Land van de leeuwenkoning

Kenia

Land van de leeuwenkoning

Omschrijving

Kenia, land van de leeuwenkoning

Er zijn staan tal van leuke activiteiten op het programma tijdens deze reis naar Kenia. Maak een safari per 4x4 in Nederlands reisgezelschap. U krijgt ook een unieke kans om de Grote Trek mee te maken in Masai Mara. Geniet na al deze avontuurlijke activiteiten van een glaasje bubbels met uitzicht op de Kilimanjaro. En afsluiten doen we aan de prachtige witte stranden van Mombasa.

Afreizen:

Vertrekdatum Prijs pp dubbel Prijs single
18/07/2021 € 2.899 op aanvraag
01/08/2021 € 2.899 op aanvraag
15/08/2021 € 2.899 op aanvraag
05/09/2021 € 2.699 op aanvraag
03/10/2021 € 2.648 op aanvraag

 

Opgelet, deze reisorganisator werkt met variabele prijzen die dagelijks kunnen wijzigen.  Vraag gerust naar de dagprijs.

 

 

Boeking

Programma

DAG 1: BRUSSEL - NAIROBI

Vlucht naar Nairobi.

 

 

DAG 2: NAIROBI 

Karibu, welkom! Een transfer brengt je naar het hotel in Nairobi. Kies voor een rustige namiddag of een optionele excursie naar het Giraffe Center. Vanaf een uitkijkplatform kijk je de bedreigde Rothschild giraf letterlijk in de ogen. Ook voor het avondmaal ben je vrij om te kiezen. Voor de vleesliefhebbers die altijd al krokodil of zebra wilden proeven, ligt het restaurant The Carnivore vlakbij. Overnachting in Tamarind Tree Hotel****.

 

 

DAG 3: NAIROBI – MASAI MARA

Deze ochtend maak je kennis met je gids/chauffeur, eveneens de reisgezel die je de komende week helpt met het spotten van wilde dieren. Masai Mara is het kroonjuweel onder de parken in Kenia, met uitgestrekte vlaktes, een grote verscheidenheid aan dieren en de bekende Masai stam. In de namiddag gaat het dak van de 4x4 omhoog en met de wind in de haren zoek je voor het eerst naar the Big Five. Haal die camera maar boven! Tijdens het seizoen van de Grote Trek (juli-oktober) zorgt de oversteek van miljoenen gnoes en zebra’s voor een onvergetelijk natuurspektakel! De volgende 2 nachten verblijf je in Keekorok Lodge****.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 4: MASAI MARA

Vandaag vroeg opstaan voor een ochtendsafari in Masai Mara. Kan jij de leeuw vinden, verscholen in het hoge gras of het luipaard liggend op een tak? Na het middagmaal  in de lodge is er tijd voor een verfrissende duik in het zwembad. Als de grootste hitte van de dag voorbij is, ga je een tweede keer op ontdekking in het park. Terugkeer bij zonsondergang . Overnachting in Keekorok Lodge****. 

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 5: MASAI MARA – LAKE NAIVASHA

Na het ontbijt reizen we door naar Lake Naivasha en installeren we ons in de lodge. 's Namiddags maak je een boottocht in dit vogelparadijs, met een grote kans dat je er nijlpaarden ziet baden! Optioneel kan je deelnemen aan een wandelsafari op Crescent Island, een park te midden van het meer. Wandel tussen giraffen, zebra's, impala’s en spot talloze vogelsoorten. Overnachting in Lake Naivasha Country Club****.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 6: LAKE NAIVASHA - AMBOSELI

Vroeg vertrek naar Amboseli, waar je rond lunchtijd de lodge bereikt. Na een siësta, ga je op game drive in het park. Spot families olifanten met, bij helder weer, de besneeuwde piek van de Kilimanjaro op de achtergrond! Hoewel de hoogste berg van Afrika op Tanzaniaans grondgebied ligt, heb je vanuit dit park het beste uitzicht. Geniet bij zonsondergang van het aperitief dat geserveerd wordt op een bijzondere plek in het park. Overnachting in Amboseli Serena Lodge****.

ontbijt, mddagmaal, avondmaal

 

 

DAG 7: AMBOSELI – TSAVO WEST​​​​​​​

Deze ochtend trekken we er nog een keer op uit in Amboseli, gevolgd door een ontbijt. Onderweg naar Tsavo West stop je aan de versteende lavastroom van Shetani. Het zwarte litteken dat een vulkaanuitbarsting 200 jaar geleden achterliet. Tsavo West vormt samen met het oostelijk gedeelte het grootste park van Kenia. Aangekomen in de lodge, ben je niet de enige die geniet van een lekker middagmaal. Giraffen, zebra’s en olifanten komen zich bevoorraden bij de drinkplaats voor de lodge en jij ziet alles vanop de eerste rij. In de late namiddag ga je op safari in het mooie heuvelachtige landschap. Overnachting in Kilaguni Serena Lodge****.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 8: TSAVO WEST – TAITA HILLS

Vandaag bezoeken we het groene Mzima Springs, een bron met helder water. Nijlpaarden dobberen rustig in het kabbelende water, maar ook krokodillen laten zich hier spotten. Vanuit het uitzichtspunt, neem je zelfs een kijkje onder water. Aansluitend ga je verder naar het Taita Hills Wildlife Sanctuary. Aangekomen in de lodge, gebouwd op palen, kan je 24 uur per dag wild spotten. Olifanten wandelen letterlijk onder je bungalow. Wie wenst kan optioneel deelnemen aan een night game drive om het wild in hun nachtelijke habitat te observeren (gegarandeerd vanaf 4 pers.). Overnachting in Salt Lick Safari Lodge***+.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 9: TAITA HILLS - MOMBASA

Veel kans dat je vandaag gewekt wordt door olifantengetrompetter rond je paalbungalow. Vandaag reis je richting Mombasa, waar je 's namiddags aankomt. Hier neem je afscheid van je chauffeur/gids. Je rustvakantie aan de turquoiseblauwe zee kan beginnen. Overnachting in Leopard Beach Resort****, gelegen aan één van Kenia’s mooiste stranden, Diani Beach.

ontbijt, avondmaal

 

 

DAG 10 en 11: MOMBASA

Kies maar...luieren op een comfortabel strandbed aan de Indische oceaan, je laten verwennen in de spa of toch liever wat actie? Op en onder water valt er heel wat te beleven. Het hotel beschikt over een eigen watersportcentrum, waar je tegen betaling kite-, snorkel- of duikmateriaal kan huren. Of boek er een excursie naar Wasini Island. Met een traditionele dhow zeil je op de wateren van Kisite Marine Park. Snorkel tussen de exotische vissen en wie weet zwem je wel tussen de dolfijnen. Overnachting in Leopard Beach Resort****.

ontbijt, avondmaal

 

 

DAG 12: MOMBASA – BRUSSEL

Het is tijd om afscheid te nemen van deze zonnige bestemming. Transfer naar de luchthaven van Mombasa voor de terugvlucht naar België.

ontbijt

 

 

DAG 13: BRUSSEL

Aankomst in België.

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Engelstalige lokale gids/chauffeur

 • Internationale vluchten met Ethiopian Airlines

 • Transport tijdens de safari in 4x4 voertuigen met gegarandeerde raamplaats (max. 6 personen per voertuig)

 • Alle overnachtingen in de vermelde hotels en lodges

 • 10x ontbijt, 6x middagmaal, 9x avondmaal

 • Infomoment

 • Toegangsgelden voor Masai Mara, Amboseli, Tsavo West, Mzima Springs en Taita Hills

 • Boottocht op Lake Naivasha

 • Sundowner aan Observation Hill

 • Duurzame water-to-go drinkfles zolang de voorraad strekt

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Persoonlijke uitgaven

 • Optionele excursies

 • Visumkosten

 • Fooien voor de gids en chauffeur

 • Bagageservice op de luchthaven en in de hotels

 • Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering (deze kunnen wij voor u bijboeken indien gewenst)

 

Boeking

Belangrijk!

Hotels

 • 1n in Nairobi in hotel Tamarind Tree****

 • 2n in Masai Mara in Keekorok Lodge****

 • 1n in Lake Naivasha in Lake Naivasha Country Club****

 • 1n in Amboseli in Amboseli Serena Lodge****

 • 1n in Tsavo West in Kilaguni Serena Lodge****

 • 1n in Taita Hills in Salt Lick Safari Lodge***+

 • 3n in Mombasa in hotel Leopard Beach****

Boek op voorhand het excursiepakket*

 • 2e dag: bezoek aan het Giraffe Center in Nairobi

 • 5e dag: wandelsafari Crescent Island in Lake Naivasha

 • 8e dag: night game drive in Taita Hills (vanaf 4 pers.). Deze excursie start rond 19u00 en duurt een uurtje.


*Het is niet mogelijk deze excursies ter plaatste te boeken.

€ 105 per persoon

 

Aantal deelnemers

Min. 11 personen, max. 18 personen

 

 

​​​​​​

 • reisdocumenten: internationaal paspoort geldig tot 6 maanden na terugkeer. E-visum is niet inbegrepen en dient voor afreis online aan gevraagd te worden via http://evisa.go.ke. 
 • inentingen: inentingen tegen gele koorts en hepatitis zijn aan te raden voor Kenia. Ook malariatabletten neem je best mee.
 • tijdsverschil: winter +2 en zomer +1
 • bagage: beperkt tot 15 kg in een zachte reistas

Reizen is het uitgelezen ogenblik om u in orde te stellen met inentingen zoals Hepatitus A en B, Tetanus, Difterie. Uw arts of het tropisch instituut kunnen u hierbij zeker helpen. Zij zullen u ook het correcte advies inzake malaria kunnen verschaffen.

Raadpleeg tijdig de websites www.diplomatie.be en www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.

Boeking

Boekingsformulier

Default form intro voor Afrika