15-daagse groepsrondreis Namasté Nepal

Nepal

15-daagse groepsrondreis Namasté Nepal

Omschrijving

Koningssteden met op de achtergrond van de majestueuze Himalaya

Een spectaculaire rondreis waarbij we je meenemen naar het prachtige Nepal, dat ineengeklemd tussen grote buren India en China ligt.

Het heeft ons des te meer te bieden en een rondreis door dit fascinerende land is een aaneenschakeling van hoogtepunten. We starten onze reis in de groene Kathmandu vallei, waar we de oude koningssteden ontdekken. Deze vormt het hart van Nepal en hier wisselen schilderachtige dorpjes, indrukwekkende tempels en eeuwenoude steden elkaar af. Wanneer we richting het zuiden rijden, komen we aan op de tropische Terai laagvlakte, waar Chitwan National Park ligt. Hier gaan we op zoek naar wilde olifanten, neushoorns en zelfs tijgers.

Reisschema:

13/03/2020 € 1.699,-  
24/04/2020 € 1.789,-  
18/09/2020 € 1.799,-  
20/11/2020 € 1.799,-  

 

Opgelet, de prijzen hierboven zijn richtprijzen, deze reisorganisator werkt met dagprijzen die voortdurend veranderen!

 

Boeking

Programma

DAG 1 Amsterdam - Kathmandu

Vandaag gaat je reis naar het prachtige Nepal beginnen! Vanaf Amsterdam vliegen we met een overstap in Istanbul naar de luchthaven van Kathmandu in Nepal.

 

DAG 2 Aankomst Kathmandu

In de ochtend komen we aan op de luchthaven van Kathmandu, waar de reisleider op je wacht en met de transfer naar het hotel brengt.

In de middag wandelen we door het kloppend hart van Kathmandu, de gezellige wijk Thamel. Ook bezoeken we het Narayanhiti Palace Museum, het voormalige paleis van de koninklijke familie. In 2001 werd koning Birendra en zijn familie om het leven gebracht en werd zijn broer Gyanendra koning. Enkele van de kostbaarste schatten van Nepal zijn hier te zien.

 

DAG 3 Kathmandu - Swayambunath - Patan - Kathmandu

Op het indrukwekkende Durbar Square staat de tempel van de levende godin Kumari. Het meisje, Kumari, woont tot aan haar vruchtbare leeftijd in de tempel, waarna een nieuwe godin uit het gilde van goudsmeden wordt gekozen.

Vervolgens naar Swayambunath, ook wel de 'Ogen van Boeddha' genoemd, vanwege de gigantische ogen op de pagode die uitkijken over de vallei.

Ook bezoeken we Patan, ook wel 'stad der schoonheid' genoemd. Je treft er het schilderachtige Durbar Square met een groot aantal tempels en paleizen.

Optionele Excursie

 • Diner in een typisch Nepalees restaurant
 • Yoga les

 

DAG 4 Kathmandu - Kirtipur - Kathmandu

Reisafstand 35 km/circa 3 uur in de bus

Vandaag bezoeken we de historische, niet-toeristische stad Kirtipur, gelegen in de Kathmandu vallei. De stad ligt op een heuvel. Vervolgens gaan we naar de Kevin Rohan Memorial Eco Foundation, een NGO. Voor meer informatie over wat ze precies doen kun je hun website http://www.krmef.org bezoeken.

 

DAG 5 Kathmandu - Pashupathinath - Bouddanath - Bhaktapur

Reisafstand 19 km/circa 2 uur in de bus

Na het ontbijt maak je een indrukwekkende excursie naar het bedevaartsoord Pashupathinath, waar aan de heilige Bagmati rivier de gouden Shiva tempel staat. Aan de oever van de rivier vinden crematies plaats en rondom lopen Sadhu's; heilige mannen die hun gezichten met as beschilderd hebben.

Vervolgens naar Bouddhanath, één van de grootste stoepa's ter wereld. De omgeving wordt ook wel Little Tibet genoemd vanwege de grote hoeveelheid Tibetaanse vluchtelingen die hier hun toevlucht hebben genomen. Daarna naar Bhaktapur.

 

DAG 6 Bhaktapur - Panauti - Bhaktapur

Reisafstand 70 km/circa 3 uur in de bus

Bhaktapur is misschien wel de mooiste van de koningssteden vanwege haar authentieke karakter. We wandelen door deze prachtige stad, die aanvoelt als een openluchtmuseum met rijk gedecoreerde huizen en eeuwenoude pagodes. Op de pleinen zien we pottenbakkers aan het werk en liggen pepers en rijst te drogen in de zon. We bezoeken de Nyatapola tempel, vanwaar we een prachtig uitzicht over Durbar Square hebben. Wie wil kan een workshop thangka schilderen volgen, een boeddhistische schildering die door monniken gebruikt wordt om over het leven van Boeddha te onderwijzen.

Verder bezoeken we het schilderachtige Panauti, een authentiek Newari dorpje in een prachtige vallei. In het centrum van het dorp staan fraaie tempels en we kunnen er heerlijk rondwandelen.

Vervolgens bezoeken we Namobuddha, één van de heiligste boeddhistische plekken van Nepal. We bezoeken het klooster op de top, een belangrijk Tibetaanse pelgrimsoord. Overnachting weer in Bhaktapur. 

 

DAG 7 Bhaktapur - Bandipur

Reisafstand 155 km/circa 5 uur in de bus

Vandaag reizen we verder naar Bandipur, dat op de belangrijke handelsroute tussen India en Tibet lag. In dit nog middeleeuws aandoende bergdorpje is de prachtige architectuur  goed bewaard gebleven. Bandipur biedt een prachtig uitzicht op het omringende Himalaya-gebergte. 's Avonds is het hier gezellig met lokale restaurantjes en de gastvrije Newari bevolking.

 

DAG 8 Bandipur - Pokhara

Reisafstand 80 km/circa 3 uur in de bus

We rijden via een mooie route naar het idyllisch gelegen plaatsje Pokhara. Vanuit Pokhara heb je een fantastisch uitzicht op de besneeuwde bergketens van het Annapurna massief. Pokhara is de toegangspoort tot Annapurna en dit is de plek waar veel meerdaagse trekkings starten. Het is een levendig en gezellig stadje, met leuke winkeltjes en restaurants.

Ook maken we een boottocht over het Phewa meer, waar op een mooie dag de bergtoppen in het water weerspiegelen. We bezoeken de Tal Barahi tempel, welke gelegen is op een eilandje in het meer.

 

DAG 9 Pokhara

Pokhara ligt in een spectaculair natuurgebied, in het dal van de Seti rivier. Vandaag bezoeken we onder andere het Nationaal Museum, de Maherndra grot, de Davi watervallen en de Seti River kloof, een kloof van 35 meter diepte. Ook bezoeken we een Tibetaans vluchtelingenkamp en de Bindabashini tempel.

Optionele Excursie

 • Diverse wandelingen in de omgeving van Pokhara

 

DAG 10 Phokhara - Dhampus - Pokhara

Reisafstand 50 km/circa 2 uur in de jeep

Vandaag rijden we met jeeps naar Dhampus. Onderweg rijden we langs boerendorpjes en rijstterrassen en genieten we bij helder weer van een prachtig uitzicht op de bergtoppen van de Himalaya. Dhampus ligt op 1700 meter hoogte en bij helder weer zijn de majestueuze Fishtail en Dhaulagiri Mountain (resp. 6997 en 8167 m!) goed zichtbaar. Dhampus is een klein dorpje met een serene sfeer en dit is de omgeving van de etnische Gurung bevolking. We maken hier een wandeling (goede schoenen aan te raden) en krijgen meer inzicht in het leven in een bergdorpje aan de voet van de Himalaya.

 

DAG 11 Pokhara - Tansen - Lumbini

Reisafstand 190 km/ Circa 6 uur in de bus

Vanuit Pokhara rijden we naar het zuiden naar Lumbini, de geboorteplaats van Boeddha en daarmee één van de meest belangrijkste plaatsen van Nepal. Hier zien we veel verschillende boeddhistische elementen, zoals de Chinese boeddhistische tempel en de Birmese pagode.

Onderweg bezoeken we nog de authentieke stad Tansen, bekend om de Dhaka, een stof met geometrische patronen die hier geweven wordt. Het weven is zeer arbeidsintensief en een goede dhaka is dan ook niet goedkoop. We overnachten in Lumbini.

 

DAG 12 Lumbini - Chitwan National Park

Reisafstand 175 km/circa 6 uur in de bus

Via een prachtige route rijden we naar het beroemde Chitwan National Park, gelegen in de subtropische Terai vlakte. Hier wonen tal van beschermde diersoorten, waaronder de Bengaalse tijger en de neushoorn. We bezoeken een dorpje van de Tharu-bevolking, prachtig gelegen in de rijstvelden. In de middag maken we een ritje door een dorpje met de ossenkar. In de avond genieten we van een culturele Tharu-show.

 

DAG 13 Chitwan National Park

Vandaag maken we een spectaculaire jeepdrive door de dichtbegroeide jungle op zoek naar olifanten, neushoorns en krokodillen. Ook maken we een kanotocht op de rivier die dwars door het park gaat. Onderweg zie je krokodillen en vele vogelsoorten. Lunch en diner zijn vandaag inclusief!

 

DAG 14 Chitwan National Park - Kathmandu

Reisafstand 205 km/circa 8 uur in de bus

We rijden terug naar Kathmandu, waar je in de middag de laatste inkopen kunt doen in Thamel met vele winkeltjes vol prachtige sieraden, handgeknoopte kleden en andere souvenirs.

 

DAG 15 Kathmandu - Amsterdam

In de ochtend vertrekt onze terugvlucht naar Amsterdam, met een overstap in Istanbul. We komen dezelfde dag nog aan en daarmee eindigt een prachtige rondreis.

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Economy Class vluchten met Turkish Airlines Amsterdam - Kathmandu v.v. met overstap
 • 20 kilogram ruimbagage op Turkish Airlines vluchten
 • Vlucht gerelateerde belastingen en heffingen
 • Vlucht Kathmandu - Lhasa
 • Rondreis per airconditioned bus (afmeting afhankelijk van groepsgrootte) in Nepal
 • Rondreis per bus (afmeting afhankelijk van groepsgrootte) in Tibet
 • Overnachtingen in comfortabele hotels
 • In Rongbuk overnachting in een guesthouse
 • Verzorging op basis van logies-ontbijt
 • Wandeling over Kathmandu Durbar Square
 • Bezoek aan Swayambunath
 • Bezoek aan Pashupatinath
 • Bezoek aan Bouddhanath
 • Bezoek aan bergdorpje Panauti
 • Bezoek aan Bhaktapur
 • Bezoek aan dorpje Patan
 • Bezoek aan Pokhora
 • Boottocht over het Phewa meer in Pokhora
 • Jeep safari in Chitwan* (tijdens moesson vervangen door bezoek aan Twenty Thousand Lake)
 • Stadstour door Lhasa met o.a. het Potale paleis, Norbulingla, Jokhang tempel en Barkhor
 • Bezoek Drepung klooster, Sera klooster
 • Rondleiding door Tibetaans Medicine Center
 • Bekijken van Yumbulakhang paleis
 • Bezoek aan Tradruk klooster
 • Bezoek aan Samye klooster
 • Stadswandeling door Gyantse met o.a. de Kumbum stupa en de Gyantse dzong
 • Op de thee bij een Tibetaanse familie
 • Tocht over de Gyawula pas
 • Bezoek aan Rongbuk klooster
 • Vergezichten op de Mount Everest
 • Tibet Travel Permit ter waarde van USD 85 p.p.
 • Tibet/China visum
 • Entreegelden volgens programma ter waarde van € 40,- p.p.
 • Nederlandssprekende reisbegeleiding van dag 2 t/m dag 17
 • Lokaal Engelssprekende gids bij de bezienswaardigheden
 • Luchthavenbelasting
 • Brandstofheffing

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 25,- per boeking
 • Optionele excursies
 • Bijdrage fooienpot circa € 95,- per persoon
 • Fooien voor reisleiding en housekeeping
 • Visum Nepal circa USD 50,- p.p. (voor een visum geldigheid van 30 dagen)
 • Niet genoemde maaltijden en persoonlijke uitgaven
 • Wij verzorgen graag uw reis- en/of annuleringsverzekering.

Boeking

Belangrijk!

 • Voor deze bestemming is een reispas noodzakelijk die nog 6 maanden geldig is na retourdatum
 • Singletoeslag € 360 pp
 • Minimaal 10 deelnemers, maximum 25 deelnemers

Reizen is het uitgelezen moment om u in orde te stellen met inentingen zoals o.a. Hepatitis A en B, Tetanus, Difterie. Uw arts of het tropisch instituut kunnen hierbij zeker helpen. Zij zullen u bovendien ook correct kunnen adviseren over al de inentingen die nodig zijn en de voorzieningen die u dient te nemen voor een bezoek aan deze bestemming.  

Raadpleeg tijdig de websites www.diplomatie.be en www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.

Opgelet: als wij voor uw visum moeten zorgen kunnen we geen reservaties ontvangen minder dan 5 weken voor vertrek.

 

Vluchtschema:

TK 1952 Amsterdam - Istanbul 11:20 - 15:50 circa 3,5 uur
TK 726 Istanbul - Kathmandu 20:45 - 06:35* circa 7 uur
TK 727 Kathmandu - Istanbul 07:50 - 13:05 circa 8 uur
TK 1953 Istanbul - Amsterdam 15:05 - 17:30 circa 3,5 uur

Boeking

Boekingsformulier

Al onze aanbiedingen