Dubai, de bijzondere woestijnmetropool

Verenigde Arabische Emiraten

Dubai, de bijzondere woestijnmetropool

Omschrijving

Dubai, de bijzondere woestijnmetropool

Bewonder de stad Dubai, een stad van contrasten. Snuif de lokale sfeer op in de bedrijvige soeks. Er liggen tal van aantrekkelijke excursiepakketten te wachten voor wie meer wilt ontdekken. Bezichtig een van de grootste fonteinenshow ter wereld.

Afreizen

Vertrekdatum Prijs pp dubbel Prijs single
06/11/2021 € 819 € 1.112
20/11/2021 € 819 € 1.112
27/11/2021 € 819 € 1.112
29/01/2022 € 849 € 1.131
12/02/2022 € 849 € 1.131
26/02/2022 € 869 € 1.164
12/03/2022 € 849 € 1.131
19/03/2022 € 849 € 1.131
     

 

Opgelet, de prijzen hierboven zijn richtprijzen, deze reisorganisator werkt met dagprijzen die voortdurend veranderen!

Schema

 

Boeking

Programma

DAG 1: BRUSSEL - DUBAI

Vlucht naar Dubai. Bij aankomst transfer naar hotel Centro Barsha*** waar we de hele reis verblijven. Het hotel ligt vlakbij een metrostation en de Mall of the Emirates, een walhalla voor shopaholics. Om bij te komen van alle indrukken die Dubai ongetwijfeld op je zal nalaten, is er ook nog het zwembad voor een verfrissende duik.

 

DAG 2: DUBAI

Na een rustig ontbijt ontdekken we samen met onze Nederlandstalige gids deze hypermoderne metropool. We starten met een fotostop aan de alom bekende Burj Al Arab, het zelf geproclameerde enige 7 sterrenhotel ter wereld. Met de monorail reizen we over The Palm Jumeirah, het artificiële palmeiland. Hier bewonderen we het iconische hotel Atlantis The Palm. Vervolgens naar Dubai Marina, een kunstmatig aangelegde jachthaven met een groot aantal wolkenkrabbers. Nadien maken we een wandeling op de boulevard The Walk waar je op zoek kan gaan naar een leuk restaurant voor de vrije lunch. We zetten de tocht verder naar Dubai Mall voor wat shoppingplezier. Boek je het excursiepakket, dan breng je een bezoek aan het hoogste gebouw ter wereld: de Burj Khalifa. Vanop verdieping 124, op zo’n 550 m hoogte, én net voor zonsondergang bewonder je dan de magische skyline van Dubai. Eenmaal de zon onder is, gaan we naar de promenade tussen de Burj Khalifa en Dubai Mall waar we genieten van de grootste fonteinenshow ter wereld, een spectaculair klank- en lichtspel! (O)

 

DAG 3: DUBAI

Tijd voor het historisch gedeelte van Dubai. We starten met een fotostop aan de moskee van Jumeirah en de Dubai Frame. Nadien rit naar de wijk Bastakiya, het oudste deel van de stad waar we tal van restaurants, cafés en kunstgalerijen kunnen vinden. De voormiddag wordt afgerond met een bezoek aan het Dubai Museum, gelegen in het historische Al Fahidi Fort, waar we een beter inzicht krijgen in de lokale geschiedenis. Vervolgens steken we met een abra, een traditionele watertaxi, de zeearm Dubai Creek over en snuiven we de lokale sfeer op in de kruiden- en goudsouk. ’s Namiddags terug naar het hotel. Boek je het excursiepakket, dan staat er nog een leuke activiteit gepland: een woestijnsafari. Met jeeps trek je dan de woestijn in en doe je aan dune bashing over de toppen van de zandduinen. Je zult niet alleen een fabuleuze zonsondergang meemaken, maar ook genieten van een traditionele Arabische barbecue onder de sterrenhemel. De drukte van de stad lijkt hier heel ver weg. Om helemaal op te gaan in de sfeer zien we lokale dansers bewegen op het ritme van Arabische muziek. Een avond om nooit te vergeten! (O)

 

DAG 4: DUBAI

Vrije dag. Neem een duik in het zwembad of ga zelf op ontdekking. Je kan optioneel ook het excursiepakket bijboeken om een bezoek te brengen aan de wereldtentoonstelling van Dubai, ongetwijfeld een van de hoogtepunten van de reis. De transfer naar de expo-site is inbegrepen. Met het thema "Connecting Minds, Creating the Future" wordt de aandacht volledig gelegd op duurzaamheid, mobiliteit en kansen. Ongeveer 200 landen zullen vertegenwoordigd zijn, waaronder België, en die willen je graag alles vertellen over hun meest innovatieve projecten. Je kan met de metro terugkeren naar het hotel (niet inbegrepen), waardoor je zolang op de wereldtentoonstelling kan blijven als je wilt. (O)

Opmerking wereldtentoonstelling: het excursiepakket met de wereldtentoonstelling van Dubai kan enkel bijgeboekt worden voor afreizen vanaf 30/10/21.

Opmerking afreis 02/01/22: tijdens deze afreis wordt dit dagprogramma verplaatst naar dag 5.

 

DAG 5: DUBAI

Vrije dag. Blaas even uit op het publieke strand van Jumeirah Beach of ontdek de vele shopmogelijkheden. Je kan ook de optionele excursie naar het naburige Emiraat Abu Dhabi boeken, op zo’n twee uur rijden van Dubai. Samen met een Engelstalige lokale gids bezoek je hier de majestueuze Sheik Zayed moskee. De oogverblindende binnenplaats van deze moskee bestaat uit spierwitte marmer, rijkelijk versierd met bloemmotieven, bladgoud en edelstenen. Een lust voor het oog! In de grootste gebedsruimte bewonder je het grootste handgeweven tapijt ter wereld én de grootste kroonluchter ter wereld. Na al dat moois ga je naar Heritage Village waar je een beeld krijgt van de cultuur en tradities van dit Emiraat. In de Marina Mall heb je vrije tijd om te gaan lunchen. Vervolgens maken we fotostops aan Emirates Palace, het presidentieel paleis Qasr Al Watan en het kunstmatig aangelegde eiland Yas. Terugrit naar Dubai. (O)

Opmerking afreis 02/01/22: tijdens deze afreis wordt dit dagprogramma verplaatst naar dag 4.

 

DAG 6: DUBAI - BRUSSEL

Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven van Dubai voor de terugvlucht naar Brussel. (O)

 

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Nederlandstalige lokale gids op dag 1, 2, 3 en 6
 • Internationale vluchten 
 • Lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning
 • Alle overnachtingen in het vermelde hotel
 • 5x ontbijt
 • Volledige dag verkenning in het moderne gedeelte van Dubai
 • Toegang tot het Dubai Museum
 • Boottochtje met een Abra
 • Halve dag verkenning in het historische gedeelte van Dubai
 • Verblijfstaks ‘Tourism Dirham Fee’

 

 

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Persoonlijke uitgaven 
 • Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’ 
 • Optionele excursies 
 • Fooien voor de gidsen en chauffeur
 • Bagageservice op de luchthaven en in het hotel 
 • Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering 

 

Boeking

Belangrijk!

 • Reisdocumenten: internationaal paspoort (min. 6 maanden geldig na aankomst in de Verenigde Arabische Emiraten), in combinatie met een ticket voor een terug- of verdere reis
 • Voor de meest recente informatie, raadpleeg tijdig https://diplomatie.belgium.be.
 • Aantal deelnemers: minimum 10 maximum 15
 • Verblijf: 5n in Dubai in hotel Centro Barsha***
 • Tijdsverschil: zomer + 2u, winter + 3u
 • Lokale munt: Dirham (AED)
 • Boek op voorhand de excursie naar Abu Dhabi (niet mogelijk om ter plaatse bij te boeken)
  • 5e dag: volledige dag verkenning van Abu Dhabi met een Engelstalige lokale gids (op 4e dag tijdens afreis 02/01/22)
  • € 90 per persoon
 • Boek op voorhand het excursiepakket (kunnen niet meer ter plaatse geboekt worden) 
  • 2e dag: toegang tot het observatiedek van de Burj Kahlifa, net voor zonsondergang
  • 3e dag: woestijnsafari met een traditionele Arabische barbecue
  • 4e dag: wereldtentoonstelling van Dubai, inclusief de transfer van het hotel naar de expo-site (op 5e dag tijdens afreis 02/01/22), niet mogelijk tijdens afreizen van april 2021
  • € 109 per persoon (afreizen in april 2021)
   € 159 per persoon (afreizen vanaf oktober 2021)

 

Boeking

Boekingsformulier