21-daagse groepsrondreis Schatten van Sri Lanka

Sri Lanka

21-daagse groepsrondreis Schatten van Sri Lanka

Omschrijving

Zeer uitgebreide rondreis langs het allermooiste van Sri Lanka!

Tijdens deze rondreis zien we de fascinerende bezienswaardigheden van Sri Lanka, zoals de oude hoofdstad Anuradhapura, de rotstempel van Dambulla, de ongerepte oostkust bij Trincomalee, de beroemde Tempel van de Tand en de Kandy vuurdansers. 

Onze Nederlandssprekende reisleiders weten alles over onze bestemmingen. Reisleider Zaheem vertelt over Sri Lanka: "Een bezoek aan een basisschool is een geweldige ervaring. Praten met de kinderen laat hun enthousiasme zien om te willen leren. Samen liedjes zingen zorgt voor een gezellige sfeer. Ook het huisbezoek bij een lokale familie is een onvergetelijke belevenis. De familie laat ons hun dagelijkse leven zien en er wordt zelfs voor ons gekookt!"

Reisschema:

06/02/2020 € 2 219,-  
20/02/2020 € 2 119,-  
05/03/2020 € 2 119,-  
19/03/2020 € 2 079,-  
21/05/2020 € 1 859,-  
18/06/2020 € 1 919,-  
16/07/2020 € 2 369,-  
23/07/2020 € 2 369,-  
27/08/2020 € 2 179,-  
10/09/2020 € 1 799,-  
17/09/2020 € 1 879,-  
24/09/2020 € 1 699,-  
08/10/2020 € 1 879,-  
22/10/2020 € 1 949,-  
12/11/2020 € 2 169,-  
03/12/2020

€ 2 269,-

 

 

Opgelet, de prijzen hierboven zijn richtprijzen, deze reisorganisator werkt met dagprijzen die voortdurend veranderen! Informeer naar de dagprijs!

 

Boeking

Programma

DAG 1 Amsterdam - Colombo

Vertrek vanaf Schiphol voor onze vlucht naar Colombo.

 

DAG 2 Aankomst Colombo – strandplaats aan de Indische Oceaan

Bij aankomst op de luchthaven staat onze Nederlandssprekende reisleider al op ons te wachten. We ontmoeten onze medereizigers en worden daarna naar ons hotel gebracht, dat een prachtige locatie heeft aan de Indische Oceaan. Een bijzonder ontspannen plek om na de vliegreis even bij te komen. ’s Avonds staat een gezellig welkomstdiner gepland.

 

DAG 3 Verblijf aan de Indische Oceaan

Tijdens ons verblijf maken we een rondrit door het vissersdorpje Negombo, waarbij we onder meer de vismarkt bezoeken. De vers gevangen vis wordt hier verkocht of ligt op het strand te drogen. Een fascinerend gezicht!

In de namiddag maken we een bootsafari door de lagune. Nadat we de zon onder hebben zien gaan, genieten we van een BBQ die lokale vissers voor ons hebben bereid. Op dit unieke plekje midden in de jungle, sfeervol verlicht met fakkels en met de gastvrije vissersfamilie om ons heen, voel je de magie van Sri Lanka.

 

DAG 4 naar Anuradhapura

We verlaten de kust en rijden via een prachtige route naar Anuradhapura, eeuwenlang de hoofdstad van Sri Lanka en daarom tegenwoordig de belangrijkste historische stad van het land.

Anuradhapura is een waar openluchtmuseum en nadat we ingecheckt zijn, bezoeken we de overblijfselen uit een rijk verleden. We zien de prachtige witte dagoba van Ruwanwelisaya, omringd door een muur van olifanten. Ook bekijken we de plek waar de heilige Bodhi-boom staat, die een afstammeling is van de boom waaronder Boeddha de Verlichting bereikte. Het is een belangrijk pelgrimsoord voor boeddhisten, die er offers komen brengen.

 

DAG 5 Anuradhapura – Trincomalee

We gaan op weg naar Trincomalee aan de ongerepte oostkust. Dit deel van het land was lange tijd ontoegankelijk voor bezoekers, maar je vindt er de mooiste stranden van het land. De stad zelf heeft een koloniaal tintje, met het Nederlandse VOC Fort Frederick.

Tijdens een citytour bekijken we ook de kleurrijke hindoe tempel Koneswaram, gebouwd bovenop een rots en met een majestueus uitzicht op de omliggende stad en de oceaan.

 

DAG 6 Trincomalee

In de omgeving van ‘Trinco’ kun je (vooral in de zomermaanden) fantastisch duiken of snorkelen en vooral bij Pigeon Island is de onderwaterwereld indrukwekkend. Een heerlijk dagje ontspanning dus, ook voor wie ervoor kiest lekker aan het zwembad van ons hotel te blijven.

Optionele Excursie

 • Bezoek aan Pigeon Island

 

DAG 7 Trincomalee – Sigiriya

We reizen verder naar Sigiriya, waar we drie nachten verblijven in ons sfeervolle hotel.

 

DAG 8 Sigiriya

We staan vroeg op, om nu het nog niet zo warm is de imposante Leeuwenrots van Sigiriya te beklimmen. Koning Kasyapa bouwde er in de vijfde eeuw een rotsvesting en plaatste er gigantische leeuwenpoten naast de trappen naar de top, om zijn vijanden af te schrikken. Van zijn onderkomen op de rots is niet veel meer over, maar tijdens de klim naar boven kunnen we de prachtige fresco’s van de Wolkenmeisjes bewonderen en vanaf de top worden we beloond met een schitterend uitzicht!

Rond zonsondergang maken we een spectaculaire jeepsafari in een nabij gelegen natuurgebied. De wilde olifanten die hier leven, komen rond dit tijdstip naar de open waterplekken. Heel indrukwekkend om ze van zo dichtbij te zien!

 

DAG 9 Sigiriya

We maken een wandeling door een dorpje in de omgeving, waarbij je kennismaakt met de lokale bevolking. We drinken een kopje thee bij één van de families en bezoeken indien mogelijk een schooltje. ’s Middags bezoeken we de oude koningsstad Polonnaruwa met de fraaie tempels en de kolossale uit rots gehakte boeddhabeelden.

 

DAG 10 Sigiriya - Matale - Kandy

We bezoeken de gouden tempel van Dambulla. Het is even klimmen, maar het uitzicht op de vallei is adembenemend. De grottempel staat vol boeddhabeelden, kleurige rotsschilderingen en fresco’s. 

We vervolgen onze reis dwars door het vruchtbare binnenland. In de omgeving van Matale worden vele exotische specerijen verbouwd. We bezoeken een kruidentuin en leren over de verschillende soorten, die vaak belangrijk zijn in de Sri Lankaanse keuken of in de Ayurveda therapieën waar het eiland bekend om is.

Eindpunt van vandaag is Kandy, gelegen op 500 meter hoogte in een mooie groene vallei, omgeven door bergtoppen en bossen. De stad is vooral bekend om de Tempel van de Tand, waar volgens de legende een hoektand van Boeddha wordt bewaard. Elke avond wordt door de monniken een rituele ceremonie uitgevoerd die we bijwonen.

 

DAG 11 Kandy

We bezoeken de fraai aangelegde botanische tuinen van Kandy en zijn de rest van de middag vrij. ’s Avonds wonen we een voorstelling bij van de traditionele Kandy vuurdansers.

 

DAG 12 Kandy – Nuwara Eliya – Bandarawela

Vandaag rijden we door de prachtige theeplantages richting het koloniale stadje Nuwara Eliya op een hoogte van 1900 meter. De route is adembenemend en onderweg zien we de vele theepluksters aan het werk.

Je kunt een stuk van de route per trein aflegge en maakt dan een eenvoudige, maar spectaculaire treinreis door de schitterende natuur (je kunt ter plaatse kiezen, geen meerkosten). We bezoeken tevens een theefabriekje, waar het hele proces van thee maken wordt uitgelegd. Hierna rijden we door naar Bandarawela voor de overnachting.

 

DAG 13 Bandarawela/Haputale - Tissamaharama

Vroeg in de ochtend hebben we  optioneel de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het National Park Horton Plains. Op deze ongerepte hoogvlakte van meer dan 2000 meter hoogte is het landschap heel anders dan in de rest van het land. Je kunt hier een wandeling maken langs adembenemende vergezichten.

We vervolgen onze route door de prachtige omgeving naar Ella en Tissamaharama. Je verblijft twee nachten in de omgeving van Tissamaharama in een comfortabel hotel met heerlijk zwembad op één van de mooiste plekjes van Sri Lanka!

Optionele Excursie

 • Horton Plains

 • Tea Trail Excursie

 

DAG 14 Tissamaharama

Vandaag hebben we een vrije dag. Dit biedt ons de mogelijkheid om een safari te maken door het Yala National Park of het Bundala Vogelreservaat (optioneel).

Optionele Excursie

 • Kataragama Tempel
 • Bundala Jeep Safari
 • Yala Jeepsafari

 

DAG 15 Tissamaharama - Galle - strandverblijf

We bezoeken de plek waar jonge weesolifantjes worden opgevangen in Uda Walawe National Park. Ze worden bijgevoed en keren daarna terug de jungle in.

Vervolgens rijden we langs de prachtige zuidkust van Sri Lanka met stille palmenstranden en prachtige baaien in de richting van Galle. We bezoeken een schildpaddenbroedplaats aan het strand, waar eieren van zeeschildpadden worden uitgebroed en de kleintjes weer uitgezet worden in zee. Ook bezoeken we het oude fort van Galle, waar vele overblijfselen uit de VOC-tijd terug te vinden zijn in de Hollands aandoende, nauwe straatjes. 

Aan het eind van de dag verlaten we Galle en nemen we intrek in ons strandhotel, direct gelegen aan de Indische Oceaan.

 

DAG 16 T/M 19 Strandverblijf

We verblijven in een comfortabel strandhotel met zwembad, direct gelegen aan het prachtige strand, omzoomd door vele tropische palmbomen. Je kunt tijdens het strandverblijf diverse optionele excursies ondernemen.

Tegen een toeslag is het mogelijk om te verblijven in het Eden Resort & Spa in Beruwela. Een heerlijk vijfsterrenresort, direct aan de Indische Oceaan gelegen. Ook kunnen we verblijven in het Avani Kalutara Resort & Spa, prachtig gelegen tussen het strand en de lagune van Kalutara. Keuze graag bij boeking opgeven.

Optionele Excursie

 • Fietstocht over het platteland
 • Maduganga boot tour
 • Sinharaja Regenwoud

 

DAG 20 Strandverblijf – Colombo

We rijden naar Colombo, de commerciële hoofdstad van Sri Lanka. De stad is volop in ontwikkeling en is een mix van koloniale en moderne gebouwen. Tijdens een rondrit door de stad zien we onder andere de drukke handelswijk Pettah met allerlei winkeltjes. Elke straat heeft zijn eigen specialiteit.

We lunchen op een unieke plek, waar de Nederlandse invloed nog voelbaar is (exclusief) en verblijven in een luxe hotel in de stad. Wie wil kan op eigen gelegenheid nog even de stad in om souvenirs aan te schaffen, maar het hotel heeft ook een heerlijk zwembad om de laatste uurtjes van de reis door te brengen.

!Vanaf 1 januari 2020 vliegen we al in de avond van dag 20 terug naar Amsterdam. De laatste overnachting op dag 20 komt daarbij te vervallen. We komen in de ochtend van dag 21 aan.

 

DAG 21 Colombo - Amsterdam

Vroege transfer naar de luchthaven, voor de terugvlucht (met overstap) naar Nederland. Aan onze mooie rondreis is een einde gekomen.

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Economy Class vluchten met Emirates Amsterdam - Colombo v.v. met overstap
 • 20 kilogram ruimbagage op Emirates vluchten
 • Overnachtingen in uitstekende, voornamelijk viersterrenhotels
 • T/m december 2019: verzorging op basis van halfpension (ontbijt en diner) vanaf diner dag 2 t/m ontbijt op dag 21 (maar exclusief diner op dag 20)
 • Vanaf januari 2020: verzorging op basis van halfpension (ontbijt en diner) vanaf diner dag 2 t/m ontbijt op dag 20
 • Citytour Negombo
 • Bootsafari door de lagune met aansluitend BBQ diner
 • Bezoek aan Anuradhapura*
 • Citytour Trincomalee
 • Bezoek aan de leeuwenrots van Sigiriya*
 • Jeepsafari in een nationaal park in de omgeving van Sigiriya
 • Wandeling door een traditioneel dorp
 • Bezoek aan de oude koningsstad Polonnaruwa*
 • Bezoek aan de rotstempels van Dambulla*
 • Bezoek aan de specerijentuin van Matale
 • Bezoek aan de Tempel van de Tand*
 • Bezoek aan de botanische tuinen van Kandy*
 • Voorstelling van de Kandy vuurdansers
 • Bezoek aan de theeplantages en theefabriek bij Nuwara Eliya
 • Spectaculaire treinreis door de theeplantages (facultatief)
 • Bezoek aan Elephant Transit Home in Uda Walawe National Park*
 • Bezoek aan de oude VOC-stad Galle
 • Heerlijk strandverblijf in een uitstekend viersterrenresort aan de westkust
 • Citytour Colombo
 • Nederlandssprekende reisleiding van dag 2 t/m 15
 • Engels- of Nederlandssprekende host/hostess tijdens strandverblijf
 • Rondreis per comfortabele airconditioned (mini) bus (afmeting is afhankelijk van groepsgrootte)
 • Luchthavenbelasting
 • Brandstofheffing

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 25,- per boeking
 • Entreegelden circa € 100,- p.p. (zie * bij Inclusief, deelname niet verplicht)
 • Optionele excursies
 • Bijdrage fooienpot circa € 60,- per persoon
 • Fooien voor reisleiding en housekeeping
 • Niet genoemde maaltijden en persoonlijke uitgaven
 • Wij verzorgen graag uw reis- en/of annuleringsverzekering. 
 • LET OP: in periode 01 augustus 2019 tot en met 31 januari 2020 is het benodigde E-visum gratis verkrijgbaar. U dient dit E-visum wel aan te schaffen en te kunnen tonen bij aankomst in Sri Lanka. 
 • E-visum Sri Lanka USD 35,- p.p. (Indien u zelf een E-visum aanvraagt).
 • Let op; voor deze bestemming is een visum verplicht. Wij kunnen dit voor u verzorgen.
 • Visum Sri Lanka, inclusief handlingskosten (dit kunnen wij voor u verzorgen)

Boeking

Belangrijk!

 • Voor deze bestemming is een reispas noodzakelijk die nog 6 maanden geldig is na retourdatum
 • Singletoeslag € 620 pp
 • Minimaal 10 deelnemers, maximum 31 deelnemers 

Reizen is het uitgelezen moment om u in orde te stellen met inentingen zoals o.a. Hepatitis A en B, Tetanus, Difterie. Uw arts of het tropisch instituut kunnen hierbij zeker helpen. Zij zullen u bovendien ook correct kunnen adviseren over al de inentingen die nodig zijn en de voorzieningen die u dient te nemen voor een bezoek aan deze bestemming.  

Raadpleeg tijdig de websites www.diplomatie.be en www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.

Vluchtschema:

EK 148 Amsterdam - Dubai 14:30 - 00:10* circa 7 uur

EK 650 Dubai - Colombo 02:35 - 08:25 circa 4,5 uur

EK 655 Colombo - Dubai 22:05 - 01:05* circa 4,5 uur

EK 145 Dubai - Amsterdam 03:20 - 07:50 circa 7,5 uur

Boeking

Boekingsformulier

Al onze aanbiedingen