In de schaduw van de Kilimanjaro

Kenia

In de schaduw van de Kilimanjaro

Omschrijving

Prachtige reis met daarin een 4-daagse safari in combinatie met strand.  

Bewonder olifanten met bruinrode gloed in Tsavo East en beleef een nachtsafari in Taita Hills.   Hiernaast ga je ook comfortabel kamperen aan de voet van de Kilimanjaro.  Hierdoor ervaar je het Out of Africa gevoel in je tent met comfortabel bed en uitzicht op de Kilimanjaro.

Afreisdata:

Vertrekdatum Prijs pp in dubbel Singleprijs
05/07/2021 € 1.779 op aanvraag
12/07/2021 € 1.849 op aanvraag
02/08/2021 € 1.849 op aanvraag
05/09/2021 € 1.679 op aanvraag

 

Opgelet, deze reisorganisator werkt met variabele prijzen die dagelijks kunnen veranderen.  Vraag gerust naar de dagprijs.

Boeking

Programma

DAG 1: BRUSSEL - MOMBASA

Vertrek vanuit Brussel naar Mombasa, in het zuidoosten van Kenia.

 

 

DAG 2 : MOMBASA

Aankomst op de luchthaven van Mombasa en aansluitend transfer naar jouw hotel. Vanavond  verblijf je aan de noordkust van Mombasa om optimaal te kunnen genieten van je vrije namiddag aan het strand. Overnachting in het strandhotel Bahari Beach Hotel***+.

avondmaal

 

 

DAG 3: MOMBASA - TSAVO EAST

Na het ontbijt haalt jouw gids/chauffeur je op in het hotel. Hij/zij zal jou de komende dagen mee op avontuur nemen. Daarna rijden we noordwaarts richting Tsavo East National Park en volgen de spoorlijn die door de Britten werd aangelegd. Tsavo (22.000km²) is opgedeeld in een oostelijk en westelijk deel en is het grootste nationale park van Kenia. Eenmaal aangekomen aan Buchuma Gate, de ingang van het park, gaat het dak van de jeep naar omhoog. Geniet met de wind in de haren van een rit door de uitgestrekte vlaktes van Tsavo! Na het middagmaal en een siësta in de lodge, trek je er opnieuw op uit. Tijdens de game drive ga je op zoek naar onder andere leeuwen, olifanten, zebra's en zo veel meer. Doordat de ondergrond van Tsavo East uit rode aarde bestaat, kleuren de olifanten hier bruinrood. Je keert terug bij zonsondergang. Overnachting in Ashnil Aruba Lodge***+.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 4: TSAVO EAST - AMBOSELI

Via het stadje Emali  vertrek je naar Amboseli National Park. Onderweg passeer je Hunters Lodge, waar spoorwegarbeiders ooit werden aangevallen door leeuwen. Het verhaal diende als scenario voor verschillende films, waaronder The Ghost and the Darkness. Bij helder weer kan je bij aankomst al genieten van het prachtige uitzicht op de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Na de lunch en wat vrije tijd aan het zwembad, ga je op safari in Amboseli National Park. Savannelandschappen gaan over in moerassen, die gevoed worden door het smeltwater van de Kilimanjaro. Het park staat bekend om zijn talrijke kuddes olifanten, die samen met nijlpaarden verkoeling zoeken in de moerassen. Ook andere dieren zoals giraffen, buffels en gazellen laten zich hier van hun mooiste kant zien. Dit allemaal in de schaduw van de Kilimanjaro, spectaculairder kan het niet worden! Overnachting in Amboseli Sentrim Camp***, in een gezellige tent met comfortabel bed en een warme douche.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 5: AMBOSELI - TAITA HILLS

Samen met het opkomen van de zon, vertrek je een 2e keer op safari in Amboseli. De donkere lucht maakt plaats voor prachtige rode tinten. Geniet van de eerste zonnestralen, hoor je de natuur tot leven komen. Daarna vertrekken we in oostelijke richting naar Taita Hills, waar we bij aankomst genieten van de lunch. Vanuit de lodge, die gebouwd is op palen, verschijnt er misschien al een impala of olifant onder je slaapplek. 's Namiddags verkennen we dit reservaat met onze jeep. Na het avondmaal in de lodge, staat je nog een verrassing te wachten. Kleed je warm aan voor een avondsafari, waar je de kans krijgt om het wild in hun nachtelijke habitat te observeren. Overnachting in Salt Lick Safari Lodge***+.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 6: TAITA HILLS - MOMBASA

Vandaag starten we de dag met een ochtendgamedrive door het Afrikaanse landschap. Geniet hierna van een heerlijke lunch. We rijden verder naar Mombasa, met ons strandhotel als eindbestemming. Na de overtocht per ferry naar de zuidkust van Mombasa, kom je in de late namiddag toe en neem je afscheid van je gids/chauffeur. Tijd om het resort en zijn verschillende zwembaden te verkennen. Overnachting in het Baobab Beach Resort****, op basis van all inclusive.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 7: MOMBASA

Geniet en relax de volgende dagen met je voeten in het zand van Diani Beach aan de Indische oceaan. Zalig niets doen met zicht op zee, een ontspannende strandwandeling maken, snorkelen of de lokale cultuur nog wat verder gaan ontdekken? De volgende dagen wordt het tempo door jou bepaald! Overnachting in Baobab Beach Resort****, op basis van all inclusive.

all inclusive

 

 

DAG 8: MOMBASA

Vrij strandverblijf in Baobab Beach Resort****, op basis van all inclusive.

all inclusive

 

 

DAG 9: MOMBASA - BRUSSEL

Zo komen we aan het einde van de reis en is het  tijd om afscheid te nemen van dit prachtige land. Geniet nog van vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

ontbijt

 

 

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Engelstalige lokale gids/chauffeur

 • Internationale vluchten met Ethiopian Airlines

 • Transport tijdens de safari in 4x4 voertuigen met gegarandeerde raamplaats (max. 6 personen/voertuig)

 • Alle overnachtingen in de vermelde hotels/lodges

 • 7x ontbijt, 6x middagmaal, 7x avondmaal

 • Infomoment

 • Toegangsgelden voor Tsavo East National Park, Amboseli National Park en Taita Hills

 • Nachtsafari in Taita Hills

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Persoonlijke uitgaven

 • Visumkosten

 • Fooien voor de gids en chauffeur 

 • Bagageservice op de luchthaven en in de hotels

 • Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering ( deze kunnen wij voor u bijboeken indien gewenst)

Boeking

Belangrijk!

Hotels

 • 1n in Mombasa in hotel Bahari Beach***+

 • 1n in Tsavo East in Ashnil Aruba Lodge***

 • 1n in Amboseli in Amboseli Sentrim Camp***

 • 1n in Taita Hills in Salt Lick Safari Lodge***+

 • 3n in Mombasa in Baobab Beach Resort****

 

Aantal deelnemers

min. 11 personen - max. 18 personen

 

Visum voor Kenia

Een e-visum is verplicht voor wie reist naar Kenia. Dit is niet inbegrepen en dien je zelf voor afreis online aan te vragen via http://evisa.go.ke en met de kredietkaart te betalen. Na goedkeuring van de aanvraag, blijft je visum 90 dagen geldig. 

$ 51 per persoon

 

Opmerkingen

 • Op deze afreisdata reis je in Nederlandstalig gezelschap. Geen van deze data past in je vakantieplannen? We bieden deze safari ook aan in internationaal gezelschap en dat maar liefst 3x per week.

 • Wil je Kenia in select gezelschap ontdekken? Boek deze rondreis bij ons met een privéchauffeur/gids 

 • Liever op vakantie tijdens de koude wintermaanden? Dit programma wordt ook in de winter aangeboden. Meer info? Vraag er gerust naar.

 • Liefst een zachte reistas voorzien tijdens de safari (wegens transport in 4x4)

 

Boeking

Boekingsformulier

Default form intro voor Afrika