16-daagse internationale groepsreis: de Transsiberische Tsarengoud Express

Rusland

Omschrijving

ROUTE MOSKOU - BEIJING

Eén van de beroemdste treinreizen ter wereld op een comfortabele manier!

Beleef één van de beroemdste treinreizen ter wereld! Deze wereldberoemde, avontuurlijke treinreis herinnert aan vervlogen tijden en voert in twee weken van Moskou via Mongolië naar Beijing, dwars door uitgestrekte landschappen: taiga’s en steppen, het Baikal Meer, de Mongoolse graslanden en de Gobiwoestijn. Met onze nostalgische privétrein de Tsarengoud Express zal deze treinreis extra comfortabel, onderhoudend en interessant zijn.

We slapen 9 nachten aan boord van de trein, waarbij je kunt kiezen uit verschillende klasses van comfort, en 6 nachten in 4- en 3-sterrenhotels in diverse steden.

Reisschema:

09/05/2020 € 4 799,-  
06/06/2020 € 5 049,-  
02/07/2020 € 4 879,-  
25/07/2020 € 5 199,-  
20/08/2020 € 5 049,-  
12/09/2020 € 5 049,-  

 

Opgelet, de prijzen hierboven zijn richtprijzen, deze reisorganisator werkt met dagprijzen die voortdurend veranderen! Informeer naar de dagprijs!

 

Boeking

Programma

DAG 1 Amsterdam - Moskou (Rusland)

Het is zover, onze droomreis begint! Vertrek naar Schiphol voor onze vlucht van Amsterdam naar Moskou. Op het vliegveld worden we bij aankomst van harte welkom geheten door onze Engelstalige reisleider, en in het centraal gelegen comfortabele hotel ontmoeten we onze internationale mede-groepsreizigers. De ‘City of Lights’ tour laat ons de glorieuze Russische hoofdstad zien. We gaan naar het Rode Plein om vervolgens een ondergrondse trip te maken, namelijk langs de mooiste metrostations van Moskou met socialistische kunst, fresco’s, beelden en mozaïeken. Hierna genieten we van een welkomstdiner.
Overnachting in een comfortabel hotel in Moskou. 

 

DAG 2 Moskou – vertrek van de trein

Tijdens een stadstour bezoeken we het indrukwekkende Kremlin en de fraaie kathedraal uit de tijd van de Tsaren.
Tegen de avond gaan we aan boord van onze privé trein, de Tsarengoud Express. Op het perron worden we door het treinpersoneel geholpen met onze bagage. Je kunt de coupé direct betrekken. Dan gaat de treinreis van ca. 8.000 km beginnen! Gedurende een ontspannen bijeenkomst in de restauratiewagon leren we onze medereizigers beter kennen en komen we meer te weten over de trein. Vandaag zijn het ontbijt, de lunch en het diner inbegrepen.
We overnachten aan boord in onze treincoupé (afhankelijk van de gekozen klasse gedeeld met 2 andere personen, of privé).

 

DAG 3 Kazan

’s Ochtends komen we aan in Kazan, de hoofdstad van Tatarstan. We bezoeken het Kazan Kremlin (UNESCO Werelderfgoed) met een panoramisch uitzicht over de rivier de Volga. Hier leren we meer over de turbulente geschiedenis van de tsaren, Kozakken en Russen. In de avond wordt de treinreis hervat. Vandaag zijn het ontbijt, de lunch en het diner inbegrepen.
We overnachten aan boord in onze treincoupé.

 

DAG 4 Yekaterinaburg

We doorkruisen de uitgestrekte taiga’s van west Siberië. De trein stopt rond de middag in Yekaterinaburg, de historische hoofdstad van de Oeral waar Europa en Azië in elkaar overlopen. In deze stad werden in 1918 de Russische Tsaar Nicholas II en zijn familie vermoord door de communisten.
Tijdens een korte stadstour zien we  het mooi gerestaureerde stadscentrum en de Kathedraal op het Bloed, die gebouwd is in 2003 ter nagedachtenis van de historische tragedie.
Eenmaal terug in de trein vervolgen we onze reis door de steppes van west Siberië op naar Novosibirsk. Vandaag zijn het ontbijt, de lunch en het diner inbegrepen.
We overnachten aan boord in onze treincoupé.

 

DAG 5 Novosibirsk

We komen aan in Novosibirsk, het hart van Siberië waar we volgens traditioneel Russisch gebruik verwelkomd worden met brood en zout. Brood wordt hier geassocieerd met gastvrijheid en zout met vriendschap. Deze stad, die letterlijk ‘Nieuw Siberië’ betekent en ligt aan de rivier de Ob (de langste rivier van Rusland), heeft ruim 1,5 miljoen inwoners en werd in 1893 gesticht tijdens het aanleggen van de Trans Siberië Spoorlijn. Novosibirsk heeft het mooiste en grootste station van Siberië. Tijdens een korte stadstour ontdekken we de meest authentieke Sovjet-stad van de hele reis. We bezoeken hier onder andere het enorme Trans-Siberië Monument. Vandaag zijn het ontbijt, de lunch en het diner inbegrepen.
We overnachten aan boord in onze treincoupé.

 

DAG 6 Siberië (dag in de trein)

De trein steekt de Yenisey rivier over en vervolgt zijn weg door Siberië. Geniet onderweg van boeiende lezingen over Siberië. De chefkoks verwennen ons vandaag met een ‘tsarenfeest’ diner waarbij Russische specialiteiten geserveerd worden.  Ook wordt er een wodka-proeverij georganiseerd met bijpassende snacks, erg leuk! Onderwijl hebben we prachtige uitzichten over het oosten van Siberië met zijn bergen, heldere rivieren, houten huisjes en groene hellingen. Vandaag zijn het ontbijt, de lunch en het diner inbegrepen.
We overnachten aan boord in onze treincoupé.

 

DAG 7 Irkutsk

Vandaag komen we aan in de Siberische hoofdstad Irkutsk met haar rijke architectuur. Tijdens de stadstour zien we onder andere schilderachtige Siberische houten huisjes, het standbeeld van Tsaar Alexander III (de initiatiefnemer van de Trans-Siberië spoorlijn) en een markthal. Na de lunch bezoeken we een openluchtmuseum in Taltsi waar we een beter beeld krijgen van het leven en werken in Siberië door de eeuwen heen. Vandaag zijn het ontbijt, de lunch en het diner inbegrepen.
Overnachting in een goed middenklasse hotel in Irkutsk.

 

DAG 8 Irkutsk / bezoek aan het Baikalmeer

Deze dag staat volledig in het teken van het Baikalmeer, het grootste zoetwatermeer ter wereld dat ook wel ‘de Parel van Siberië’ genoemd wordt. Na het ontbijt in het hotel rijden we met de bus naar Listvyanka, een Siberisch dorpje aan de oever van het Baikalmeer. Hier nemen we een boot over het meer naar Port Baikal, waar de Tsarengoud Express al op ons staat te wachten. We zullen dan een aantal uur langs het Baikalmeer reizen, over het nu stilgelegde traject van de oorspronkelijke Transsiberische Spoorlijn. De trein zal een paar uur stoppen op een prachtige plek waar we van de rust en de unieke natuur hier kunnen genieten. Als het weer het toelaat zullen we als diner picknicken aan de oevers van het Baikalmeer, een welkome afwisseling! Vandaag zijn het ontbijt, de lunch en het diner inbegrepen.
We overnachten aan boord in onze treincoupé.

 

DAG 9 Bezoek Ulan Ude en verder naar Mongolië

We vervolgen onze reis langs de eindeloze oevers van het Baikalmeer, door de prachtige Selenga Vallei en de wilde verlaten bergachtige steppes in oost Siberië. Onderweg naar de Mongoolse grens maakt de trein een stop om Ulan Ude te bezoeken. We doen hier een stadstour. Hierna dendert de trein verder naar Mongolië… Tijdens grensformaliteiten verblijf je comfortabel in je eigen coupé. Vandaag zijn het ontbijt, de lunch en het diner inbegrepen.
We overnachten aan boord in onze treincoupé.

 

DAG 10 Ulaanbaatar (Mongolië)

Optioneel: boek een overnachting in een traditionele Mongoolse ger!

Op aanvraag kunnen wij een overnachting regelen in een traditionele Mongoolse ger in het mooie landschap van de Mongoolse Alpen (tegen betaling van een toeslag, bij boeking opgeven). Een zeer bijzondere ervaring en voor ware natuurmensen vaak een droom die uitkomt!

 

Indien je vroeg op bent, word je getrakteerd op uitzichten over het spectaculaire berglandschap van centraal Mongolië, doorspekt met kleurrijke ger kampen en eenzame ruiters. ’s Ochtends komen we aan in Ulaanbaatar, de hoofdstad van Mongolië, en hier doen we een stadstour. We bezoeken onder andere het indrukwekkende boeddhistische Gandan klooster en de bijzondere Choijin Lama Tempel.  Daarna heb je de unieke kans om een traditioneel optreden van de Mongoolse bevolking bij te wonen, met onder andere keelzang, vioolspel, klederdracht en volksdansen (de tickets zijn circa €14 per stuk en kunnen ter plaatse gekocht worden). Vandaag zijn het ontbijt, de lunch en het diner inbegrepen.
Overnachting in een comfortabel hotel in Ulaanbaatar.

 

DAG 11 Ulaanbaatar / bezoek aan Terelj Nationaal Park

Na het ontbijt brengt de bus ons naar Terelj Nationaal Park ten oosten van Ulaanbaatar. Hier zien we de nomadische herders met hun typische ronde ger tenten (yurts), grote kuddes paarden en wilde yaks. Speciaal voor ons zal er een Mongoolse ruiteract opgevoerd worden en vervolgens genieten we van een picknicklunch in deze waanzinnige omgeving. In de avond gaan we weer aan boord van de Tsarengoud Express en reizen we verder in de richting van China. Vandaag zijn het ontbijt, de lunch en het diner inbegrepen.
We overnachten aan boord in onze treincoupé.

 

DAG 12 Gobi woestijn / wisseling van trein in China

Onze trein dendert door de spectaculaire Gobi-woestijn en rond de middag komen we aan bij de Mongools-Chinese grens, waar onze Chinese gecharterde trein al staat te wachten. De Russische Tsarengoud Express kan niet verder reizen naar Beijing vanwege een andere spoorbreedte in China.
Tijdens de ongeveer 16 uur durende treinreis naar de Chinese hoofdstad Beijing verblijven we in een praktisch ingerichte coupé. Vandaag zijn het ontbijt, de lunch en het diner inbegrepen.
We overnachten aan boord in onze treincoupé.

 

DAG 13 Beijing (China)

Na onderweg nog genoten te hebben van het Chinese platteland, komen we aan het einde van de ochtend aan in het overweldigende en altijd drukke Beijing. De lunch is vandaag nog inbegrepen. Nadat we naar ons hotel in het centrum zijn gebracht, is de rest van de dag vrij te besteden. Ontdek deze fascinerende stad op eigen gelegenheid en ga ’s avonds ergens heerlijk dineren. Vandaag zijn het ontbijt en de lunch inbegrepen.
Overnachting in een comfortabel hotel in Beijing.

 

DAG 14 Beijing / bezoek Tempel van de Hemel en het Plein van de Hemelse Vrede

Samen met een gids bezoeken we Beijings mooiste en belangrijkste bezienswaardigheden, zoals de zeer fotogenieke Tempel van de Hemel en het reusachtige Plein van de Hemelse Vrede. Tevens gaan we naar een aantal hypermoderne bouwwerken met hedendaagse architectuur, zoals bijvoorbeeld het ‘vogelnest’ (het Olympisch stadion uit 2008) en enkele enorme wolkenkrabbers. ’s Middags zullen we de Verboden Stad betreden, het voormalige Keizerlijk Paleis, met zijn vele indrukwekkende zalen en mysterieuze tempels. Behalve de honderden concubines (soort maîtresses) en de hofhouding mocht geen sterveling ooit de stad betreden. Vandaag zijn het ontbijt en de lunch inbegrepen.
Overnachting in een comfortabel hotel in Beijing.

 

DAG 15 Beijing / bezoek Chinese Muur en Peking eend-diner

Vandaag gaan we ten noorden van Beijing naar de Chinese Muur, één van de nieuwe 7 wereldwonderen. De gigantische muur slingert zich zo’n 6000 km door het land. Onderweg bezoeken we de Ming Tombes, de begraafplaats van 13 verschillende keizers uit de Ming dynastie met de indrukwekkende Heilige Weg. ’s Avonds genieten we van een traditioneel afscheidsdiner van wereldberoemde Peking eend. Vandaag zijn het ontbijt, de lunch en het diner inbegrepen. Neem afscheid van onze nieuwe internationale vrienden!
Overnachting in een comfortabel hotel in Beijing.

 

DAG 16 Beijing - Amsterdam

Na het ontbijt vertrekken we naar het vliegveld voor onze internationale vlucht naar Nederland, waar we dezelfde dag aankomen. Einde van een prachtige reis die ongetwijfeld onuitwisbare indrukken heeft achtergelaten! Het ontbijt is vandaag uiteraard nog inbegrepen.

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Non-stop Economy Class vluchten met KLM Amsterdam – Moskou en Beijing - Amsterdam
 • 20 kilogram ruimbagage op KLM vluchten.
 • Treinreis in de Tsarengoud Express in een standaardcoupé (cat. I) obv 4 personen van Moskou tot de Chinese grens (Erlian)
 • Treinreis in een 4-persoons coupé in een Chinese slaaptrein van de Chinese grens naar Beijing (circa 16 uur)
 • Negen overnachtingen in een standaardcoupé (cat. I) aan boord van de trein
 • Zes hotelovernachtingen in goede drie- en viersterrenhotels (Moskou, Irkutsk, Ulaanbatar, Beijing)
 • Verzorging op basis van volpension (ontbijt, lunch, diner); in Beijing enkel ontbijt en lunch, 1 diner
 • Engelstalige trein-opzichter van dag 1 tot en met dag 13
 • Ervaren Engelstalige reisbegeleider per groepje van maximaal 26 personen gedurende de hele tour
 • Ervaren lokale gidsen bij elke bezienswaardigheid
 • Alle transfers volgens programma
 • Alle excursies naar bezienswaardigheden inclusief entreegelden
 • Kruier-service op elk treinstation
 • Wodka proeverij met traditionele Russische snacks
 • Lezingen en informatiebijeenkomsten over de Transsiberische spoorlijn, geografie, cultuur en geschiedenis van de landen langs de route.
 • Traject van enkele uren over de oorspronkelijke Transsiberische spoorlijn langs de oevers van het Baikalmeer (met foto-stops)
 • Een meereizende arts aan boord van de trein (traject Moskou – Chinese grens)
 • Douche faciliteiten aan boord
 • Belastingen en toeslagen
 • Brandstofheffing
 • Luchthavenbelasting

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 25,- per boeking
 • Optionele excursies
 • Fooien circa € 3,50 p.p. p.d. voor het treinpersoneel
 • Fooien voor Engelstalige reisleiding
 • Niet genoemde maaltijden en persoonlijke uitgaven
 • Wij verzorgen graag uw reis- en/of annuleringsverzekering. 
 • Stoelreservering KLM vanaf ca. € 25,- per persoon per enkele reis. Deze kunt u ca. 60 dagen voor vertrek zelf bij KLM reserveren.
 • Binnen 3 maanden voor vertrek kunnen wij de visa niet meer voor u regelen.
 • Visum Rusland, Mongolië en China, inclusief handlingskosten (dit kunnen wij voor u verzorgen)

Boeking

Belangrijk!

 • Voor deze bestemming is een reispas noodzakelijk die nog 6 maanden geldig is na retourdatum
 • Singletoeslag € 5 130,- pp
 • Minimaal 12 deelnemers, maximum 27 deelnemers 

Reizen is het uitgelezen moment om u in orde te stellen met inentingen zoals o.a. Hepatitis A en B, Tetanus, Difterie. Uw arts of het tropisch instituut kunnen hierbij zeker helpen. Zij zullen u bovendien ook correct kunnen adviseren over al de inentingen die nodig zijn en de voorzieningen die u dient te nemen voor een bezoek aan deze bestemming.  

Raadpleeg tijdig de websites www.diplomatie.be en www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.

Vluchtschema:

KL 903 Amsterdam - Moskou 11.45 - 16.00 circa 3 uur

KL 898 Peking - Amsterdam 10.55 - 15.20 circa 10,5 uur

Boeking

Boekingsformulier

Al onze aanbiedingen