12-daagse groepsrondreis Russisch Goud

Rusland

12-daagse groepsrondreis Russisch Goud

Omschrijving

Schitterende rondreis door het land van tsaren!

Tijdens deze reis door Rusland bezoeken we uiteraard de bekende hoogtepunten als het Kremlin in Moskou en de Hermitage in St. Petersburg. Daarnaast verblijven we in de mooiste steden van de Gouden Ring, een aantal van de oudste steden van Rusland met een schat aan architectonische en culturele waarden. Ga mee op deze rondreis vol onvergetelijke indrukken!

Reisschema:

24/04/2020 € 1 549,-  
19/05/2020 € 1 599,-  
16/06/2020 € 1 779,-  
24/07/2020 € 1 679,-  
07/08/2020 € 1 579,-  
21/08/2020 € 1 579,-  
04/09/2020 € 1 499,-  
11/09/2020 € 1 499,-  
18/09/2020 € 1 399,-  

 

Opgelet, de prijzen hierboven zijn richtprijzen, deze reisorganisator werkt met dagprijzen die voortdurend veranderen! Informeer naar de dagprijs!

 

Boeking

Programma

DAG 1 Amsterdam - Moskou

We vertrekken naar de hoofdstad van Rusland, Moskou. Na aankomst op de luchthaven worden we naar ons hotel gebracht, dat centraal in de stad ligt.

 

DAG 2 Moskou

Vandaag maken we een stadstour door deze interessante stad, rijk aan historische gebouwen. We brengen een bezoek aan het wereldberoemde Rode Plein, waaraan de prachtige achtkleurige Basilius Kathedraal ligt, evenals het Lenin mausoleum met het geconserveerde lichaam van de voormalige Sovjet leider.

Kremlin
We bezoeken uiteraard het Kremlin, het politieke, culturele en geestelijke centrum van het land. Voor ons lijkt het Kremlin onlosmakelijk verbonden met de stad Moskou, maar eigenlijk is de betekenis ervan 'versterkte stadskern'. Er zijn vele Russische steden die een kremlin hebben en tijdens onze rondreis langs de Gouden Ring, gaan we er nog enkele tegenkomen. Het Kremlin in Moskou is nog altijd de officiële residentie van de Russische president en al eeuwenlang een plek die een hoofdrol in de wereldgeschiedenis speelt. We zien onder andere de kathedraal waar vele tsaren zijn gekroond, de tsarenklok en het tsarenkanon.

 

DAG 3 Moskou

Moskou’s uitgebreide metronetwerk is wereldberoemd dankzij de bijzondere architectuur, marmer en mozaïeken. Enkele stations zijn met al hun pracht en praal een bezienswaardigheid op zich en de reisleider neemt ons vanmorgen mee langs een aantal bijzondere stations.

Het is heel eenvoudig om er zelf met de metro op uit te gaan en de rest van de dag zijn we dan ook vrij om op eigen gelegenheid andere bezienswaardigheden in Moskou te bezoeken. Een leuke stop is het Rode Plein, om rond te struinen in het prestigieuze warenhuis GUM en waar je ook het splinternieuwe en leuk opgezette Zaryadye Park kunt bekijken. Vanaf de brug die boven de rivier hangt, heb je een spectaculair uitzicht op de stad.

Andere leuke tips zijn de Tretjakov Galerij of Arbat, de kleurrijke straat met kunst- en antiekwinkeltjes en terrasjes. Of het VDNKh park, waar de sfeer uit de sovjet-tijd nog voelbaar is. Pronkstuk van het park is de prachtige Fontein van de Vriendschap der Volkeren, waar vergulde beelden in traditionele klederdracht de voormalige Sovjetrepublieken verbeelden.

 

DAG 4 Moskou - Sergiev Posad - Vladimir

We verlaten Moskou en maken onze eerste kilometers over het Russische platteland. We zien overal de datsja's, de buitenhuisjes op het platteland, waar menig stadsbewoner zijn weekend doorbrengt. Soms zijn het kleine vervallen houten huisjes, maar we zien ook complete paleizen van welgestelde Moskovieten. De Russen laten in hun datsja de drukte van de stad achter zich en genieten er van de frisse lucht en de natuur. Elke datsja heeft een klein moestuintje, waar kool, pompoenen en aardappels verbouwd worden. Toen aan het einde van het sovjet-tijdperk veel mensen in armoede leefden, was de opbrengst van de moestuintjes voor velen van levensbelang.

Het heilige lavraklooster van Sergiev Posad
We rijden naar Sergiev Posad, waar zich het heilige Drievuldigheids klooster bevindt. Het is één van de belangrijkste kloosters van Rusland en draagt dan ook de titel 'lavraklooster', waarvan er slechts drie in Rusland zijn. In de veertiende eeuw vormde het klooster het spirituele centrum van Orthodox Rusland en nog steeds trekt het vele pelgrims. We zien gelovigen kaarsjes branden, baboesjka’s die hun flessen vullen met heilig bronwater en priesters met lange baarden. 

Sergiev Posad is ook de plek waar in de 19e eeuw de matroesjkapop werd geboren en tijdens een workshop gaan we zelf een matroesjka beschilderen. Een leuke activiteit voor jong én oud! Daarna naar Vladimir.

 

DAG 5 Vladimir - Suzdal - Vladimir

We bezoeken Suzdal, misschien wel het mooiste stadje van de Gouden Ring met oude gekleurde houten huisjes en een landelijk karakter. Alsof je in middeleeuws Rusland rondloopt! Suzdal heeft een enorme hoeveelheid monumenten en we zien onder andere het Suzdal Kremlin en het Pokrovsky klooster. Ook bezoeken we het interessante openluchtmuseum, waar we een indruk krijgen van het leven op het Russische platteland door de eeuwen heen. Bovenal is Suzdal een schilderachtig stadje waar je op eigen gelegenheid kunt rondlopen om bijvoorbeeld souvenirs te kopen. Ook kun je er veel leuke restaurantjes vinden, voor een heerlijk diner.

 

DAG 6 Vladimir - Yaroslavl

Vladimir is de eerste stad van de Gouden Ring, de naam van een aantal van de oudste steden van Rusland die een schat aan architectonische en culturele waarden omvatten. Vladimir is de laatste hoofdstad vóór Moskou deze rol toegeschreven kreeg. We bezoeken we de Uspensky Kathedraal, waar de wereldberoemde fresco’s van Rusland’s beroemdste iconenschilder, Andrej Rublev te vinden zijn. Ook zien we de veel kleinere kathedraal van Sint-Demetrius, die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

Yaroslavl aan de Wolga
Dan reizen we verder naar Yaroslavl, gelegen aan de machtige rivier Wolga. De stad was in de 16e en 17e eeuw een belangrijke handelsstad in Rusland, wat tot uiting komt in de statige pleinen, mooie huizen en grote kerken.

 

DAG 7 Yaroslavl - St Petersburg

We bezoeken het prachtige Spaso-Preobrazhensky klooster, dat gebouwd is als vesting op de plek waar de rivier Kotorosl in de Wolga uitmondt. Het is gebouwd in de 12e eeuw en is daarmee het oudste gebouw in de stad. In de middag ben je vrij op Yaroslavl op eigen gelegenheid te ontdekken. We ontmoeten elkaar weer tijdens het diner, waarna we de Gouden Ring verlaten wanneer we op de trein naar St. Petersburg stappen. 

Nachttrein naar St. Petersburg
De nachttrein is een uitstekende manier om naar St. Petersburg te reizen, dat op bijna 800 kilometer afstand ligt. Zo verliezen we geen reisdagen en de treinreis alleen al is een avontuur. Je verblijft in een vierpersoonscoupé of kunt een toeslag betalen om deze coupé met maximaal twee personen te bezetten. De coupés hebben twee banken en daarboven twee uitklapbedden. De provodnik - de Russische treinconducteur - deelt in plastic verpakte lakenpakketten uit, waarmee de bedden opgemaakt worden. Elke wagon heeft een eigen provodnik, die de wagon en coupés schoonhoudt en voorziet van eten en drinken.

DAG 8 St. Petersburg

Na aankomst in St. Petersburg ontbijten we gezamenlijk in een restaurant. Daarna maken we een citytour om de hoogtepunten van de stad te bekijken. Daarna is het gemakkelijker om ook op eigen gelegenheid in deze prachtige stad rond te struinen. Na de citytour gaan we naar het hotel om in te checken en is de middag vrij.

Stad van tsaren
St. Petersburg werd op bevel van Tsaar Peter de Grote gebouwd en kent een korte, maar onstuimige geschiedenis. De tsaar deed inspiratie op tijdens zijn reizen naar West-Europa en de grachten in de stad zijn dan ook naar Amsterdams voorbeeld gebouwd. De stad is ruim drie eeuwen later uitgegroeid tot een indrukwekkend museum met een mengeling van Russische en Italiaanse Barok bouwstijlen. Hier is de extreme rijkdom van de tsaren goed zichtbaar in de rijk gedecoreerde paleizen. De naam van de stad is overigens niet afgeleid van zijn stichter, maar van de heilige Sint Petrus, de beschermheilige van de stad. 

Tijdens de citytour passeren we enkele iconische plekken in de stad, zoals de immense Isaäkskathedraal, het beeld van de bronzen ruiter en natuurlijk de prachtige Hermitage. We brengen een bezoek aan de Petrus & Paulus vesting, gelegen op een eilandje in de rivier de Neva. De gelijknamige kathedraal binnen de vesting is de laatste rustplaats van enkele van Rusland's meest invloedrijke tsaren en tsarina's, waaronder Peter de Grote, Catharina de Grote en de onfortuinlijke laatste tsaar Nicolaas II en zijn gezin.

 

DAG 9 St. Petersburg

We brengen een bezoek aan de wereldberoemde Hermitage. Dit voormalige winterpaleis van Catharina de Grote is door de grote collectie kunstwerken een indrukwekkend museum geworden. Tot 1917 was de Hermitage een keizerlijk paleis, maar al in 1852 werd de aanwezige kunstcollectie aan het publiek getoond. Het is één van de grootste musea ter wereld met ruim drie miljoen stukken, waarvan er overigens 'slechts' 65.000 te zien zijn in het museum. Alleen het gebouw zelf is al spectaculair, vooral de adembenemende entree met de Jordaanse trappen. Elk jaar op 6 januari daalde de keizerlijke familie over deze trappen af naar de oever van de Neva rivier om de doop van Christus in de Jordaan te gedenken. 

Russische specialiteiten
Na zoveel pracht en praal en zoveel indrukken is het prettig om even met de handen aan de slag te gaan. We volgen een workshop waarin we de smakelijke pelmeni maken, een Russische variant op ravioli. Ze worden gemaakt van deeg en gevuld met vlees, vis of groenten. Daarna maken we kennis met nog een Russische specialiteit in het Vodka Museum. 

 

DAG 10 St. Petersburg

Peterhof is waarschijnlijk St. Petersburg bekendste en spectaculairste keizerlijke buitenverblijf. Vandaag bezoeken we het complex, dat is gebouwd op bevel van tsaar Peter de Grote en vaak het Russische Versailles wordt genoemd. Het paleis bevindt zich te midden van een gigantisch park, in de 18e eeuw aangelegd door de Nederlandse hovenier Jan Roosen, dat zich kenmerkt door fraai aangelegde tuinen en fonteinen, bijzondere beeldhouwwerken en kleine paleizen, waarvan het direct aan de kust gelegen Montplaisir paleis favoriet was bij Peter de Grote. In de middag keren we terug naar ons hotel.

 

DAG 11 St. Petersburg

Vandaag heb je de dag vrij om de stad zelf te ontdekken. Er is nog heel veel te bekijken in St. Petersburg en we geven graag een paar suggesties. Bijzondere musea die een bezoek absoluut waard zijn, zijn het Fabergé museum, het Russisch museum of het Yusupuv paleis, waar de mysterieuze gebedsgenezer Raspoetin aan zijn einde kwam. Nog even shoppen kan je het beste op Nevsky Prospekt, de bekendste straat in St. Petersburg. Maak een boottocht om St. Petersburg vanaf het water te bewonderen. Vooral bijzonder wanneer de prachtig verlichtte ophaalbruggen 's nachts open gaan. 

Uitgaanstips
Een bezoek aan St. Petersburg is niet compleet zonder een balletvoorstelling bijgewoond te hebben. Het schitterende Mariinsky theater is wereldberoemd, maar er zijn ook andere theaters waar uitstekende voorstellingen plaatsvinden. Houd er wel rekening mee dat avondkleding gewenst is. Een uitje van heel andere orde is een folklore show, zoals die in het Nikolaevsky theater. 

 

DAG 12 St. Petersburg - Amsterdam

In de middag gaan we naar de luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam, waar je in het begin van de avond aankomt. Einde van een prachtige reis!

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Economy Class vluchten met KLM Amsterdam - Moskou en Sint Petersburg – Amsterdam
 • Ruimbagage op KLM vluchten
 • Internationale toeslag van KLM
 • Overnachting in comfortabele hotels
 • Verzorging op basis van logies-ontbijt van dag 2 t/m dag 12
 • Citytour Moskou inclusief bezoek aan het Kremlin
 • Metrotour Moskou
 • Bezoek aan Sergiev Posad
 • Matroesjka workshop in Sergiev Posad
 • Bezoek aan Suzdal
 • Openluchtmuseum in Suzdal
 • Citytour Vladimir
 • Citytour Yaroslavl
 • Citytour St. Petersburg inclusief bezoek aan de Petrus & Paulus vesting
 • Bezoek aan de wereldberoemde Hermitage
 • Workshop Pelmeni maken
 • Bezoek aan het Vodka museum
 • Bezoek aan Peterhof
 • Alle entreegelden volgens programma
 • Nederlandssprekende reisleiding van dag 1 t/m 12
 • Rondreis per comfortabele airconditioned bus (afmeting is afhankelijk van groepsgrootte)
 • Nachttrein van Yaroslavl naar St. Petersburg in een vierpersoonscoupé
 • Luchthavenbelasting
 • Brandstoftoeslag
 • Luchthavenbelasting

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 25,- per boeking
 • Entreegelden (zie * bij Inclusief) circa € 55,- per persoon (deelname niet verplicht)
 • Optionele excursies
 • Bijdrage fooienpot circa € 25,- per persoon
 • Fooien voor reisleiding en housekeeping
 • Niet genoemde maaltijden en persoonlijke uitgaven
 • Wij verzorgen graag uw reis- en/of annuleringsverzekering. 
 • Stoelreservering KLM vanaf ca. € 25,- per persoon per enkele reis. Deze kunt u ca. 60 dagen voor vertrek zelf bij KLM reserveren.
 • Visum Rusland, inclusief handlingskosten (dit kunnen wij voor u verzorgen)

Boeking

Belangrijk!

 • Voor deze bestemming is een reispas noodzakelijk die nog 6 maanden geldig is na retourdatum
 • Singletoeslag € 360,- pp
 • Minimaal 10 deelnemers, maximum 31 deelnemers 

Reizen is het uitgelezen moment om u in orde te stellen met inentingen zoals o.a. Hepatitis A en B, Tetanus, Difterie. Uw arts of het tropisch instituut kunnen hierbij zeker helpen. Zij zullen u bovendien ook correct kunnen adviseren over al de inentingen die nodig zijn en de voorzieningen die u dient te nemen voor een bezoek aan deze bestemming.  

Raadpleeg tijdig de websites www.diplomatie.be en www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.

Vluchtschema:

KL 903 Amsterdam - Moskou 11:50 - 16:05 circa 3 uur

KL 1396 St. Petersburg - Amsterdam 17:45 - 19:40 circa 3 uur

Boeking

Boekingsformulier

Al onze aanbiedingen