De wereld in een 'baie' mooi land

Zuid-Afrika

De wereld in een 'baie' mooi land

Omschrijving

De wereld in een 'baie' mooi land

Zuid-Afrika is een niet te missen reisbestemming. We beginnen met een safari in het wereldberoemde Krugerpark. Langs de Panoramaroute bezichtig je de mooiste uitzichten over Zuid-Afrika. Pak de sfeer op van het dagelijkse leven van Zuid-Afrika in Kaapstad, de bruisende metropool. Eindigen doen we met een ontmoeting met pinguïns in Betty's Bay.

Afreizen:

Vertrekdatum Prijs pp dubbel Prijs single
04/07/2021 € 2.249 op aanvraag
11/07/2021 € 2.199 op aanvraag
01/08/2021 € 2.249 op aanvraag
26/09/2021 € 2.019 op aanvraag
03/10/2021 € 2.069 op aanvraag
17/10/2021 € 2.019  op aanvraag
24/10/2021 € 2.069 op aanvraag
31/10/2021 € 2.019 op aanvraag

 

Opgelet, deze reisorganisator werkt met variabele prijzen (brandstof, kortingen,..).  Vraag gerust naar de dagprijs.

 

Schema:

Boeking

Programma

DAG 1: BRUSSEL - JOHANNESBURG

Vertrek uit Brussel naar Johannesburg.

 

 

DAG 2: JOHANNESBURG – SABIE/MACHADODORP

Bij aankomst worden we in Johannesburg verwelkomd door de lokale gids. Daarna rijden we naar onze eerste overnachtingsplaats op Afrikaanse bodem, met een stop aan een kleurrijk Ndebele dorp. Overnachting in Misty Mountain of Kloppenheim Country Estate***.

 

 

DAG 3: PANORAMAROUTE

De Panoramaroute slingert zich door een prachtig berglandschap langs de Blyde River Canyon. Hier maken we een stop aan enkele uitzichtpunten zoals God’s Window ,Three Rondavels en Bourke's Luck Potholes met zijn grillig gevormde rotsformaties. In de namiddag kan je in Graskop met een glazen lift diep afdalen in een groene kloof. Overnachting in Umbhaba Eco Lodge***.

ontbijt

 

 

DAG 4: KRUGERPARK

Vandaag staat er een volledige dag safari in een open 4x4 voertuig doorheen het Krugerpark op het programma. Het Krugerpark is het bekendste en grootste wildpark van Zuid-Afrika. Misschien kom je wel oog in oog te staan met enkele leden van ‘the big five’. Overnachting in Umbhaba Eco Lodge***.
 

ontbijt

 

 

DAG 5: KRUGERPARK – ESWATINI 

Eswatini (voormalig Swaziland) is een klein onafhankelijk koninkrijkje dat geprangd ligt tussen Zuid-Afrika en Mozambique. Hier bezoek je een glasblazerij. Overnachting in Mantenga Lodge of Lugogo Sun***, gelegen in de groene Ezulwini vallei.

ontbijt

 

DAG 6: ESWATINI – ST. LUCIA

Vandaag rijden we door het glooiende landschap van Eswatini naar St. Lucia. Dit kustplaatsje, naast het iSimangaliso Wetland Park,  is een beschermd natuurreservaat. In de namiddag boottocht op de lagune van St. Lucia. Vanop de eerste rij spot je gegarandeerd nijlpaarden. Overnachting in Forest Villa’s***.

ontbijt

 

 

DAG 7: ST. LUCIA

Vrije voormiddag,  met mogelijkheid om een strandwandeling te maken of om deel te nemen aan een optionele excursie. Onze tip: maak een safari naar het Hluhluwe-Umfolozi Game Reserve. In de namiddag worden we verwelkomd door een lokale zoeloe gemeenschap. Ze gidsen je al wandelend door hun dorp. Je draagt ook je steentje bij aan de natuur door als groep een boom te planten. Overnachting in Forest Villa’s***.

ontbijt

 

 

DAG 8: ST. LUCIA – DURBAN – KAAPSTAD - STELLENBOSCH

Transfer naar de luchthaven van Durban en aansluitend een vlucht naar Kaapstad. Bij aankomst verder naar het gezellige Stellenbosch in de wijnregio. Overnachting in Protea Hotel Dorpshuis & Spa****.

ontbijt

 

 

DAG 9: STELLENBOSCH – OUDTSHOORN

Geniet nog even van Stellenbosch alvorens te vertrekken naar Oudtshoorn. We volgen de Route 62 langs wijngaarden, prachtige bergpassen en pittoreske dorpjes. Onderweg stop je aan één van de wijndomeinen in Robertson om er al proevend kennis te maken met Zuid-Afrika’s lekkerste exportproduct. Overnachting in Mooiplaas Guesthouse****.

ontbijt

 

 

DAG 10: OUDTSHOORN – TSITSIKAMMA

In de voormiddag optioneel bezoek mogelijk aan de Cango grotten met zijn indrukwekkende druipsteenformaties. Je ontdekt ook waarom Oudtshoorn de hoofdstad van de struisvogels wordt genoemd. Op een boerderij zie je verschillende soorten en kan je ze voederen. Rit naar Tsitsikamma, een natuurpark waar de ruige oceaan en het groene regenwoud mekaar tegenkomen. Overnachting in Tsitsikamma Village Inn of Tsitsikamma Lodge***.

ontbijt

 

 

DAG 11: TSITSIKAMMA

Bewonder de Big Tree of “grootboom” en wandel over de hangbrug aan de monding van de Storms rivier. Namiddag vrij om  bijvoorbeeld door de boomtoppen te glijden tijdens een canopy tour (optioneel). Overnachting in Tsitsikamma Village Inn of Tsitsikamma Lodge***.

ontbijt

 

 

DAG 12: TSITSIKAMMA – ARNISTON

Na het ontbijt rijden we langs de Tuinroute naar Knysna waar je een stop maakt aan de Knysna Heads. Deze twee zandstenen kliffen scheiden de oceaan van de lagune. Bezoek ook het gezellige Waterfront. De dag eindigt in Arniston, een klein vissersdorp gelegen aan de oceaan. Overnachting in Arniston Hotel****.

ontbijt

 

 

DAG 13: ARNISTON - KAAPSTAD

Vandaag maken we een stop in Hermanus. Tussen juni en december bestaat de kans dat je walvissen  kan zien zwemmen en spelen vanaf de kustlijn. In Betty’s Bay ontmoet je de schattige Zuid-Afrikaanse pinguïns. Op naar de eindbestemming, Kaapstad. Bij helder weer rijden we naar de top van Signal Hill met een spectaculair uitzicht over de stad. Overnachting in hotel Holiday Inn Express***.

ontbijt

 

 

DAG 14: KAAPSTAD

Vandaag ontdek je na het ontbijt de moederstad op je eigen ritme. Een dubbeldekker bus rijdt langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Onderweg kan je op verschillende plaatsen onbeperkt op- en afstappen. Niet te missen zijn de Tafelberg, de kleurrijke Bo-Kaap en het V&A Waterfront. Overnachting in hotel Holiday Inn Express***.

ontbijt

 

 

DAG 15: KAAPSTAD – BRUSSEL

Bezoek aan het Kaaps Schiereiland. Kaap de Goede Hoop en Cape Point zijn gelegen in een natuurreservaat aan het meest zuidelijke punt waar het uitzicht adembenemend is. Na het middagmaal rijden we naar de luchthaven van Kaapstad voor de terugvlucht.

ontbijt, middagmaal

 

 

DAG 16: BRUSSEL

Aankomst in België.

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Afrikaanstalige (nauw verwant aan het Nederlands) lokale gids

 • Internationale vluchten met British Airways of Turkish Airlines

 • Binnenlandse vlucht Durban - Kaapstad met British Airways/Comair

 • Bagageservice op de luchthaven en in de hotels

 • Lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning

 • Alle overnachtingen in de vermelde hotels

 • 13x ontbijt, 1x middagmaal

 • Infomoment

 • Toegangsgelden voor de Panoramaroute (God’s Window, Three Rondavels en Bourke’s Luck), Krugerpark, struisvogelboerderij, Tsitsikamma National Park (Storms River Mouth en Big Tree), Stony Point Nature Reserve (Betty’s Bay), Table Mountain National Park (Kaap de Goede Hoop en Cape Point, inclusief retourticket voor de kabelbaan)

 • Wandeling in Khula village (TUI Care Foundation)

 • Wijnproeverij in Robertson

 • Boottocht op de lagune van St. Lucia

 • Dagticket Hop-On Hop-Off bus Kaapstad

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Persoonlijke uitgaven 

 • Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’

 • Optionele excursies

 • Fooien voor de gids en chauffeur

 • Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering

Boeking

Belangrijk!

Hotels

 • 1n in Sabie in hotel Misty Mountain*** of 1n in Machadodorp in Kloppenheim Country Estate***

 • 2n in Hazyview in Umbhaba Eco Lodge***

 • 1n in Eswatini in Mantenga Lodge*** of hotel Lugogo Sun***

 • 2n in Saint Lucia in hotel Forest Villa's***

 • 1n in Stellenbosch in hotel Protea Dorpshuis & Spa****

 • 1n in Oudtshoorn in Mooiplaas Guesthouse****

 • 2n in Tsitsikamma in Tsitsikamma Village Inn*** of Tsitsikamma Lodge***

 • 1n in Arniston in Arniston hotel****

 • 2n in Kaapstad in Holiday Inn Express City Centre***

 

Boek op voorhand je excursiepakket

 • 7e dag: boek een safari bij ochtendgloren in het oudste wildpark van Zuid-Afrika. Hluhluwe staat bekend om zijn neushoornpopulatie. De game drive duurt een 5-tal uur. Je wordt opgehaald in het hotel om 5u00.

 • 10e dag: maak een wandeling in de Cango grotten vol gangen en zalen met indrukwekkende druipsteenformaties. De tour duurt 1 uur.

  *De begeleiding tijdens de excursies is in het Engels.
  € 69 per persoon

 

Aantal deelnemers

Min. 11 personen, max. 25 personen

 

Reizen is het uitgelezen ogenblik om u in orde te stellen met inentingen zoals Hepatitus A en B, Tetanus, Difterie. Uw arts of het tropisch instituut kunnen u hierbij zeker helpen. Zij zullen u ook het correcte advies inzake malaria kunnen verschaffen.

Raadpleeg tijdig de websites www.diplomatie.be en www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie ivm reisdocumenten.

Boeking

Boekingsformulier

Default form intro voor Afrika