Historische cocktail van de koninklijke steden

Marokko

Historische cocktail van de koninklijke steden

Omschrijving

Historische cocktail van de koninklijke steden

Als eerste stop tijdens onze reis in Marokko, bezoeken we Meknes, de stad van de vele minareten. Marokko biedt ook een adembenemende natuurpracht aan de voet van de Atlas. We wandelen door de kleurrijke straatjes van de soeks en proeven tijdens de lunch de heerlijke keuken van Marokko in een prachtige riad in Fès. Tenslotte ontdekken we de indrukwekkende leerlooierijen.

Afreizen:

Vertrekdatum Prijs pp dubbel Prijs single
04/04/2021 € 1.089 op aanvraag
23/05/2021 € 988 op aanvraag
06/06/2021 € 988 op aanvraag
11/07/2021 € 1.089 op aanvraag

 

Schema:

Boeking

Programma

 

DAG 1: BRUSSEL - MARRAKECH

Vlucht naar Marrakesh, de bruisende stad bekend om zijn  geuren, kleuren, souvenirs en het verleden. Bij aankomst in het hotel staan de Marokkaanse thee en gebakjes al klaar. Overnachting in hotel Wazo**** in Marrakesh. 

 

DAG 2: MARRAKECH - CASABLANCA 

We rijden naar de metropool Casablanca, de ‘Witte Stad’, heel herkenbaar aan zijn overheersende witte straatbeeld. Samen met de lokale gids toeren we door de sfeervolle straten naar de voornaamste bezienswaardigheden: de centrale markt, het Mohammed V-plein, het Koninklijk Paleis, de residentiële wijk Anfa, de charmante wijk Habbous en het indrukwekkende exterieur van de Hassan II Moskee met zijn imposante minaret die uitkijkt over de Atlantische Oceaan (toegang tot de moskee is optioneel en ter plaatse te betalen). Avondmaal en overnachting in hotel Odyssee Center**** in Casablanca. 

ontbijt, avondmaal

 

DAG 3: CASABLANCA - MEKNES - RABAT - VOLUBILIS - FÈS

Na het ontbijt maak je tijdens een panoramische rondrit kennis met de Marokkaanse hoofdstad Rabat. We komen langs de ommuurde Kasba Oudayas, de Hassan Toren, het Mausoleum Mohammed V en het Koninklijk Paleis leren we dat deze badstad bewoond is geweest door verschillende volkeren, waaronder die van Zuid-Spanje. Nadien rijden we naar Meknes, de koningsstad die met zijn vele minaretten en poorten pronkt op de Werelderfgoedlijst. We ontdekken er onder meer de beroemde en rijk gedecoreerde toegangspoorten van Bab Mansour en Bab El-Khemis. Vervolgens ontdekken we de Romeinse ruïnes van Volubilis. Afsluitend rijden we naar Fès voor het avondmaal in het hotel. Overnachting in hotel l’Escale**** in Fès, waar we twee nachten verblijven.

ontbijt, avondmaal

 

DAG 4: FÈS

Fès, een intrigerende spirituele stad, is de oudste Marokkaanse koningsstad. Onze gids leidt ons doorheen het labyrint aan kronkelige straatjes in de medina, vermeld op de UNESCO Werelderfgoedlijst. We brengen een bezoek aan de indrukwekkende leerlooierijen, de bekendste bezienswaardigheid van de stad. De vellen leer worden hier nog op een traditionele wijze bewerkt. Van op een van de vele dakterrassen zie je de kleurrijke verfbaden en het bijzondere verwerkingsproces. Tijdens onze tocht door de medina komen we langs sierlijke minaretten en enthousiaste handelaars. ’s Middag lunchen we in een prachtige riad, een traditioneel Marokkaans huis met een wondermooie binnenplaats. Hier in het hart van de medina maken we kennis met een lokale familie. De wirwar aan steegjes leidt ons ook naar de 600 jaar oude Koranschool, de Medersa Bou Inania, de belangrijke Karaouïne moskee, de eerste universiteit van Marokko, en de met kleurrijke tegelmozaïeken gedecoreerde fontein van Nejjarini. Overnachting in hotel Ramada***** in Fès.

ontbijt, middagmaal

 

DAG 5: FÈS - MARRAKESH

Na het ontbijt rijden we door het Midden-Atlas gebergte naar Marrakesh. Onderweg komen we voorbij enkele veeboerederijen. Rond de middag ontspannen we even in een van de belangrijkste landbouwcentra in het land, nl. Béni-Mellal. Voor we Marrakesh bereiken, brengen we nog een bezoek aan een topper van de Marokkaanse cultuur, een traditionele olijfoliefabriek. Via adembenemende landschappen rijden we verder naar Marrakesh. Avondmaal in het hotel. Overnachting in hotel Wazo****, waar we drie nachten verblijven.

ontbijt, avondmaal

 

DAG 6: MARRAKECH

Vandaag ontdekken we de hele dag Marrakesh. We zien o.a. de tuinen van de Menara, het Bahia paleis, de graven van de Saadian en het exterieur van de Koutoubia-moskee. In de namiddag wandelen we over het alom bekende plein Djeema El Fna en banen we ons een weg door de traditionele soeks. In de soeks degusteren we ook verschillende soorten olijven die typerend zijn voor deze regio. Ook maken we kennis met het unieke fietsproject ‘Pikala’ van de TUI Care Foundation. Dit project wil de hoge werkloosheid onder jongeren aanpakken door ze op te leiden tot fietsgids en fietsenmaker. De kans voor hen om werkervaring op te doen en meer doorgroeimogelijkheden biedt. Een project dat de leefbaarheid in deze stad alleen maar kan verbeteren! We sluiten deze boeiende stadstour af met een demonstratie van het maken van msemmen, traditionele Marokkaanse pannenkoeken.

ontbijt

 

DAG 7: MARRAKECH

Vrije dag. Rustig genieten in het hotel of op eigen houtje de stad nog eens bezoeken, vandaag bepaal jij het tempo! Schaf enkele Marokkaanse souvenirs aan in de kleurrijke soeks of bezoek de tuinen van Majorelle. De lokale gids zal je ook enkele optionele excursies voorstellen.

ontbijt 

 

DAG 8: MARRAKECH - BRUSSEL

Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

ontbijt.

 

 

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Nederlandstalige lokale gids
 • Internationale vluchten met TUI fly
 • Lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning
 • Alle overnachtingen in de vermelde hotels
 • 7x ontbijt, 1x middagmaal, 3x avondmaal
 • Audiosysteem
 • Stadsbezoeken in Casablanca, Rabat en Meknes
 • Bezoek aan de vroegere Romeinse stad Volubilis
 • Uitgebreide ontdekking van Fès met onder meer de indrukwekkende leerlooierijen
 • Lunch in een prachtige riad in de medina van Fès
 • Panoramische route van Fès naar Marrakesh doorheen het Midden-Atlas gebergte
 • Volledige dag bezoek aan het bruisende Marrakesh
 • Bezoek aan het ‘Pikala’ project van de TUI Care Foundation
 • Olijfproeverij in de soeks van Marrakesh
 • Demonstratie van het maken van msemmen, traditionele Marokkaanse pannenkoeken

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Persoonlijke uitgaven
 • Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’
 • Optionele excursies
 • Fooien voor de gids en chauffeur
 • Bagageservice op de luchthaven en in de hotels
 • Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering

Boeking

Belangrijk!

 • aantal deelnemers: min. 15 personen en max. 25 personen
 • reisdocumenten: internationaal paspoort (geldig tot datum van terugkeer)
 • inentingen: geen
 • tijdverschil: winter -1 en zomer -2

Er zijn geen inentingen verplicht, doch is reizen het uitgelezen ogenblik om u in orde te stellen met inentingen zoals Hepatitus A en B, Tetanus, Difterie. Uw arts of het tropisch instituut kunnen u hierbij zeker helpen. Zij zullen u ook het correcte advies inzake malaria kunnen verschaffen.

Raadpleeg tijdig de websites www.diplomatie.be en www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.

Boeking

Boekingsformulier

Default form intro voor Afrika