18-daagse groepsrondreis Maleisië - Borneo (Sarawak)

Maleisië

18-daagse groepsrondreis Maleisië - Borneo (Sarawak)

Omschrijving

Avontuurlijke rondreis dwars door de spectaculaire natuur van Borneo

Ga mee met deze avontuurlijke rondreis dwars door de spectaculaire natuur van Borneo. We gaan op zoek naar orang-oetans en verblijven middenin de dichtbegroeide jungle. Dé perfecte plek om prachtige wandelingen door de natuur te maken.

Reisschema:

21/01/2020 € 2.269,-  
25/02/2020 € 2.229,-  
17/03/2020 € 2.249,-  

 

Opgelet, de prijzen hierboven zijn richtprijzen, deze reisorganisator werkt met dagprijzen die voortdurend veranderen! Informeer naar de dagprijs!

 

Boeking

Programma

DAG 1 Amsterdam - Kuala Lumpur

We vertrekken vanaf Schiphol en vliegen non-stop naar Kuala Lumpur, hoofdstad van Maleisië.

 

DAG 2 Kuala Lumpur

Reisafstand 70 km/circa 1,5 uur in de bus

We komen aan op de luchthaven en worden verwelkomd door de reisleider. We worden naar ons hotel gebracht, dat op loopafstand van Chinatown ligt. Hier is het na zonsondergang een drukte van belang en het is een uitstekende plek voor een eerste kennismaking met de veelzijdige keuken van Maleisië.

 

DAG 3 Kuala Lumpur

We maken een stadstour door Kuala Lumpur. De bruisende hoofdstad laat een mooie mix van oost en west zien, met enerzijds prachtige koloniale gebouwen en anderzijds moderne winkelcentra. We zien onder andere het in Moorse stijl gebouwde station, het Nationaal Monument en natuurlijk het indrukwekkende icoon van de stad: de zilverkleurige Twin Towers. Ook zien we de Batu Caves, een rotstempel waar hindoeistische pelgrims komen om kokosnoten, bloemen of fruit te offeren. We bekijken ook een aantal Hindoeïstische tradities bij de Batu Caves. Zo zien we de spectaculaire bereiding van teh tarik, proeven roti canai en zien hoe Indiase dames een sari doek tot kledingstuk wikkelen. Wie wil kan een henna handversiering laten zetten. 

Optionele Excursie

 • Fietstocht KL by night met Mike Bike
 • Vuurvliegjes

 

DAG 4 Kuala Lumpur

Vandaag hebben we een heerlijke vrije dag in Kuala Lumpur. Je kunt zelf door de stad struinen, of deelnemen aan één van de optionele excursies. Zo kun je Malacca verkennen, een stad ten zuiden van Kuala Lumpur. Deze stad staat op de lijst van werelderfgoed van USESCO en heeft in het verleden veel buitenlandse heersers gekend. De culturele invloeden hiervan zijn er nog steeds terug te vinden. Ook de Nederlanders hebben hier hun sporen nagelaten, wat te zien is in het oude centrum met het Hollandse stadhuis.

Optionele Excursie

 • Malakka
 • Kuala Lumpur Tower en Chinatown
 • Fietstocht KL by night met Mike Bike

 

DAG 5 Kuala Lumpur - Kuching

Reistijd circa 1 uur en 45 minuten in het vliegtuig

In de ochtend laten we de drukte van de stad achter ons en stappen we op de ongeveer 2 uur durende vlucht naar Kuching op het dichtbegroeide groene eiland Borneo. We overnachten in een centraal gelegen hotel in de stad en genieten 's avonds van een diner in een lokaal restaurantje.

 

DAG 6 Kuching - Bako National park

Reistijd is circa 40 minuten met de bus en 30 minuten met de boot

We rijden en varen naar het oudste beschermde natuurgebied van Sarawak, het schitterende Bako National Park met vele wilde orchideeën, exotische planten, de zeldzame proboscisapen, langstaartmakaken, varanen en neushoornvogels: een paradijs voor natuurliefhebbers!

Tegen zonsondergang kun je optioneel een wildlife cruise maken over de rivierdelta en de zee, op zoek naar probiscusapen.

Optionele Excursie

 • Kuching City Tour
 • Santubong Wildlife Cruise

 

DAG 7 Kuching - Semenggoh - Batang Ai National Park

Reisafstand 273 km/circa 4 uur in de bus en 20 minuten in de boot

Eerst brengen we een bezoek aan Semenggoh, waar verstoten of mishandelde orang-oetans worden opgevangen en begeleid om later zelfstandig terug de jungle in te kunnen. In de bomen zien we hun nesten en met een beetje geluk zien we deze indrukwekkende dieren. We bezoeken het orang-oetan reservaat rond voedertijd. Zo is de kans het grootst dat we deze prachtige dieren van dichtbij kunt zien. De orang-oetans zijn semi-wild. Dat wil zeggen dat ze wel in het wild leven, maar voor voedsel graag nog naar het opvangcentrum komen.

Daarna rijden we dieper Borneo in en stoppen we bij een lokale markt, waar geurige specerijen, exotisch fruit en allerlei vreemde etenswaren verhandeld worden. Ook bezoeken we een peperplantage. Uiteindelijk bereiken we na een korte boottocht onze overnachtingsplek in het Batang Ai National Park, een resort dat gebouwd is als traditioneel longhouse. Het heeft een prachtige locatie aan de oevers van een zoetwatermeer en midden in de ongerepte natuur. Het Batang Ai National park bestaat voornamelijk uit tropisch regenwoud en in het woud leven oerang-oetans, gibbons en neushoornvogels. 

 

DAG 8 Batang Ai National Park

Over de Batang Ai rivier varen we naar de traditionele Iban-stam die diep in de jungle woont. De Iban families leven gezamenlijk onder één groot dak: het longhouse. Vrouwen vlechten matten, kinderen spelen in de rivier en de mannen jagen met blaaspijpen op apen en vogels. Het stamhoofd vertelt ons over de traditionele leefwijze van de Iban en nodigt ons uit tot het drinken van een glaasje zelfgebrouwen tuak (rijstwijn). We genieten van een heerlijke picknick die ter plaatse voor ons wordt bereid en die we aan de rivier opeten.

 

DAG 9 Batang Ai - Damai Beach

Reisafstand 300 km/circa 5,5 uur in de bus

We verlaten de imposante jungle en keren terug naar de bewoonde wereld. We rijden naar Damai Beach, gelegen aan de Zuid-Chinese Zee. Na ons verblijf vol indrukken in het overweldigende regenwoud is het heerlijk even bij te komen en te genieten van de faciliteiten van ons resort.

 

DAG 10 Damai Beach

Een vrije dag in Damai Beach. Wie de aantrekkingskracht van het zwembad kan weerstaan, kan een leuke wandeling maken naar het nabijgelegen Sarawak Cultural Village. Hier kunnen we kennismaken met de verschillende bevolkingsgroepen van dit deel van Borneo. We bekijken de huizen en er wordt een traditionele dansvoorstelling opgevoerd. Blijf je liever in het hotel? Dan is er gelegenheid om met een kayak de zee op te gaan of een wandeling te maken op de Santubong berg die achter het resort ligt.

 

DAG 11 Damai Beach - Kuala Lumpur - Cameron Highlands

Reisafstand 45 km naar het vliegveld en 254 km op het vaste land/circa 1,5 uur in het vliegtuig en 5 uur in de bus

Vandaag laten we prachtig Borneo achter ons en maken we een korte vlucht van Kuching naar Kuala Lumpur. Na aankomst rijden we direct door naar het mooiste heuvelgebied van Maleisië: Cameron Highlands. Dit schitterende natuurgebied was populair onder de Engelsen in de koloniale tijd, mede door het heerlijke koele klimaat. We zien hun invloed terug in de bouwstijl in deze omgeving. We komen in de middag aan in ons hotel te midden van de theeplantages.

 

DAG 12 Cameron Highlands

Op de vruchtbare grond in de Cameron Highlands wordt van alles verbouwd; thee, bloemen en fruit. We bezoeken een theeplantage en stoppen bij een lokale markt waar de produkten uit de omgeving te koop aangeboden worden. Ook maken we kennis met de Orang Asli, de oorspronkelijke bewoners van Maleisië die nog een semi-nomadisch leven leiden. Ze laten ons zien hoe ze omgaan met hun traditionele jachtwapen, de blaaspijp. Tevens bezoeken we een mooie vlindertuin.

 

DAG 13 Cameron Highlands - Penang

Reisafstand 248 km/circa 5 uur in de bus

In de middag aankomst in Penang, waar we de stad Georgetown ontdekken. De stad is enorm in ontwikkeling en wordt steeds interessanter, onder andere door de verrassende street art die je tegenkomt! We bezoeken de rijkversierde Khoo Kong Si tempel en de Street of Harmony, waar alle religies in één straat te vinden zijn. Ook bezoeken we de Clan jetties, complete dorpen op palen boven het zeewater, waar Chinese vissersfamilies van oudsher wonen.

 

DAG 14 Penang

Een hele dag om Penang op eigen gelegenheid te verkennen. Maak bijvoorbeeld een riksjatocht door Georgetown met zijn koloniale gebouwen, sfeervolle Chinatown en de wijk Little India met vele zijde- en specerijenwinkels. Ook kun je een bezoek brengen aan Kek Lok Si, de grootste boeddhistische tempel van Maleisië. Houd je van streetart? Vraag dan in het hotel om een gratis plattegrond met daarop een route om zo optimaal van de eigenzinnige kunstuitingen te genieten. Georgetown is een heerlijk stadje om in rond te dwalen.

Optionele Excursie

 • Cultureel Penang
 • Garden Tour
 • Penang Hill en Kek Lok Si tempel tour

 

DAG 15 Penang - Langkawi

Reisafstand 116 km/circa 3 uur in de boot en 45 minuten met de bus

Per veerboot reizen we naar het schitterende tropische eiland Langkawi. Langkawi is een geweldige plek om de laatste dagen te genieten van de zon en zee. Het heeft hagelwitte stranden en een heldere zee. We verblijven twee nachten in een uitstekend viersterrenhotel met een prachtige lokatie direct aan het schitterende strand en aan de achterzijde het dichtbegroeide regenwoud. Het heeft een heerlijk zwembad en allerlei faciliteiten voor een waardige afsluiting van onze reis.

Optionele Excursie

 • Sunset Diner Cruise

 

DAG 16 Langkawi

Vandaag een dag om te genieten van zon, zee en strand. Uiteraard is er ook van alles te beleven op Langkawi. Optioneel kun je bijvoorbeeld een tocht door de mangrove maken, snorkelen, duiken of een fietstocht maken. 

Optionele Excursie

 • Fietstocht
 • Duiken bij het strand
 • Eilandtour

 

DAG 17 Langkawi - Amsterdam

Overdag nog de tijd om te genieten van ons resort, in de namiddag vertrek naar de luchthaven van Langkawi. Onze vlucht vanuit Kuala Lumpur vertrekt kort voor middernacht.

 

DAG 18 Aankomst Amsterdam

Aankomst in de ochtend op Schiphol en einde van een fantastische reis.

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Non-stop vluchten met KLM Amsterdam - Kuala Lumpur v.v.
 • 20 kilogram ruimbagage op KLM vluchten
 • Alle binnenlandse vluchten
 • Schitterende rondreis per aircotouringcar
 • Alle overnachtingen in goede viersterrenhotels
 • Verblijf in een uitstekend viersterrenresort op tropisch Langkawi
 • Verzorging op basis van logies-ontbijt, 1 keer lunch en 1 keer diner
 • Kuala Lumpur stadstour
 • Bezoek aan de Batu hindoegrotten
 • Kennismaking met hindoeïstische tradities bij Batu Caves
 • Bezoek aan het Bako National Park
 • Bezoek aan het orang-oetan reservaat
 • Bezoek per boot aan de Ibans en het longhouse
 • In Cameron Highlands bezoek aan een Orang Asli dorpje en een theeplantage*
 • Penang stadstour
 • Nederlandssprekende reisleiding van dag 2 t/m aankomst op Langkawi op dag 15
 • Luchthavenbelasting
 • Brandstofheffing

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 25,- per boeking
 • Entreegelden circa € 5,- p.p. (zie * bij Inclusief, deelname niet verplicht)
 • Optionele excursies
 • Bijdrage fooienpot circa € 55,- per persoon
 • Fooien voor reisleiding en housekeeping
 • Niet genoemde maaltijden en persoonlijke uitgaven
 • Bij het uitchecken bij het hotel op Langkawi dient u toeristenbelasting te betalen. Afhankelijk van het hotel waar u verblijft varieert dit bedrag tussen de RM3-RM5 per kamer per nacht.
 • Indien u op 24 en/of 31 december 2020 in Maleisië verblijft dient u rekening te houden met verplichte galadiners. 
 • Wij verzorgen graag uw reis- en/of annuleringsverzekering.
 • Stoelreservering KLM vanaf ca. € 25,- per persoon per enkele reis. Deze kunt u ca. 60 dagen voor vertrek zelf bij KLM reserveren.

Boeking

Belangrijk!

 • Voor deze bestemming is een reispas noodzakelijk die nog 6 maanden geldig is na retourdatum
 • Singletoeslag v.a. € 480,- pp
 • Minimaal 10 deelnemers, maximum 31 deelnemers 

Reizen is het uitgelezen moment om u in orde te stellen met inentingen zoals o.a. Hepatitis A en B, Tetanus, Difterie. Uw arts of het tropisch instituut kunnen hierbij zeker helpen. Zij zullen u bovendien ook correct kunnen adviseren over al de inentingen die nodig zijn en de voorzieningen die u dient te nemen voor een bezoek aan deze bestemming.  

Raadpleeg tijdig de websites www.diplomatie.be en www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.

Vluchtschema:

KL 809 Amsterdam - Kuala Lumpur 20:50 - 15:50* circa 12 uur

MH 2520 Kuala Lumpur - Kuching 10:55 - 12:40 circa 2 uur

MH 2543 Kuching - Kuala Lumpur 10:20 - 12:05 circa 2 uur

MH 1459 Langkawi - Kuala Lumpur 19:40 - 20:45 circa 1 uur

KL 810 Kuala Lumpur - Amsterdam 23:50 - 05:55* circa 13 uur

Boeking

Boekingsformulier

Al onze aanbiedingen