21-daagse groepsrondreis Compleet Sri Lanka

Sri Lanka

21-daagse groepsrondreis Compleet Sri Lanka

Omschrijving

Complete rondreis door Sri Lanka

Het noorden van Sri Lanka is door de burgeroorlog lange tijd ontoegankelijk geweest voor toeristen. Het gebied is inmiddels al weer lange tijd gekalmeerd en deze mooie omgeving vraagt erom om ontdekt te worden. De lokale bevolking is erg vriendelijk en verwelkomt reizigers met open armen.

Wij nemen je mee naar Jaffna, een bolwerk van Hindoe tradities en gewoontes. Je vindt hier ook prachtig Nederlands erfgoed, het fort Jaffna, opgebouwd door de Portugezen in 1616 en door de Nederlanders veroverd en uitgebouwd in 1658. Wij bezoeken ook het kleurrijke Trincomalee, eveneens met een door Portugezen gebouwd en door Nederlanders veroverd en uitgebouwd fort. De omgeving van Trincomalee is prachtig en de stranden hier zijn de mooiste van Sri Lanka.

Uiteraard bezoeken we ook de bekendere hoogtepunten van het land, zoals Anuradhapura, Sigiriya en Kandy.

Reisschema:

27/02/2020 € 2 169,-  
05/09/2020 € 2 179,-  
01/10/2020 € 2 179,-  
     

 

Opgelet, de prijzen hierboven zijn richtprijzen, deze reisorganisator werkt met dagprijzen die voortdurend veranderen! Informeer naar de dagprijs!

Boeking

Programma

DAG 1 Amsterdam - Colombo

Vlucht met overstap naar Colombo, de commerciële hoofdstad van Sri Lanka, waar we de volgende dag aankomt.

 

DAG 2 EN 3 Negombo

Na aankomst in Colombo staat onze Nederlandssprekende reisleider al op ons te wachten en worden we naar ons hotel aan het strand gebracht. De perfecte plek om even te ontspannen na de vliegreis. Eenmaal goed uitgerust maken we een tocht door het vissersdorpje Negombo, waarbij we onder meer de leuke vismarkt bezoeken. 

 

DAG 4 Negombo - Anuradhapura

Op weg naar Anuradhapura, eeuwenlang de hoofdstad van Sri Lanka en één van de belangrijkste historische steden van het land. Anuradhapura staat overvol met prachtige overblijfselen van haar rijke verleden.

 

DAG 5 Anuradhapura

In de ochtend bezoeken we Mihintale, de geboorteplaats van het boeddhisme in Sri Lanka. Vervolgens bekijken we in Anuradhapura de overblijfselen uit een rijk verleden, zoals de prachtige witte dagoba van Ruwanwelisaya, omringd door een muur van olifanten. Wij bezoeken ook de Bodhi-boom, de oudste, door mensen geplante, boom ter wereld. Eén van de belangrijkste pelgrimsoorden voor boeddhisten.

 

DAG 6 Anuradhapura - Jaffna

We rijden vandaag naar Jaffna in het noorden van Sri Lanka. Tot 2009 was Jaffna niet te bezoeken, vanwege de burgeroorlog, maar inmiddels ontvangt het mondjesmaat toeristen.

We bezoeken Fort Jaffna, dat in de zeventiende eeuw gebouwd werd door de Portugezen, maar dat later door de Nederlanders werd veroverd en uitgebouwd. Gehavend door de burgeroorlog, maar toch nog indrukwekkend. We bezoeken ook de Kirimali tempel en de aangrenzende bron, waarvan gezegd wordt dat het heldere water geneeskrachtige eigenschappen heeft.

 

DAG 7 Jaffna

De ochtend is ter vrije besteding. Bezoek bijvoorbeeld Delft eiland. In de namiddag bezoeken we de Nallur Kandaswamy tempel, de belangrijkste hindoeïstische tempel van het noorden. De huidige tempel staat hier sinds 1734 en is uiterst indrukwekkend. De priesters in de tempel zijn vriendelijk en vinden het over het algemeen niet erg om vragen te beantwoorden.

 

DAG 8 EN 9 Jaffna - Trincomalee

Op weg naar Trincomalee aan de ongerepte oostkust. Ook dit deel van het land was lange tijd ontoegankelijk, maar je vindt er de mooiste, goudgeel gekleurde stranden van Sri Lanka. In de omgeving van 'Trinco' kun je fantastisch duiken of snorkelen, vooral bij Pigeon Island is de onderwaterwereld indrukwekkend.

De stad zelf voelt enigszins koloniaal aan en heeft een leuke vismarkt. In de stad vind je ook het VOC Fort Frederick, in 1624 gebouwd door de Portugezen om 15 jaar later door de Nederlanders afgebroken en opnieuw opgebouwd te worden. Het fort was dusdanig groot en belangrijk dat het vandaag de dag nog steeds gebruikt wordt door het Srilankaanse leger. Het fort is wel opengesteld voor toeristen.

Optionele Excursie

 • Bezoek aan Pigeon Island

 

DAG 10 Trincomalee - Sigiriya

In de ochtend bezoeken we in Trincomalee de kleurrijke Koneswaram tempel, in 1623 vernietigd door de Portugezen maar vanwege haar religieuze belang in 1952 herbouwd. Hierna brengen we een bezoek aan de de warmwaterbronnen van Kanniya, de uit kwarts bestaande bodem van de bronnen zorgen voor transparant en mooi water. 

In de middag is het tijd voor onze reis naar één van de bekende hoogtepunten van Sri Lanka, Sigiriya.

 

DAG 11 Sigiriya

Vandaag is het tijd voor een ontmoeting met een lokale familie en een schooltje. We maken een wandeling door een dorpje in de omgeving, waarbij we kennismaken met de lokale bevolking. We drinken er thee, bezoeken indien mogelijk een lokaal schooltje en genieten van een traditionele lunch.

Daarna bezoeken we de imposante leeuwenrots van Sigiriya, waarop koning Kasyapa in de vijfde eeuw een rotsvesting bouwde. Tijdens de klim naar boven kunnen we de prachtige fresco's van de Wolkenmeisjes bewonderen en vanaf de top worden we beloond met een prachtig uitzicht!

 

DAG 12 Sigiriya

's Morgens bezoeken we de oude koningsstad Polonnaruwa, met de fraaie tempels en uit rots gehakte boeddhabeelden. Rond zonsondergang maken we een spectaculaire jeepsafari in een nabij gelegen natuurgebied. De wilde olifanten die hier leven, komen rond dit tijdstip naar de open waterplekken. Heel indrukwekkend om ze van zo dichtbij te zien!

 

DAG 13 Sigiriya - Kandy

Bezoek aan de gouden tempel van Dambulla. Het uitzicht op de vallei is adembenemend. De grottempel staat vol boeddhabeelden, kleurige rotsschilderingen en fresco's. Daarna rijden we verder richting Kandy, dwars door het vruchtbare gebied rondom Matale. Hier worden exotische specerijen verbouwd en we maken een wandeling door een kruidentuin.

De oude koningsstad Kandy, gelegen in een prachtige vallei, is één van de grotere steden van Sri Lanka. Kandy staat vooral bekend om de Tempel van de Tand, hier ligt een tand van Boeddha en is hierdoor één van de belangrijkere religieuze plekken van Sri Lanka. s' Avonds wonen wij hier een mooie ceremonie bij.

 

DAG 14 Kandy

We maken vandaag een stadstour door Kandy. We bezoeken de lokale markt en brengen de middag door in de prachtig aangelegde botanische tuinen van Peradeniya. Deze botanische tuinen hebben een grote diversiteit aan planten en zijn een lust voor het oog, een heerlijke plek om de drukte van de stad even te ontlopen.

's Avonds wonen we een voorstelling bij van de Kandy dansers.

 

DAG 15 Kandy - Bandarawela/Haputale

Door de prachtige theeplantages rijden we richting het koloniale stadje Nuwara Eliya op een hoogte van 1900 meter. De route is adembenemend en onderweg zien we de vele theepluksters aan het werk. We bezoeken een theefabriekje. Je kunt ook optioneel een stuk van de route per trein af te leggen, je maakt dan een éénvoudige, maar spectaculaire treinreis door de schitterende natuur.

De treinreis is zeker aan te raden, naast de prachtige omgeving kom je hier ook op een ongedwongen en leuke manier in contact met de lokale bevolking. Zij zijn nieuwsgierig en verlegen tegelijk, maar zullen altijd vriendelijk zijn. Waar de volwassenen graag hun Engels oefenen, zijn de kinderen geintrigeerd door ons uiterlijk. Erg leuk en in combinatie met het prachtige uitzicht uit het raam zeker aan te raden. We overnachten vannacht in Bandarawela of Haputale.

 

DAG 16 Bandarawela/Haputale - Tissamaharama

Je kunt een bezoek brengen aan het National Park Horton Plains (optioneel). Op deze ongerepte hoogvlakte is het landschap heel anders dan in de rest van het land. Daarna verlaten we het bergachtige binnenland en gaan we op weg naar de zuidkust.

Optionele Excursie

 • Horton Plains
 • Bundala Jeep Safari
 • Yala Jeepsafari

 

DAG 17 Tissamaharama - strandverblijf

We bezoeken de plek waar jonge weesolifantjes worden opgevangen in Uda Walawe National Park. Ze worden bijgevoed en keren daarna terug de jungle in. Vervolgens reizen we langs de prachtige zuidkust van Sri Lanka met stille palmstranden en prachtige baaien in de richting van Galle. Hier bekijken we het oude fort met sfeervolle winkeltjes en overblijfselen uit de VOC-tijd. Galle is een leuk en kleurrijk plaatsje waarbij het fort gezien wordt als het hoogtepunt. Ook bezoeken we een schildpadden opvangplaats.

In de namiddag komen we aan in ons strandhotel aan de Indische Oceaan, hier gaan wij de vakantie in alle rust en comfort afsluiten.

 

DAG 18 EN 19 strandverblijf

Heerlijke dagen aan het strand van de Indische Oceaan. In de omgeving kun je allerlei uitstapjes maken of bijvoorbeeld een fietstocht door de omliggende dorpjes.

Tegen een toeslag is het mogelijk om te verblijven in het Eden Resort & Spa in Beruwela. Een heerlijk vijfsterrenresort, direct aan de Indische Oceaan gelegen. Ook kun je verblijven in het Avani Kalutara Resort & Spa, prachtig gelegen tussen het strand en de lagune van Kalutara. Keuze graag bij boeking opgeven.

Optionele Excursie

 • Fietstocht over het platteland
 • Kanneliya Regenwoud Tour
 • Sinharaja Regenwoud

 

DAG 20 strandverblijf - Negombo

We rijden naar het multiculturele Colombo, tevens de grootste stad van Sri Lanka. De stad is volop in ontwikkeling en is een mix van koloniale en moderne gebouwen. Tijdens een rondrit door de stad zien we onder andere de drukke handelswijk Pettah met allerlei winkeltjes. Elke straat heeft zijn eigen specialiteit. Onze laatste nacht in Sri Lanka brengen we door in een hotel direct aan de Indische Oceaan.

!Vanaf vertrek 2020 vliegen we al in de avond van dag 20 terug naar Amsterdam. De laatste overnachting op dag 20 komt daarbij te vervallen, maar je kunt de kamer tot vertrek naar de luchthaven aanhouden. We komen in de ochtend van dag 21 aan op Schiphol.

 

DAG 21 Colombo - Amsterdam/Düsseldorf

We worden naar de luchthaven gebracht voor de internationale vlucht huiswaarts. Aankomst op dezelfde dag.

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Economy Class vluchten met Emirates Amsterdam - Colombo v.v. met overstap
 • 20 kilogram ruimbagage op Emirates vluchten
 • Rondreis per comfortabele airconditioned (mini)bus (afmeting afhankelijk van groepsgrootte)
 • Alle overnachtingen in comfortabele hotels
 • Verzorging op basis van halfpension van diner dag 2 t/m ontbijt dag 21
 • Bezichtiging van Anuradhapura en Mihintale*
 • Stadstour in Jaffna
 • Bezoek aan de Koneswaram tempel en de warmwaterbronnen in Trincomalee
 • Bezoek aan een lokale familie bij Sigiriya inclusief lunch
 • Bezoek aan de culturele driehoek* (Anuradhapura, Polonnaruwa, Sigiriya)
 • Jeepsafari in een nationaal park in de omgeving van Sigiriya
 • Bezoek aan de rotstempel van Dambulla*
 • Bezoek aan de specerijentuin van Matale
 • Citytour Kandy*
 • Culturele show van de Kandy dansers
 • Treinreis in de omgeving van Kandy 2de klasse (optioneel)
 • Bezoek aan de theeplantages en theefabriek in de omgeving van Nuwara Eliya
 • Bezoek aan Elephant Transit Home in Uda Walawe National Park
 • Bezoek aan het Galle fort
 • Nederlandssprekende reisleiding van dag 2 t/m dag 17
 • Engels- of Nederlandssprekende host/hostess tijdens strandverblijf
 • Brandstofheffing
 • Luchthavenbelasting

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 25,- per boeking
 • Entreegelden circa € 90,- p.p. (zie * bij Inclusief, deelname niet verplicht)
 • Optionele excursies
 • Bijdrage fooienpot circa € 60,- per persoon
 • Fooien voor reisleiding en housekeeping
 • Niet genoemde maaltijden en persoonlijke uitgaven
 • Visum Sri Lanka, inclusief handlingskosten (dit kunnen wij voor u verzorgen)

Boeking

Belangrijk!

 • Voor deze bestemming is een reispas noodzakelijk die nog 6 maanden geldig is na retourdatum
 • Singletoeslag € 680,- pp
 • Minimaal 10 deelnemers, maximum 31 deelnemers 

Reizen is het uitgelezen moment om u in orde te stellen met inentingen zoals o.a. Hepatitis A en B, Tetanus, Difterie. Uw arts of het tropisch instituut kunnen hierbij zeker helpen. Zij zullen u bovendien ook correct kunnen adviseren over al de inentingen die nodig zijn en de voorzieningen die u dient te nemen voor een bezoek aan deze bestemming.  

Raadpleeg tijdig de websites www.diplomatie.be en www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.

Vluchtschema:

EK 148 Amsterdam - Dubai 14:30 - 00:10* circa 7 uur

EK 650 Dubai - Colombo 02:35 - 08:25 circa 4,5 uur

EK 655 Colombo - Dubai 22:05 - 01:05* circa 4,5 uur

EK 145 Dubai - Amsterdam 03:20 - 07:50 circa 7,5 uur

Boeking

Boekingsformulier

Al onze aanbiedingen