De wereld in een 'baie' mooi land

Zuid-Afrika

De wereld in een 'baie' mooi land

Omschrijving

De wereld in een 'baie' mooi land

Zuid-Afrika is een niet te missen reisbestemming. We beginnen met een safari in het wereldberoemde Krugerpark. Langs de Panoramaroute bezichtig je de mooiste uitzichten over Zuid-Afrika. Pak de sfeer op van het dagelijkse leven van Zuid-Afrika in Kaapstad, de bruisende metropool. Eindigen doen we met een ontmoeting met pinguïns in Betty's Bay.

Afreizen

Vertrekdatum Prijs pp dubbel Prijs single
01/08/2021 € 2.299 € 2.617
26/09/2021 € 2.119 € 2.433
03/10/2021 € 2.119 € 2.433
24/10/2021 € 2.119 € 2.433
31/10/2021 € 2.219 € 2.559
07/11/2021 € 2.219 € 2.559
14/11/2021 € 2.219 € 2.559
30/01/2022 € 2.219 € 2.559

 

Schema

 

Boeking

Programma

DAG 1: BRUSSEL - JOHANNESBURG

Vertrek uit Brussel naar Johannesburg.

 

DAG 2: JOHANNESBURG - SABIE/MACHADODORP

Bij aankomst worden we in Johannesburg verwelkomd door de lokale gids. We rijden naar onze eerste overnachtingsplaats op Afrikaanse bodem, met een stop aan een kleurrijk Ndebele dorp. Overnachting in Misty Mountain of Kloppenheim Country Estate***.

 

DAG 3: PANORAMAROUTE

De Panoramaroute slingert zich door een prachtig berglandschap langs de Blyde River Canyon. Je maakt een stop aan enkele uitzichtpunten zoals God’s Window en de Three Rondavels. Bij Bourke's Luck Potholes zie je grillig gevormde rotsformaties. In de namiddag kan je in Graskop met een glazen lift diep afdalen in een groene kloof. Overnachting in Umbhaba Eco Lodge***. (O)

 

DAG 4: KRUGERPARK

Volledige dag safari in een open 4x4 voertuig doorheen het Krugerpark, het bekendste en grootste wildpark van Zuid-Afrika. Misschien kom je wel oog in oog te staan met enkele leden van ‘the big five’. Overnachting in Umbhaba Eco Lodge***. (O)

 

DAG 5: HAZYVIEW - ESWATINI

Eswatini is een klein onafhankelijk koninkrijkje dat geprangd ligt tussen Zuid-Afrika en Mozambique. In het voormalige Swaziland bezoek je een glasblazerij. Overnachting in Mantenga Lodge of Lugogo Sun***, gelegen in de groene Ezulwini vallei.

 

DAG 6: ESWATINI – ST. LUCIA

Je rijdt door het glooiende landschap van Eswatini naar St. Lucia. Dit plaatsje aan de kust is gelegen naast het iSimangaliso Wetland Park, een beschermd natuurreservaat. In de namiddag boottocht op de lagune van St. Lucia. Vanop de eerste rij spot je gegarandeerd nijlpaarden. Overnachting in Forest Villa’s***. (O)

 

DAG 7: ST. LUCIA

Vrije voormiddag om een strandwandeling te maken of om deel te nemen aan een optionele excursie. Onze tip: maak een safari naar het Hluhluwe-Umfolozi Game Reserve. In de namiddag worden we verwelkomd door een lokale zoeloe gemeenschap. Ze gidsen je al wandelend door hun dorp. Je draagt ook je steentje bij aan de natuur door als groep een boom te planten. Overnachting in Forest Villa’s***. (O)

 

DAG 8: ST. LUCIA – DURBAN – KAAPSTAD - STELLENBOSCH

Transfer naar de luchthaven van Durban en vlucht naar Kaapstad. Bij aankomst verder naar het gezellige Stellenbosch in de wijnregio. Overnachting in Protea Hotel Dorpshuis & Spa****. (O)

 

DAG 9: STELLENBOSCH – OUDTSHOORN

Je kan nog even rondwandelen in Stellenbosch vooraleer te vertrekken naar Oudtshoorn. We volgen de Route 62 langs wijngaarden, prachtige bergpassen en pittoreske dorpjes. Onderweg stop je aan één van de wijndomeinen in Robertson om er al proevend kennis te maken met Zuid-Afrika’s lekkerste exportproduct. Overnachting in Mooiplaas Guesthouse****. (O)

 

DAG 10: OUDTSHOORN – TSITSIKAMMA

Bezoek in de voormiddag optioneel de Cango grotten met zijn indrukwekkende druipsteenformaties. Je ontdekt ook waarom Oudtshoorn de hoofdstad van de struisvogels wordt genoemd. Op een boerderij zie je verschillende soorten en kan je ze voederen. Rit naar Tsitsikamma, een natuurpark waar de ruige oceaan en het groene regenwoud mekaar tegenkomen. Overnachting in Tsitsikamma Village Inn of Tsitsikamma Lodge***. (O)

 

DAG 11: TSITSIKAMMA

Bewonder de Big Tree of “grootboom” en wandel over de hangbrug aan de monding van de Storms rivier. Vrije namiddag om door de boomtoppen te glijden tijdens een canopy tour (optioneel). Overnachting in Tsitsikamma Village Inn of Tsitsikamma Lodge***. (O)

 

DAG 12: TSITSIKAMMA – ARNISTON

Rit langsheen de Tuinroute naar Knysna waar je een stop maakt aan de Knysna Heads. Deze twee zandstenen kliffen scheiden de oceaan van de lagune. Bezoek ook het gezellige Waterfront. Je eindigt de dag in Arniston, een klein vissersdorp gelegen aan de oceaan. Overnachting in Arniston Hotel****. (O)

 

DAG 13: ARNISTON - KAAPSTAD

Je maakt een stop in Hermanus. Tussen juni en december bestaat de kans dat je walvissen ziet zwemmen en spelen vanaf de kustlijn. In Betty’s Bay ontmoet je de schattige Zuid-Afrikaanse pinguïns. Op naar de eindbestemming, Kaapstad. Bij helder weer rijden we naar de top van Signal Hill voor wat Afrikanen een sundowner noemen. Als de zon ondergaat, worden de flessen ontkurkt en klinken de glazen. Het spectaculaire uitzicht over de stad krijg je er gratis bij. Overnachting in hotel Holiday Inn Express***. (O)

 

DAG 14: KAAPSTAD

Vandaag ontdek je de moederstad op je eigen ritme. Een dubbeldekker bus rijdt langs de belangrijkste bezienswaardigheden en onderweg kan je op verschillende plaatsen onbeperkt op- en afstappen. Aan boord krijg je uitleg in het Engels. Zeker niet te missen zijn de Tafelberg, de kleurrijke Bo-Kaap en het V&A Waterfront. Overnachting in hotel Holiday Inn Express***. (O)

 

DAG 15: KAAPSTAD – BRUSSEL

Bezoek aan het Kaaps Schiereiland. Kaap de Goede Hoop en Cape Point zijn gelegen in een natuurreservaat aan het meest zuidelijke punt waar het uitzicht adembenemend is. Na de lunch rijden we naar de luchthaven van Kaapstad voor de terugvlucht. (O,L)

 

DAG 16: BRUSSEL

Aankomst in België.

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Afrikaanstalige (nauw verwant aan het Nederlands) lokale gids
 • Internationale vluchten
 • Binnenlandse vlucht Durban - Kaapstad 
 • Bagageservice op de luchthaven en in de hotels
 • Lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning
 • Alle overnachtingen in de vermelde hotels
 • 13x ontbijt, 1x middagmaal
 • Infomoment
 • Toegangsgelden voor de Panoramaroute (God’s Window, Three Rondavels en Bourke’s Luck), Krugerpark, struisvogelboerderij, Tsitsikamma National Park (Storms River Mouth en Big Tree), Stony Point Nature Reserve (Betty’s Bay), Table Mountain National Park (Kaap de Goede Hoop en Cape Point, inclusief retourticket voor de kabelbaan)
 • Wandeling in Khula village (TUI Care Foundation)
 • Wijnproeverij in Robertson
 • Boottocht op de lagune van St. Lucia
 • Dagticket Hop-On Hop-Off bus Kaapstad

 

  Boeking

  Niet inbegrepen in deze reis

  • Persoonlijke uitgaven 
  • Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’
  • Optionele excursies
  • Fooien voor de gids en chauffeur
  • Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering

   

  Boeking

  Belangrijk!

  • Reisdocumenten: internationaal paspoort (min. 30 dagen geldig na vertrek uit Zuid-Afrika) met min. 2 lege pagina’s.
  • Voor de meest recente informatie, raadpleeg tijdig https://diplomatie.belgium.be.
  • Aantal deelnemers: min. 11 personen en max. 25 personen
  • Tijdsverschil: winter +1 en zomer geen
  • Inentingen: malariatabletten worden aangeraden
  • Lokale munt: Zuid-Afrikaanse rand (ZAR)
  • Boek op voorhand je excursiepakket: €69 per persoon
   • 7e dag: boek een safari bij ochtendgloren in het oudste wildpark van Zuid-Afrika. Hluhluwe staat bekend om zijn neushoornpopulatie. De game drive duurt een 4-tal uur. Je wordt opgehaald in het hotel om 5u00.
   • 10e dag: maak een wandeling in de Cango grotten vol gangen en zalen met indrukwekkende druipsteenformaties. De tour duurt 1 uur.
   • De begeleiding tijdens de excursies is in het Engels.

   

  Boeking

  Boekingsformulier

  Default form intro voor Afrika