Tuin van eden

Zuid-Afrika

Tuin van eden

Omschrijving

Reis door dit prachtige land, waar er na elke bocht een ander landschap is. 

Deze reis combineert de wilde dieren in het Krugerpark met de mooie natuurpracht van het zuiden.  Je komt langs Zuid-Afrika’s mooiste route nl. de Panoramaroute rond de Blyde river canyon in het noorden en ervaart de natuurpracht langs de tuinroute in het zuiden als je richting Kaapstad rijdt. Kaapstad is een bruisende metropool met iets daarbuiten de wijnlanden.  Tijdens deze reis verblijf je in superieure lodges en hotels, waaronder 3-daags verblijf in een privéwildreservaat.  Dit is zeker een must om gedaan te hebben!  Daarenboven zijn veel excursies en maaltijden reeds inbegrepen.

Afreisdata:

Vertrekdatum Prijs pp in dubbel Singleprijs
20/09/2021 € 3.298 op aanvraag
04/10/2021 € 3.429 op aanvraag
18/10/2021 € 3.429 op aanvraag
08/11/2021 € 3.499 op aanvraag
15/11/2021 € 3.499 op aanvraag
14/02/2022 € 3.529 op aanvraag

 

Opgelet, deze reisorganisator werkt met variabele prijzen, ze kunnen dagelijks wijzigen.  Dus vraag gerust de dagprijs aan.

Boeking

Programma

DAG 1: BRUSSEL - JOHANNESBURG

Vertrek uit Brussel naar Johannesburg.

 

 

DAG 2: JOHANNESBURG - PRETORIA

Welkom in Zuid-Afrika! De lokale gids en chauffeur reizen met ons mee naar Pretoria, de administratieve hoofdstad. Wandel langs de regeringsgebouwen en kom meer te weten over de geschiedenis van de blanke Afrikaner in het Voortrekker monument. Overnachting in Kievits Kroon Country Estate****.

avondmaal

 

 

DAG 3: PRETORIA - HOEDSPRUIT

Na het ontbijt verlaten we Pretoria en rijden via Tzaneen verder naar de regio rond Hoedspruit. 's Namiddags genieten we in open 4x4 van onze eerste game drive in Karongwe Private Game Reserve. De volgende 2 nachten verblijf je in Shiduli of Chisomo Lodge****.


ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 4: HOEDSPRUIT REGIO

's Ochtends en in de namiddag beleven we unieke safari's in het Karongwe privéwildreservaat. Via off road paden brengt de ranger ons dicht bij de dieren. De voltallige Grote Vijf is hier aanwezig. De spanning is te snijden wanneer een leeuw zo kort nadert dat je hem bijna kan aanraken! Kijk goed rond, want misschien zie je wel een slapend luipaard in een boom. Geniet op een idyllische plaats in de bush van een hapje en een drankje bij de ondergaande zon, de bekende sundowner.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 5: HOEDSPRUIT REGIO - HAZYVIEW

Vroeg uit bed voor een laatste game drive. Hierna reizen we naar Hazyview via de spectaculaire Panoramaroute. Prachtige landschappen vanaf de uitkijkpunten God's Window en de Three Rondavels. Verder naar de ongewone rotsformaties bij Bourke’s Luck. In het oude mijnwerkersdorpje Pilgrim’s Rest gaan we even terug in de tijd. De volgende 2 nachten verblijf je in hotel Sabi River Sun Resort****.

ontbijt, avondmaal

 

 

DAG 6: KRUGER NATIONAL PARK

Volledige dag safari o.l.v. een ervaren ranger in een open 4x4 in het wereldberoemde Krugerpark.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 7: HAZYVIEW - JOHANNESBURG - PORT ELIZABETH

Rit naar de luchthaven en aansluitend namiddagvlucht naar Port Elizabeth, de stad waar de Britse invloeden goed merkbaar zijn. Overnachting in Kelway hotel****.

ontbijt, avondmaal

 

 

DAG 8: PORT ELIZABETH - PLETTENBERG BAY

In de ochtend maken we een stadswandeling in Port Elizabeth. Onderweg bezoeken we een farm stall en proteaboerderij, waar we proeven van de plaatselijke ‘Roosterkoek’. In het Tsitsikammawoud wandelen we tussen reusachtige bomen en over de bekende hangbrug aan de monding van de Storms rivier. Verder naar de populaire badplaats Plettenberg Bay, schitterend gelegen aan de Indische Oceaan. De volgende 2 nachten verblijf je in The Robberg Beach Collection*****.

ontbijt, avondmaal

 

 

DAG 9: PLETTENBERG BAY

Vandaag laten we jou de keuze om te beleven wat je wil. Tijdens een optionele boottocht in de ochtend kan je pelsrobben en dolfijnen gaan spotten. Van juni tot november maak je zelfs kans om walvissen te zien. Ga wandelen in het prachtige Robberg Nature Reserve, bezoek een township of scoor een hole-in-one op het golfterrein van Plettenberg Bay Country Club. Een rustige namiddag aan het strand kan uiteraard ook.

ontbijt

 

 

DAG 10: PLETTENBERG BAY - OUDTSHOORN

Na het ontbijt volgen we de Tuinroute verder naar Knysna waar we halt houden aan de Knysna Heads. Deze 2 zandstenen kliffen scheiden de lagune van de zee. In George breng je een bezoek aan de Garden Route Botanical Garden Trust, waar je meer te weten komt over allerlei inheemse boomsoorten en er samen met de groep zelfs één plant. Daarna stop aan de struisvogelboerderij in Oudtshoorn, waar verschillende soorten struisvogels ronddartelen. Ze krijgen de naam van een beroemdheid dus wie weet ontmoet je Lady Gaga wel! Proef hier van de heerlijke struisvogelspecialiteiten. Overnachting in Hlangana Lodge****.

ontbijt, avondmaal

 

 

DAG 11:OUDTSHOORN - STELLENBOSCH

In de ochtend bewonderen we de prachtige druipsteenformaties in de Cangogrotten. Daarna reizen we via de Route 62 naar Stellenbosch. De volgende 2 nachten verblijf je tussen de wijngaarden in De Zalze Lodge****.

ontbijt, avondmaal

 

 

DAG 12: KAAPSE WIJNSTREEK

Vandaag bezoeken we de Kaapse wijnstreek. Een degustatie kan uiteraard niet ontbreken. De eerste stop is Stellenbosch, met zijn typische witte Kaap-Hollandse huizen. In Franschhoek herdenkt het Huguenot monument de komst van de Fransen, die ook de wijncultuur met zich meebrachten. Nadien houden we een korte stop aan het Taalmonument in Paarl.

ontbijt, middagmaal

 

 

DAG 13: STELLENBOSCH - KAAPSTAD

Op verkenning in de Moederstad. Met de kabellift gaan we naar de top van de Tafelberg om bij een blauwe lucht van het prachtige uitzicht te genieten. Aansluitend verder naar Company’s Gardens voor de lunch. We bezoeken ook de kleurrijke Bo-Kaap en het beklijvende District 6 Museum, waar het verhaal over het apartheidsregime wordt verteld. Rest van de namiddag vrij aan het V&A Waterfront. De volgende 2 nachten verblijf je in Commodore Hotel****.

ontbijt, middagmaal

 

 

DAG 14: KAAPS SCHIEREILAND

Het Kaaps Schiereiland is een van de mooiste ter wereld. Vanuit Houtbaai maak je een boottocht ( bij goed weer) naar Duiker Island om een kolonie pelsrobben van dichtbij te bewonderen. Daarna naar Kaap de Goede Hoop en Cape Point voor een adembenemend uitzicht. Na een bezoek aan de pinguïnkolonie van Boulders Beach is er tijd voor een wandeling in de botanische tuinen van Kirstenbosch. In de avond afscheidsdiner.

ontbijt, avondmaal

 

 

DAG 15: KAAPSTAD - BRUSSEL

Vrije tijd om deze bruisende stad verder te verkennen of op souvenirjacht te gaan. Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

ontbijt

 

DAG 16:BRUSSEL

Aankomst in Brussel.

 

 

 

 

 

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Afrikaanstalige (nauw verwant aan het Nederlands) lokale gids

 • Internationale vluchten met British Airways

 • Binnenlandse vlucht Johannesburg-Port Elizabeth met British Airways/Comair

 • Lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning

 • Alle overnachtingen in de vermelde hotels

 • 13x ontbijt, 5x middagmaal, 11x avondmaal

 • Infomoment

 • Stadsbezoek Pretoria, Port Elizabeth, Knysna, Stellenbosch, Franschhoek en Kaapstad

 • Toegangsgelden voor Kruger House museum en Voortrekker monument in Pretoria, God’s Window, Three Rondavels en Bourke’s Luck langs de Panoramaroute, Krugerpark, Cangogrotten, struisvogelboerderij, Tsitsikamma National Park (Storms River Mouth en Big Tree), Kaap de Goede Hoop, Cape Point (inclusief retourticket voor de kabelbaan) en Boulder’s Beach

 • 2 ochtend gamedrives en 2 namiddag gamedrives per open 4x4 in Karongwe privéwildreservaat

 • Volledige dag gamedrive per open 4x4 in Kruger NP

 • Bezoek aan Oudebosch Farmstall

 • Bezoek aan Garden Route Botanical Garden

 • Uitgebreid bezoek aan de Kaapse wijnstreek, inclusief wijndegustatie

 • Kabelbaan naar de top van Tafelberg

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Persoonlijke uitgaven

 • Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’

 • Optionele excursies

 • Fooien voor de gids en chauffeur

 • Bagageservice op de luchthaven en in de hotels

 • Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering ( wij kunnen deze voor u bijboeken indien gewenst)

Boeking

Belangrijk!

Hotels

 • 1n in Pretoria in hotel Kievits Kroon Country Estate****

 • 2n in de Hoedspruit regio in de Shiduli of Chisomo Lodge****. 

 • 2n in Hazyview in hotel Sabi River Sun Resort****

 • 1n in Port Elizabeth in hotel Kelway****

 • 2n in Plettenberg Bay in hotel The Robberg Beach Collection*****

 • 1n in Oudtshoorn in de Hlangana Lodge****

 • 2n in Stellenbosch in de De Zalze Lodge****

 • 2n in Kaapstad in hotel Commodore****

 

Aantal deelnemers

Min. 10 personen, max. 16 personen

 

Praktische Informatie

Reisdocumenten

international paspoort, geldig 30 dagen na terugkeer, met minstens 2 lege pagina's. 

geboortecertificaat van je kinderen (tot 18 jaar).

Vanaf 1 juni 2015: Ouders die met kinderen jonger dan 18 jaar naar Zuid-Afrika reizen moeten een origineel geboortecertificaat of een gecertificeerde kopie van het kind bij zich hebben. Dit is verkrijgbaar bij de gemeente. Voor kinderen jonger dan 12 jaar geldt de KIDS-ID als alternatief voor het geboortecertificaat. Indien niet beide ouders meereizen, is ook een schriftelijke toestemming van de niet aanwezige ouder of ouder nodig, eveneens in het Engels. De Zuid-Afrikaanse overheid voorziet een model schriftelijke toestemming dat door haar ambassades of consulaten kan worden gecontroleerd. Voor meer info kan terecht op http://www.home-affairs.gov.za.

Voor een laatste update: zie http://diplomatie.belgium.be

 

Inentingen

geen speciale inentingen vereist, behalve voor mensen die uit gebieden met gele koorts komen. Malariatabletten worden aangeraden. 

Munteenheid

de Zuid-Afrikaanse rand (ZAR)

Tijdsverschil

winter: +1, zomer: 0 

Taal

Er zijn 11 officiële talen: Engels, Afrikaans en negen zwarte talen, waaronder isiXhosa en isiZulu

 

 

Boeking

Boekingsformulier

Default form intro voor Afrika