Botswana Untouched

Botswana, Zimbabwe

Botswana Untouched

Omschrijving

Botswana Untouched


In deze onvergetelijke Nederlandstalige begeleide groepsreis begin je met de ontdekking van de wonderlijke Moremi regio. Bewonder giraffen, olifanten, zebra's, leeuwen en wildebeesten in het Moremi-wildreservaat vanuit je open 4x4-voertuig. Ontdek de Okavango-delta in traditionele kano's en geniet van de natuur van Chobe National Park tijdens een boottocht op de Chobe-rivier. En aanschouw één van de indrukwekkendste watervallen ter wereld.

 

Eénmalige afreis op 23/06/2020

Prijs: € 4.815

 

Dag 1: Vertrek naar Maun per nachtvlucht vanaf Brussel of Amsterdam

Dag 2: transfer naar het hotel en vrije rustdag in Maun, Botswana

Dag 3: Greater Moremi: kanotocht op de Okavango Delta, nachtelijke Gamedrive

Dag 4: Greater Moremi: 4x4 gamedrives in de Westelijke kant

Dag 5: Moremi Game Reserve: Gamedrives

Dag 6: Rit van Moremi via Savute en Kasane naar Chobe National Park

Dag 7: Gamedrive in Chobe National Park & boottocht op de Chobe rivier

Dag 8: Victoria Falls, Zimbabwe: Sunset cruise op de Zambezi rivier

Dag 9: Vrije of optionele activiteiten in Victoria Falls

Dag 10: Vertrek naar huis vanuit Victoria Falls

Dag 11: Aankomst te Brussel/Amsterdam

 

Boeking

Programma

Dag 1: VLUCHT NAAR MAUN, BOTSWANA

Lijnvlucht vanuit Brussel/Amsterdam naar Maun 

 

Dag 2: MAUN,BOTSWANA

Bij uw aankomst in Maun word u overgebracht naar uw hotel, waar u kan bekomen van uw vlucht. U kan de stad al wat verkennen, afhankelijk van uw aankomstuur of deelnemen aan optionele activiteiten. Er staat nog een samenkomst gepland met de gids en de medereizigers rond 18uur. Thamalakane of gelijkwaardig

 

Dag 3: GREATER MOREMI, BOTSWANA (Ontbijt-Lunch-Diner) 

Na het ontbijt worden we opgehaald door onze lokale Botswana-gids en maken we een korte rit naar de Mokoro station. Vanaf hier zullen we in deze dikke kano's dobberen om de vegetatie van de Okavango-delta te ontdekken, evenals de verscheidenheid aan vogels en dieren in het wild. In tegenstelling tot andere delta’s mondt hij uit in de Kalahari-woestijn zonder ooit de kust te bereiken. Na deze spectaculaire excursie begeven wij ons naar ons kamp, dat zich in het Greater Moremi-gebied bevindt. Daar kunnen we genieten van het diner en beginnen aan een nachtelijke gamedrive in de privéconcessie - een fantastische gelegenheid om enkele dieren te zien die moeilijker te spotten zijn tijdens de dag. Bedouin Bush Camp of gelijkwaardig 

 

Dag 4: GREATER MOREMI, BOTSWANA (Ontbijt-Lunch-Diner) 

We hebben de mogelijkheid om de dag door te brengen met gamedrives. In ons open 4x4 voertuig verkennen we de westelijke kant van het Moremi Game Reserve met hopelijk een verscheidenheid aan wild. Bedouin Bush Camp of gelijkwaardig.

 

Dag 5: MOREMI GAME RESERVE, BOTSWANA (Ontbijt-Lunch-Diner)

Vandaag gaan we naar het beroemde Moremi Game Reserve dat bekend staat als een van de mooiste en gevarieerde reservaten in Afrika, met een ongekende concentratie van dieren in het wild. De hele dag besteden we in de ongerepte natuur van het reservaat, waar een grote verscheidenheid aan planten en dieren leven - een 'must see' voor elke Botswana Safari. Bedouin Bush Camp of gelijkwaardig Dag 6: CHOBE NATIONAL PARK, BOTSWANA Ontbijt-Lunch-Diner We moeten vroeg opstaan, want dit is de langste dag van onze safari met een volle dag van ongeveer 10 uur rijden. We verlaten het kamp in het Greater Moremi-gebied en reizen door de nationale parken Moremi, Savuti en Chobe naar Kasane, de toegangspoort tot de Chobe Nationaal Park. Geniet van de natuurverschillen in deze gebieden. Onze lodge ligt aan de oever van het Chobe River. Chobe Safari Lodge of gelijkwaardig 

 

Dag 7: CHOBE NATIONAL PARK, BOTSWANA (Ontbijt-Diner) 

We beginnen de ochtend met een spannende gamedrive in het Chobe National Park, dat samen met veel soorten groot wild, beschikt over de grootste concentratie van olifanten in Afrika. We genieten 's middags van een bootexcursie op de Chobe-rivier, kijkend naar olifanten, nijlpaarden, krokodillen en een verscheidenheid aan vogels zonder onze verrekijkers te moeten gebruiken - je bent dichtbij genoeg voor close-up foto's. We zijn ook getuige van een spectaculaire Afrikaanse zonsondergang. Chobe Safari Lodge of gelijkwaardig D

 

Dag 8 & 9: VICTORIA FALLS, ZIMBABWE (Ontbijt (dag 8)-Lunch (dag 8) - Diner)

Vandaag reizen we naar Victoria Falls, een essentiële Afrikaanse ervaring. In de middag hebben we een ontspannen zonsondergang cruise op de machtige Zambezi rivier. De rest van de tijd in Victoria Falls kan je vullen met deel te nemen aan een van de vele optionele activiteiten (op eigen kosten). A’Zambesi River Lodge of gelijkwaardig.

 

Dag 10: VICTORIA FALLS, ZIMBABWE (Ontbijt)

Onze reis eindigt na het ontbijt. Er volgt nog een transfer naar de luchthaven van Victoria Falls voor uw vlucht terug naar huis.

 

Dag 11: AANKOMST IN EUROPA

Aankomst te Amsterdam/Brussel 

 

Boeking

Deze reis is inclusief

I• Lijnvlucht BRU/AMS – Maun & Vic Falls – AMS/BRU

• Verblijf in 4* + accommodaties

• Alle Maaltijden in vol pension

• 2 flesjes water van 500ml per dag per persoon

• Toegangsgelden tot de Parken en fees voor alle vermelde inbegrepen activiteiten

• Erkende Professionele Engelstalige Gids

• Nederlandstalige begeleiding

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

• Wasserij service en fooien

• Alle drankjes en persoonlijke uitgaven

• Visum (via ons €75 pp)

• Optionele en niet vermelde activiteiten

• Lokale betalingen €89 pp  

• Annulerings en/ of bijstandsverzekering (ten zeerste aangeraden)

Boeking

Belangrijk!

SInglesupplement € 699

Geldig paspoort minstens 6 maanden geldig na datum van aankomst.

Reizen is het uitgelezen ogenblik om u in orde te stellen met inentingen zoals Hepatitus A en B, Tetanus, Difterie. Uw arts of het tropisch instituut kunnen u hierbij zeker helpen. Zij zullen u ook het correcte advies inzake malaria kunnen verschaffen.

Raadpleeg tijdig de websites www.diplomatie.be  en www.itg.be  (Instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.

Ouders die met kinderen jonger dan 18 jaar naar Botswana reizen moeten een kopie van het geboortecertificaat van het kind in het Engels bij zich hebben. Vraag uw gemeentebestuur een meertalig geboortecertificaat, dat ook in het Engels is opgesteld.  Indien niet beide ouders meereizen, is ook een schriftelijke toestemming van de niet aanwezige ouder of ouders nodig, eveneens in het Engels. U kan dit zelf opstellen en de handtekening laten legaliseren bij uw gemeentebestuur.

Visum Zimbabwe wordt aan de grens uitgereikt

Voor meer informatie: http://diplomatie.belgium.be/nl/

 

Boeking

Boekingsformulier

Default form intro voor Afrika