17 Dagen Noord - Japan en Hokkaido

Japan

17 Dagen Noord - Japan en Hokkaido

Omschrijving

Ontdek de adembenemende ongerepte natuur van Hokkaido!

Tijdens deze reis door het ongerepte noorden van Japan's hoofdeiland Honshu en het noordelijkste eiland Hokkaido, ontdekken we het spectaculaire natuurschoon en de mystiek van Japan. In Noord-Honshu zien we Japanse tuinen, eeuwenoude kastelen, prachtige tempels en het sprookjesachtige Lake Inawashiro. In Hokkaido vind je vulkanen, dichtbegroeide bossen en helderblauwe meren. Ook is dit het gebied van de kraanvogel, de met uitsterven bedreigde sierlijke vogel die hét symbool van Japan is.

Reisschema:

17/05/2020 € 5.499  
28/06/2020 € 5.559  
06/09/2020 € 5.029  
     

Opgelet, de prijzen hierboven zijn richtprijzen, deze reisorganisator werkt met dagprijzen die voortdurend veranderen! Informeer naar de dagprijs!

Boeking

Programma

DAG 1 Amsterdam - Tokyo

Vandaag start onze reis naar het mystieke Japan op Schiphol voor onze vlucht naar Tokyo.

DAG 2 Aankomst Tokyo

We komen aan in Tokyo, waar de reisleider al op ons staat te wachten. Er volgt een transfer naar het hotel, tijd om even bij te komen van de reis. ’s Avonds organiseert de reisleider een gezellig welkomstdiner.

DAG 3 EN 4 Tokyo

We ontsnappen even aan de drukte van Tokyo tijdens een excursie naar het tempelstadje Kamakura, waar we genieten van fraaie zen-tuinen, dichte cederbossen en mooie tempels. Vanuit de op een heuvel gebouwde Hasedera tempel heb je een mooi uitzicht op de omgeving en ook de omliggende tuin is schitterend. De Grote Boeddha is hét symbool van de stad, metershoog en gemaakt van brons.  Kamakura wordt ook wel het Kyoto van Oost-Japan genoemd vanwege de grote hoeveelheid aan bezienswaardigheden uit het oude Japan.

Dag 4 is ter vrije besteding om er zelf op uit te trekken in bruisend Tokyo. Het is vooral leuk om de diversiteit van Tokyo en haar inwoners te ontdekken in de verschillende wijken. Elke wijk heeft een eigen unieke sfeer en bezienswaardigheden en er is altijd genoeg te zien! De bruisende wijken Shinjuku en Shibuya met opzichtige gevelreclames, neonverlichting en het drukste zebrapad ter wereld. Het oude Tokyo is te vinden in de wijk Asakusa met de indrukwekkende Senso-Ji tempel, terwijl 'Electric Town' Akihabara of Harajuku juist weer de gekte voorbij is, met kattencafés, manga-figuren en de Japanse popcultuur.

DAG 5 Tokyo - Koriyama
Reisafstand 270 km / circa 5,15 uur in de bus

We verlaten de hoofdstad en rijden in noordelijke richting. We bezoeken de prachtige Kairakuen tuin met honderden pruimenbomen en een bamboebos. We lunchen hier in de omgeving, waarna we naar Koriyama rijden.

DAG 6 Koriyama

Na het bezoek aan het fraaie Tsuruga samoerai kasteel, rijden we naar Ouchi-Juku. Dit prachtige bergdorpje was in de Edo-periode een pleisterplaats voor reizigers, omdat het aan een drukke handelsroute lag. Nog altijd heeft het de sfeer van weleer. We maken een wandeling langs het immense Inawashiro meer voordat we terug rijden naar Koriyama.

DAG 7 Koriyama - Morioka
Reisafstand 370 km / circa 6,15 uur in de bus

We rijden in noordelijke richting en stoppen onderweg bij de Zuiganji tempel en de Matsushima baai. Voor de kust liggen honderden met pijnbomen begroeide eilandjes. We maken een boottocht door dit schilderachtige gebied, dat door de Japanners zelf als één van de drie mooiste gezichten van het land wordt gezien. Vervolgens naar Morioka, de stad die bekend staat om een drietal met de hand gemaakte varianten van noedels, dus dat maakt je keuze voor het diner vanavond makkelijk!

DAG 8 Morioka

Vrije dag in Morioka. Je kunt een uitstapje maken naar het felblauwe kratermeer van Tazawa en het voormalige kasteelstadje Kakunodate met de oude samoeraihuizen.

DAG 9 Morioka - Hakodate
Reisafstand 356,7 km / circa 4,15 uur in de bus en 1,35 uur in de trein

De stad Hirosaki straalt een authentiek Japanse sfeer uit, door haar smalle straatjes met traditionele huizen. We bezoeken het kasteel van Hirosaki, dat in de 17e eeuw gebouwd is en in een prachtig park ligt.

Neputa Village is een interessant museum dat volledig gewijd is aan het gelijknamige festival dat jaarlijks plaatsvindt in Hirosaki. Diverse ambachten worden er getoond en onder professionele begeleiding mogen we zelf een poging wagen om de traditionele shamisen te bespelen.

Na de lunch hebben we tijd om even door de oude samoerai wijk te wandelen. Daarna reizen we per trein, deels met de supersnelle Shinkansen, naar Hokkaido. De route loopt door de Seikantunnel, waarvan het diepste punt maar liefst 240 meter onder de zeespiegel ligt. Eind van de middag komen we aan in Hakodate.

DAG 10 Hakodate

Hakodate wordt als poort van Hokkaido gezien, het meest noordelijke van de vier grote eilanden van Japan. Deze havenstad mocht als één van de eerste steden in Japan handel drijven met het westen. In de bijzondere 19e eeuwse architectuur van de stad is die westerse invloed goed te zien, zoals in de wijk Motomachi. Je ziet hier nog de grote pakhuizen in rode baksteen, waar je tegenwoordig vooral souvenirs kunt kopen.

We bezoeken de markt en het park en de uitzichttoren van het stervormige fort Goryokaku. Dit fort werd in de Edo-periode gebouwd om de strategisch gelegen stad te verdedigen tegen een westerse invasie.

Tegen het vallen van de avond gaan we per kabelbaan naar Mount Hakodate, voor een betoverend uitzicht op de stad. 

DAG 11 Hakodate - Toyako
Reisafstand 350 km / circa 7 uur in de bus

We reizen naar het Shikotsu-Toya National Park, genoemd naar de twee kratermeren die omringd worden door bergen en actieve vulkanen. Een goede eerste kennismaking met de spectaculaire ongerepte natuur op Hokkaido. We maken een wandeling door dit fascinerende landschap en genieten van de prachtige vergezichten op het meer, waarna we naar Toyako aan het Toya Lake rijden voor ons verblijf in een ryokan-hotel. 

DAG 12 Toyako

Vrije dag om te genieten van de idyllische omgeving van Toyako Lake. Stap op de fiets, maak een wandeling of stap in de boot voor een tochtje over het meer. Een heerlijk ontspannen activiteit is een bezoek aan een onsen, één van de warmwaterbronnen in de omgeving.

DAG 13 Toyako - Furano
Reisafstand 250 km / circa 3,5 uur in de bus

Op weg Furano, waar in de zomermaanden de glooiende en geurende bloemen- en lavendelvelden zich uitstrekken tot zover het oog reikt. We bezoeken een lavendelkwekerij, dé plek voor een lavendelijsje! In Furano zien we de Shikisai no Aka bloementuin en Blue Pond, dat een diepblauwe kleur heeft vanwege de mineralen in het water. Lunch is vandaag inclusief.

DAG 14 Furano - Akan Lake
Reisafstand 230 km / circa 6 uur in de bus

Onze eerste stop vandaag is Daisetsuzan National Park, het grootste nationale park van Japan. Een prachtig hoog gelegen natuurgebied met vulkanen, naaldbossen, watervallen en ravijnen. We nemen de kabelbaan naar boven, waar we een prachtige wandelroute lopen. Op eigen gelegenheid kun je hier ook lunchen en vervolgens gaan we weer met de kabelbaan naar beneden.

In de middag hebben we een lange route voor de boeg naar Akan Lake National Park. Voordat we daar aankomen bezoeken we nog Ainu Village, waar we leren over de cultuur en geschiedenis van de Ainu, de oorspronkelijke bevolking van Hokkaido.

DAG 15 Akan Lake

Akan Lake National Park staat bekend om zijn kristalheldere meren, warmwaterbronnen en is hét gebied om de met uitsterven bedreigde kraanvogels te zien. Ze zijn hét symbool voor Japan en staan voor geluk en lang leven. Tijdens een wandeling bewonderen we de kleurrijke flora en fauna en zien we de kraanvogels in het Akan Crane Center.

In de middag maken we een wandeling in Kushiro National Park, een uitgestrekt gebied van wetlands en moerassen. Daarna keren we terug naar ons hotel. 

DAG 16 Akan Lake - Sapporo
Reisafstand 315 km / circa 6,5 uur in de bus

's Ochtends reizen we naar Sapporo, de dynamische hoofdstad van Hokkaido. Een typisch Japanse miljoenenstad en toch ook weer niet. Met brede lanen, groene stadsparken en hippe bars is Sapporo een relaxte stad met een haast Europees karakter. We bezoeken één van de bierbrouwerijen in de omgeving van Sapporo en hebben nog wat vrije uurtjes om in deze levendige stad door te brengen. 

DAG 17 Sapporo - Tokyo - Amsterdam
Reisafstand 49 km / circa 1 uur in de bus

Vroege transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht via Tokyo naar Amsterdam. Daar komen we dezelfde dag nog aan. 

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Economy Class vluchten nonstop met KLM Amsterdam - Tokyo v.v.
 • Binnenlandse vlucht Sapporo - Tokyo
 • 20 kilogram ruimbagage op alle vluchten
 • Alle overnachtingen in comfortabele hotels
 • Verblijf in een ryokan-hotel in Toyako
 • Verzorging op basis van logies-ontbijt
 • Welkomstdiner op dag 2, lunch op dag 13, diner op dag 11 en 12
 • Excursie aan Kamakura
 • Bezoek aan de Kairakuen tuin
 • Bezoek aan het Tsuruga Kasteel en het dorpje Ouchi-Juku
 • Wandeling langs Inawashiro Lake
 • Bezoek aan de Zuiganji tempel
 • Boottocht door de baai van Matsushima
 • Bezoek aan het Hirosaki kasteel en wandeling door de samoerai wijk
 • Bezoek aan Neputa Village museum inclusief shamisen bespelen
 • Citytour in Hakodate
 • Per kabelbaan naar Mount Hakodate
 • Wandeling bij Shikotsu Lake
 • Bezoek aan de lavendelboerderij, Blue Pond en de Shikisai no Aka bloementuin
 • Wandeling door Daisetsuzan National Park
 • Bezoek aan het Aine Cotan Village museum
 • Wandeling bij Akan Lake
 • Bezoek aan de kraanvogels bij Akan Crane Center
 • Wandeling door Kushiro Wetland National Park
 • Bezoek aan een bierbrouwerij nabij Sapporo
 • Alle entreegelden volgens programma
 • Nederlandssprekende reisleiding dag 2 t/m dag 17
 • Rondreis per comfortabele airconditioned bus (afmeting is afhankelijk van groepsgrootte)
 • Treinreis per lokale trein en Shinkansen op dag 9
 • Luchthavenbelasting
 • Brandstofheffing

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 25,- per boeking
 • Optionele excursies
 • Bijdrage fooienpot € 25,- per persoon
 • Fooi reisleiding circa YEN 500,- per persoon per dag
 • Fooi lokale gids en chauffeur, totaal YEN 500,- per persoon per dag
 • Niet genoemde maaltijden en persoonlijke uitgaven
 • Wij verzorgen graag uw reis- en/of annuleringsverzekering.

Boeking

Belangrijk!

 • Voor deze bestemming is een reispas noodzakelijk die nog 6 maanden geldig is na retourdatum
 • Singletoeslag € 1.590 pp
 • Minimaal 15 deelnemers, maximum 25 deelnemers 

Reizen is het uitgelezen moment om u in orde te stellen met inentingen zoals o.a. Hepatitis A en B, Tetanus, Difterie. Uw arts of het tropisch instituut kunnen hierbij zeker helpen. Zij zullen u bovendien ook correct kunnen adviseren over al de inentingen die nodig zijn en de voorzieningen die u dient te nemen voor een bezoek aan deze bestemming.  

Raadpleeg tijdig de websites www.diplomatie.be en www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.

Vluchtschema:

 

KL 861   Amsterdam - Tokyo   14:40 - 08:40*   circa 11 uur
KL 864   Tokyo - Amsterdam  13:45 - 18:15    circa 11,5 uur

Boeking

Boekingsformulier

Al onze aanbiedingen