Eindeloze horizonten

Namibië

Eindeloze horizonten

Omschrijving

Ontdek Namibië in al zijn glorie tijdens deze prachtige reis.

Op zoek naar 4 van de 'big 5' (enkel de buffel ontbreekt) in Etosha NP en in privéconcessie Hobatere.  Geniet van indrukwekkende vergezichten aan de Fish River Canyon.  Beleef de magie van de Sossusvlei en bezoek een Himba stam.  Gedurende deze prachtige reis verblijf je steeds in superieure lodges en hotels met een unieke ligging.  De reis heeft een zeer uitgebreid programma met tal van inbegrepen excursies en maaltijden.

Afreisdata:

Vertrekdata Prijs pp in dubbel Singleprijzen
11/07/2021 € 3.849 op aanvraag
05/09/2021 € 3.799 op aanvraag
03/10/2021 € 3.799 op aanvraag
24/10/2021 € 3.799 op aanvraag
06/02/2022 € 3.749 op aanvraag

 

Opgelet, deze reisorganisator werkt met variabele prijzen (brandstof, kortingen,..).  Vraag gerust naar de dagprijs.

Boeking

Programma

DAG 1: BRUSSEL - WINDHOEK

Vlucht naar Windhoek.

 

 

DAG 2: WINDHOEK - OTJIWARONGO

Meteen na aankomst rijden we naar de lodge in Otjiwarongo voor de lunch. Aansluitend vrije tijd om te relaxen aan het zwembad. Avondmaal en overnachting in Otjiwa Lodge.

middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 3: OTJIWARONGO - ETOSHA

Na het ontbijt gaan we op bezoek bij de Africat Foundation, dat zich inzet voor het voortbestaan van Namibië's grootste carnivoren in hun natuurlijke habitat. Onze eindbestemming vandaag is Etosha National Park, waar we in Mokuti Etosha Lodge of Etosha King Nehale**** verblijven.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 4: ETOSHA NATIONAL PARK

Vandaag trekken we er in een open 4x4  op uit voor een optimale safaribeleving. De Etosha Pan, een reusachtige zoutvlakte van witte gedroogde klei, domineert het park. De dieren, die op zoek zijn naar water, verzamelen aan  de drinkplaatsen. Vooral in het droge seizoen is de kans groot dat je hier ‘The Big Five’ ziet passeren. Enkel de buffel ontbreekt. Overnachting in Mokuti Etosha Lodge of Etosha King Nehale****.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 5: ETOSHA - OPUWO

Vroeg uit de veren voor een safari met onze bus. Daarna volgt een lange rit door het noordelijke deel van Namibië naar Opuwo, de thuis van de Himba. In deze desolate regio leven ook heel wat Herero's. De vrouwen zijn o.a. makkelijk herkenbaar aan hun Victoriaanse kledingstijl en langwerpige hoeden. Overnachting in Opuwo Country Lodge***.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 6: OPUWO - HOBATERE

Na het ontbijt bezoeken we een van de laatste nomadische stammen van Afrika, nl.de Himba. Vooral de uiterlijke rituelen vallen op en onthullen de sociale status en levensfase van de persoon. Het rode mengsel van oker en botervet beschermt hen tegen de zon en kruiden worden gestookt als parfum. We reizen verder naar Hobatere Lodge****. Tijdens de namiddag safari in deze privéconcessie zoek je samen met een ranger naar olifanten, leeuwen en giraffen.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 7: HOBATERE - TWYFELFONTEIN

Deze ochtend gaan we een laatste keer op safari vanuit de lodge. Onderweg naar Twyfelfontein stoppen we aan het Petrified forest, waar je tussen versteende boomstammen kan wandelen. Verder naar de Organ Pipes en de Verbrande Berg, mooie natuurfenomenen. Overnachting in Damara Mopane Lodge of Twyfelfontein Lodge***+.

ontbijt, avondmaal

 

 

DAG 8: TWYFELFONTEIN - SWAKOPMUND

Dankzij de mooie rotsgravures die door de San- en Nama-volkeren in de rotsen werden gekrast, is Twyfelfontein een waar openluchtmuseum. Daarna verkennen we samen met de gids het gezellige kuststadje Swakopmund. Van de koloniale architectuur tot de sachertorte uitgestald bij café Anton; de Duitse invloed is hier nooit ver weg. Overnachting in Strand hotel****.

ontbijt, middagmaal

 

 

DAG 9: SWAKOPMUND

Vandaag heb je een vrije dag. Je kan o.a. zeehonden spotten vanuit een boot of van in een kayak. Of rij je liever met de quad door de zandduinen? Overnachting in Strand hotel****.

ontbijt

 

 

DAG 10: SWAKOPMUND - SESRIEM

Op weg naar Sossusvlei lijkt het alsof we even op de maan zijn aan de Maanvallei. Hier vind je de Welwitschia Mirabilis, een bijzondere woestijnplant. We eindigen de dag in Sossusvlei Lodge****.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 11: SOSSUSVLEI/SESRIEM

Vandaar starten we voor zonsopgang en rijden naar de fotogenieke zandduinen tot 300 meter hoog, met kleurschakeringen van perzikoranje tot vuurrood. Wie zich aan een klim door het mulle zand waagt, wordt beloond met een prachtig uitzicht. Deadvlei is een opgedroogd zoutmeer omringd door metershoge duinen. Aansluitend maken we een korte wandeling in de Sesriem Canyon. Vrije middag in de lodge. Overnachting in Sossusvlei Lodge****.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 12: SESRIEM - AUS - LÜDERITZ

Vandaag rijden we naar Aus langs prachtige verlaten landschappen. Aus is bekend om de wilde paarden. Met een beetje geluk spotten we ze aan de waterput in Gharub. Daarna gaan we verder naar Lüderitz, een havenstadje met pastelkleurige huisjes in Jugendstil. Overnachting in het Nest Hotel****.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 13: LÜDERITZ

Er is vandaag een excursie naar de spookstad Kolmanskop, ooit een welvarende mijnwerkersstad gesticht door diamantkoorts. Na de middag ontdekken we het Lüderitz schiereiland. Overnachting in het Nest Hotel****.

ontbijt, middagmaal

 

 

DAG 14: LÜDERITZ - GONDWANA CANYON PARK

We rijden naar de lodge, waar we in de namiddag het Gondwana Canyon Park verkennen tijdens een sundowner drive. Geniet van een hapje en een drankje bij de ondergaande zon. Overnachting in Canyon Lodge****.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 15: FISH RIVER CANYON

De 2e grootste canyon ter wereld is de Fish River Canyon. Aan de verschillende uitkijkpunten bewonderen we zijn uitgestrektheid. In de namiddag kan je een wandeling maken of geniet van de faciliteiten van de lodge. Overnachting in Canyon Lodge****.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 16: GONDWANA CANYON PARK - KALAHARI

Op de weg naar de Kalahari strekken we de benen aan het Kokerboomwoud vol metershoge vetplanten. We stoppen eveneens aan Giants Playground, waar het lijkt alsof reuzen met enorme rotsblokken hebben gespeeld. Overnachting in Kalahari Anib Lodge***+.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

 

 

DAG 17:KALAHARI - AUAS

Na het ontbijt staat er een rit in 4x4 door het semi-woestijnlandschap van de Kalahari op het programma. De citroengele grassen en groene acacia bomen in combinatie met de oranje duinen zorgen voor een prachtig kleurenpalet. Verder naar Auas voor de overnachting in Auas Safari Lodge***+.

ontbijt, avondmaal

 

 

DAG 18: AUAS - WINDHOEK - BRUSSEL

Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.

ontbijt

 

 

DAG 19: BRUSSEL

Aankomst in Brussel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Afrikaanstalige (nauw verwant aan het Nederlands) lokale gids

 • Internationale vluchten met Qatar Airways

 • Lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning

 • Alle overnachtingen in de vermelde hotels

 • 16x ontbijt, 13x middagmaal, 13x avondmaal

 • Infomoment

 • Bezoek aan AfriCat Foundation in Okonjima

 • Volledige dag safari in Etosha National Park in 4x4

 • Bezoek aan een Himba dorp

 • Game drives in 4x4 in de ochtend en namiddag in Hobatere

 • Begeleide wandeling door Swakopmund

 • Bezoek aan het Welwitschia maandlandshap

 • Bezoek aan de wilde paarden in Gharub

 • Verkenning van het Lüderitz schiereiland

 • Sundowner drive in Gondwana Canyon Park

 • Ochtendrit door de Kalahari halfwoestijn

 • Toegangsgelden voor Sossusvlei (incl. 4x4 shuttle), Deadvlei en Sesriem Canyon, Etosha National Park, Petrified Forest, Organ Pipes en Verbrande Berg, Twyfelfontein rotsgravures, Kolmanskop, Fish River Canyon, Kokerboomwoud en Giants Playground

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Persoonlijke uitgaven

 • Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’

 • Optionele excursies

 • Fooien voor de gidsen en chauffeur 

 • Bagageservice op de luchthaven en in de hotels

 • Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering 

Boeking

Belangrijk!

Hotels

 • 1n in Otjiwarongo in de Otjiwa Lodge

 • 2n in Etosha in de Mokuti Etosha Lodge of Etosha King Nehale**** 

 • 1n in Opuwo in de Opuwo Country Lodge***

 • 1n in Hobatere in de Hobatere Lodge****

 • 1n in Twyfelfontein in de Damara Mopane Lodge of Twyfelfontein Lodge***+

 • 2n in Swakopmund in hotel Strand****

 • 2n in Sesriem in de Sossusvlei Lodge****

 • 2n in Lüderitz in hotel Nest****

 • 2n in Gondwana Canyon Park in de Canyon Lodge****

 • 1n in de Kalahari in de Kalahari Anib Lodge***+

 • 1n in Auas in de Auas Safari Lodge***+

 

Aantal deelnemers

Min. 10 personen, max. 18 personen

 

REISDOCUMENTEN:

Internationaal paspoort ( geldig tot 6 maanden na terugkeer). Raadpleeg tijdig de website: www.diplomatie .be voor details / veranderingen

INENTINGEN:

iedereen die naar Afrika reist, dient beschermd te zijn tegen Hepatitis A.  Neem steeds contact op met uw huisarts of raadpleeg tijdig de website: www.itg.be (instituut voor tropische geneeskunde)

 

TIJDSVERSCHIL: 

winter: +1, zomer :0

 

BAGAGE:

beperkt tot 20 kg pp in een zachte reistas.

 

 

Boeking

Boekingsformulier

Default form intro voor Afrika