18-daagse single groepsreis Sri Lanka: Treinen, tempels en theeplantages

Sri Lanka

Omschrijving

Actieve reis langs Sri Lanka's bekende én onbekende hoogtepunten

De nieuwste singlereis in ons Sri Lanka aanbod neemt je mee naar het onontdekte noorden, de prachtige stranden aan de oostkust en het dichtbegroeide, groene en heuvelachtige binnenland. We maken een jeepsafari door Wilpattu, één van Sri Lanka's mooiste, maar tegelijkertijd minst bekende nationale parken. We zien de oude koningsstad Anuradhapura met haar prachtige witte stoepa's. 

Reisschema:

16/06/2020 € 1 799,-  
06/09/2020 € 2 029,-  
24/10/2020 € 2 049,-  

 

Opgelet, de prijzen hierboven zijn richtprijzen, deze reisorganisator werkt met dagprijzen die voortdurend veranderen! Informeer naar de dagprijs!

 

Boeking

Programma

DAG 1 Amsterdam - Colombo

Vandaag gaat je avontuur beginnen en vertrek je naar Sri Lanka! We vliegen comfortabel met Emirates naar Colombo met een overstap in Dubai.

 

DAG 2 Aankomst Colombo - omgeving Negombo

Onze reisleider staat ons op te wachten op de luchthaven. Hier ontmoet je je groepsgenoten, met wie je de komende dagen het prachtige Sri Lanka gaat ontdekken. Ons hotel voor de eerste nachten is niet ver en ligt direct aan de Indische Oceaan in de omgeving van Negombo. Wat lekker om na de lange reis een verfrissende duik in het zwembad te kunnen nemen! ’s Avonds organiseert de reisleider een welkomstdiner.

 

DAG 3 Omgeving Negombo

Negombo is van oudsher een vissersdorpje en nog altijd is de visserij belangrijk. Dat zien we tijdens een bezoek aan de vismarkt, waar verse vis verhandeld wordt of ligt te drogen op het strand. Vanavond genieten we van een seafood tasting tour.

 

DAG 4 Omgeving Negombo - Wilpattu NP - Anuradhapura

We vertrekken vandaag vroeg, want we hebben een lange dag voor de boeg. Onze eerste kennismaking met de ongerepte natuur van Sri Lanka is Wilpattu National Park. Het grootste, maar minst bezochte nationaal park van Sri Lanka. Onterecht, want Wilpattu is uniek vanwege de diversiteit van de natuur; uitgestrekte grasvlakten, dichtbegroeide jungle en savannes, maar vooral natuurlijke meren. Bijna zestig meren zijn te vinden verspreid over het park. Wilpattu staat bekend om de luipaarden en lippenberen die hier te vinden zijn. Als we geluk hebben komen we deze bijzondere dieren tegen tijdens de jeepsafari die we maken. Voor de overnachting rijden we naar Anuradhapura.

 

DAG 5 Anuradhapura - Jaffna

In de ochtend bezoeken we de belangrijkste bezienswaardigheden van Anuradhapura. Zo zien we de heilige Bodhi boom, een afstammeling van de boom waaronder Boeddha de Verlichting bereikte. Ook bezoeken we de Ruwanwelisaya tempel met haar prachtige witte stoepa. Vervolgens stappen we, mét lunchpakketje, op de trein naar Jaffna in het uiterste noorden van Sri Lanka. Lange tijd was deze plaats onbereikbaar vanwege de burgeroorlog, maar inmiddels ontvangt het steeds wat meer bezoekers. Veel toeristen zie je nog niet, maar doordat Jaffna in veel opzichten verschilt van de rest van Sri Lanka, is het een bezoek absoluut waard. Bij aankomst bezoeken we Fort Jaffna, dat in de zeventiende eeuw gebouwd werd door de Portugezen, maar dat later door de Nederlanders werd veroverd en uitgebouwd. Gehavend door de eeuwen heen, maar toch nog indrukwekkend.

 

DAG 6 Jaffna

Wie wil kan vandaag mee met de excursie naar Delft Island. Met een lokaal bootje maak je dan de overtocht naar het eiland, dat je daarna per tuktuk kunt bekijken. In de middag maken we een citytour door Jaffna, waarbij we onder andere de belangrijke kleurrijke hindoeïstische Nallur tempel bezoeken. 

 

DAG 7 Jaffna - Sigiriya

We rijden een groot deel door onbewoond land en zien de natuur langzaam veranderen, tot we aankomen in Sigiriya in een prachtige groene omgeving. We nemen onze intrek in ons hotel en genieten van een heerlijke lokale cocktail bij zonsondergang, die de reisleider voor ons regelt op een prachtig plekje. 

 

DAG 8 Sigiriya

De dag start heel bijzonder met een ontbijtje op de top van de Pidurangala rots. Vanaf hier heb je een waanzinnig uitzicht op de bekende Leeuwenrots van Sigiriya en het is er veel minder druk! Een verkoelende duik in het zwembad komt daarna echt als beloning. In de middag worden we opgehaald door een hele sliert kleurige tuktuks, waarmee we naar een meertje rijden. Dat steken we per boot over, waarna we een kookdemonstratie krijgen van een lokale familie. Natuurlijk genieten we daarna zelf van deze traditionele rice & curry lunch.  

 

DAG 9 EN 10 Sigiriya - Passikudah

Op naar de oostkust! In Passikudah vind je de heerlijkste stranden, een rustige zee en een aangenaam klimaat. Een hemelse plek om even twee dagen bij te komen!

 

DAG 11 Passikudah - Kandy

We verlaten de prachtige oostkust en maken een wandeltocht door de jungle, tot we bij de Rathna waterval uitkomen. Na een duik in het heerlijk koele water genieten we van een lokale lunch. Vervolgens rijden we naar Kandy, de culturele hoofdstad van Sri Lanka. 

 

DAG 12 Kandy

We brengen een bezoek aan de Tempel van de Tand. Het is de belangrijkste tempel van het land, waar volgens de legende een hoektand van Boeddha wordt bewaard. Het is indrukwekkend om de dagelijkse ceremonie bij te wonen en de toewijding van de bezoekers te zien, die lotusbloemen offeren en wierookstokjes branden. ’s Avonds maak je een wandeling door het centrum van Kandy, die eindigt bij een bekende koloniale bar, waar de reisleider op een drankje trakteert.

 

DAG 13 Kandy - omgeving Ella

Vandaag leggen we een gedeelte van de route af per trein. De route is adembenemend en onderweg zien we de prachtige golvende heuvels met groene theeplantages, waar theepluksters aan het werk zijn. Na aankomst in Ella, worden we naar ons hotel gebracht. Ella is een leuk stadje met een ontspannen sfeer, waar je op veel plekken terecht kunt voor een drankje of diner op een terras. 

 

DAG 14 Omgeving Ella

We ontdekken de omgeving en maken een trekking naar Little Adam’s Peak. Je wandelt door theeplantages en daarna bergopwaarts, voor een majestueus uitzicht op Ella Gap. De wandeling is pittig, maar met enige conditie goed te doen. Ook zien we de bekende 9 Arches Bridge. Deze prachtige stenen brug met 9 bogen is gebouwd in de Britse koloniale periode en omdat er geen staal beschikbaar was voor de constructie, is de brug uitsluitend van baksteen en cement gemaakt. We overnachten weer in Ella.

 

DAG 15 Omgeving Ella - Strandverblijf

We verlaten de bergen en rijden richting de westkust. In Kitulgala maken we een stop om een stukje te gaan raften op de Kelani rivier. Ook voor wie geen ervaring heeft een leuk avontuur! Aan het eind van de middag komen we aan in ons strandhotel. 

 

DAG 16 Strandverblijf

Vrije dag om te genieten van de faciliteiten van het hotel, waaronder een heerlijk zwembad in een prachtige tropische tuin. Ook in de omgeving is voldoende te doen, waarbij je vooral de fantastische fietstocht die we optioneel organiseren eigenlijk niet mag missen.

 

DAG 17 Strandverblijf - Colombo - Amsterdam

Nog een halve dag om te relaxen bij het zwembad, voordat we weer richting de luchthaven rijden. In de avond vertrekt de terugvlucht via Dubai naar Nederland.

 

DAG 18 Aankomst Amsterdam

Einde van een bijzondere reis!

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Economy Class vluchten met Emirates Amsterdam - Colombo v.v. met overstap
 • 20 kilogram ruimbagage op Emirates vluchten
 • Overnachtingen in comfortabele hotels in een kamer op indeling (tweepersoonskamer voor alleengebruik mogelijk tegen bijbetaling)
 • Verzorging op basis van halfpension vanaf diner dag 2 t/m ontbijt op dag 17
 • Nederlandssprekende reisleiding van dag 2 t/m dag 15
 • Engels- of Nederlandssprekende host/hostess tijdens strandverblijf
 • Rondreis per comfortabele airconditioned (mini) bus (afmeting is afhankelijk van groepsgrootte)
 • Negombo citytour inclusief bezoek aan de vismarkt
 • Seafood tasting tour in Negombo
 • Jeepsafari in Wilpattu National Park
 • Bezoek aan de oude koningsstad Anuradhapura*
 • Treinreis van Anuradhapura naar Jaffna inclusief lunchpakket
 • Citytour Jaffna inclusief bezoek aan de Nallur tempel
 • Lokale cocktail op een bijzondere plek in de omgeving van Sigiriya
 • Ontbijt op de top van Pidurangala Rock
 • Per tuktuk en boot bezoek aan een lokaal dorpje en kookdemonstratie inclusief lunch
 • Trekking naar de Rathna waterval inclusief lokale lunch
 • Bezoek aan de Tempel van de Tand*
 • Avondwandeling door Kandy
 • Spectaculaire treinreis (per eenvoudige lokale trein)
 • Trekking naar Little Adam’s Peak en de 9 Arches Brug
 • Raften in Kitulgala
 • Luchthavenbelasting
 • Brandstofheffing

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 25,- per boeking
 • Entreegelden circa € 15,- p.p. (zie * bij Inclusief, deelname niet verplicht)
 • Optionele excursies
 • Bijdrage fooienpot circa € 60,- per persoon
 • Fooien voor reisleiding en housekeeping
 • Niet genoemde maaltijden en persoonlijke uitgaven
 • Wij verzorgen graag uw reis- en/of annuleringsverzekering. 
 • E-visum Sri Lanka USD 35,- p.p. (Indien u zelf een E-visum aanvraagt).
 • Let op; voor deze bestemming is een visum verplicht. 
 • Visum Sri Lanka, inclusief handlingskosten (dit kunnen wij voor u verzorgen)

Boeking

Belangrijk!

 • Voor deze bestemming is een reispas noodzakelijk die nog 6 maanden geldig is na retourdatum

Reizen is het uitgelezen moment om u in orde te stellen met inentingen zoals o.a. Hepatitis A en B, Tetanus, Difterie. Uw arts of het tropisch instituut kunnen hierbij zeker helpen. Zij zullen u bovendien ook correct kunnen adviseren over al de inentingen die nodig zijn en de voorzieningen die u dient te nemen voor een bezoek aan deze bestemming.  

Raadpleeg tijdig de websites www.diplomatie.be en www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.

Vluchtschema:

EK 148 Amsterdam - Dubai 14:30 - 00:10* circa 7 uur

EK 650 Dubai - Colombo 02:35 - 08:25 circa 4,5 uur

EK 655 Colombo - Dubai 22:05 - 01:05* circa 4,5 uur

EK 145 Dubai - Amsterdam 03:20 - 07:50 circa 7,5 uur

Boeking

Boekingsformulier

Al onze aanbiedingen