17-daagse groepsrondreis Sri Lanka's mooiste van de natuur

Sri Lanka

17-daagse groepsrondreis Sri Lanka's mooiste van de natuur

Omschrijving

Rondreis langs de mooiste nationale parken en bekendste hoogtepunten van dit unieke eiland!

Dat Sri Lanka ondanks de grootte van het eiland verrassend veelzijdig is, ontdekken we tijdens deze reis. Niet alleen bezoeken we de culturele hoogtepunten van het prachtige eiland, maar vooral nemen we je mee naar de mooiste groene plekjes van het land. Zo bezoeken we Wilpattu National Park, uniek vanwege de natuurlijke meren en vooral de aanwezigheid van de grote luipaardenpopulatie. Op zoek naar wilde olifanten gaan we midden in de culturele driehoek van Sri Lanka, vlakbij Sigiriya. Het zien van deze prachtige dieren in hun natuurlijke habitat is een magische ervaring. Nadat we het bergachtige gebied rondom Nuwara Eliya hebben bezocht, bekend om de theeplantages, komen we aan bij de spectaculaire zuidkust met baaien omzoomd door palmbomen. 

We eindigen de reis ontspannen, aan het strand van ons viersterrenresort. Een heerlijke plek om na te genieten van al het moois dat we voorbij hebben zien komen de afgelopen dagen.

Reisschema:

17/01/2020 € 1949,-  
07/02/2020 € 1869,-  
28/02/2020 € 1969,-  
20/03/2020 € 1929,-  
08/05/2020 € 1739,-  
17/07/2020 € 2199,-  
29/07/2020 € 2269,-  
04/09/2020 € 1699,-  
25/09/2020 € 1699,-  
15/10/2020 € 1599,-  
05/11/2020 € 1919,-  

 

Opgelet, de prijzen hierboven zijn richtprijzen, deze reisorganisator werkt met dagprijzen die voortdurend veranderen! Informeer naar de dagprijs!

Boeking

Programma

DAG 1 Amsterdam – Colombo

Het is zover! Tijd om het veelzijdige Sri Lanka te ontdekken! We gaan aan boord van de comfortabele vlucht met Emirates naar Colombo.

 

DAG 2 aankomst Colombo en transfer naar hotel aan de Indische Oceaan

We komen aan in Colombo, waar onze reisleider en gids al op ons staan te wachten. Vervolgens worden we naar ons hotel gebracht, dat paradijselijk ligt tussen wuivende palmen aan de Indische Oceaan. Een perfecte plek om bij te komen van onze vlucht.

 

DAG 3 Indische Oceaan – Wilpattu – Anuradhapura

Vandaag is het tijd voor het eerste nationale park van onze reis: Wilpattu National Park. Het grootste, maar minst bezochte nationaal park van Sri Lanka. Onterecht, want Wilpattu is uniek vanwege de diversiteit van de natuur; uitgestrekte grasvlakten, dichtbegroeide jungle en savannes, maar vooral natuurlijke meren. Bijna zestig meren zijn te vinden verspreid over het park. Wilpattu staat bekend om de luipaarden en lippenberen die hier te vinden zijn. Als we geluk hebben komen we deze bijzondere dieren tegen tijdens de jeepsafari die we maken. Voor de overnachting rijden we naar Anuradhapura.

 

DAG 4 Anuradhapura - Sigiriya

We bekijken de oude koningsstad Anuradhapura. We zien de prachtige witte dagoba van Ruwanwelisaya, omringd door een muur van olifanten. Ook bekijken we de plek waar de heilige Bodhi-boom staat, een afstammeling van de boom waaronder Boeddha de Verlichting bereikte. Deze plek is voor de Srilankanen zeer belangrijk en het beeld van de in wit gehulde pelgrims die kleurige bloemenoffers brengen is heel bijzonder. Na afloop van ons bezoek aan Anuradhapura, rijden we naar Sigiriya.

 

DAG 5 Sigiriya

We staan vroeg op, om voordat het te warm is de Leeuwenrots van Sigiriya te beklimmen. Bovenop deze rots, die vreemd uitsteekt in het verder overwegend vlakke landschap, bouwde koning Kasyapa in de vijfde eeuw een fort, waarmee hij dacht de legers van zijn rivaliserende broer te snel af te zijn. Van zijn onderkomen op de rots is niet veel meer over, maar tijdens de klim naar boven kunnen we de prachtige fresco's van de Wolkenmeisjes bewonderen en worden we beloond met een schitterend uitzicht! In de middag maken we een boottochtje over een meer in de omgeving en brengen we een bezoek aan een plattelandsdorpje. Hier wordt ons een traditioneel bereidde rice & curry lunch aangeboden, hét nationale gerecht van Sri Lanka. De Srilankanen eten thuis met de rechterhand, zonder bestek, probeer het ook eens! 

 

DAG 6 Sigiriya

In de ochtend hebben we de gelegenheid om de oude koningsstad Polonnaruwa te bezoeken, met fraaie tempelruïnes en gigantische uit rots gehakte boeddhabeelden. In de namiddag maken we een spectaculaire jeepsafari in het nationale park van Minneriya (of ander natuurgebied), waar veel wilde olifanten leven. Tegen zonsondergang, wanneer de temperatuur zakt, komen de dieren uit hun schaduwplekjes tevoorschijn om te drinken bij de open waterplekken. Heel indrukwekkend om ze van zo dichtbij te kunnen zien!

 

DAG 7 Sigiriya – Kandy

Onderweg naar Kandy bezoeken we de gouden tempel van Dambulla. De grottempel staat vol boeddhabeelden, kleurige rotsschilderingen en fresco's en is één van de culturele hoogtepunten van Sri Lanka. Daarna maken we een stop in Matale, waar vele exotische specerijen worden verbouwd. Een gids begeleidt ons door de kruidentuin en leert ons over de verschillende soorten, die vaak belangrijk zijn in de Sri Lankaanse keuken of in de Ayurveda therapieën waar het eiland bekend om is. Eindpunt van vandaag is Kandy, gelegen op 500 meter hoogte in een mooie groene vallei, omgeven door bergtoppen en bossen. In de stad staat de belangrijke Tempel van de Tand, waar volgens de legende een hoektand van Boeddha wordt bewaard. We wonen de rituele ceremonie bij, die elke avond door de monniken wordt uitgevoerd. Vervolgens maken we een avondwandeling door het centrum van Kandy, waar het dan niet meer zo druk is, en sluiten we de dag af met een drankje in een bar in prachtige koloniale stijl. 

 

DAG 8 Kandy

We maken een wandeling door het Udawattakale natuurgebied, ten noorden van Kandy. Het is een oase van rust, een heerlijke plek om te wandelen en een paradijs voor vogelliefhebbers. In de namiddag bezoeken we een traditionele dansvoorstelling, waarbij we ook de bekende Kandy vuurdansers zien.

 

DAG 9 Kandy – Omgeving Nuwara Eliya

Vandaag rijden we het bergachtige gebied in, in de richting van het koloniale plaatsje Nuwara Eliya. Het is goed te merken dat we steeds hoger komen, de temperatuur is aangenaam en het landschap verandert. De route is adembenemend en onderweg zien we glooiende heuvels met fruitbomen en theeplantages waar theepluksters aan het werk zijn. Nabij Nuwara Eliya, op 1900 meter hoogte, maken we een stop bij een theefabriekje en een wandeling door de theeplantages. Vervolgens maken we een spectaculaire, maar eenvoudige treinreis door dit prachtige gebied. Een hele leuke ervaring en op het station staat de buschauffeur alweer te wachten voor transfer naar ons hotel in de omgeving van Nuwara Eliya.

 

DAG 10 Omgeving Nuwara Eliya

Vanmorgen ontbijten we buiten met prachtig uitzicht op de omgeving (afhankelijk van weersomstandigheden). De rest van de dag is ter vrije besteding. Wie wil kan Horton Plains National Park bezoeken (optioneel).

 

DAG 11 Omgeving Nuwara Eliya – Tissamaharama

De weg naar Tissamaharama brengt ons over een prachtige route, met een adembenemend uitzicht. We zien binnen enkele uurtjes het landschap totaal veranderen! Eenmaal aangekomen kunnen we een jeepsafari maken door Yala of door Bundala National Park. Yala Park staat bekend om de luipaarden die er leven en omdat het park op sommige plaatsen minder dicht begroeid is, kunnen de dieren regelmatig goed gespot worden. Yala heeft de grootste concentratie luipaarden, dus de kans is zeker aanwezig dat we ze zien! Bundala Park staat bekend als een waar vogelparadijs. We verblijven in de omgeving van Tissamaharama in een comfortabel hotel met heerlijk zwembad.

 

DAG 12 Tissamaharama – Uda Walawe National Park

We rijden naar Uda Walawe National Park, waar we op bezoek gaan bij Elephant Transit Home. Hier worden jonge weesolifanten opgevangen tot ze groot en sterk genoeg zijn om zelfstandig in de natuur te overleven. De olifantjes leven in een groot natuurgebied rondom de opvang en krijgen op vaste tijden melkvoeding. Optioneel is het mogelijk om een jeepsafari te maken door het Uda Walawe National Park. We verblijven in een safarilodge aan de rand van het park.

 

DAG 13 Uda Walawe National Park – Sinharaja Rainforest – strandverblijf zuidkust

Vandaag bezoeken we het Sinharaja Forest Reserve. Dit regenwoud in het zuidwesten van Sri Lanka is het laatste intact gebleven restant van de oerbossen waarmee ooit heel het land bedekt was. We maken een wandeling over een natuurpad door dit betoverende tropisch regenwoud, onder begeleiding van een professionele gids. Na ons bezoek aan Sinharaja, transfer naar het strandhotel.

 

DAG 14 T/M 16 Strandverblijf

Na een fantastische, maar intensieve rondreis, hebben we nu tijd om lekker uit te rusten. In ons comfortabele viersterrenresort aan de Indische Oceaan, genieten we van het prachtige uitzicht en het verkoelende zwembad. In de omgeving is van alles te ondernemen en je kunt er leuke excursies maken. Bezoek vooral de oude VOC-stad Galle, met in het oude fort leuke boetiekjes en cafés in prachtig opgeknapte koloniale gebouwen.

!Vanaf vertrek 2020 vliegen we al in de avond van dag 16 terug naar Amsterdam. De laatste overnachting op dag 16 komt daarbij te vervallen, maar je kunt de kamer tot aan vertrek naar de luchthaven aanhouden. We komen in de ochtend van dag 17 aan op Schiphol.

 

DAG 17 Transfer naar de luchthaven

Vroege transfer naar de luchthaven van Colombo, voor onze terugvlucht naar Amsterdam. 

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Economy Class vluchten met Emirates Amsterdam - Colombo v.v. met overstap
 • 20 kilogram ruimbagage op Emirates vluchten
 • Rondreis per comfortabele airconditioned (mini)bus (afmeting afhankelijk van groepsgrootte)
 • Alle overnachtingen in comfortabele hotels
 • T/m december 2019: Verzorging op basis van halfpension van diner dag 2 t/m ontbijt dag 17
 • Vanaf januari 2020: Verzorging op basis van halfpension van diner dag 2 t/m ontbijt dag 16
 • Jeepsafari in Wilpattu National Park
 • Bezichtiging van Anuradhapura*
 • Bezoek aan de Leeuwenrots van Sigiriya*
 • Bezoek aan een lokale familie bij Sigiriya inclusief lunch
 • Jeepsafari in Minneriya National Park (of ander park, afh. v. locatie van de olifanten)
 • Bezoek aan de rotstempel van Dambulla*
 • Bezoek aan de specerijentuin van Matale
 • Bezoek aan de Tempel van de Tand*
 • Avondwandeling door Kandy
 • Wandeling door Udawattakele nature reserve
 • Culturele show van de Kandy vuurdansers
 • Bezoek aan de theeplantages en theefabriek
 • Treinreis in de omgeving van Nuwara Eliya 2de klasse
 • Bezoek aan Elephant Transit Home in Uda Walawe National Park
 • Trekking in Sinharaja National Park
 • Nederlandssprekende reisleiding van dag 2 t/m dag 13
 • Engels- of Nederlandssprekende host/hostess tijdens strandverblijf
 • Luchthavenbelasting
 • Brandstofheffing

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 25,- per boeking
 • Entreegelden circa € 55,- p.p. (zie * bij Inclusief, deelname niet verplicht)
 • Optionele excursies
 • Bijdrage fooienpot circa € 45,- per persoon
 • Fooien voor reisleiding en housekeeping
 • Niet genoemde maaltijden en persoonlijke uitgaven
 • E-visum Sri Lanka USD 35,- p.p. (Indien u zelf een E-visum aanvraagt).
 • Let op; voor deze bestemming is een visum verplicht. Wij kunnen dit voor u verzorgen 
 • Visum Sri Lanka, inclusief handlingskosten (dit kunnen wij voor u verzorgen)

Boeking

Belangrijk!

 • Voor deze bestemming is een reispas noodzakelijk die nog 6 maanden geldig is na retourdatum
 • Singletoeslag € 360,- pp
 • Minimaal 10 deelnemers, maximum 31 deelnemers 

Reizen is het uitgelezen moment om u in orde te stellen met inentingen zoals o.a. Hepatitis A en B, Tetanus, Difterie. Uw arts of het tropisch instituut kunnen hierbij zeker helpen. Zij zullen u bovendien ook correct kunnen adviseren over al de inentingen die nodig zijn en de voorzieningen die u dient te nemen voor een bezoek aan deze bestemming.  

Raadpleeg tijdig de websites www.diplomatie.be en www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.

Vluchtschema:

EK 148 Amsterdam - Dubai 14:30 - 00:10* circa 7 uur

EK 650 Dubai - Colombo 02:35 - 08:25 circa 4,5 uur

EK 655 Colombo - Dubai 22:05 - 01:05* circa 4,5 uur

EK 145 Dubai - Amsterdam 03:20 - 07:50 circa 7,5 uur

Boeking

Boekingsformulier

Al onze aanbiedingen