18-daagse groepsrondreis Hemels Koninkrijk Nepal & Tibet

Nepal

18-daagse groepsrondreis Hemels Koninkrijk Nepal & Tibet

Omschrijving

Tibet en Nepal: de meest spirituele landen ter wereld

Tijdens deze reis, bezoeken we alle hoogtepunten van zowel Nepal als Tibet. We starten de reis in het weelderig groene Nepal en bezoeken ondermeer het Chitwan Natuur Reservaat, het idyllisch gelegen Pokhara en de koningsstad Kathmandu. Vervolgens vliegen we door naar het 'dak van de wereld'. In Tibet bezoeken we het beroemde Potala Paleis en het onbeschrijfelijk mooie Yamrok meer en uiteraard zien we de Mount Everest en de indrukwekkende Himalaya. Een zéér bijzondere rondreis die een diepe indruk op u zal maken!

Reisschema:

16/04/2020 € 2.799,-  
14/05/2020 € 2.999,-  
10/09/2020 € 3.199,-  
     

 

Opgelet, de prijzen hierboven zijn richtprijzen, deze reisorganisator werkt met dagprijzen die voortdurend veranderen!


Boeking

Programma

DAG 1 Amsterdam - Kathmandu

Vandaag begint onze rondreis naar het Hemels Koninkrijk, het dak van de wereld. Nepal & Tibet! Met een overstap in Istanbul vliegen we naar de hoofdstad van Nepal, Kathmandu.

 

DAG 2 Kathmandu

In de ochtend komen we aan in Nepal. Na de incheck in het hotel gaan we in de middag Kathmandu verkennen.  

 De innemende koningsstad Kathmandu is een levend museum vol paleizen, rijk gedecoreerde huizen en pagoda's. Kathmandu is één van de meest fascinerende steden ter wereld.

We wandelen door de kleurrijke bazaar met vele hindoe tempeltjes en het prachtige Durbar Square, waar het wemelt van de marskramers en kooplui. Eerst brengen we een bezoek aan de Levende Godin, Kumari, waarna we naar de Swayambhunath tempel gaan. Vanaf deze tempel, ook wel de apentempel genoemd omdat er zoveel apen leven, is het uitzicht geweldig over de vallei.

 

DAG 3 Kathmandu - Bhaktapur - Kathmandu

We bezoeken het schitterende UNESCO-stadje Bhaktapur, ook wel Stad van de Gouden tempels genoemd. We maken een wandeling door het fascinerende plaatsje en zien pottenbakkers, eeuwenoude pagodes en paleizen.

Hierna bezoeken we het bedevaartsoord Pashupathinath, waar aan de oevers van de heilige Bagmati rivier de Gouden Shivatempel staat. Dit is de belangrijkste en meest heilige Hindoe-tempel van Nepal en dé plek waar crematies plaatsvinden. Rondom de tempel lopen vele gebedsgenezers en Sadhu's, 'heilige mannen' met as beschilderde gezichten.

Tenslotte brengen we een bezoek aan Boudhanath, één van de grootste stupa's ter wereld en één van de belangrijkste religieuze plaatsen van Nepal. De omgeving wordt ook wel Little Tibet genoemd vanwege de grote hoeveelheid Tibetaanse vluchtelingen (voornamelijk priesters) die hier hun toevlucht hebben genomen

 

DAG 4 Kathmandu-Pokhara

Reisafstand 220 km/reistijd circa 7 uur

We rijden via een mooie route door de bergen naar het idyllisch gelegen plaatsje Pokhara, aan het kristalheldere Phewa-meer. Vanuit Pokhara hebben we een fantastisch uitzicht op de besneeuwde bergketens van het Anapurna massief.

In de namiddag maken we een boottochtje over het prachtige Phewa-meer.

 

DAG 5 Pokhora

Vandaag is ter vrije besteding.
In Pokhara zijn vele mogelijkheden om schitterende wandelingen of hikes te maken onder begeleiding van een gids.

DAG 6 Pokhora - Chitwan Reservaat

Reisafstand 140 km/reistijd circa 6 uur

Dwars door de Terai laagvlakte gaan we op weg naar het schitterende Chitwan Natuurreservaat, waar tal van beschermde diersoorten wonen, waaronder de neushoorn. We verblijven twee nachten aan de rand van het reservaat.

DAG 7 Chitwan Reservaat

In de ochtend gaan we met de jeep de jungle in! Tijdens deze jeepdrive door de prachtige groene jungle van Chitwan gaan we op zoek naar de neushoorn en andere wilde beesten!

Tijdens de moesson (juni t/m augustus) is de jeepdrive niet uitvoerbaar en gaan een bezoek brengen aan het schitterende Twenty Thousand lake gelegen in de dichtbegroeide jungle.

De rest van de dag is ter vrije besteding. Je kunt lekker relaxen of in de middag nog een safari maken.

DAG 8 Chitwan - Kathmandu

Reisafstand 160 km/reistijd circa 7 uur

We gaan weer terug naar Kathmandu, waar we de reis door Nepal begonnen zijn. Hier hebben we de rest van de dag ter vrije besteding.

DAG 9 Kathmandu - Lhasa (Tibet)

Vandaag verlaten we Nepal en gaan we verder naar Tibet, een spiritueel en mysterieus land, gelegen te midden van de enorme bergen van de Himalaya.

De vluchttijd bedraagt ongeveer 1,5 uur. Aangekomen op het dak van de wereld rijden we via een prachtige route naar de hoofdstad van Tibet, Lhasa, gelegen op 3.900 meter hoogte. De rest van de dag hebben we vrij en kunnen we wennen aan de hoogte.

Lhasa is een bijzondere stad met eeuwenoude tempels en smalle straatjes. Heerlijk om rond te dwalen door deze fotogenieke plaats met zijn kleurrijke bevolking.

DAG 10 Lhasa

Vandaag brengen we een bezoek aan het immens grote en ommuurde Potala paleis dat hoog op de berg is gebouwd en uitkijkt over de stad. Dit gebouw is al ruim 300 jaar oud en erg indrukwekkend. Binnen bevinden zich maar liefst 200.000 beelden en schilderingen in deze voormalige verblijfplaats van de Dalai Lama. Onvergetelijk!

Historisch gezien mag ook het Norbulinka zomerpaleis niet ontbreken tijdens onze rondreis. Hiervandaan is de Dalai Lama destijds naar India gevlucht.

Barkhor is een wijk van Lhasa en we wandelen hier over de Barkhor markt, waar handelaren vanuit heel Azië hun waar aanbieden. Tevens bekijken we de Jokhang tempel, de oudste boeddistische tempel van Tibet. De tempel is met duizenden yakboterkaarsjes verlicht en vanaf het dak hebben we een prachtig uitzicht op het Potala paleis. Hier ervaren we hoe diep het boeddhisme geworteld is in het alledaagse leven van de Tibetanen.

DAG 11 Lhasa

In de morgen bezoeken we het Drepung klooster, ooit het grootste en rijkste boeddhistische klooster ter wereld. Het is een prachtig gebouw waar de gebedsvlaggen in de wind wapperen en monniken al eeuwenlang hun gebeden prevelen. In dit klooster treffen we vele historische relikwieën en boeddhistische inscripties aan.

Het Sera klooster dankt zijn naam aan de heuvel die vroeger bedekt was met wilde rozen.  Sera betekent wilde roos. In de kloostertuin wonen we het dagelijks debatteren van de monniken bij. Het lijkt meer op ruzie maken dan discussiëren maar is het zeer bijzonder om te aanschouwen.

Aansluitend brengen we een bezoek aan het Tibetan Medicine Center, waar we een fascinerende tour krijgen over Tibetaanse medicijnen en rituelen (die tot 2000 jaar terug in de tijd gaan!).

DAG 12 Lhasa - Tsedang

Reisafstand 160 km/ reistijd circa 3 uur

In Tsedang liggen een groot aantal bezienswaardigheden die een belangrijke rol spelen in de Tibetaanse cultuur. Onderweg bezoeken we het fraai gelegen Yumbulakhang paleis, het oudste gebouw van Tibet met een prachtige ligging bovenop een bergtop. Tijdens de Culturele Revolutie is er grote schade aan het gebouw aangebracht, maar inmiddels is het weer in oorspronkelijke staat hersteld.

Ook bekijken we het Tradruk klooster, dat volgens de legende is gebouwd op de plek waar ooit een meer lag. Koning Gampo versloeg hier de vijfkoppige draak die in het meer woonde en ter nagedachtenis aan zijn helden moed, is het klooster gebouwd.

DAG 13 Tsedang - Gyantse

Reisafstand 310 km/ reistijd circa 7 uur

Voordat we naar Gyantse rijden, bezoeken we eerst nog het Samye klooster. Dit is het eerst gebouwde klooster in Tibet en het is van grote waarde geweest in Tibet en is daarom één van de bekendste kloosters. Het is een indrukwekkend klooster met een prachtige ligging in een spectaculair landschap.

Gyangtze is al van ver te zien door de ligging van het kasteel, hoog op de rotsen. De plaats is vooral bekend om de Kumbum, de grootste stupa van Tibet met ontelbaar veel boeddhabeelden bij het Pelchor Chod klooster.

DAG 14 Gyantse - Shigatse - Tingri

Reisafstand 330 km/ reistijd circa 6 uur

In de ochtend maken we een wandeling door het oude gedeelte van Gyantse.
We bezoeken de Kumbum, de grootste stoepa van Tibet met ontelbaar veel boeddhabeelden. Ook zien we het Pelkhor klooster, dat achter de bergrug in het westen van Gyantse ligt. Het is gesticht in de veertiende eeuw en ooit woonden er honderden monniken.

Gyantse ligt nog iets hoger dan Lhasa en dat merkt je aan je ademhaling als we de Gyantse Dzong beklimmen. Dit is het hoogste punt en hier heb je een geweldig uitzicht over de stad.

Vervolgens rijden we door een prachtige omgeving naar Shigatse, de tweede stad van Tibet met de uitstraling van een dorp.
Onderweg bezoeken we een Tibetaanse familie in een lokaal dorpje, waar nog volgens eeuwenoude tradities yakboterthee wordt gemaakt. Aangekomen in Shigatse brengen we een bezoek aan het indrukwekkende Tashilunpo klooster, één van de belangrijkste en mooiste kloosters van Tibet. Hier verblijft tevens de Panchen Lama. Tijdens de culturele revolutie is dit enorme complex wonder boven wonder geheel onaangetast gebleven. De 26 meter hoge gouden Maitreya Boeddha zal ons zeker niet onopgemerkt blijven.
We overnachten in Tingri.

DAG 15 Tingri - Rongbuk

Reisafstand 90 km/ reistijd circa 2 uur

We stijgen naar grote hoogte! De indrukwekkende Gyawula pas gaat maar liefst tot 5200 m. Dit is de enige plek ter wereld waar we de 4 hoogste bergentoppen van de wereld allemaal kunnen zien: de Cho Oyu top (8,201 m), Mount. Everest (8,844.43 m), Lhotse top (8,516 m) en de Makalu top (8,481 m). Wat voelt de mens zich hier klein.

Vervolgens rijden we verder naar Rongbuk. Deze plaats is voornamelijk bekend wegens het Rongbuk klooster en het feit dat het Mount Everest Basis Kamp hier gevestigd is. Het Mount Everest Base Camp is tegenwoordig alleen toegankelijk voor klimmers. Voor de toeristen is een speciaal Mount Everest View Point gecreeërd met, bij helder weer, een geweldig zicht op de Mount Everest. Vooral tijdens zonsop- en ondergang is het uitzicht adembenemend.

Het Rongbuk klooster ligt op 5000 m hoogte en is daarmee het hoogste gelegen klooster ter wereld. Vanaf hier hebben we bij helder weer ook een prachtig uitzicht op de Mount Everest.

 

DAG 16 Rongbuk - Kyirong

Reisafstand 370 km/ reistijd circa 8 uur

Bij helder weer is het absoluut de moeite waard om vroeg op te staan om de zonsopgang te bekijken.
Vervolgens gaan we naar onze laatste stop in Tibet, Kyirong. Kyirong is gelegen in een prachtige omgeving en is nog niet toeristisch. Tevens bevindt zich hier de grensovergang met Nepal.

DAG 17 Kyirong - Kathmandu (Nepal)

Reisafstand 180 km/ reistijd circa 8 uur

Na alle grensformaliteiten zetten we weer voet op Nepalese bodem en rijden we via de prachtig groene vallei van Kyirong weer naar Kathmandu. De rest van de dag is hier ter vrije besteding.

DAG 18 Kathmandu - Amsterdam

In de ochtend vertrekt onze terugvlucht naar Amsterdam, met een overstap in Istanbul. We komen dezelfde dag nog aan en daarmee eindigt een prachtige rondreis.

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Economy Class vluchten met Turkish Airlines Amsterdam - Kathmandu v.v. met overstap
 • 20 kilogram ruimbagage op Turkish Airlines vluchten
 • Vlucht gerelateerde belastingen en heffingen
 • Vlucht Kathmandu - Lhasa
 • Rondreis per airconditioned bus (afmeting afhankelijk van groepsgrootte) in Nepal
 • Rondreis per bus (afmeting afhankelijk van groepsgrootte) in Tibet
 • Overnachtingen in comfortabele hotels
 • In Rongbuk overnachting in een guesthouse
 • Verzorging op basis van logies-ontbijt
 • Wandeling over Kathmandu Durbar Square
 • Bezoek aan Swayambunath
 • Bezoek aan Pashupatinath
 • Bezoek aan Bouddhanath
 • Bezoek aan bergdorpje Panauti
 • Bezoek aan Bhaktapur
 • Bezoek aan dorpje Patan
 • Bezoek aan Pokhora
 • Boottocht over het Phewa meer in Pokhora
 • Jeep safari in Chitwan* (tijdens moesson vervangen door bezoek aan Twenty Thousand Lake)
 • Stadstour door Lhasa met o.a. het Potale paleis, Norbulingla, Jokhang tempel en Barkhor
 • Bezoek Drepung klooster, Sera klooster
 • Rondleiding door Tibetaans Medicine Center
 • Bekijken van Yumbulakhang paleis
 • Bezoek aan Tradruk klooster
 • Bezoek aan Samye klooster
 • Stadswandeling door Gyantse met o.a. de Kumbum stupa en de Gyantse dzong
 • Op de thee bij een Tibetaanse familie
 • Tocht over de Gyawula pas
 • Bezoek aan Rongbuk klooster
 • Vergezichten op de Mount Everest
 • Tibet Travel Permit ter waarde van USD 85 p.p.
 • Tibet/China visum
 • Entreegelden volgens programma ter waarde van € 40,- p.p.
 • Nederlandssprekende FOX-reisbegeleiding van dag 2 t/m dag 17
 • Lokaal Engelssprekende gids bij de bezienswaardigheden
 • Luchthavenbelasting
 • Brandstofheffing

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 25,- per boeking
 • Optionele excursies
 • Bijdrage fooienpot circa € 95,- per persoon
 • Fooien voor reisleiding en housekeeping
 • Visum Nepal circa USD 50,- p.p. (voor een visum geldigheid van 30 dagen)
 • Niet genoemde maaltijden en persoonlijke uitgaven
 • Wij verzorgen graag uw reis- en/of annuleringsverzekering.

 

Boeking

Belangrijk!

 • Voor deze bestemming is een reispas noodzakelijk die nog 6 maanden geldig is na retourdatum
 • Singletoeslag € 450 pp
 • Minimaal 15 deelnemers, maximum 22 deelnemers

Reizen is het uitgelezen moment om u in orde te stellen met inentingen zoals o.a. Hepatitis A en B, Tetanus, Difterie. Uw arts of het tropisch instituut kunnen hierbij zeker helpen. Zij zullen u bovendien ook correct kunnen adviseren over al de inentingen die nodig zijn en de voorzieningen die u dient te nemen voor een bezoek aan deze bestemming.  

Raadpleeg tijdig de websites www.diplomatie.be en www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.

Opgelet: als wij voor uw visum moeten zorgen kunnen we geen reservaties ontvangen minder dan 5 weken voor vertrek.

 

Vluchtschema:

TK 1952 Amsterdam - Istanbul 11:20 - 15:50 circa 3,5 uur
TK 726 Istanbul - Kathmandu 20:45 - 06:35* circa 7 uur
TK 727 Kathmandu - Istanbul 07:50 - 13:05 circa 8 uur
TK 1953 Istanbul - Amsterdam 15:05 - 17:30 circa 3,5 uur

Boeking

Boekingsformulier

Al onze aanbiedingen