Avontuurlijk en onvergetelijk

Namibië

Avontuurlijk en onvergetelijk

Omschrijving

Avontuurlijk en onvergetelijk Namibië

 

Tijdens deze prachtige reis beklim je ’s werelds hoogste duinen in Sossusvlei.  In Spitzkoppe bewonder je de unieke rotsformaties. Je kan heerlijk wegdromen tijdens de safari’s in Etosha, Palmwag en het wildreservaat van Erindi.  Hier zal je overnachten in het Erindi privéwildreservaat.  Een onvergetelijke ervaring is klinken op een prachtige zonsondergang in de oudste woestijn ter wereld. Daarenboven ga je op zoek naar woestijnolifanten in het noorden van Damaraland.

 

vertrekdata prijs p.p.in dubbel singleprijs
11/06/2021 € 2.499 op aanvraag
09/07/2021 € 2.749 op aanvraag
03/09/2021 € 2.599 op aanvraag
15/10/2021 € 2.599 op aanvraag
     
     

 

Opgelet deze reisorganisator werkt met variabele prijzen (brandstofprijs, kortinge,...).  Dus vraag gerust naar de dagprijs.

Boeking

Programma

DAG 1: BRUSSEL - WINDHOEK

Vlucht vanuit Brussel naar Windhoek.

 

DAG 2: WINDHOEK - KALAHARI

Welkom in Namibië! Maak kennis met de lokale gids die je meeneemt op avontuur doorheen het land van uitgestrekte landschappen, torenhoge duinen en wildparken. Na de lunch rijd je naar de Kalahari halfwoestijn. Gele grassen en groene acaciabomen staan hier in contrast met de oranjerode duinen. Prikkelt de nieuwsgierigheid al? Stap dan op een e-bike of ga te voet deze woestijn vol oryxen ontdekken. Overnachting in Kalahari Anib Lodge****.

middagmaal

 

DAG 3: KALAHARI - NAMIB DESERT

Zet je reis verder naar de Namib Desert, de oudste woestijn ter wereld. In de namiddag vertrek je per 4x4 op nature drive doorheen de uitgestrekte landschappen. Geniet met een drankje van de zonsondergang. Laat je na zonsondergang betoveren door duizenden fonkelende sterren aan de Namibische hemel. Overnachting in Namib Desert Lodge****.

ontbijt

 

DAG 4: NAMIB WOESTIJN

Nog voor zonsopgang vertrek je voor één van de hoogtepunten van deze reis. Duinen tot wel 300 meter hoog van perzikoranje tot vuurrood, dat mag je verwachten in Sossusvlei. Durf jij de klim door het mulle zand aan? Dan word je beloond met een prachtig uitzicht over de Dodevlei, een opgedroogd zoutmeer, ingesloten tussen metershoge duinen. De eeuwenoude bomen met hun bruine basten, verankerd in de witte kleibodem figureren in de mooiste vakantiefoto’s. Bezoek ook Sesriem Canyon, waar je door de kilometerlange canyon kan wandelen. In de namiddag zorgt het zwembad van de lodge voor verfrissing. Overnachting in Namib Desert lodge****.

ontbijt

 

DAG 5: NAMIB DESERT - SWAKOPMUND

Onderweg stop je aan de Moon Landscape. Je waant je op een andere planeet door de bizarre rotsformaties die dit maanlandschap tekenen. In deze omgeving groeit de Welwitschia, een zeer zeldzame woestijnplant. Het stadje Swakopmund doemt als een oase op in de woestijn. In dit kustplaatsje heerst een ontspannen vakantiesfeer. Overnachting in Hansa Hotel of The Delight****.

ontbijt, middagmaal

 

DAG 6: SWAKOPMUND

Vrije dag in Swakopmund. Maak een wandeling langs het strand. Ga aan boord van een catamaran of kajak in Pelican Point en spot kolonies zeehonden. Of maak een rit in een 4x4 naar Sandwich Harbour, waar prachtige duinen in de oceaan vloeien. Adrenalinezoekers trekken de duinen in, voor actie op een quad of een sandboard. De gids informeert je graag over de mogelijkheden. Overnachting in Hansa Hotel of The Delight****.

ontbijt

 

DAG 7: SWAKOPMUND - DAMARALAND

Van de frisse zeelucht naar het ruige Damaraland. Onderweg genieten we van de prachtige rotsformaties van Spitzkoppe. Unieke vormen zorgen dat je niet anders kan dan te discussiëren met je medereizigers over wat ze precies uitbeelden. Een hike brengt je naar de gravures die door de bosjesmannen in de oranjekleurige rotsen werden gekrast. Overnachting in Damara Mopane Lodge***+.

ontbijt, middagmaal

 

DAG 8: DAMARALAND

Klaar voor Pertrified Forest? Dit “woud” heeft geen weelderige vegetatie, maar kolossale versteende boomstammen die miljoenen jaren oud zijn. Verder naar Palmwag. Vol spanning zoek je in de namiddag naar de laatste woestijnolifanten en –neushoorns in een gebied waar overleven onmogelijk lijkt. Overnachting in Palmwag Lodge****.

ontbijt, avondmaal

 

DAG 9: DAMARALAND - ETOSHA

We rijden naar Etosha, het bekendste park van Namibië. In de namiddag ga je al een eerste keer op verkenning met onze bus. Vier leden van de Big Five zijn in dit park te vinden. Enkel de buffel ontbreekt. Overnachting in Toshari of Etosha Safari Lodge****.

ontbijt

 

DAG 10: ETOSHA NATIONAL PARK

Wilde dieren spelen vandaag de hoofdrol tijdens een volledige dag safari in open 4x4. Etosha bestaat uit een enorme zoutpan van witte gedroogde klei. Olifanten gehuld in wit stof zijn dan ook geen vreemd gezicht. Dorstige dieren verzamelen aan drinkplaatsen. Vooral in het droge seizoen is het spotten van wild hier kinderspel. Overnachting in Toshari of Etosha Safari Lodge****.

ontbijt

 

DAG 11: ETOSHA NATIONAL PARK - ERINDI

We rijden verder naar het privéwildreservaat van Erindi. Met de hulp van een ervaren ranger, ga je in de namiddag op zoek naar leeuwen en giraffen. Misschien spot je zelfs een cheetah. Overnachting in Old Traders Lodge****, dat over een eigen drinkplaats beschikt. Nijlpaarden en krokodillen dobberen hier in het water.

ontbijt, avondmaal

 

DAG 12: ERINDI - WINDHOEK

Vanochtend kan je deelnemen aan aan een optionele activiteit alvorens afscheid te nemen van de ongerepte wildernis. Op naar de hoofdstad. Korte oriëntatietour en vrije tijd in Windhoek. Overnachting in Utopia Boutique hotel***.

ontbijt

 

DAG 13: WINDHOEK - BRUSSEL

Transfer naar de luchthaven voor je terugvlucht.

ontbijt

 

DAG 14: BRUSSEL

’s Ochtends aankomst in België.​​​​​​​

Boeking

Deze reis is inclusief

 • Afrikaanstalige (nauw verwant aan het Nederlands) lokale gids
 • Internationale vluchten met Qatar Airways
 • Lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning
 • Alle overnachtingen in de vermelde hotels/lodges
 • 11x ontbijt, 3x middagmaal (waaronder 2 picknicks), 2x avondmaal
 • Toegangsgelden voor: Sossusvlei, Moon Landscape, Spitzkoppe, Petrified Forest, Etosha National Park
 • Volledige dag safari in 4x4 in Etosha
 • Safari’s in 4x4 in Erindi en Palmwag
 • Sundowner drive in Namib Desert
 • Oriëntatietour in Swakopmund en Windhoek

Boeking

Niet inbegrepen in deze reis

 • Persoonlijke uitgaven
 • Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’
 • Fooien voor de gidsen en chauffeur 
 • Bagageservice op de luchthaven en in de hotels
 • Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering (deze kunnen wij voor u bijboeken)

 

Boeking

Belangrijk!

Hotels

 • 1n in Kalahari in Kalahari Anib Lodge****

 • 2n in Namib Desert in Namib Desert Lodge****

 • 2n in Swakopmund in Hansa Hotel of The Delight****

 • 1n in Darmaland in Damara Mopane Lodge***+

 • 1n in Darmaland in Palmwag Lodge****

 • 2n in Etosha in Toshari of Etosha Safari Lodge****

 • 1n in Erindi in Old Traders Lodge****

 • 1n in Windhoek in Utopia Boutique hotel***

 

Aantal deelnemers

Min. 11 personen, max. 18 personen

 

* Geldige reispas (mnd na retour).  Raadpleeg tijdig de website www.diplomatie.be 

* Voor inentingen raadpleeg tijdig de website www.itg.be (instituut voor tropische geneeskunde)

* Tijdsverschil: winter +1 u en zomer zelfde tijd.

* beperk de bagage tot 20kg in een zachte reistas (safari's)

 

Boeking

Boekingsformulier

Default form intro voor Afrika