De oude hoofdsteden van China

China

De oude hoofdsteden van China

Omschrijving

Machtige hoofdsteden en keizerlijke pracht!

Een prachtige en aantrekkelijk rondreis door China met de nodige tijd om van de machtige hoofdsteden te genieten. We bezoeken de wereldstad Shanghai, dat ook 'Hemel op Aarde' wordt genoemd. Hangzhou en het Terracotta Leger in Xi'an staan ook op het programma. Tevens gaan we naar het eeuwenoude en traditionele waterdorp Wuzhen, waar we in een bijzonder hotel overnachten. In het waterdorp Gubei logeren we in het hotel vanwaar we een prachtig zicht op de Grote Muur hebben! Een van de mooiste belevenissen in China is het bezoek aan de Chinese Muur, oftewel The Great Wall. Dit bezoek staat redelijk vroeg op de ochtend beplant zodat u in alle rust van de Muur kunt genieten. 

Afreizen:

05/04/2020 € 1.899 pp  
11/04/2020 € 1.989 pp  
15/04/2020 € 2.069 pp  
09/05/2020 € 2.029 pp  
13/05/2020 € 2.099 pp  
24/05/2020 € 1.799 pp  
10/06/2020 € 2.059 pp  
20/07/2020 € 2.179 pp  
22/07/2020 € 2.079 pp  
29/07/2020 € 2.079 pp  
26/08/2020 € 2.069 pp  
02/09/2020 € 2.129 pp  
09/09/2020 € 2.129 pp  
07/10/2020 € 2.099 pp  

 

Opgelet, de prijzen hierboven zijn richtprijzen, deze reisorganisator werkt met dagprijzen die voortdurend veranderen!

Reisschema:

Boeking

Programma

DAG 1 Amsterdam - Shanghai

Vertrek van onze vlucht naar Shanghai.

DAG 2 Shanghai

Aankomst in Shanghai, de veelzijdige havenstad in China. De stad heeft aan de ene kant moderne architectuur en aan de andere kant indrukwekkende overblijfselen uit het verleden. Dit zult u oppikken tijdens uw transfer naar het hotel. 's Avonds staat er een gezellig welkomstdiner op u te wachten.

DAG 3 Shanghai

Tijdens de dagtocht komen we langs alle bijzondere hoogtepunten van Shanghui. Een zekere voltreffer op de dagtocht is het bezoek aan de Jaden Boeddha Tempel en we maken een tocht door de Oude Chinese Stad. ’s Avonds kun je kiezen om een acrobatische show bijwonen of Shanghai by night te bezichtigen.

DAG 4 Shanghai - Wuzhen

We overnachten in een fijn hotel in het pittoreske Wuzhen, een waterdorpje met vele kanalen. De ochtend mag je zelf invullen voordat we in de middag vertrekken naar het wellicht best bewaarde waterdorp van de Yangtze delta, Wuzhen. Ons hotel ligt op een mooie locatie temidden van de vele kanaaltjes hier.

DAG 5 Wuzhen

De wirwar van straatjes en kanalen in Wuzhen geeft ons de mogelijkheid om een stadstour te maken die u niet snel gaat vergeten. Tevens is er gelegenheid om de beroemde rijstwijn te proeven. 's Avonds kun je zelf struinen langs de gezellig verlichte straatjes en kanalen of je kan ook kiezen voor een avondcruise door de kanalen.

DAG 6 Wuzhen - Hangzhou

Per bus reizen we verder naar Hangzhou, de stad die beroemd staat om haar prachtige zijde en het romantische meer. In de ochtend maken we een excursie naar de heilige Linying Tempel, bekend vanwege zijn lachende mollige geluksboeddha. Vanaf de tempel hebben we een mooi uitzicht op de 'Berg-die-van-verre-aangevlogen-kwam' en we bezoeken een theeplantage met de beste thee uit China.

DAG 7 Hangzhou

Een welkome vrije dag. Je kunt vandaag een boottocht over het hemelse Westmeer maken en aan den lijve ondervinden waarom de Chinezen deze plek zo heerlijk vinden (optioneel).

Optionele Excursie

 • Gao family garden en West lake bootcruise

DAG 8 Hangzhou - Suzhou

We ontdekken kanalen, hofjes en klassieke tuinen in de oude binnenstad van Suzhou

Op circa twee uur rijden ligt Suzhou, waar alles in perfecte harmonie is gebouwd. Het oude centrum heeft mooie kanalen, fraaie klassieke tuinen en fotogenieke hofjes. Vandaag bezoeken we de Tuin van de Nederige Administrateur en een zijdefabriek.

DAG 9 Suzhou

Vandaag is een vrije dag. Ga zelf op ontdekking in Suzhou of ga mee op een optionele excursie.

Optionele Excursie

 • Master of the Nets tuinen en Rickshaw Suzhou

DAG 10 Suzhou - Luoyang

Met de hogesnelheidstrein reizen we naar Luoyang, een eeuwenoude stad aan de Gele Rivier, waar we in de middag aankomen. Na aankomst rijden we naar de indrukwekkende Longmen Grotten. Verspreid over 1.400 grotten zijn meer dan 100.000 boeddhistische beelden uitgehakt. Als we hier doorheen wandelen voelen we de grootsheid van deze prachtige boeddhistische grotkunst. Overnachting in Luoyang.

DAG 11 Luoyang

In de Shaolin tempel krijgen we een spectaculaire Kong Fu voorstelling te zien

Per touringcar rijden we naar de, tegen de heuvels gebouwde, wereldberoemde Shaolin tempel, de bakermat van de Chinese vechtsport. Bodhidharma, een Indiase monnik, heeft in de vijfde eeuw via een meditatietechniek de krachtige vorm van Kong fu ontwikkeld. In de tempel staan tal van kleibeelden van figuren in allerlei vechthoudingen. Tot op de dag van vandaag volgen monniken hier een zeer gedisciplineerde training. Wij krijgen tijdens ons bezoek een spectaculaire Kong Fu voorstelling te zien.

We overnachten weer in Luoyang.

DAG 12 Luoyang - Xi’an

Per hogesnelheidstrein reizen we in ruim 1,5 uur naar Xi’an. 's Avonds kun je een bezoek brengen aan de kleurrijke Islamitische wijk, een fascinerende buurt met smalle straatjes en vele antiekwinkeltjes.

DAG 13 Xi’an

Vandaag bezoeken we het wereldberoemde Terracotta leger van keizer Qin, één van de hoogtepunten van onze reis. De 6.000 manshoge stenen soldaten en strijdwagens hebben allemaal een ander gezicht en haardracht. Zij bewaakten samen met paarden het verborgen graf van keizer Qin. Er is de mogelijkheid om een dans- en muziekoptreden uit de Tang dynastie, inclusief diner, bij te wonen (optioneel).

DAG 14 Xi’an

Je hebt vandaag een dag ter vrije besteding in Xi'an; slenter door het centrum of bezoek bijvoorbeeld de Wilde Ganzen Pagode. 

DAG 15 Xi'an - Pingyao

We worden naar het station van Xi'an gebracht, waar we de expresstrein naar Pingyao nemen. In de middag komen we aan in Pingyao. Dit bijzonder sfeervolle en authentieke, ommuurde stadje is door UNESCO als Werelderfgoed erkend. Rond de vele binnenhofjes leven de families met hun gezinnen volgens eeuwenoude tradities. We krijgen hier een stadstour door Pingyao.

DAG 16 Pingyao

Je kunt vandaag het pareltje Pingyao verder ontdekken, optioneel is het onder andere mogelijk om door de oude stad te fietsen. 

DAG 17 Pingyao - BeijingReisafstand 500 km / circa 4 uur per trein

Vanochtend nemen we de laatste hogesnelheidstrein van onze reis, en deze brengt ons naar Beijing, waar we in de loop van de dag aankomen. We hebben hier ruimschoots de tijd om deze fascinerende hoofdstad van China te ontdekken. 's Middags kun je bijvoorbeeld al een bezoek aan het schitterende Zomerpaleis brengen en een boottocht over het Kunming meer maken (optioneel).

DAG 18 Beijing

Het Plein van de Hemelse Vrede trekt onder andere toeristen vanwege het wereldberoemde portret van Mao. We bezoeken vandaag de Verboden Stad, waar eeuwenlang de keizers van China regeerden. Behalve de honderden concubines en de hofhouding mocht geen sterveling ooit de stad betreden. Vervolgens gaan we naar de Tempel van de Hemel met schitterende Ming-architectuur.

Optionele Excursie

 • Pekingeend diner
 • Bezoek show The Legend of Kung Fu

DAG 19 Beijing - Gubei

’s morgens kun je optioneel nog een tour per riksja door de hutongs, de oude wijken van Beijing, maken. In de middag rijden we naar het pittoreske waterdorpje Gubei, op zo’n twee uur ten noorden van Beijing vlak bij de Grote Muur, waar we in een mooi hotel overnachten. Bij zonsondergang krijg je van FOX een drankje aangeboden op een mooie plek vanwaar je een grandioos uitzicht op de Grote Muur hebt! Het geeft een bijzonder gevoel om in de buurt van dit wereldwonder te verblijven, ver weg van het drukke Beijing.

DAG 20 Gubei - Bezoek Grote Muur bij Simatai - Beijing

De wereldberoemde Grote Muur is met ruim 6.000 kilometer lengte één van de nieuwe wereldwonderen. We gaan vandaag per kabelbaan omhoog bij de Simatai-sectie, vlakbij Gubei, om vervolgens een stukje over de Muur te wandelen. Het grootste deel van de Muur hier is in de 14e eeuw gebouwd en het meeste is onveranderd. Vervolgens rijden we weer terug naar de Chinese hoofdstad voor onze laatste overnachting.

DAG 21 Beijing - Amsterdam

We worden naar de luchthaven gebracht voor onze vlucht naar Amsterdam, waar we dezelfde dag aankomen. Einde van een bijzonder indrukwekkende rondreis.

 

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Economy class vluchten met Austrian/Swiss/Lufthansa Amsterdam - Shanghai en Beijing - Amsterdam, beide met overstap

 • 20 kilogram ruimbagage op internationale vluchten.

 • Alle overnachtingen in goede drie- en viersterrenhotels

 • Verzorging op basis van logies-ontbijt

 • Welkomstdiner

 • Stadstour Shanghai*

 • Bezoek aan waterdorp Wuzhen*

 • Stadstour Hangzhou*

 • Stadstour Suzhou*

 • Bezoek aan de Shaolin Tempel en de Longmen Grotten*

 • Bezoek aan het Terracotta Leger*

 • Bezoek aan de Verboden Stad en Tempel van de Hemel*

 • Uniek verblijf in het waterdorpje Gubei vlakbij de Grote Muur

 • Bezoek aan een rustiger deel van de Grote Muur bij Simatai*

 • Nederlandssprekende reisleiding van dag 2 t/m 21

 • Rondreis per comfortabele airconditioned bus (afmeting is afhankelijk van groepsgrootte)

 • Hogesnelheidstrein Suzhou - Luoyang, Luoyang - Xi’an, Xi'an - Pingyao en Pingyao - Beijing

 • Luchthavenbelasting

 • Brandstofheffing

LET OP: * = Exclusief entreegelden. Zie Overige info voor de bijkomende kosten ter plaatse.

 

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking

 • Reserveringskosten: € 30,- per boeking

 • Entreegelden (zie * bij Inclusief) circa € 170,- per persoon (deelname niet verplicht)

 • Optionele excursies

 • Bijdrage fooienpot € 70,- per persoon

 • Fooien voor reisleiding en housekeeping

 • Niet genoemde maaltijden en persoonlijke uitgaven

 • Reis- en/of annuleringsverzekering

 • Single Entry visum China, inclusief handlingskosten 

 • éénpersoonskamer v.a. € 690 pp

Boeking

Belangrijk!

 • geldige reispas (6 mnd na retour)
 • visum

De aanbevolen vaccinaties zijn DTP, Hepatitis A en B en Buiktyfus. Reizen is het uitgelezen ogenblik om u in orde te stellen met inentingen zoals Hepatitis A en B, Tetanus, Difterie. Uw arts of het tropisch instituut kunnen hierbij zeker helpen. Zij zullen u ook het correcte advies inzake malaria kunnen verschaffen.

Raadpleeg tijdig de websites www.diplomatie.be en www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.

Voor deze reis zijn minimaal 10 deelnemers noodzakelijk, maximum 31.

Boeking

Boekingsformulier

Al onze aanbiedingen