dit dagprogramma verplaatst naar dag 3.

 

DAG 5: DUBAI

Vrije dag. Blaas even uit op het publieke strand van Jumeirah Beach of shop till you drop in Dubai Mall. Boek je het excursiepakket, dan staat er ’s namiddags een leuke activiteit gepland. Met jeeps trek je dan de woestijn in! Het is amper te geloven dat de gouden woestijn op slechts enkele tientallen kilometers verwijderd is van de levendige stad. Eenmaal in de woestijn doe je aan dune bashing over de toppen van de zandduinen. Je zult niet alleen een fabuleuze zonsondergang meemaken, maar ook genieten van een traditionele Arabische barbecue onder de sterrenhemel. Het is de perfecte afsluiter van deze reis!

 

DAG 6: DUBAI - BRUSSEL

Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven van Dubai voor de terugvlucht naar Brussel.

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Nederlandstalige lokale gids op dag 1, 2, 3, 4 (tijdens de optionele excursie) en 6 
 • rechtstreekse internationale vluchten met Emirates 
 • lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning
 • alle overnachtingen in het vermelde hotel
 • 5x ontbijt
 • volledige dag verkenning in het moderne gedeelte van Dubai
 • toegang tot het Dubai Museum
 • boottochtje met een Abra
 • halve dag verkenning in het historische gedeelte van Dubai
 • verblijfstaks ‘Tourism Dirham Fee’

 

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • persoonlijke uitgaven
 • annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering
 • fooien voor de gids en chauffeur
 • bagageservice op de luchthaven en in het hotel
 • optioneel excursiepakket, op voorhand boeken:
  • 2e dag: toegang tot het observatiedek van Burj Khalifa - € 179 pp
  • 4e dag: volledige dag verkenning in Abu Dhabi - € 179 pp
  • 5e dag: woestijnsafari met een traditionele Arabische barbecue - € 179 pp
 • toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’

Boeking

Belangrijk!

 • aantal deelnemers: zomer +2 en winter +3
 • reisdocumenten: paspoort minimum 6 maand geldig te rekenen van datum van inreis, visum
 • inentingen: geen

Er zijn geen inentingen verplicht, doch is reizen een uitgelezen ogenblik om u in orde te stellen met inentingen zoals Hepatitus A en B, Tetanus, Difterie. Uw arts of het tropisch instituut kunnen u hierbij zeker helpen. Zij zullen u ook het correcte advies inzake malaria kunnen verschaffen. 

Raadpleeg tijdig de websites www.diplomatie.be en www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.

Boeking

Boekingsformulier

Al onze aanbiedingen