Historische cocktail van de koninklijke steden

Marokko

Historische cocktail van de koninklijke steden

Omschrijving

Historische cocktail van de koninklijke steden

Als eerste stop tijdens onze reis in Marokko, bezoeken we Meknes, de stad van de vele minareten. Marokko biedt ook een adembenemende natuurpracht aan de voet van de Atlas. We wandelen door de kleurrijke straatjes van de soeks en proeven tijdens de lunch de heerlijke keuken van Marokko in een prachtige riad in Fès. Tenslotte ontdekken we de indrukwekkende leerlooierijen.

Afreizen

Vertrekdatum Prijs pp dubbel Prijs pp single
11/07/2021 € 1.139 € 1.329
19/09/2021 € 1.039 € 1.229
10/10/2021 € 1.039 € 1.229
31/10/2021 € 1.119 € 1.311
27/02/2022 € 1.119 € 1.311
20/03/2022 € 999 € 1.194

 

Opgelet, de prijzen hierboven zijn richtprijzen, deze reisorganisator werkt met dagprijzen die voortdurend veranderen!

Schema

 

 

Boeking

Programma

DAG 1: BRUSSEL - MARRAKECH

Vlucht naar Marrakesh, de bruisende stad waar geuren, kleuren, souvenirs en het verleden nooit ver weg zijn! Transfer naar het hotel waar de Marokkaanse thee en gebakjes al klaar staan. Overnachting in hotel Wazo**** in Marrakesh.

 

DAG 2: MARRAKECH - CASABLANCA 

We rijden naar de metropool Casablanca, de ‘Witte Stad’ waar je gefascineerd wordt door het overheersende witte straatbeeld. Samen met de lokale gids toeren we door de sfeervolle straten die ons brengen tot aan de voornaamste bezienswaardigheden: de centrale markt, het Mohammed V-plein, het Koninklijk Paleis, de residentiële wijk Anfa, de charmante wijk Habbous en het indrukwekkende exterieur van de Hassan II Moskee met zijn imposante minaret die uitkijkt over de Atlantische Oceaan (toegang tot de moskee is optioneel en ter plaatse te betalen). Avondmaal en overnachting in hotel Odyssee Center**** in Casablanca. (O,D)

 

DAG 3: CASABLANCA - MEKNES - RABAT - VOLUBILIS - FÈS

Tijdens een panoramische rondrit maken we kennis met de Marokkaanse hoofdstad Rabat. Passerend langs de ommuurde Kasba Oudayas, de Hassan Toren, het Mausoleum Mohammed V en het Koninklijk Paleis leren we dat deze badstad bewoond is geweest door verschillende volkeren, waaronder die van Zuid-Spanje. Nadien naar Meknes, de koningsstad die met zijn vele minaretten en poorten pronkt op de Werelderfgoedlijst. We ontdekken er onder meer de beroemde en rijk gedecoreerde toegangspoorten van Bab Mansour en Bab El-Khemis. Vervolgens ontdekken we de Romeinse ruïnes van Volubilis. Rit naar Fès. Avondmaal in het hotel. Overnachting in hotel l’Escale**** in Fès, waar we twee nachten verblijven. (O,D)

 

DAG 4: FÈS

Fès, een intrigerende spirituele stad, is de oudste Marokkaanse koningsstad. Onze gids leidt ons doorheen het labyrint aan kronkelige straatjes in de medina, UNESCO Werelderfgoed. Hier bezoeken we de indrukwekkende leerlooierijen, de bekendste bezienswaardigheid van de stad. De vellen leer worden hier nog op een traditionele wijze bewerkt. Vanop een van de vele dakterrassen zie je de kleurrijke verfbaden en het bijzondere verwerkingsproces. Onze ontdekkingstocht gaat verder en we dwalen dieper de medina in. Onderweg zien we sierlijke minaretten en enthousiaste handelaars. ’s Middag lunchen we in een prachtige riad, een traditioneel Marokkaans huis met een wondermooie binnenplaats. Hier in het hart van de medina maken we kennis met een lokale familie. De wirwar aan steegjes leidt ons ook naar de 600 jaar oude Koranschool, de Medersa Bou Inania, de belangrijke Karaouïne moskee, de eerste universiteit van Marokko, en de met kleurrijke tegelmozaïeken gedecoreerde fontein van Nejjarini. (O,L)

 

DAG 5: FÈS - MARRAKESH

We verlaten Fès en rijden door het Midden-Atlas gebergte naar Marrakesh. Onderweg komen we voorbij enkele veeboerderijen. Rond de middag ontspannen we even in Béni-Mellal, een van de belangrijkste landbouwcentra in het land. Voor we Marrakesh bereiken, brengen we nog een bezoek aan een traditionele olijfoliefabriek, de Marokkaanse cultuur op z’n best! Via adembenemende landschappen verder naar Marrakesh. Avondmaal in het hotel. Overnachting in hotel Wazo****, waar we drie nachten verblijven. (O,D)

 

DAG 6: MARRAKESH

We gaan een volledige dag op ontdekking in Marrakesh. We zien onder meer de tuinen van de Menara, het Bahia paleis, de graven van de Saadian en het exterieur van de Koutoubia-moskee. In de namiddag wandelen we over het alom bekende plein Djeema El Fna en banen we ons een weg door de traditionele soeks. In de soeks degusteren we ook verschillende soorten olijven die typerend zijn voor deze regio. Ook maken we kennis met het unieke fietsproject ‘Pikala’ van de TUI Care Foundation. Dit project wil de hoge werkloosheid onder jongeren aanpakken door ze op te leiden tot fietsgids en fietsenmaker. Hierdoor krijgen ze de kans om werkervaring op te doen die hen later meer doorgroeimogelijkheden biedt. Het project focust zich specifiek op de fiets als vervoersmiddel omwille van de duurzaamheid en om de negatieve perceptie die er hier nog steeds tegenover de fiets heerst te veranderen. Kortom, een project dat de leefbaarheid in deze stad alleen maar kan verbeteren! We sluiten deze boeiende stadstour af met een demonstratie van het maken van msemmen, traditionele Marokkaanse pannenkoeken. (O)

 

DAG 7: MARRAKESH

Vrije dag. Rustig genieten in het hotel of op eigen houtje de stad nog eens bezoeken, vandaag bepaal jij het tempo! Schaf enkele Marokkaanse souvenirs aan in de kleurrijke soeks of bezoek de tuinen van Majorelle. De lokale gids zal je ook enkele optionele excursies voorstellen. (O)

 

DAG 8: MARRAKESH - BRUSSEL

Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven van Marrakech voor de terugvlucht naar Brussel. (O)

 

 

 

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Nederlandstalige lokale gids
 • Internationale vluchten 
 • Lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning
 • Alle overnachtingen in de vermelde hotels
 • 7x ontbijt, 1x middagmaal, 3x avondmaal
 • Audiosysteem
 • Stadsbezoeken in Casablanca, Rabat en Meknes
 • Bezoek aan de vroegere Romeinse stad Volubilis
 • Uitgebreide ontdekking van Fès met onder meer de indrukwekkende leerlooierijen
 • Lunch in een prachtige riad in de medina van Fès
 • Panoramische route van Fès naar Marrakesh doorheen het Midden-Atlas gebergte
 • Volledige dag bezoek aan het bruisende Marrakesh
 • Bezoek aan het ‘Pikala’ project van de TUI Care Foundation
 • Olijfproeverij in de soeks van Marrakesh
 • Demonstratie van het maken van msemmen, traditionele Marokkaanse pannenkoeken

 

  Boeking

  Niet inbegrepen in deze reis

  • Persoonlijke uitgaven
  • Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’
  • Optionele excursies
  • Fooien voor de gids en chauffeur
  • Bagageservice op de luchthaven en in de hotels
  • Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering

   

   

  Boeking

  Belangrijk!

  • Aantal deelnemers: min. 15 personen en max. 25 personen
  • Reisdocumenten: Internationaal paspoort (geldig tot op de datum van terugkeer)
  • Voor de meest recente informatie, raadpleeg tijdig https://diplomatie.belgium.be.
  • Tijdverschil: winter geen en zomer -1u
  • Lokale munt: Marokkaanse Dirham (MAD)

   

  Boeking

  Boekingsformulier

  Default form intro voor Afrika